BMW i

BMW i är ett helhetskoncept för hållbar och framtidsorienterad mobilitet. Vår idé är visionära eldrivna bilar och mobilitetstjänster, inspirerande design och en ny definition av premiumkvalitet med hållbarheten som förtecken. Den här ambitionen manifesteras i de konsekvent hållbara och utsläppsfria, helt elektriska modellerna BMW i3 och BMW i3s. Och i form av de futuristiska sportvagnarna BMW i8 Coupé och BMW i8 Roadster, som tydligt visar vart vi är på väg.

Elektrisk och elektrifierande: varje detalj och varje funktion hos BMW i3 med eDrive är skräddarsydd för ett pulserande storstadsliv. Särskilt i stadskärnor där det råder begränsningar för vissa bilar är den tack vare sin smidiga storlek och utsläppsfria drivteknik en klar vinnare. Förutom den ekologiska aspekten har BMW i3s även en annan sida som imponerar stort: en acceleration som får dig att tappa andan – både från låg hastighet och från stillastående. Det kraftfulla batteriet (högprestandabatteri med litiumjonteknik) ger en verklig räckvidd på upp till 26 mil, vilket räcker en bra bit även utanför storstaden. Till och med när du kör på landsvägar kan du tryggt lita på att batteriet klarar räckvidden.

Framtidens sportbil. Effektivare – till exempel genom intelligent lättviktsteknik med kolfiber och aerodynamisk design. Hållbarare – med återvinningsbara material i interiören. Utan minsta avkall på dynamiken och sportbilskänslan. Inga kompromisser, utan den perfekta kombinationen av körglädje och ansvarstagande. BMW i8 Roadster och BMW i8 Coupé är plug-in-hybrider, där fördelarna med innovativa elmotorer och bensinmotorer ryms inom samma bilkoncept. Resultatet är en unik körupplevelse – med ytterst låga förbruknings- och koldioxidvärden.

Läs mer