Utvändig utrustning BMW M2 G87 G42
DrivmedelBensin

THE M2

BMW M

HELT NYA BMW M2 COUPÉ.

DrivmedelBensin
THE M2HELT NYA BMW M2 COUPÉ.

UPPTÄCK EN HELT NY OCH IMPONERANDE TOPPATLET.

Du kan sluta längta nu, helt nya BMW M2 Coupé är här.

Här är bilen som får dina mungipor att peka uppåt i alla körlägen. Välj mellan BMW M2 Coupé eller BMW M240i xDrive Coupé.

Läs mer

JÄMFÖR OCH HITTA DIN BMW M2 COUPÉ.

Motorer, fakta och mått.

BMW M2 COUPÉ.

Upplev exklusiv motorsportkänsla med dessa imponerande effektsiffror.
  • High-Performance M TwinPower turbo rak 6-cylindrig bensinmotor med 460 hk
  • Adaptivt M chassi med aktiv M differential och bakhjulsdrift
  • Manuell växellåda eller M Steptronic-växellåda med Drivelogic
  • 338 kW, 550 Nm, 0–100 km/h på 4,1 s (M Steptronic)
Konfigurator BMW M2 Coupé G87

BMW M240i xDrive COUPÉ.

Adrenalinfylld dynamik i vardagen.
  • M TwinPower Turbo rak 6-cylindrig bensinmotor med 374 hk
  • M sportchassi, M sportdifferential och M sportbromsar som standardutrustning
  • BMW:s intelligenta fyrhjulsdrift BMW xDrive
  • 275 kW, 500 Nm, 0–100 km/h på 4,3 s
Konfigurator BMW M240i xDrive Coupé G42
  • BMW M2 COUPÉ.
  • BMW M240i xDrive COUPÉ.

BMW M2 COUPÉ – PRODUKTHÖJDPUNKTER.

M TwinPower turbo rak 6-cylindrig bensinmotor BMW M2 G87

High Performance M TwinPower turbo rak 6-cylindrig bensinmotor.

En toppatlet som bjuder på ren körglädje: Den raka 6-cylindriga M TwinPower turbo-bensinmotorn kännetecknas av en dynamisk kraftutveckling och det kraftfulla M-typiska ljudet. Högeffektiv teknik som dubbel-VANOS, Valvetronic, strålstyrd direktinsprutning och TwinScroll-turboladdare ger överlägsen effekt.

Manuell växellåda BMW M2 G87

Manuell växellåda.

Med den manuella växellådan med sex växlar har du garanterat roligt när du kör. Genom att du själv växlar jämfört med en automatisk växellåda upplever du en direkt, ostörd förbindelse till motorn i din BMW – och därmed blir körningen sportigare. Dessutom har du nytta av växellådans viktoptimerade konstruktion.*

Adaptivt M chassi BMW M2 G87

Adaptivt M-chassi.

Med det adaptiva M chassit med variabel dämparinställning kan chassits egenskaper anpassas individuellt – från komfort till extra sportig inställning med utpräglat smidiga köregenskaper. Med körupplevelsekontakten anpassar du det elektroniskt styrda chassit snabbt och enkelt till alla körsituationer.

Frontdesign BMW M2 G87

Frontdesign.

Kompakta proportioner och ren linjeföring präglar den karakteristiska designen hos BMW M2 Coupé. Strålkastarna fram är utformade som enkelstrålkastare – i stil med BMW 2002.

M Carbon tak BMW M2 G87

M Carbon tak.

Som en del av det intelligenta lättviktskonceptet är M Carbon tak en bidragande faktor till att bilens vikt har kunnat reduceras. Konstruktionen består av kolfiberförstärkt plast (CFK) och väger 6 kg mindre än ett jämförbart tak i stål. Det innebär att fordonets tyngdpunkt hamnar lägre och kördynamiken ökar.

Bakpartiets design BMW M2 G87

Bakpartiets design.

De muskulösa och M-typiska hjulhusen framhäver den breda och kraftfulla stansen hos nya BMW M2 Coupé på vägen och ger uttryck för fordonets effekt och atletiska egenskaper på ett imponerande sätt. Baklyktorna uppvisar en helt ny tolkning av den karakteristiska L-formen.

M Carbon skålade säten BMW M2 G87

M Carbon skålade säten.

I M Carbon skålade säten med belyst M2 logotyp kombineras den låga vikten och racingkaraktären hos skålade stolar med funktionerna hos M sportstolarna. Passformen ger perfekt sidostöd och komfort på långresor. Stolen är kompatibel med flerpunktsbälten och därmed fullt användbar för racing.**

M ratt BMW M2 G87

M ratt.

Med M lädersportratten kan du njuta av en sportigt direkt styrkänsla och hämta de förinställda M Drive-konfigurationerna med en bekväm knapptryckning.

BMW Curved Display BMW M2 G87

BMW Curved Display.

BMW Curved Display är en svängd och nästan fritt svävande display som kan användas med både pek- och röststyrning. Den kombinerar en 12,3'' instrumentdisplay och en 14,9'' Control Display (pekskärm). 

PRODUKTHÖJDPUNKTER HOS BMW M240i xDrive COUPÉ.

Utvändig utrustning BMW M240i G42
M TwinPower turbo rak 6-cylindrig bensinmotor BMW M240i G42

M TwinPower Turbo rak 6-cylindrig bensinmotor.

En toppatlet som förmedlar ren körglädje: Den raka, 6-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn har en överlägsen kraftutveckling och ett sportigt motorljud. Dubbel-VANOS, Valvetronic, High Precision Injection och TwinScroll-turboaggregat ger imponerande prestanda.

Steptronic-sportväxellåda BMW M240i G42

Steptronic Sportväxellåda.

Den 8-stegade Steptronic-sportväxellådan ger om så önskas mycket sportig växling. Både vid automatisk och manuell växling med växelväljarspaken eller växelpaddlarna – för allt från avspänd och lugn körning till en utpräglat dynamisk körstil. I läget SPORT PLUS och med växelväljarspaken i vänstra läget S/M är växlingskarakteristiken inställd på högsta möjliga prestanda.

BMW M240i G42 Steptronic-sportväxellåda

Adaptivt M chassi och variabel sportstyrning.

Det adaptiva M chassit anpassas elektroniskt till körförhållandena och körsituationen i alla lägen. Dessutom kan du ställa in chassits egenskaper för den önskade körstilen med Driving Experience Control – från komfort till sportig inställning med utpräglat smidiga köregenskaper. Den variabla sportstyrningen med Servotronic möjliggör direkta och smidiga köregenskaper med mindre rattmotstånd. Styrningens utväxling rättar sig efter rattutslaget. Det innebär ännu bättre kontroll vid sportig körning samt gör att det krävs mindre styrkraft vid parkering och i svängar.

Frontdesign BMW M240i G42

Frontdesign.

Framtill understryks dynamiken hos BMW M240i Coupé och BMW M240i xDrive Coupé av en Powerdome på motorhuven, den uttrycksstarka njuren och den M-specifika frontspoilern med kraftigt konturerade luftintag med trekantig form på sidorna.

Sidvy BMW M240i G42

Sedd från sidan.

Den smidiga treboxdesignen hos BMW M240i Coupé och BMW M240i xDrive Coupé, med långsträckt motorhuv, korta överhäng och passagerarutrymmets placering längre bak, ger en sportig coupé-silhuett.

Bakdesign BMW M240i G42

Bakpartiets design.

Den bakre delen på BMW M240i Coupé och BMW M240i xDrive Coupé med sin M-specifika bakkjol och den standardmonterade bakspoilern i fordonsfärg har en sportig framtoning. Slutrörskåporna med friformsdesign i Ceriumgrått kompletterar det atletiska utseendet.

M sportstolar BMW M240i G42

M sportstolar.

M sportstolar är skålade, har delvis integrerat nackstöd och ett stort antal inställningsfunktioner för att ge dig och framsätespassageraren bästa tänkbara sidostöd. Dessutom kan ryggstödets bredd ställas in individuellt.

M lädersportratt BMW M240i G42

M lädersportratt.

M lädersportratt med tre ekrar inklusive multifunktion, M-emblem och en inbyggd förarairbag. 

M accentdetaljer, upplysta BMW M240i G42

Upplysta M accentdetaljer.

De upplysta M accentdetaljerna fångar din blick i kupén och lyfter ytterligare bilens exklusiva egenskaper. 

FÖRARPLATS OCH TEKNIK HOS NYA BMW M2 COUPÉ.

Manöverkoncept, tjänster och förarassistanssystem i BMW M2 Coupé och BMW M240i xDrive Coupé.

Teknik BMW M2 G87 G42
BMW Live Cockpit Professional BMW M2 G87 G42

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional med BMW Curved Display kompletterar BMW Live Cockpit Plus med en Head-Up Display i fullfärg. Denna projicerar körinfo som hastighet eller navigationsanvisningar direkt i blickfältet.

BMW Operating System 8 BMW M2 G87 G42

Dynamisk instrumentbräda tack vare BMW Operating System 8.

Tack vare BMW Operating System 8 är indikeringen på den M specifika och multifunktionella instrumentdisplayen på förarplatsen mycket dynamisk. Den övergår till tre olika lägen beroende på körsituation: Sport, Road eller Track.

Fack för trådlös laddning BMW M2 G87 G42

Wireless Charging-fack.

Med Wireless Charging-facket laddar du din telefon trådlöst och bekvämt när du är ute och kör. I det stora förvaringsutrymmet kan större enheter förvaras nära till hands utan att lock måste öppnas och kablar trasslas in. Det induktiva laddsystemet har inbyggd kylning som skyddar enheterna mot överhettning.

BMW Remote Software Upgrade BMW M2 G87 G42

BMW Remote Software Upgrade.

Med Remote Software Upgrade får din BMW M uppgraderingar automatiskt via mobil kommunikation eller My BMW app. Du kan enkelt ladda ner programvaran via din smartphone eller via SIM-kortet i ditt fordon och därefter installera den. På så vis aktiverar du snabbt och enkelt nya funktioner i din BMW.

Driving Assistant BMW M2 G87 G42

Driving Assistant.

Säkerhetspaketet Driving Assistant omfattar frontalkollisionsvarning med bromsingrepp, Speed Limit Assist inkl. Speed Limit Info med indikering av omkörningsförbud och prognos samt varning för korsande trafik bak. Dessutom får du körfältsassistent med filbytesvarning och aktivt återföring samt varning för kollision bakifrån.

Parking Assistant Plus BMW M2 G87 G42

Parking Assistant Plus.

Bättre översikt vid parkering och manövrering: Parking Assistant Plus kompletterar den seriemässiga parkeringsavståndskontrollen med ytterligare kameror. Tack vare panorama- och 3D-vy av området runt fordonet kan du lätt manövrera även när det är trångt. Därmed förebyggs parkeringsskador och olyckor i oöversiktliga situationer.

TEKNISKA DATA FÖR NYA BMW M2 COUPÉ.

BMW M2 COUPÉ.

Motoreffekt i kW (hk) vid varv/min:

338 (460)

Acceleration från 0 till 100 km/h i sekunder:

4,1

Bränsleförbrukning, blandad körning, i l/100 km:

10,2–9,6

Koldioxidutsläpp blandad körning i g/km:

230–218

Utvändig utrustning motiv BMW M2 G87 G42
BMW hjul- och däck EU-märkning förstorad bild

BMW FÄLGAR OCH DÄCK.

Däcken till våra bilar testas noggrant med upp till 50 olika kvalitetskriterier – avsevärt fler än vad som krävs enligt gällande EU-bestämmelser. Här hittar du all information om egenskaperna hos däcken som BMW använder.
BMW 2-serie Coupé (G42), sedd från sidan, körandes

THE 2.

Kraftfulla proportioner möter sportig dynamik: Upptäck nya BMW 2-serie Coupé. Med en spårvidd som är 31 mm större än föregångaren och ett bakparti som är unikt för klassen erbjuder BMW 2-serie Coupé märkbart förbättrade styregenskaper och mycket dynamiska vägegenskaper. Motorprogrammet med sina kraftfulla motorer garanterar dessutom både effektiva och dynamiska körupplevelser.

BMW ORIGINALTILLBEHÖR OCH BMW M PERFORMANCE PARTS.

Ge din nya BMW M2 Coupé en extra sportig karaktär med BMW M Performance Parts – och anpassa fordonet efter dina personliga behov med hjälp av BMW Originaltillbehör.

20"/21" M Performance smidda fälgar krysseker 1000 M i Goldbronze BMW M2 G87

20"/21" M Performance smidd fälg krysseker 1000.

20”/21" M Performance smidda fälgar Krysseker 1000 M i Goldbronze. Komplett uppsättning sommarhjul med däcktryckskontroll.

M Performance modul med slutrörskåpor titan BMW M2 G87

M Performance modul med slutrörskåpor titan.

Visa vad som ligger bakom: M Performance modulen med slutrörskåpor av högkvalitativt titan är en omisskännlig visuell höjdpunkt.

M Performance frontens dekorgaller kolfiber BMW M240i G42

M Performance dekorgaller kolfiber för fronten.

Renodla karaktären: Ramen till M Performance kylargrillen är tillverkad i högkvalitativ kolfiber. För ett extra exklusivt, sportigt och individuellt utseende.

M Performance frontens dekorgaller kolfiber BMW M240i G42

M Performance bakspoiler i kolfiber.

M Performance bakspoiler i kolfiber understryker bilens exklusiva och sportiga utseende och ger optimerade aerodynamiska värden.

M Performance bakre diffusor kolfiber BMW M240i G42

M Performance bakspoiler i kolfiber.

M Performance bakspoilern i kolfiberoptik ger ett modernt helhetsintryck och framhäver bilens sportiga look.

BMW Takbox 320 svart/titansilver BMW M240i G42

BMW Takbox 320 Svart/Titansilver.

Låsbar takbox som kan öppnas från båda sidor. Den 320 liter stora takboxen finns i Svart/Titansilver och passar alla BMW lasthållarsystem.

BMW bakre cykelhållare Pro 2.0 BMW M240i G42

BMW Bakre cykelhållare Pro 2.0

Lätt och stabil BMW bakre cykelhållare Pro 2.0 för två cyklar/E-Bikes. Max. belastning är 60 kg och hållaren kan fällas ihop.

BMW allvädersmattor fram BMW M240i G42

BMW allvädersmattor fram.

BMW allvädersmattor med perfekt passform som skyddar fotutrymmet fram mot smuts och väta. Svarta med spänne i rostfritt stål.