BMW 3-serie Touring (G21), sedd från sidan körande framför hus och med berg i bakgrunden
DrivmedelBensinDieselLaddhybrid

THE 3

BMW 3-SERIE TOURING:

ALLA HÖJDPUNKTER

DrivmedelBensinDieselLaddhybrid
THE 3BMW 3-SERIE TOURING: <p>ALLA HÖJDPUNKTER</p>

BMW 3-serie Touring förenar innovation, funktionalitet och sportig dynamik till perfektion. Som en riktig atlet bland allroundmodellerna imponerar den tack vare högeffektiva TwinPower Turbo-motorer, perfekt avstämda chassikomponenter och toppmoderna assistanssystem med en kördynamik som är oöverträffad i sitt segment. Denna överlägsenhet är något som framgår tydligt även när bilen står stilla. Med innovativa lösningar för kupén och den intelligenta digitala BMW Personal Assistant avlastar den dig på många sätt – och skapar på så sätt tid för de saker i livet som verkligen är viktiga.

Läs mer

BYGG DIN BMW 3-SERIE TOURING.

BMW 330e Touring.

MODEL ADVANTAGE.

BMW 330e Touring
 • Elektriskt infällbar dragkrok
 • Park Distance Control (PDC), fram och bak
 • BMW Live Cockpit Professional

BMW 330e xDrive Touring.

MODEL SPORT.

BMW 330e xDrive Touring
 • 18" Lättmetallfälg multi-eker
 • Automatisk sportväxellåda med Steptronic
 • Connected- och Innovation-paket

BMW 330e xDrive Touring.

MODEL M SPORT.

BMW 330e xDrive Touring
 • Panoramaglastak
 • 19" M Lättmetallfälg dubbeleker 791 M
 • Connected-, Innovation- och Comfort-paket

TRE KRAFTFULLA ARGUMENT:

 • 01 Vardagskärlek och helgpassion
 • 02 Körglädje som klasskamraterna bara drömmer om
 • 03 Måttstocken för funktionell körglädje

INNOVATIV FUNKTIONALITET I BMW 3-SERIE TOURING.

Vare sig det handlar om semester med familjen, en weekendresa eller en vända till matbutiken för att handla – BMW 3-serie Touring tar dig genom vardagen med komfort. Detta eftersom en mängd innovativa förvaringsfack och förvaringslösningar i kupén och i bagageutrymmet gör att det finns plats för allt det som du vill ta med dig. För mer skrymmande bagage kan du fälla baksätet helt automatiskt med en enkel knapptryckning och på så sätt mer än tredubbla lastvolymen på bara några sekunder. Även tyngre bagage kan lastas säkert tack vare de innovativa lastsäkringsskenorna i bagageutrymmets golv – dessa hissas upp automatiskt när du börjar köra och förhindrar då att packningen åker runt i bagageutrymmet. Och tack vare den innovativa Comfort Access-funktionen och stänger bakluckan beröringsfritt med en snabb rörelse med foten under den bakre stötfångaren. Denna och många andra utrustningar gör BMW 3-serie Touring till den sportigaste storlastaren i sin klass.
BMW 3er Touring (G21), separat öppningsbar bakruta

Bakrutan kan öppnas separat.

Bakrutan kan öppnas separat, vilket är särskilt praktiskt när du ska lasta eller ta ut mindre väskor eller packning eftersom du inte behöva öppna hela bakluckan.
BMW 3-serie Touring (G21), BMW Laserlight

BMW Laserlight.

Extrautrustningens adaptiva BMW Laserlight lyser i helljusläget med laser nästan dubbelt så långt som konventionella strålkastare, upp till 530 m. Det leder till bättre sikt i mörker och därmed även till avsevärt högre säkerhet. Blå accenter och loggan BMW Laser i strålkastaren demonstrerar bilens tydliga hightech-karaktär och sportiga ambitionsnivå.
BMW 3er Touring (G21), Welcome Light Carpet

Ljusmatta.

Ljusmattan projicerar en läcker ljusgrafik bredvid dörrarna och skapar på så sätt en välkomnande stämning redan när du stiger in i bilen. När du stiger ur bilen ser ljusmattan till att du gör det ännu bekvämare och säkrare.
BMW 3-serie Touring (G21), genomlastningssystem

Genomlastningssystem.

Genomlastningssystemet omfattar ryggstöd bak som kan delas i förhållandet 40:20:40 för att ge extra stor flexibilitet. Exempelvis kan två passagerare sitta bekvämt i baksätet samtidigt som långa föremål, som skidor och snowboards, transporteras inne i bilen. Två praktiska dryckeshållare i mittarmstödet ingår också.
BMW 3-serie Touring (G21), förvaringspaket

Förvaringspaket.

Förvaringspaketet inkluderar ett fack med lock i instrumentpanelen på förarsidan, nät på baksidan av framsätenas ryggstöd samt två USB-uttag med laddfunktion i mittkonsolen bak. I bagageutrymmet finns ett extra förvaringsnät för mindre prylar och ett spännband på höger sida.
BMW 3-serie Touring (G21), Ambient Light

Ambient Light.

Ambient Light med konturbelysning i fram- och bakdörrarna skapar en avkopplande och behaglig belysning i passagerarutrymmet. De sex dämpbara ljusdesignvarianterna har även en dynamisk funktion i fyra av varianterna. Welcome Light Carpet lyser upp marken under dörrarna vid in- och urstigning.

LADDHYBRIDER FÖR BMW 3-SERIE TOURING.

Upptäck BMW 330e och BMW 330e xDrive Touring.

Det bästa av två världar; Med laddhybriderna BMW 330e och BMW 330e xDrive upplever du innovativ teknik och effektiv kördynamik. Upptäck de många fördelarna med bilarna och läs mer om drivningskoncept, kördynamik, BMW Charging och praktiska digitala tjänster från BMW ConnectedDrive.
Laddhybrid BMW 3-serie Touring 2021 G21 sedd snett från sidan laddande med modell

Laddhybridtekniken i BMW 3-serie Touring.

Perfekt harmoni: I BMW 3-serie Touring laddhybrider BMW 330e och BMW 330e xDrive förenas den elektriska drivtekniken BMW eDrive med en kraftfull BMW förbränningsmotor. Tillsammans skapar de båda drivenheterna en körupplevelse som kombinerar högsta effektivitet med stor körglädje – och beroende på körläget även helt utan utsläpp och nästan ljudlöst eller med starkt vridmoment med tillräckliga reserver för längre sträckor. När det gäller BMW 330e xDrive Touring säkerställs optimal dynamik och drivgrepp dessutom av fyrhjulsdriften BMW xDrive, unikt för laddhybrider i det här fordonssegmentet. Ett värdefullt bidrag till den effektiva körupplevelsen står även den så kallade energiåtervinningen för. Vid bromsning omvandlar denna fordonets rörelseenergi till elektrisk energi som lagras i batteriet.

Mer om BMW laddhybrider
Laddhybrid BMW 3-serie Touring 2021 G21 sedd snett framifrån körande på väg

Körlägen i BMW 3-serie Touring laddhybrider.

Kör bara på el och utan utsläpp till arbetet eller kraftfullt och dynamiskt med tillräcklig räckvidd under helgutflykten – med BMW 3-serie Touring laddhybriderna 330e och 330e xDrive håller du alla möjligheter öppna. Du har tillgång till smarta körlägen som säkerställer optimalt samspel mellan förbrännings- och elmotor i alla situationer – och du kan uppleva fascinationen med framtidsinriktad teknik och en unik körupplevelse.
Mer om BMW laddhybrider
Laddhybrid BMW 3-serie Touring 2021 G21 sedd snett framifrån laddande framför byggnad

Laddning av BMW 3-serie Touring laddhybrider.

Hemma eller på väg: Med BMW Charging får du anpassade lösningar för laddning av din laddhybrid. Förutom den medföljande standardladdkabeln (Mode 2) för eluttaget hemma kan du använda en BMW Wallbox för extra bekväm, säker och snabb laddning. Laddningstiden (0–100 %) för BMW 3-serie Touring-modellerna BMW 330e och BMW 330e xDrive är ca 3,6 timmar vid en laddeffekt på 3,7 kW (BMW Wallbox, BMW Flexible Fast Charger, offentliga laddstationer) och ca 6,0 timmar vid en laddeffekt på 2,3 kW (eluttag hemma).

Mer om BMW Charging
Närbild laddhybrid BMW 3-serie Touring 2021 G21 navigationssystem

Digitala tjänster för BMW 3-serie Touring laddhybrider.

Utnyttja ännu mer av varje meter som du kör: BMW erbjuder innovativa digitala tjänster som underlättar vardagen med din BMW 3-serie Touring 330e eller 330e xDrive. Med BMW Connected Charging ser du närmsta offentliga laddstationer på din resväg och även annan information som vilken laddstolpe som är ledig, priser och vad du kan göra under tiden bilen laddas. Med My BMW-appen ser du laddstatusen och de senaste laddningarna. Du informeras med ett pushmeddelande när ditt fordon är färdigladdat. Andra digitala tjänster som BMW Intelligent Personal Assistant eller smartphone-integrering underlättar din dagliga mobilitet ytterligare, så att du upplever avkopplande körglädje i din BMW 3-serie Touring med laddhybriddrivning.
Mer om de digitala tjänsterna

ASSISTANSSYSTEM OCH CONNECTIVITY I BMW 3-SERIE TOURING.

BMW 3-serie Touring (G21), framstolar och förarplats från passagerarsidan

BMW 3-serie Touring är byggd för att ta dig säkert till din destination – och se till att vägen dit blir en sportig upplevelse. Dessutom möjliggör gör de intelligenta förarassistanssystemen som ingår i Driving Assistant Professional och Parking Assistant bilen delvis självkörande. Förutom den aktiva farthållaren med Stop&Go-funktionen inkl. kollisions-, fotgängar- och cyklistvarning med bromsfunktion finns till exempel även styr- och spårhållningsassistenten som hjälper dig i hastigheter upp till 210 km/h. Funktioner som är en bit på vägen mot autonom körning är bland annat Parkeringsassistenten, som automatiskt parkerar bilen åt dig, och backningsassistenten som automatiskt backar bilen samma väg som du kom. För optimal komfort och maximal säkerhet – i alla körsituationer. Därför finns också den innovativa BMW Intelligent Personal Assistant alltid till hands (tjänsten är inte tillgänglig på den svenska marknaden för närvarande). Systemet registrerar dina beslut och inställningar och lär känna dig bättre och bättre för varje dag som går. På ditt kommando styr den navigations-, entertainment- och Office-funktioner och vet alltid vilken som är den kortaste vägen till din italienska favoritrestaurang. Precis som en riktig assistent svarar den på dina frågor om bilen och gör på så sätt att du intuitivt lär känna din BMW 3-serie Touring och dess många innovativa utrustningar och funktioner.

INTUITIV OCH FÖRUTSEENDE.

BMW 3-serie Touring (G21) Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional ger bästa tänkbara komfort och säkerhet i kritiska eller monotona trafiksituationer. Förutom funktionerna som ingår i Driving Assistant innehåller Driving Assistant Professional bland annat styr- och spårhållningsassistent med utökade funktioner, filbytesassistent och nödstoppsfunktion samt filhållningsassistent med aktivt sidokollisionsskydd.
BMW 3-serie Touring (G21), Parking Assistant Plus

Parking Assistant Plus.

Parking Assistant Plus underlättar parkering och vändning på små ytor. Det omfattar bl a Surround View-systemet med Top View, Panorama View och 3D View samt parkeringshjälp på sidan, nödbromsfunktionen aktiv parkeringsdistanskontroll, parkeringsassistent för parkering parallellt med eller vinkelrätt mot gatan och backningsassistent.
BMW Drive Recorder

BMW Drive Recorder.

Med BMW Drive Recorder kan du spela in en video av området runt bilen och spela upp den exempelvis på informationsdisplayen eller exportera den till din mottagarenhet via USB. Viktig information om bilen som t ex hastighet och gps-koordinater sparas samtidigt som videon spelas in. BMW Drive Recorder har två underfunktioner, inspelning av händelser och inspelning av kollisioner.
BMW 3-serie Touring (G21), BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional med navigation omfattar en 10,25" stor högupplöst informationsdisplay med pekfunktion och en helt digital 12,3" instrumentdisplay. BMW Operating System 7 kan bland annat styras med kontrollreglaget iDrive Touch.
Remote Software Upgrade

Remote Software Upgrade.

Är din BMW uppdaterad och utrustad med den senaste programvaran? Med hjälp av Remote Software Upgrade är och förblir din BMW alltid uppdaterad. Uppgraderingarna fjärrinstalleras på liknande sätt som för en smarttelefon. På så sätt kan du låsa upp fler funktioner i bilen.
BMW Maps

BMW Maps.

Under planeringen och förberedelserna, under körning och till och med när du ska parkera: BMW Maps garanterar en enastående navigationsupplevelse. Planera din resa ännu smidigare och gör den mer personlig – tack vare den nya betjäningen och navigeringen, som är perfekt anpassad efter föraren.

KÖRDYNAMIK.

BMW 3-serie Touring (G21), Dravitgrå, sedd snett framifrån körande i lantlig omgivning

Suverän kraftutveckling.

Ni har de bästa platserna innan det bär iväg: BMW 3-serie Touring är ledande i sin klass när det gäller prestanda och kördynamik. Och det som möjliggör detta är de kraftfulla BMW TwinPower-motorerna, som med sin spontana respons garanterar maximal körglädje redan på låga varvtal. Du kan dessutom välja hur sportig den ska vara: via Driving Experience Control kan du ställa in det adaptiva M chassit och Steptronic-sportväxellådan efter dina önskemål, från komfort till extra sportig. I bakgrunden säkerställer tillvalet M Sportdifferential i kombination med den variabla sportstyrningen att väghållningen optimeras och att köregenskaperna är kraftfulla och smidiga.

KÖRDYNAMIKEN HOS BMW 3-SERIE TOURING.

BMW 3-serie Touring (G21), adaptivt M chassi

ADAPTIVT M CHASSI.

Det adaptiva M chassit är sänkt tio millimeter och anpassas elektroniskt till körförhållandena och körsituationen i alla lägen. Dessutom kan föraren ställa in chassits egenskaper efter den önskade körstilen med Driving Experience Control – från komfortabel till sportig inställning med extra smidiga köregenskaper.
BMW 3-serie Touring (G21), M sportbromsar

M SPORTBROMSAR.

M sportbromsar med 4-kolvs fasta bromsok fram och 1-kolvs flytande bromsok bak i blå färg med M-logo har stora bromsskivor och därmed extra stor bromskraft.
BMW 3-serie Touring (G21), variabel sportstyrning

VARIABEL SPORTSTYRNING.

Den variabla sportstyrningen med Servotronic möjliggör direkta och smidiga köregenskaper med mindre rattmotstånd. Styrningens utväxling rättar sig efter rattutslaget. Det innebär ännu bättre kontroll vid sportig körning samt gör att det krävs mindre styrkraft vid parkering och i svängar.
BMW 3-serie Touring (G21), Steptronic-sportväxellåda

STEPTRONIC SPORTVÄXELLÅDA.

Den 8-stegade Steptronic-sportväxellådan ger om så önskas mycket sportig växling. Både vid automatisk och manuell växling med växelväljarspaken eller växelpaddlarna – för allt från avspänd och lugn körning till en utpräglat dynamisk körstil. I läget Sport och med växelväljarspaken i vänstra läget S/M är växlingskarakteristiken inställd på högsta möjliga prestanda.

BMW 3-SERIE TOURING MODELLER.

Advantage

Advantage-paketet håller vad det lovar och erbjuder många konkreta fördelar för dig som kund. I interiören märks exempelvis ett antal smarta funktioner som förbättrar komforten och ökar säkerheten.
BMW 3-serie Touring (G21), Advantage-paket

Sport Line

I utförandet Sport Line utstrålar bilen ännu mer dynamik. Distinkta exteriör- och interiördetaljer i Svart högglans ger ett sportigt utseende. Sportstolar för förare och framsätespassagerare i Svart tyg/Sensatec ger maximal komfort och optimalt stöd. Advantage-paketet och Ambient Light avrundar utförandet.
BMW 3-serie Touring (G21), Sport Line

Luxury Line

Utförandet Luxury Line framhäver bilens eleganta sida. Lyxiga, högglansförkromade designelement ger exteriören en exklusiv look. Det stilfulla utseendet märks även i interiören. Här fulländas det luxuösa intrycket av förstklassig läderklädsel och sobra interiörlister.
BMW 3-serie Touring (G21), Luxury Line

M Sport

Med M Sport gör du bilen ännu sportigare. Förutom en mängd detaljer som vässar looken för exteriören och interiören tar M Sport körglädjen till nästa nivå. Tack vare M Sportchassit och M Aerodynamikpaketet optimeras de kördynamiska kvaliteterna märkbart.
BMW 3-serie Touring (G21), M Sport
 • Advantage
 • Sport Line
 • Luxury Line
 • M Sport

TEKNISKA DATA FÖR BMW 3-SERIE TOURING.

BMW 330i Touring

Motoreffekt i kW (hk) vid varv/min:

 190 (258)/5000-6500

Acceleration från 0 till 100 km/h i sekunder:

6

Bränsleförbrukning, blandad körning, i l/100 km:

6,8 - 7,3

Koldioxidutsläpp blandad körning i g/km:

155 - 166

RÅDGIVNING OCH TJÄNSTER FÖR BMW 3-SERIE TOURING.

För ett bekymmersfritt bilägande.

BMW Service Inclusive

BMW Fri Service.

#whateverhappens: Koppla av på resan med eldrift: Det här paketet ger 100 % transparens och enkel planering. Du väljer själv om det ska gälla i 4 eller 6 år – eller 3 år om du är leasingkund. Servicetjänster:
 • Service med fordonskontroll
 • Service av mikrofilter
 • Service av bromsvätska
Läs mer om BMW Service Inclusive
BMW Teleservices

BMW Teleservices.

Med de innovativa teletjänsterna som ingår i BMW ConnectedDrive gör din BMW att du kan fokusera på annat. Om det är dags för service eller om ett problem skulle uppstå, förser den din föredragna BMW Service Partner med all relevant information om din bil. Din servicepartner kontaktar dig då för att boka en tid. Det gör att du kan lita på snabb och okomplicerad service av din bil och att du inte behöver tänka på allt själv. Enda kravet: Att du har registrerat din bil online på BMW ConnectedDrive Portal och sparat en Service Partner. Upptäck nu hur BMW Teleservices gör ditt liv bekvämare.
Läs mer om BMW Teleservices
BMW Mobile Care

BMW Mobile Care.

Den kostnadsfria assistanstjänsten BMW Mobile Care är tillgänglig för alla BMW-förare dygnet runt, året om. Ett telefonsamtal – och våra experter står till din tjänst med all sin kompetens – per telefon eller vid behov på plats.
Läs mer om BMW Mobile Care