BMW 1-serie F40 i Misano-metallic sedd framifrån
DrivmedelBensinDiesel

UPPLEV KOMPAKT KÖRGLÄDJE OCH BMW-KÄNSLA – MÖT BMW 1-SERIE.

Det här är en perfekt bil för dig som önskar en sportig, smidig bil i stan eller bekväma långturer. Körglädjen går inte att ta miste på. Här ligger fokus på föraren med ergonomiska sportstolar i framsätet och en körupplevelse där dynamik och smidighet möts.

Läs mer

DEN SPORTIGA UTVÄNDIGA OCH INVÄNDIGA DESIGNEN HOS BMW 1-SERIEN.

Premiumkvalitet som man ser redan vid första anblicken. Designen hos BMW 1-serien ger ett starkt intryck såväl invändigt som utvändigt. Startpunkten för den dynamiska fronten med stor dubbelnjure och bred frontspoiler. Skarpt markerade linjer förenas i den flytande taklinjen och vidare till det karakteristiska bakpartiet. Den höga klassen på BMW 1-serien märks också direkt i interiören: Passagerarna möts av en rymlig kupé med inbjudande atmosfär och hög trivselfaktor. Den moderna förarplatsen präglas av ergonomiskt optimerad utrustning, stora digitala displayer som tillval och en förarmiljö som i varje detalj är anpassad för föraren.

Läs mer

DESIGN.

Utvändig och invändig utrustning av hög kvalitet för BMW 1-serien.

Upptäck den sportiga designen hos BMW 1-serien i modellen port Line. Med många alternativ för utvändig och invändig utrustning av hög kvalitet kan du anpassa din bil helt efter din smak och dina personliga behov.
BMW 1-serie F40 modell Sport Line i Mineralvit metallic, sedd snett från sidan körandes
BMW 1-serie F40 dubbelnjure

Dubbelnjure.

Den karakteristiska dubbelnjuren är utformad som en sammanhängande enhet och kännetecknas av en ram i högglanskrom och stavar i svart högglans. Med sin centrala position understryker dubbelnjuren utseendemässigt pondusen och estetiken hos bilens front.
BMW 1-serie F40 modell Sport Line med svarta backspegelkåpor

Backspeglar i Svart.

Backspeglarna är utförda i Svart högglans istället för i bilens färg. De understryker bilens sportiga stil och ger bilen ett personligare utseende.
BMW 1-serie F40 modell Sport Line med M Shadow Line högglans

M Shadow Line högglans.

M Shadow Line högglans omfattar ett flertal utrustningsdetaljer i Svart högglans. Utrustningen omfattar enhetlig dekor för fönsterlister, fönsterschaktinramning, inkl. vertikala fönsterlister för bakdörrarna samt för B-stolparna, spegelinramningen, spegeltriangel och -fäste och spegelfoten.
Slutrörskåpa på BMW 1-serie modell Sport Line

Slutrörskåpa.

Den 90 mm breda slutrörskåpan (till vänster på 3-cylindriga motorer, till vänster och höger på 4-cylindriga motorer) förstärker bilens sportiga utseende.
Förarplatsen i BMW 1-serie F40 modell Sport Line med M lädersportratt

Lädersportratt med multifunktion.

Svart lädersportratt med tre ekrar och galvaniserad dekor. Tjockare rattkrans och markerade tumgrepp ger en extra skön och greppvänlig känsla.
BMW 1-serie F40 modell Sport Line med interiörlister Illuminated Berlin

Interiörlister Illuminated Berlin.

Interiörlisterna Illuminated Berlin med accent ”High Matt” för instrumentpanel och dörrsidor ger kupén en progressiv atmosfär med exklusiv känsla. Det lysande mönstret i de diskret bakgrundsbelysta lister skapar en lika elegant som behaglig atmosfär i bilen.
BMW 1-serie F40 modell Sport Line med panoramaglastak

Panoramaglastak.

Panoramaglastaket kan öppnas för att släppa in frisk luft och ger kupén en ljus och behaglig atmosfär även när det är stängt. Det öppnas och stängs automatiskt med en knapptryckning eller via fjärrkontrollen och är utrustat med skjut- och lyftfunktion samt solskyddsgardin och vindavvisare.
BMW 1-serie F40 M lädersportratt med kontrastsöm

M lädersportratt med kontrastsöm.

M lädersportratt med tre ekrar inklusive multifunktion, M-emblem och en inbyggd förarairbag. En rattkrans i läder svart Walknappa med röd kontrastsöm och markerade tumgrepp ger ratten en sportig och distinkt styrkänsla.

KÖRDYNAMIK.

Drivlinan, chassit och M sportstyrningen i BMW 1-serie.

Vare sig det handlar om kraftfull acceleration, smidiga köregenskaper eller perfekt väghållning – BMW 1-serien gör med sina effektstarka motorer och dynamiska drivline- och chassikomponenter varje resa till en höjdpunkt. Läs mer om utvalda kördynamikegenskaper och konfigurera din egen BMW 1-serie.
BMW 1-serie F40 med sportstyrning

M sportstyrning.

M sportstyrning med Servotronic möjliggör direkta och smidiga köregenskaper med mindre rattmotstånd. Bilen kan därmed styras med ännu större precision och ger ännu sportigare köregenskaper, särskilt på kurviga vägar.
BMW 1-serie F40, 8-stegad Steptronic-sportväxellåda

Steptronic-sportväxellåda.

Den 8-stegade Steptronic-sportväxellådan ger om så önskas mycket sportig växling. Både vid automatisk och manuell växling med växelväljarspaken eller växelpaddlarna – för allt från avspänd och lugn körning till en utpräglat dynamisk körstil. I läget SPORT och med växelväljarspaken i vänstra läget S/M är växlingskarakteristiken inställd på högsta möjliga prestanda
BMWs intelligenta fyrhjulsdrift xDrive i BMW 1-serien F40

BMW xDrive.

BMW xDrive, det intelligenta systemet för fyrhjulsdrift från BMW, fördelar drivkraften flexibelt mellan fram- och bakhjulen för bättre drivgrepp, kördynamik och körsäkerhet i alla situationer. Den elektroniskt reglerade kraftfördelningen motverkar över- eller understyrningstendenser i kurvor och ökar därmed bilens smidighet.
BMW 1-serie F40 med adaptivt chassi

Adaptivt chassi

Det adaptiva chassit gör det möjligt att anpassa stötdämparegenskaperna till körsituationen och kombinerar körkomfort och kördynamik med maximal säkerhet. Med hjälp av reglaget för Driving Experience Control kan du välja mellan standardinställningen COMFORT eller läget SPORT.

FÖRARASSISTANS OCH CONNECTIVITY.

Intelligent teknologi och förarassistanssystem i BMW 1-serien.

Styr färddatorn med gester, överlåt parkeringen åt bilen eller fråga den intelligenta röststyrningen om var närmaste bensinstation finns. BMW 1-serien erbjuder en mängd praktiska funktioner, digitala tjänster och förarassistanssystem – för maximal komfort och säkerhet.
BMW 1-serie F40 Control Display med förarassistanssystemet Driving Assistant

Driving Assistant.

Säkerhetspaketet Driving Assistant omfattar de kamerabaserade systemen frontalkrocksvarning med bromsfunktion, manuell Speed Limit-assistent inkl Speed Limit-information med visning av omkörningsförbud och framförhållning samt körfältsassistent. Dessutom ingår de radarbaserade funktionerna Lane Change Warning samt varningar för trafik från sidan bak och påkörning bakifrån.
BMW 1-serie F40 med praktisk parkeringshjälp Parking Assistant

Parking Assistant.

Parking Assistant underlättar parkering av bilen. Backkameran ser till att ge bättre sikt bakåt. Den aktiva parkeringsdistanskontrollen ger bättre skydd mot parkeringsskador. Parkeringsassistenten parkerar bilen automatiskt längs med och vinkelrätt mot körbanan och kör ut från parkeringsfickan igen. Backningsassistenten underlättar för dig vid backning där det är ont om plats.
BMW 1-serie F40 med BMW manövrering gester

BMW manövrering gester.

Med BMW manövrering gester kan vissa definierade funktioner styras med bestämda handrörelser. För utvalda funktioner kan systemet identifiera t ex gester som ”svepa” eller ”peka” som kan användas för att avvisa eller ta emot inkommande samtal. Genom att pekfingret snurras kan man dessutom höja och sänka volymen.
BMW 1-serie F40, BMW Head-Up Display

BMW Head-Up Display.

Den stora BMW Head-Up Displayen med hela färgskalan projicerar information som är viktig för körningen direkt i förarens synfält, utan att distrahera föraren från trafiken. Beroende på utrustning visas bland annat aktuell hastighet, navigationsanvisningar, hastighetsbegränsningar inkl omkörningsförbud samt telefon- och infotainmentlistor.
Display BMW Live Cockpit Professional i BMW 1-serie F40

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional med navigation omfattar en 10,25" stor högupplöst informationsdisplay med pekfunktion och en helt digital 10,25" instrumentdisplay. BMW Operating System 7 kan bland annat styras med kontrollreglaget iDrive Touch.
Den smarta röststyrningen BMW Intelligent Personal Assistant i BMW 1-serien F40

BMW Intelligent Personal Assistant.*

Vore det inte underbart om dina personliga fordonsexperter fanns i din BMW? Med BMW Intelligent Personal Assistant kan du kommunicera med din BMW. Säg dina kommandon med helt vanlig röst för att styra bilens många funktioner. Intelligent Personal Assistant kan dessutom förklara allt som har med bilen att göra så att du lär känna din BMW ännu bättre. *Tjänsten är inte tillgänglig på svenska för närvarande.
Remote Software Upgrade i nya BMW 1-serien F40

Remote Software Upgrade.

Se till att bilen alltid har den senaste programvaruversionen installerad. Med hjälp av Remote Software Upgrade är och förblir din BMW alltid uppdaterad. Du kan ladda ner uppdateringarna via My BMW-appen eller via bilens inbyggda SIM-kort och därefter installera programvaran. På så sätt kan du låsa upp fler funktioner i din BMW.
BMW 1-serie med smartphone-integrering

Smartphone-integrering.

Vill du inte vara utan dina smartphone-funktioner utan vill kunna styra dem som vanligt när du sitter i din BMW? Smartphone-integreringen gör att din bil stödjer Apple CarPlay och Android Auto med trådlös kommunikation mellan din smartphone och bilen. Det gör att du kan använda dina viktigaste appar även i bilen.

UTFÖRANDEN OCH UTRUSTNING.

Karakteristiska modellvarianter av BMW 1-serien.

Sport Line

 • 17'' lättmetallfälgar Dubbeleker 549, fler fälgar finns
 • M Shadow Line högglans
 • Sportstolar för förare och framsätespassagerare i tyg/Sensatec Antracit med accent Grå eller accent Orange som tillval; fler klädselalternativ finns
 • Lädersportratt med multifunktion
BMW 1-serie F40 modell Sport Line i Mineralvit metallic, studiobild snett framifrån

M Sport

 • 17'' M lättmetallfälgar Dubbeleker 550 M Bicolor; fler fälgar finns
 • M sportchassi inkl. M sportstyrning, fler chassialternativ finns
 • Sportstolar för förare och framsätespassagerare i tyg Trigon Sensatec Svart, fler klädselalternativ finns
 • M lädersportratt
BMW 1-serie F40 serie modell M Sport i Melbourne Rödmetallic, sedd snett från sidan
 • Sport Line
 • M Sport

BMW 1-SERIE 128ti.

Design och kördynamik hos BMW 1-serien 128ti.

Den distinkta optiken och de tekniska detaljerna gör BMW 128ti till en extra sportig representant för modellserien. De distinkta, modellspecifika designdetaljerna matchas av bensinmotorn med BMW TwinPower Turbo-teknik och differentialspärren på framaxeln, som ger kördynamiska egenskaper på högsta nivå.
BMW 1-serie 128ti F40 trösklar med ti-foliering

Trösklar med ti-foliering.

Trösklarna med röd detalj och ti-folieringen förstärker bilens sportiga utseende ytterligare.
BMW 1-serie 128ti F40 18'' M lättmetallfälgar Y-eker 553 M Bicolor med sportdäck

18'' M lättmetallfälgar Y-eker 553 M Bicolor med sportdäck.

18" M lättmetallfälgar Y-eker 553, Bicolor Orbitgrå metallic med sportdäck, glanssvarvade, 8J x 18 med däck 225/40 R18.
BMW 1-serie 128ti F40 invändig design

Invändig design.

I interiören skapar detaljer som är unika för 128ti en utpräglat sportig och elegant atmosfär. Detta garanteras av detaljer som M lädersportratten med röd kontrastsöm, de exklusiva sportstolarna med röda accenter, de matchande exklusiva golvmattorna med röda kanter och den broderad ti-logotypen på mittarmstödet.
BMW 1-serie 128ti F40 100 % sDrive och differentialspärr

100 % sDrive och differentialspärr.

Differentialspärren som ingår som standard på BMW 1-serie 128ti ökar traktionen och körstabiliteten vid acceleration ut ur kurvor, vid kurvtagning i hög hastighet och på olika vägunderlag genom att fördela drivkraften mellan framhjulen efter körsituationen. Resultatet är suveräna och dynamiska köregenskaper.
BMW 1-serie 128ti F40 BMW 128ti motor

BMW 128ti motor.

En kompakt atlet som förmedlar ren körglädje: Den 4-cylindriga TwinPower Turbo-bensinmotorn i BMW 128ti har imponerande kraftresurser eftersom den är utrustad med nya kolvar, större turboaggregat, optimerat luftinsug och avgassystem med spjällstyrning.
BMW 1-serie 128ti F40 M sportchassi

M sportchassi.

M sportchassit är tio millimeter sänkt. Dessutom har den kortare stötdämparfjädrar och styvare 128ti-specifik dämparinställning samt styvare stabilisatorer. Denna kombination ger distinktare chassiegenskaper som gör det möjligt att köra utpräglat sportigt.
BMW 1-serie 128ti F40 styrning

Styrning.

Styrningen har balanserats speciellt för 128ti för direkta och smidiga köregenskaper. Bilen kan därmed styras med ännu större precision och ger ännu sportigare köregenskaper, särskilt på kurviga vägar.

TEKNISKA DATA FÖR BMW 1-SERIEN.

BMW 118i.

Motoreffekt i kW (hk) vid varv/min:

100 (136) / 4500-6500

Acceleration från 0 till 100 km/h i sekunder:

8,9

Bränsleförbrukning, blandad körning, i l/100 km:

5,7 - 6,6

Koldioxidutsläpp blandad körning i g/km:

129 - 151

BMW 1-serie F40, tekniska data
BMW 1-serie, privaterbjudanden.

ERBJUDANDEN PÅ BMW 1-SERIE.

Se aktuella privatleasingerbjudanden på BMW 1-serie och räkna ut din månadskostnad baserat på motoralternativ, tillval och körsträcka. Du kan även se bilar i lager som finns ute hos våra återförsäljare.

BMW SERVICES.

RÅDGIVNING OCH TJÄNSTER FÖR BMW 1-SERIE.

BMW Service Inclusive

BMW Service Inclusive.

Koppla av på resan med eldrift: Det här paketet ger 100 % transparens och enkel planering. Du väljer själv om det ska gälla i 4 eller 6 år – eller 3 år om du är leasingkund. Servicetjänster:

 • Service med fordonskontroll
 • Service av mikrofilter
 • Service av bromsvätska
Läs mer om BMW Service Inclusive
BMW Proactive Care

BMW Proactive Care.

Med de innovativa teletjänsterna som ingår i BMW ConnectedDrive gör din BMW att du kan fokusera på annat. Om det är dags för service eller om ett problem skulle uppstå, förser den din föredragna BMW Service Partner med all relevant information om din bil. Din servicepartner kontaktar dig då för att boka en tid. Det gör att du kan lita på snabb och okomplicerad service av din bil och att du inte behöver tänka på allt själv. Enda kravet: Att du har registrerat din bil online på BMW ConnectedDrive Portal och sparat en Service Partner. Upptäck hur BMW Proactive Care gör ditt liv bekvämare.

Läs mer om BMW Proactive Care
BMW Mobile Care

BMW Vägassistans.

Den kostnadsfria assistanstjänsten BMW Vägassistans är tillgänglig för alla BMW-förare dygnet runt, året om. Ett telefonsamtal – och våra experter står till din tjänst med all sin kompetens – per telefon eller vid behov på plats.

Läs mer om BMW Vägassistans

Bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp

BMW M135i xDrive.
Bränsleförbrukning blandad körning (EU) l/100 km: 7,9–7,4
Koldioxidvärde blandad körning (EU) g/km: 178–168


BMW 128ti:

Bränsleförbrukning blandad körning (EU) l/100 km: 7,5–6,8
Koldioxidvärde blandad körning (EU) g/km: 170–156

Officiella uppgifter om bränsleförbrukning, koldioxidutsläpp, strömförbrukning och elektrisk räckvidd är uppmätta enligt föreskriven mätmetod och uppfyller förordning (EU) 715/2007 i gällande version. WLTP-värdena avser standardutrustade bilar med hänsyn tagen till eventuell extrautrustning. För fordon som har typgodkänts efter 2021-01-01 finns endast officiella uppgifter baserade på WLTP. Mer information om mätmetoderna NEFZ och WLTP hittar du på www.bmw.de/wltp

Läs mer