BMW 7-serie Sedan, lyxsedan, lyxklass, information

THE 7

BMW 7-SERIE SEDAN

BMW 7-serie Sedan står för exklusiv lyx och den fantastiska känslan som det ger att omdefiniera gränser. Just därför erbjuder de många utvalda utrustningarna i kategorierna kördynamik, design för exteriören och interiören, samt tekniska innovationer och anslutningsbarhet optimala möjligheter att sätta sin personliga prägel på bilen.

Läs mer
THE 7BMW 7-SERIE SEDAN

PIONJÄR INOM SUVERÄNITET

UPPTÄCK MODELLER OCH UTRUSTNING FÖR BMW 7-SERIE SEDAN

EXTERIÖRDESIGN PURE EXCELLENCE

BMW 7-serie Sedan har mycket hög närvaro genom exteriördesignen Pure Excellence som fängslar med ädelt Berninagrått med skiftande bärnstenseffekt samt 20" lättmetallhjul med många ekrar. Den kraftfulla åttacylindriga BMW TwinPower Turbo bensinmotorn med en toppeffekt av 390 kW (530 hk) med ett maximalt vridmoment på 750 Nm för maximal prestanda. Även interiören imponerar med exklusiva material som den utökade läderutrustningen ”Nappa” med kontrastsömmar i Cognac eller dekorlister av mörk amerikansk ek.

 

Grå BMW 7-serie sedan med exteriördesignen Pure Excellence i trefjärdedels vy framifrån

BMW 7-serie Sedan har mycket hög närvaro genom exteriördesignen Pure Excellence som fängslar med ädelt Berninagrått med skiftande bärnstenseffekt samt 20" lättmetallhjul med många ekrar. Den kraftfulla åttacylindriga BMW TwinPower Turbo bensinmotorn med en toppeffekt av 390 kW (530 hk) med ett maximalt vridmoment på 750 Nm för maximal prestanda. Även interiören imponerar med exklusiva material som den utökade läderutrustningen ”Nappa” med kontrastsömmar i Cognac eller dekorlister av mörk amerikansk ek.

 

  • Exteriör

  • Interiör

M SPORTPAKET

Med M Sport får bilen en ännu sportigare karaktär. Sportiga stilelement på fram- och bakvagnen förstärker dessa effekter. Den dynamiska utstrålningen fulländas av exklusiva lackeringar, sportiga M lättmetallfälgar och ett stort antal läckra interiördetaljer.

Grå BMW 7-serie sedan med M Sportpaket i trefjärdedels vy framifrån

Med M Sport får bilen en ännu sportigare karaktär. Sportiga stilelement på fram- och bakvagnen förstärker dessa effekter. Den dynamiska utstrålningen fulländas av exklusiva lackeringar, sportiga M lättmetallfälgar och ett stort antal läckra interiördetaljer.

  • Exteriör

  • Interiör

IMPONERANDE ELEGANS

BMW 7-SERIEN SEDANS EXTERIÖR OCH INTERIÖR

En speciell form av utstrålning: BMW 7-serie Sedan ger ett starkt och beslutsamt intryck. De fokuserade strålkastarna och de imponerande sammankopplade dubbelnjurarna bildar den självmedvetna fronten och understryker fordonets aktuella karaktär vid första anblicken. Från de främre luftintagen till Air Breathern och bakvagnen skapas en flytande design. På så sätt ger BMW 7-serie Sedan både ett utdraget och elegant utseende. På insidan är BMW 7-serie Sedan både tydlig och högvärdig. Interiören i lyxigt helläder och det multimodulära manöverkonceptet framhäver den förstklassiga estetiken och den unika komforten. Dessutom ger ambientbelysningen kupén en unik atmosfär och avrundar det harmoniska designkonceptet på ett perfekt sätt.

BMW 7-serie sedan är parkerad framför ett upplyst hotell med öppen dörr, sedd från sidan
BMW 7-serie sedan: Sedd från insidan, närbild av frontspoilern

Frontspoiler

Frontspoilern med stor BMW-njure bidrar till en stark närvaro på gatan. Dessutom är de nedre luftintagen infattade i dynamiskt utformade Air Blades som optimerar bilens aerodynamik och som framhäver sedanens sportiga och eleganta karaktär.
BMW 7-serie sedan: Närbild av BMW-laserljuset

BMW laserljus

BMW laserljus lyser nästan dubbelt så långt som andra strålkastare i det hastighetsstyrda helljusläget, vilket ger bättre framförhållning och högre säkerhet. Tekniken manifesteras av blå accenter och emblemet ”BMW Laser”. Utrustningen inkluderar adaptiva LED-strålkastare med BMW Selective Beam, inkl bländningsfri helljusassistent.
BMW 7-serie sedan: Närbild av Air Breathern

Air Breather

Air Breathern accentuerar bilens sportiga och eleganta karaktär och ger optimal luftstyrning vid hjulhuset. I kombination med frontspoilern och den stora BMW-njuren ger sedanmodellen en stark närvaro på vägarna.
BMW 7-serie sedan: Närbild av bakspoilern

Bakspoiler

Den nydesignade bakspoilern, de smala baklyktorna och ändrören med trapetsformad kontur som är placerade långt ut ger bakvagnen ett brett och modernt utseende. Även de platta LED-baklyktorna och det smala ljusbandet mellan ljusenheterna framhäver sedanmodellens breda utseende.
BMW 7-serie sedan: Närbild av baklyktorna med ljusband

Baklyktor med ljusband

De tvådelade baklyktorna har bakljus, bromsljus, backljus, dimljus och körriktningsvisare med LED-teknik. Reflexerna är integrerade på höger och vänster sida i stötfångaren. Ett smalt ljusband mellan ljusenheterna framhäver bilens bredd.
BMW 7-serie sedan: Panoramaglastak ur fågelperspektiv

Panoramaglastak

Panoramaglastaket kan öppnas för att släppa in frisk luft och ger kupéutrymmet en ljus och behaglig atmosfär även när det är stängt. Det öppnas och stängs automatiskt med en knapptryckning eller via fjärrkontrollen och är utrustat med skjut- och lyftfunktion samt solskyddsgardin och vindavvisare.
BMW 7-serie sedan: Närbild av lädersäte nappa

Läder ”Nappa” kompletterande kontrastsömmar Cognac

Exklusivt läder ”Nappa” med utökad omfattning/kontrastsömmar NMRI Cognac, interiörfärg svart.
BMW 7-serie sedan: Ambienta ljusaccenter i kupén

Ambienta ljusaccenter

De ambienta ljusaccenterna längs med B-stolparna skapar en behaglig känsla av välbefinnande för passagerarna i baksätet. Det mjuka ljuset kan tändas och släckas med en knapp och skapar en behaglig stämning, inte bara i mörker. Skärmarna i baksätet kan användas utan reflexer även om belysningen är aktiverad.
BMW 7-serie sedan: Närbild av lastkanten av rostfritt stål med öppnat bagageutrymme

Lastkant av rostfritt stål

Den breda lastkanten av rostfritt stål skapar ädla accenter och ger bagageutrymmet ett mer högvärdigt utseende.
BMW 7-serie sedan: Närbild av BMW Individual kylbox

BMW Individual kylbox

Den elektriska BMW Individual kylboxen är integrerad i bagageutrymmet och kan öppnas från passagerarutrymmet när mittarmstödet i baksätet är nedfällt. Med en volym av ca 15 liter ger den plats för t.ex. två dryckesflaskor (0,5 liter) och en champagneflaska (0,375 liter). Kylboxen är lätt att ta bort om hela bagageutrymmet behövs.
BMW 7-serie sedan Executive Lounge: Baksätesutrymme med maximal komfort

Executive Lounge

Executive Lounge erbjuder högsta sittkomfort och perfekt utsikt åt alla håll för passageraren till höger i baksätet. Sätet har en massagefunktion och många inställningsmöjligheter som gör resan extra avkopplande. Här har man maximalt benutrymme och tack vare fotstödet på baksidan av framsätets ryggstöd får man en bekväm viloställning.

BANBRYTANDE TEKNIK

BANBRYTANDE INNOVATIONER I BMW 7-SERIEN SEDAN

Intuitiv med siktet mot framtiden. Snart nog kommer du att kunna välja om du vill köra själv eller om du vill att bilen ska köra åt dig. Redan idag ger förarhjälpsystemen BMW Personal CoPilot en försmak av hur körning kommer att te sig inom en snar framtid. Systemen hjälper föraren eller övertar även vissa uppgifter helt och hållet. I BMW 7-serie Sedan står föraren helt i fokus. Indikatorerna för BMW Live Cockpit Professional kan nämligen enkelt anpassas. BMW Intelligent Personal Assistant möjliggör snabb och bekväm användning av de enskilda funktionerna. En ny teknisk era.

BMW 7-serie sedan: Displayen visar BMW Operating System 7.0

BMW Operating System 7.0

Det innovativa användargränssnittet i operativsystemet BMW Operating System 7.0 möjliggör ännu enklare och mer intuitiv hantering av fordonsfunktionerna exempelvis via gester, röststyrning, pekskärm eller iDrive-styrning. Dessutom har funktionerna som styrs med iDrive-reglaget utökats ytterligare. Nu kan till exempel alla digitala tjänster och appar väljas direkt.
BMW 7-serie sedan: På displayen och kombiinstrumentet visas Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional ger bästa tänkbara komfort och maximal säkerhet i många kritiska eller monotona körsituationer. Paketet omfattar styr- och spårhållningsassistent inkl passage-assistent, nödstoppsassistent, lokal riskvarning, kurshållningsassistent med aktivt sidokollisionsskydd och ytterligare säkerhetsfunktioner.
BMW 7-serie sedan: På displayen visas Parking Assistant Plus

Parking Assistant Plus

Parking Assistant Plus underlättar parkering och vändning på små ytor. Det omfattar bl a Surround View-systemet med Top View, Panorama View och 3D View samt parkeringshjälp på sidan, nödbromsfunktionen aktiv parkeringsdistanskontroll (PDC), parkeringsassistent för parkering parallellt med eller vinkelrätt mot gatan och backningsassistent.
BMW 7-serie sedan: På displayen och kombiinstrumentet visas Remote Software Upgrade

Remote Software Upgrade

Är din BMW uppdaterad och utrustad med den senaste programvaran? Med Remote Software Upgrade är och hålls din BMW alltid uppdaterad utan att du behöver boka tid hos din BMW Servicepartner. Uppgraderingarna fjärrinstalleras på liknande sätt som för en smarttelefon. På så sätt kan du låsa upp fler funktioner i bilen.
BMW 7-serie sedan: På displayen visas BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional med navigation omfattar en kombination av en 10,25" stor högupplöst informationsdisplay med pekfunktion och en helt digital 12,3" instrumentdisplay. BMW Operating System 7.0 kan bland annat styras med kontrollreglaget iDrive Touch.

EFFEKTIVITET OCH DYNAMIK PÅ HÖGSTA NIVÅ

MOTORALTERNATIV FÖR BMW 7-SERIEN SEDAN

Optimal effekt finns i olika former – därför har BMW 7-serie Sedan ett flertal olika motoralternativ. Bredvid den sexcylindriga radmotorn BMW TwinPower Turbo höjer sig den extremt kraftfulla V8-motorn och den mäktiga V12-motorn över mängden. Som laddhybrid är bilen är dessutom extremt effektiv. Samspelet mellan den sexcylindriga motorn och det toppmoderna högvoltsbatteriet ger maximal effekt och förbättrade förbrukningsvärden. Tack vare den innovativa fyrhjulsdriften BMW xDrive överför BMW 7-serie Sedan alltid kraften till vägen - dynamiskt och suveränt.

En grå BMW 7-serie sedan kör genom en stadsmiljö, trefjärdedels vy framifrån
BMW 7-serie sedan: Närbild av den fyrcylindriga BMW TwinPower Turbo-bensinmotorn

BMW TwinPower Turbo 4-cylindrig bensinmotor

Den senaste generationens fyrcylindriga BMW TwinPower Turbo-bensinmotor med en cylindervolym på 2,0 liter ger dig maximal körglädje. Den kännetecknas av temperamentsfull kraftutveckling och direkt gasrespons även vid låga varvtal samtidigt som den är bränsleeffektiv och uppvisar låga koldioxidvärden.
BMW 7-serie sedan: Närbild av den sexcylindriga bensinradmotorn BMW TwinPower Turbo

Rak 6-cylindrig BMW TwinPower Turbo-bensinradmotor

Den raka sexcylindriga BMW TwinPower Turbo-bensinmotorn från den senaste generationens BMW EfficientDynamics motorfamilj kännetecknas av imponerande kraftutveckling, silkeslen gång och ett mäktigt motorljud. Tack vare dubbel-VANOS, Valvetronic, High Precision Injection och TwinScroll-turboaggregat har motorn en effekt på 250 kW (370 hk) och förbrukar endast 7,5 liter per 100 km vid blandad körning.
BMW 7-serie sedan: Närbild av den åttacylindriga BMW TwinPower Turbo-bensinmotorn

BMW TwinPower Turbo 8-cylindrig bensinmotor

M Performance TwinPower Turbo åttacylindriga-bensinmotorn kombinerar två turboaggregat, den steglöst variabla ventilstyrningen Valvetronic och direktinsprutningen High Precision Injection. Motorn ger en toppeffekt av 390 kW (530 hk) vid ett maximalt vridmoment på 750 Nm. De båda turboaggregaten är kompakt placerade mellan cylinderraderna.
BMW 7-serie sedan: Närbild av M760Li-emblemet baktill

M Performance TwinPower Turbo tolvcylindrig bensinmotor

Den tolvcylindriga bensinmotorn M Performance TwinPower Turbo är ett fulländat motorkoncept. Toppaggregatet präglas av suverän kraftutveckling och unik mjuk gång vilket bara kan realiseras i en V12-motor. Dessa egenskaper ger en oförglömlig kör- och reseupplevelse.
BMW 7-serie sedan: Närbild av elmotorn med eDrive-emblem

Elmotor

Banbrytande körupplevelse: Den centrala komponenten i drivningen av hybridväxellådan är elmotorn. Inom ramen för hybridfunktionen möjliggör e-drivningen rent elektrisk körning (eDrive) upp till 140 km/h utöver den sexcylindriga förbränningsmotorn. Vid bromsning och motorbromsning omvandlar e-drivningen bromsenergin till elektrisk energi och lagrar den i högvoltsbatteriet. Det optimala samspelet mellan effektivitet och dynamik.
BMW 7-serie Sedan Teknisk data

BMW 7-SERIE SEDAN TEKNISK DATA

Bränsleförbrukning och koldioxidvärden.

Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

* Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från och med 1 januari 2020 har WLTP helt ersatt den tidigare körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande – i WLTP är uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se

Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.bmw.se/wltp.

Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

Elektrisk räckvidd påverkas av faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utomhustemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning/kupékylning.

Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.

 


Läs mer