BMW M4 CSL G82 BMW Individual speciallack Frozen Brooklyn Grey metallic sedd körandes snett framifrån
DrivmedelBensin

THE M4

BMW M4 CSL G82 BMW Individual speciallack Frozen Brooklyn Grey metallic sedd körandes snett framifrån

NYA BMW M4 COUPÉ.

DrivmedelBensin
THE M4NYA BMW M4 COUPÉ.

BMW M4 CSL, BMW M4 Competition Coupé och BMW M440i xDrive Coupé.

BMW M4 Coupé erbjuder en spännande kombination av estetik, karaktär och sportiga köregenskaper typiska för M. 

 

 • I toppen finns BMW M4 CSL med en imponerande prestanda på 551 hk och ett vridmoment på 650 Nm. Bilen har fått en rejäl viktreducering på upp till 100 kg jämfört med BMW M4 Competition Coupé. Du får dessutom en High-Performance M TwinPower Turbo rak 6-cylindrig bensinmotor och Ultra-Track däck som är anpassade till bilen. 
 
 • BMW M4 Competition Coupé kommer tätt därefter med 510 hk och ett vridmoment på 650 Nm. Maximal kördynamik garanteras såväl i vardagen som på tävlingsbanan eftersom bilen är utrustad med en High-Performance M TwinPower Turbo-motor, 8-stegad M Steptronic-sportväxellåda med Drivelogic, fyrhjulsdriften M xDrive* som tillval och aktiv M differential.
 • Modellserien fulländas av BMW M440i xDrive. 

 

Läs mer

JÄMFÖR BMW M4 COUPÉ.

Det viktigaste om design, drivlina, chassi och motorprestanda.

BMW M4 CSL.

Utmärkt kördynamik och exklusivitet.
 • High-Performance M TwinPower Turbo rak 6-cylindrig bensinmotor
 • 405 kW (551 hk), 650 Nm, 0–100 km/h på 3,7 s
 • 307 km/h maxhastighet
 • M Drive Professional med M Traction Control
BMW M4 CSL G82 snett framifrån

BMW M4 Competition Coupé.

Maximal kördynamik med bakhjulsdrift eller M xDrive.
 • TwinPower Turbo rak 6-cylindrig bensinmotor med en prestanda på 480 hk
 • Snabb 8-stegad M Steptronic-sportväxellåda med Drivelogic
 • Bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift M xDrive
 • 375 kW (510 hk), 650 Nm, 0–100 km/h på 3,5 s snabb
BMW M4 Competition Coupé G82 2020 Sao Paolo Gul sedd snett framifrån

BMW M440i xDrive Coupé.

Den perfekta kombinationen av sportighet, komfort och vardagsfunktionalitet.
 • M TwinPower Turbo rak 6-cylindrig bensinmotor med 374 hk
 • 8-stegad Steptronic-sportväxellåda
 • BMW xDrive
 • 275 kW (374 hk), 500 Nm, 0–100 km/h på 4,5 s
BMW 4-serie xDrive Coupé Arctic Race Blue metallic G22 2020 sedd snett framifrån
 • BMW M4 CSL.
 • BMW M4 Competition Coupé.
 • BMW M440i xDrive Coupé.

BMW M4 CSL – PRODUKTHÖJDPUNKTER.

Kördynamik och designutrustning.

I nya BMW M4 CSL är allt anpassat för att du ska få uppleva kompromisslöst racing-DNA även i vardagen. BMW M4 har den högsta prestandan en BMW någonsin haft som haft trafiktillstånd. Den är även 100 kg lättare jämfört med BMW M4 Comeptition Coupé. Dessutom får du:

 • 405 kW (551 hk) stark High-Performance M TwinPower Turbo rak 6-cylindrig bensinmotor
 • Ultra-Track däck som är anpassade till bilen
 • Exklusiv design med signaturer i rött och svart
BMW M4 CSL G82 BMW Individual speciallack Frozen Brooklyn Grey metallic sedd snett framifrån
BMW M4 CSL G82 BMW Individual speciallack Frozen Brooklyn Grey metallic sedd körandes på en väg ur fågelperspektiv

Väger 100 kg mindre.

Tack vare den smarta materialblandningen av kolfiberförstärkt plast och konsekvent lättviktskonstruktion är nya BMW M4 CSL upp till 100 kg lättare än BMW M4 Competition Coupé.

BMW M4 CSL G82 BMW Individual speciallack Frozen Brooklyn Grey metallic närbild av motorn

M TwinPower Turbo rak 6-cylindrig bensinmotor.

Den raka, sexcylindriga M TwinPower Turbo-motorn har en överlägsen kraftutveckling och ett sportigt motorljud. Det vidareutvecklade aggregatet ger brutala 551 hk. M precisionsfjäderben i lättviktskonstruktion i silvergrått förstärker bilen och förbättrar kördynamiken.

BMW M4 CSL G82 BMW Individual speciallack Frozen Brooklyn Grey metallic sedd körandes på en väg snett bakifrån

CSL-specifik kördynamik.

Axelkonstruktionen på BMW M4 CSL är dimensionerad för hög kördynamik. De speciella fjädrarna, krängningshämmarna, stötdämparna och länkarmarna bidrar till mycket exakta körförhållanden, särskilt i gränsområdet. De undre Settings för den tiostegade M traktionskontrollen medger drift, de övre är optimerade för racingkörning.

BMW M4 CSL G82 BMW Individual speciallack Frozen Brooklyn Grey metallic närbild av M Laserlight

M Laserlight med färgade ikoner.

M Laserlight imponerar både tekniskt och visuellt och är ett unikt kännetecken för M-specialmodellen. Laserhelljuset lyser dubbelt så långt som konventionella strålkastare (upp till 600 meter). Om halv- och helljuset är påslaget samt vid välkomstbelysning, lyser ikonerna gult och påminner om en GT-sportbil.

BMW M4 CSL G82 BMW Individual speciallack Frozen Brooklyn Grey metallic närbild av motorhuven med kolfiberstruktur

Motorhuv med kolfiberstruktur.

Motorhuven av kolfiberförstärkt plast har en synlig kolfiberstruktur och röd, CSL specifik folie och fångar uppmärksamheten direkt och bekräftar den sportiga lättviktskonstruktionen och den starka motorn i nya BMW M4 CSL.

BMW M4 CSL G82 BMW Individual speciallack Frozen Brooklyn Grey metallic närbild av baklucka med bakspoiler från sidan

Baklucka med integrerad bakspoiler.

Bakluckan av kolfiberförstärkt plast har synliga kolfiberdelar och smala M baklyktor med laserteknik och är en mycket sportig höjdpunkt på bilen. Den lätta konstruktionen och den aerodynamiska formen ger nya BMW M4 CSL fantastiska kördynamiska egenskaper.

BMW M4 CSL G82 BMW Individual speciallack Frozen Brooklyn Grey metallic M Carbon skålade säten sedda genom den öppna förarrutan

M Carbon skålade säten.

Genom det maximala sidostödet förbättrar det helskålade sätet M Carbon körupplevelsen – särskilt på racingbanan. Sätena är 15,5 kg lättare än det skålade M Carbon och den avtagbara nackdynan gör det lättare att köra bilen med hjälm. Komfortfunktioner som elektrisk sätesjustering eller sätesvärme är av viktskäl inte tillgängliga med det här sätet.

BMW M4 CSL G82 närbild av den exklusiva mittkonsolen i lättviktskonstruktion med läderarmstöd

Exklusiv mittkonsol i lättviktskonstruktion.

Mittkonsolen i nya BMW M4 CSL har en lättviktskonstruktion och fortsätter viktreduceringen konsekvent invändigt i nya BMW M4 CSL. Kolfiberstrukturen och armstöd i läder med exklusiv röd CSL logotyp ger en äkta racingkänsla.

BMW M4 CSL G82 invändig utrustning tvåsitsig bil med viktreducerat, sportigt bakre område

Viktreducerat, sportigt bakre område.

Nya BMW M4 CSL har två säten. Den lätta konstruktionen av området bak minskar därför bilens totalvikt med mer än 20 kg. Här finns även ett förvaringsfack med nätlock, perfekt för hjälmen eller annat som behöver läggas undan.

BMW M4 COMPETITION COUPÉ – PRODUKTHÖJDPUNKTER.

Kördynamik och designutrustningar hos BMW M4 Competition Coupé.

BMW M4 Competition Coupé är toppmodellen av BMW M4 Coupé. Utrustad med en rak 6-cylindrig M TwinPower Turbo-bensinmotor med 510 hk och drivline- och chassiteknik hämtad från motorsportens värld är den anpassad för körning på vanlig väg. Bilen har karakteristisk kördynamik på högsta nivå. Fyrhjulsdriften M xDrive (tillval) med aktiv M differential garanterar maximalt drivgrepp och kördynamik både i vardagen och på tävlingsbanan. Bilens kraftfulla och smidiga egenskaper kompletteras av ett kraftfullt formspråk hos fronten, sidorna och bakpartiet. Du kan få M specifika exteriör- och interiördetaljer i kolfiber som tillval.
BMW M4 Competition Coupé G82 2020 Sao Paolo Gul sedd från sidan
BMW M4 Competition Coupé G82 2020 rak 6-cylindrig M TwinPower Turbo-bensinmotor närbild

M TwinPower Turbo rak 6-cylindrig bensinmotor.

Den raka, 6-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn har en överlägsen kraftutveckling och ett sportigt motorljud. Två Mono Scroll-turboaggregat, direktinsprutning, steglöst variabel ventilstyrning Valvetronic och variabel kamaxelstyrning ger en imponerande effekt.

BMW M4 Competition Coupé 2020 8-stegad M Steptronic-växellåda närbild mittkonsol kupé

8-stegad M Steptronic-sportväxellåda med Drivelogic.

Den 8-stegade M Steptronic Sport-växellådan med Drivelogic erbjuder en mängd växlingsalternativ: från extremt sportig och dynamisk till extra bekväm och bränslebesparande. Du kan växla via växelväljaren eller växelpaddlarna på ratten, alternativt via Drivelogic välja något av de tre växlingsprogrammen.

BMW M4 Competition Coupé G82 2020 M xDrive

M Drive.

M xDrive med aktiv M differential garanterar maximalt väggrepp och hög kördynamik, både i vardagen och på tävlingsbanan. Den speciella M teknologin (tillval) kombinerar kördynamiken hos bakhjulsdrivningen med den oöverträffade fyrhjulsdriften. Välj mellan drivline drivningsvarianterna 4WD, 4WD Sport och – i DSC-off-läge – 2WD.
BMW M4 Competition Coupé G82 2020 M kolfiber-/keramikbromsar närbild

M kolfiber-/keramikbromsar.

M kolfiber-/keramikbromsar gör bromskraften ännu mer distinkt och bidrar till att ytterligare minska bilens vikt, vilket i sin tur förbättrar såväl köregenskaperna som accelerationsförmågan. Bromsoken och kolfiber-/keramikbromsar på både fram- och bakaxeln med lackering i Guld matt med M-logo ger en tydlig fingervisning om den speciella tekniken. På grund av egenskaper hos materialen i bromsarna kan det vid inbromsning låta mer från bromsarna än vanligt innan bilen stannar vid t.ex.hårdare belastning på bromsarna eller fuktiga vägbanor. Dessa konstruktionsrelaterade missljud från bromsarna kan förebyggas genom att man bromsar kort upprepade gånger för att på så sätt få bort fukten och torka bromsarna, alternativt att man efter längre belastning av bromsarna bromsar lätt. Bromsverkan hos bromssystemet kan motsvara den hos ett konventionellt bromssystem exempelvis till följd av fukt och vägsalt, tvätt i en biltvättsanläggning, upptining av snö och is under natten, körning på våta vägbanor osv. Vid behov går det att kompensera för bromssystemets reducerade bromsverkan genom att man trampar hårdare på bromspedalen. Missljud från bromssystemet har ingen inverkan på bromsförmågan eller bromsarnas tillförlitlighet och hållbarhet.
BMW M4 Competition Coupé G82 2020 M sportavgassystem sedd bakifrån

M sportavgassystem.

Med hjälp av den inbyggda spjällstyrningen kan M sportavgassystemets ljudegenskaper varieras. Lägena Sport och Sport+, som kan väljas med SETUP-knapp för motorn, kännetecknas av ett intensivt sound, medan ljudupplevelsen i komfortläget snarare kan beskrivas som diskret sportigt.
BMW M4 Competition Coupé G82 2020 Frontdesign sedd framifrån

Frontdesign.

Fronten hos BMW M4 Coupé är ett uttryck för teknisk puritanism. I centrum sitter de uttrycksfulla M njurarna i en maximalt dynamisk och reducerad tolkning. De helt svarta och för första gången ramlösa njurarna med horisontella M typiska dubbellameller maximerar luftflödet för kylning av den högvarviga M motorn. Det stora, trapetsformade centralt placerade luftintaget avslutar frontens design tillsammans med strålkastarnas smala lysande rör på ett imponerande sätt.

BMW M4 Competition Coupé G82 2020 sedd från sidan

Sidodesign.

Sedd från sidan förmedlar BMW M4 Competition Coupé koncentrerad kraft och dynamik. Det svarta kolfibertaket och det aerodynamiskt optimerade tröskelområdet, inspirerat av motorsport, gör att bilens silhuett pressas ner ännu mer mot gatan såväl optiskt som fysikaliskt. De M specifika ytterbackspeglarna i kolfiber (tillval) och M gälarna med modellbeteckningen fulländar det sportiga helhetsintrycket.

BMW M4 Competition Coupé 2020 19”/20” M smidda fälgar 826 M närbild

19/20" M smidda fälgar Dubbeleker 826 M Svart med olika däckdimensioner fram/bak.

19''/20" M smidda fälgar Dubbeleker 826 M Svart med olika däckdimensioner och Track-däck. Storlek fram 9,5J x 19 med däck 275/35 R 19, bak 10,5J x 20 med däck 285/30 R 20. De kördynamiska egenskaperna hos Track-däcken varierar beroende på väderförhållanden och vägunderlag.

BMW M4 Competition Coupé G82 2020 Kolfibertak närbild

Kolfibertak.

Som en del av det intelligenta lättviktskonceptet bidrar taket av kolfiberlaminat till att minska bilens vikt och samtidigt sänka tyngdpunkten. Därigenom förbättras smidigheten och dynamiken vid kurvkörning, acceleration och inbromsning.
BMW M4 Competition Coupé G82 2020 Bakpartiets design sedd bakifrån

Bakpartiets design.

Bakpartiet på BMW M4 Competition Coupé förmedlar kraft och smidighet. Två M typiska dubbla ändrörspar sticker ut som sportigt statement i bakpartiet – inramade av en diffusor i kolfiber (tillval) med karakteristiska vertikala fenor. Ytor i svart högglans som fortsätter från trösklarna omger diffusorn och ger det en exklusiv inramning. På bakluckans kant ger M bakspoilern i kolfiber som kan fås som tillval bakpartiet ett sportigt avslut.
BMW M4 Competition Coupé G82 2020 M kolfiber-/keramikbromsar kupé

Skålade stolar i M kolfiber.

De skålade stolarna i M kolfiber med belyst M4 logotyp kombinerar den låga vikten och racingkaraktären hos skålade stolar med funktionerna hos M sportstolarna. Kontureringen ger perfekt sidostöd och fantastisk komfort på långresor. Sätena är kompatibla med flerpunktsbälte, vilket gör att de är fullständigt banracingkompatibla.
BMW M4 Competition Coupé G82 2020 M ratt i kolfiber Cockpit

M ratt i kolfiber.

M ratten i kolfiber gör att du får den rätta banracingkänslan. Dekorlisterna i kolfiber som är inlagda i rattens ekrar ramar in knapparna i ratten och ökar rattens exklusiva greppkänsla ytterligare. Det banracingutprovade materialet passar även visuellt in i den dynamiskt utformade interiören.

BMW M4 COUPÉ – PRODUKTHÖJDPUNKTER.

Kördynamik och designutrustningar.

BMW M4 Coupé är en renodlad sportbil med fantastiska köregenskaper. För kraften står High-Performance M TwinPower Turbo-motorn på 480 hk, bakhjulsdrift och avancerad teknik hämtad från motorsportvärlden, som det M specifika chassit med aktiv M differential. Den perfekt stegade manuella 6-växlade M växellåda med korta, distinkta växelsteg ger en extra intensiv interaktion mellan föraren och bilen. Exteriörens atletiska design och de distinkta M specifika utrustningarna och designdetaljerna förstärker den dynamiska karaktären ytterligare.

BMW M4 Coupé G82 2020 Brooklyn Gråmetallic sedd snett framifrån
BMW M4 Coupé G82 2020 rak 6-cylindrig BMW M TwinPower Turbo-bensinmotor närbild

M TwinPower Turbo rak 6-cylindrig bensinmotor.

Den raka, 6-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn har en överlägsen kraftutveckling och ett sportigt motorljud. Två Mono Scroll-turboaggregat, direktinsprutning, steglöst variabel ventilstyrning Valvetronic och variabel kamaxelstyrning ger en imponerande effekt.
BMW M4 Coupé 2020 6-stegad manuell M växellåda närbild mittkonsol och växelväljare

Manuell M växellåda och bakhjulsdrift.

Den 6-stegade manuella M växellådan möjliggör ett sportigt körsätt. Den är distinkt, optimalt stegad och övertygar med sina korta växlingsvägar. De perfekt avstämda växlingsstegen gör att motorns egenskaper och effekt utnyttjas optimalt. Perfekt för en Trackday – när DSC-funktionen kopplas ur förvandlar bakhjulsdriften bilen till en fullfjädrad atlet. Tack vare att kraften överförs enbart till bakhjulen framkallar bilen ännu mer känslor i gränsområdet.
BMW M4 Coupé G82 2020 M-specifikt chassi sedd snett bakifrån

M-specifikt chassi.

Det M specifika chassit kombinerar en konstruktion med låg vikt med extra hög vridstyvhet, optimerad chassigeometri med bred spårvidd och aktiv M differential. Exakt styrrespons och feedback från styrningen och hjulupphängningarna ger dig perfekt kontroll över bilen. Med M Setup kan du anpassa bilens egenskaper efter dina önskemål.
BMW M4 Coupé G82 2020 M Compoundbromsar närbild

M Compound-högprestandabromsar.

M compound-högprestandabromsarnas unika kombination av material ger inte bara enastående bromseffekt utan även hög uthållighet. De sänker även bilens vikt. Bromsoken i blå högglans med M logotyp ger högprestandabromsarna ett extra elegant och sportigt utseende.
BMW M4 Coupé G82 2020 M kolfiber-/keramikbromsar närbild

M kolfiber-/keramikbromsar.

M kolfiber-/keramikbromsar gör bromskraften ännu mer distinkt och bidrar till att ytterligare minska bilens vikt, vilket i sin tur förbättrar såväl köregenskaperna som accelerationsförmågan. Bromsoken och kolfiber-/keramikbromsar på både fram- och bakaxeln med lackering i Guld matt med M-logo ger en tydlig fingervisning om den speciella tekniken. På grund av egenskaper hos materialen i bromsarna kan det vid inbromsning låta mer från bromsarna än vanligt innan bilen stannar vid t.ex.hårdare belastning på bromsarna eller fuktiga vägbanor. Dessa konstruktionsrelaterade missljud från bromsarna kan förebyggas genom att man bromsar kort upprepade gånger för att på så sätt få bort fukten och torka bromsarna alternativt att man efter längre belastning av bromsarna bromsar lätt. Bromsverkan hos bromssystemet kan motsvara den hos ett konventionellt bromssystem exempelvis till följd av fukt och vägsalt, tvätt i en biltvättsanläggning, upptining av snö och is under natten, körning på våta vägbanor osv. Vid behov går det att kompensera för bromssystemets reducerade bromsverkan genom att man trampar hårdare på bromspedalen. Missljud från bromssystemet har ingen inverkan på bromsförmågan eller bromsarnas tillförlitlighet och hållbarhet.
BMW M4 Coupé G82 2020 Främre hjulhus närbild

Främre hjulhus.

De breddade hjulhusen hos BMW M4 Coupé är ett synligt bevis för bilens kraftfulla och dynamiska egenskaper. De sätter en passande ram för de stora, exakt formgivna M smidda fälgarna i Bicolor Svart .
BMW M4 Coupé G82 2020 M gälar närbild

M gälar.

De distinkta, M-typiska gälarna med modellemblem demonstrerar tredimensionellt bilens sportiga prestandakaraktär och skvallrar om de extraordinära körupplevelser som väntar. De visar tydligt den dynamiska föreningen mellan teknisk perfektion och känsloladdat formspråk som alltid varit M-bilarnas signum.
BMW M4 Coupé G82 2020 M ytterbackspeglar närbild

M ytterbackspeglar.

Ytterbackspeglarna i M typisk tvåstegsdesign med asfäriska glas är eluppvärmda och kan ställas in elektrisk. Backspegelkåpan ser ut att vara integrerad i fönsterlisten på sidan, vilket framhäver bilens sportigt eleganta design.
BMW M4 Coupé G82 2020 19”/20” M smidda fälgar 826 M närbild

19/20" M smidda fälgar Dubbeleker 826 M Bicolor Svart med olika däckdimensioner fram/bak.

19''/20" M smidda fälgar Dubbeleker 826 M Bicolor Svart med olika däckdimensioner, Translucent Shadow, storlek fram 9,5J x 19 med däck 275/35 R 19, bak 10,5J x 20 med däck 285/30 R 20.
BMW M4 Coupé G82 2020 Ändrör i krom närbild

Ändrör i krom.

De dubbla M specifika ändrörsparen hos BMW M4 Coupé sticker ut visuellt i diffusorn i svart högglans. På så sätt skapar de snygga kromlisterna tillsammans med de karakteristiska lamellerna i diffusorn ett sportigt avslut närmast gatan.
BMW M4 Coupé G82 2020 M sportstolar kupé

M sportstolar.

M sportstolar är skålade, har delvis integrerat nackstöd och ett stort antal inställningsfunktioner för att ge dig och framsätespassageraren bästa tänkbara sidostöd. Dessutom kan ryggstödets bredd ställas in individuellt. Den speciella designen med belyst M-logo visar ännu tydligare bilens sportiga ambition.

BMW M440i xDRIVE COUPÉ – PRODUKTHÖJDPUNKTER.

Kördynamik och designutrustning hos BMW M440i xDrive Coupé.

BMW M440i xDrive utmärker sig inte bara genom sin imponerande prestanda, utan även genom sin unika design. Distinkta M designfeatures i Ceriumgrå kompletterar det dynamiska helhetsintrycket av den högpresterande sportcoupén, från de vertikala BMW njurarna till ändrören. M sportstolarna och M lädersportratten med M sportstyrning ger förarmiljön en exklusiv känsla.

BMW M440i xDrive Coupé G22 2020 Arctic Race Blue metallic G22 2020 sedd från sidan, modell sitter i bilen med öppen dörr
BMW M440i xDrive Coupé G22 2020 närbild av BMW M TwinPower Turbo rak 6-cylindrig bensinmotor

Raka M TwinPower Turbo 6-cylindriga motorer.

De raka 6-cylindriga M TwinPower Turbo-motorerna i BMW M440i xDrive har en överlägsen kraftutveckling. Den raka 6-cylindriga M TwinPower Turbo-motorn med dubbel-VANOS, Valvetronic, High Precision Injection och TwinScroll Turbo i BMW M440i xDrive har en fantastisk prestanda.

BMW M440i xDrive Coupé G22 2020 Adaptivt M chassi detalj bakspoiler

Adaptivt M-chassi.

Det adaptiva M chassit anpassas elektroniskt till körförhållandena och körsituationen i alla lägen. Dessutom kan du ställa in chassits egenskaper för den önskade körstilen med Driving Experience Control – från komfort till sportig inställning med utpräglat smidiga köregenskaper.
BMW M440i xDrive Coupé G22 2020 Variabel sportstyrning närbild

Variabel sportstyrning.

Den variabla sportstyrningen med Servotronic möjliggör direkta och smidiga köregenskaper med mindre rattmotstånd. Styrningens utväxling rättar sig efter rattutslaget. Det innebär ännu bättre kontroll vid sportig körning samt gör att det krävs mindre styrkraft vid parkering och i svängar.
BMW M440i xDrive Coupé G22 2020 med M sportdifferential Arctic Race Blue metallic, sedd snett från sidan

M sportdifferential.

M sportdifferentialen ger optimalt drivgrepp och maximal körstabilitet även vid fullt gaspådrag ut ur tvära svängar, vid höga kurvhastigheter eller vid körning på olika underlag. Drivgreppet maximeras via en elektroniskt reglerad lamellspärr som minskar skillnaderna i rotationshastighet mellan bakhjulen.
BMW M440i xDrive Coupé G22 2020 Stegad Steptronic-sportväxellåda kupé detalj växelförare

Steptronic Sportväxellåda.

Den 8-stegade Steptronic-sportväxellådan ger om så önskas mycket sportig växling. Både vid automatisk och manuell växling med växelväljarspaken eller växelpaddlarna – för allt från avspänd och lugn körning till en utpräglat dynamisk körstil. I läget Sport och med växelväljarspaken i vänstra läget S/M är växlingskarakteristiken inställd på högsta möjliga prestanda.
BMW M440i xDrive Coupé G22 2020 M sportbromsar detalj lättmetallfälgar

M sportbromsar.

M sportbromsar med 4-kolvs fasta bromsok fram och 1-kolvs flytande bromsok bak i blå färg med M-logo har större bromsskivor och därmed extra stor bromskraft.
BMW M440i xDrive Coupé G22 2020 M njurramar i Ceriumgrått sedd framifrån

M njurram i Ceriumgrått.

Den distinkta vertikala BMW dubbelnjuren leder tankarna till motorsportlegendarer som BMW 328. M kylargrillsramen i Ceriumgrått ger den progressiva M kylargrillen extra närvaro samtidigt som den omtolkar en BMW-tradition.
BMW M440i xDrive Coupé G22 2020 M aerodynamikpaket närbild framspoiler

M Aerodynamikpaket.

M Aerodynamikpaket med M-specifik frontspoiler, bakspoiler och tröskelbreddare i karossens färg samt tvådelad diffusorinsats i Dark Shadow metallic och Svart högglans ger en riktigt sportig och dynamisk look. Diffusorinsatsen på M440i går helt i Svart högglans.
BMW M440i xDrive Coupé G22 2020 18” M lättmetallfälgar 848 M närbild

18" M lättmetallfälgar Dubbeleker 848, Bicolor Svart.

18'’ M lättmetallfälgar Dubbeleker 848 M Bicolor Svart med olika däckdimensioner, högglanspolerade, fram 7,5J x 18 med däck 225/45 R 18, bak 8,5J x 18 med däck 255/40 R 18.
BMW M440i xDrive Coupé G22 2020 M sportstolar kupé närbild

M sportstolar.

M sportstolar är skålade, har delvis integrerat nackstöd och ett stort antal inställningsfunktioner för att ge dig och framsätespassageraren bästa tänkbara sidostöd. Dessutom kan ryggstödets bredd ställas in individuellt. Den speciella designen med svart M logotyp visar tydligt bilens sportiga ambition.
BMW M440i xDrive Coupé G22 2020 M lädersportratt kupé närbild

M lädersportratt.

M lädersportratt med tre ekrar inklusive multifunktion, M-emblem och en inbyggd förarairbag. En rattkrans i läder svart Walknappa och svart söm med markerade tumgrepp ger ratten en sportig och distinkt styrkänsla.

COCKPIT OCH TEKNIK.

M specifika instrument och hanteringskoncept, digitala tjänster och förarassistanssystem hos BMW M4 Coupé.

Komfort, säkerhet och M känsla på högsta nivå. BMW M4 Coupé assisterar dig under körningen med en mängd innovativa tekniker. Det M specifika kombiinstrumentet och den M specifika Head-Up Displayen* ger maximal överblick. Funktioner som den individuellt konfigurerbara M Setup*, den röda start-/stoppknappen* och knapparna M MODE* och SETUP* i mittkonsolen ger extra banracingkänsla. Dra nytta av de smarta förarassistanssystemen under körning och när du ska parkera eller kommunicera via BMW Intelligent Personal Assistant. Dessutom har du tillgång till en mängd olika anslutningsfunktioner och digitala tjänster som kopplar upp dig mot din BMW. *Finns för BMW M4 Competition Coupé och BMW M4 Coupé.

BMW M4 Coupé G82 2020 Cockpit kupé
BMW M4 Coupé G82 2020 M specifikt kombiinstrument

M-specifikt kombiinstrument.

Den M specifika instrumentkombinationen ger extra exakt och fokuserad visning av körinformation i lägena SPORT och TRACK. Det gör att du alltid kan se laddningstryck eller däcktryck och -temperatur även när du kör på racingbanan. Systemet styrs och konfigureras med M MODE-knappen i panelen i mittkonsolen.

*Finns för BMW M4 CSL, BMW M4 Competition Coupé och BMW M4 Coupé.

BMW 4-serie Coupé M G82 G20 BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional med navigation omfattar en kombination av en 10,25" stor högupplöst informationsdisplay med pekfunktion och en helt digital 12,3" instrumentdisplay. BMW Operating System 7 kan bland annat styras med BMW Controller. 

BMW M4 Coupé G82 2020 BMW M4 M Setup

M Setup.

M Setup ger dig möjlighet att konfigurera diverse kördynamiska parametrar som motorrespons, utväxlingsförhållanden och styregenskaper, stötdämparinställningar, regelintensiteten för den dynamiska stabilitetskontrollen (DSC) eller kraftfördelningen hos systemet för fyrhjulsdrift M xDrive (tillval) efter dina individuella önskemål. *M Setup finns för BMW M4 CSL, BMW M4 Competition Coupé och BMW M4 Coupé.

BMW M4 Coupé G82 2020 integrerat M specifikt bromssystem

Integrerat M-specifikt bromssystem.

Det integrerade M specifika bromssystemet hos BMW M4 Competition Coupé och BMW M4 Coupé ger förutom en viktbesparing på ca 2 kg även mycket hög bromsdynamik. För maximal individualisering kan föraren beroende på körsituation välja mellan bromsalternativen ”Komfort” och ”Sport” via M Setup-funktionen. De båda bromsalternativen är utformade för att svara olika snabbt på hur hårt bromspedalen trampas ner. I ”Sport”-läget svarar bromsarna lite snabbare speciellt vid körning i lägre hastigheter med samma pedalväg, medan bromsarna svarar på ett likartat sätt i båda bromsalternativen vid körning i högre hastigheter.
BMW 4-serie Coupé M G82 G20 BMW Head Up-display

BMW Head-Up Display.

BMW M Head-Up Display med hela färgskalan och M specifika mätare projicerar information som är viktig för körningen direkt i ditt synfält. Med en knapp kan föraren växla till det M-specifika läget som innehåller visning av växel, varvtal i form av en dynamisk kurva med Shift-Lights som ändrar färg vid den optimala växlingspunkten samt navigationsanvisningar. *M specifika funktioner finns för BMW M4 CSL, BMW M4 Competition Coupé och BMW M4 Coupé.

BMW M4 Coupé G82 2020 Reglage mittkonsol

Reglage mittkonsol.

Under start-/stoppknappen och de greppvänliga reglagen i mittkonsolen hittar du M MODE*-knappen som du använder för att anpassa det innehåll som visas. SETUP*-knappen erbjuder ännu fler möjligheter att konfigurera bilens köregenskaper. När du trycker på knappen öppnas menyn för individuell inställning av kördynamiken. Andra knappar slår på eller stänger av enskilda förarassistanssystem. *M MODE och SETUP finns för BMW M4 CSL, BMW M4 Competition Coupé och BMW M4 Coupé.

BMW M4 Coupé G82 2020 röd start/stopp-knapp

Röd start-/stoppknapp.

Med den röda start-/stoppknappen startar man motorn efter att bilen har låsts upp. Samma knapp används för att stänga av motorn. Fjärrkontrollen identifieras automatiskt utan att den behöver sättas i. *Den röda start/stopp-knappen är tillgänglig för BMW M4 CSL, BMW M4 Competition Coupé och BMW M4 Coupé.

BMW 4-serie Coupé M G82 G22 Digital Key (iPhone)

BMW Digital Key.

Med BMW Digital Key fungerar en kompatibel smartphone* som bilnyckel. Lås upp dörren genom att hålla din smartphone mot dörrhandtaget och lägg den i förvaringsfacket för att starta din BMW. Du kan låta upp till fem andra personer använda en Digital Key.

 

*BMW Display Key är endast kompatibel med utvalda smartphones. Det finns en lista med alla kompatibla smartphones på bmw.com/digitalkey. En förutsättning för att kunna använda BMW Digital Key är utrustningen Teleservices. (BMW Digital Key finns för alla fordon.)

BMW 4-serie Coupé M G82 G22 Remote Software Upgrade

Remote Software Upgrade.

Är din BMW uppdaterad och utrustad med den senaste programvaran? Med hjälp av Remote Software Upgrade är och förblir din BMW alltid uppdaterad. Uppgraderingarna fjärrinstalleras på liknande sätt som för en smarttelefon. På så sätt kan du låsa upp fler funktioner i bilen.
BMW 4-serie Coupé M G82 G22 Smartphone-integrering

Smartphone-integrering.

Vill du inte vara utan dina smartphone-funktioner utan vill kunna styra dem som vanligt när du sitter i din BMW? Smartphone-integreringen gör att din bil stödjer Apple CarPlay och Android Auto med trådlös kommunikation mellan din smartphone och bilen. Det gör att du kan använda dina viktigaste appar även i bilen.
BMW 4-serie Coupé M G82 G22 WLAN Hotspot

Wi-Fi Hotspot.

Du kan delta i videokonferenser med din surfplatta eller titta på din favoritserie på telefonen. Wi-Fi Hotspot ger dig snabb LTE-uppkoppling (4G) via bilens fast monterade sim-kort, förutsatt att motsvarande nät är tillgängligt där du är. Du och dina passagerare kan surfa med upp till tio mobila enheter samtidigt.
BMW 4-serie Coupé M G82 G22 Connected Package Professional

Connected Package Professional.

BMW Maps med Connected Navigation, Remote Services, smartphone-integrering inkl. Apple CarPlay och Android Auto, In-Car Experiences samt BMW Concierge Services – med Connected Package Professional har du ett omfattande nätverk i din BMW. Du kan njuta av ökad komfort och ännu smidigare handhavande.
BMW M4 Coupé G82 2020 M Drive Professional

M Drive Professional.

M Drive Professional* är den optimala följeslagaren för körning med en extra dos adrenalin. M-läget TRACK och M Traction Control med tio steg möjliggör ett skräddarsytt körsätt, M Drift Analyser och appen M Laptimer (som finns separat till Apple iPhone och kan laddas ned i App Store) hjälper dig att göra det perfekta varvet.

*M Drive Professional finns för BMW M4 CSL, BMW M4 Competition Coupé och BMW M4 Coupé.

BMW 4-serie Coupé M G82 G22 Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional ger bästa tänkbara komfort och säkerhet i kritiska eller monotona trafiksituationer. Förutom funktionerna som ingår i Driving Assistant innehåller Driving Assistant Professional bland annat styr- och spårhållningsassistent med utökade funktioner, nödstoppsfunktion samt filhållningsassistent med aktivt sidokollisionsskydd.

 

Finns inte för BMW M4 CSL.

BMW 4-serie Coupé M G82 G22 Parking Assistant Plus

Parking Assistant Plus.

Parking Assistant Plus underlättar parkering och vändning på små ytor. Det omfattar bl a Surround View-systemet med Top View, Panorama View och 3D View samt parkeringshjälp på sidan, nödbromsfunktionen aktiv parkeringsdistanskontroll, parkeringsassistent för parkering parallellt med eller vinkelrätt mot gatan och backningsassistent.

 

Finns inte för BMW M4 CSL.

BMW 4-serie Coupé M G82 G22 Intelligent Personal Assistant (tjänsten är inte tillgänglig på den svenska marknaden för närvarande

BMW Intelligent Personal Assistant.

Vore det inte underbart om dina personliga fordonsexperter fanns i din BMW? Med BMW Intelligent Personal Assistant* kan du kommunicera med din BMW. Säg dina kommandon med helt vanlig röst för att styra bilens många funktioner. Intelligent Personal Assistant kan dessutom förklara allt som har med bilen att göra så att du lär känna din BMW ännu bättre.

 

*tjänsten är inte tillgänglig på den svenska marknaden för närvarande.

TEKNISKA DATA FÖR BMW M4 COUPÉ.

BMW M4 CSL och andra modeller.

Motoreffekt i kW (hk) vid varv/min:

405 (551)/6.250

Max vridmoment i Nm vid varv/min:

650/2.750–5.950

Acceleration 0–100 km/h på s:

3,7

Bränsleförbrukning (blandad körning) i l/100 km:

10,1–9,8

Grafik BMW M4 CSL G82

THE 4

BMW 4-serie Coupé imponerar med sitt unika och vackra formspråk, sina sportiga och smidiga köregenskaper och den exklusiva interiören
BMW M4 Coupé BMW Individual Mint metallic G82 2021 sedd snett framifrån parkerad
BMW M4 Coupé BMW Individual Mint metallic G82 2021 sedd från sidan parkerad
BMW M4 Coupé BMW Individual Mint metallic G82 2021 sedd snett bakifrån parkerad
BMW Individual helläderutrustning ’Merino’ Silverstone/Svart BMW M4 Coupé G82 2021 kupé förarplats

BMW INDIVIDUAL FÖR BMW M4 COUPÉ.

BMW M4 Coupé kombinerar estetik, karisma och hög prestanda på ett fascinerande sätt. Tillsammans med de exklusiva BMW Individual-utrustningsalternativen kan sportcoupéns exklusiva sportiga egenskaper förstärkas ytterligare. Välj mellan en rad olika BMW Individual-lackeringar med briljantlyster, som den här avbildade metallic-lacken mintgrön. I kupén bidrar tillvalet skålade stolar i M kolfiber i finaste läder Merino till bilens sportigt eleganta framtoning. I utbudet ingår även bland annat BMW Individual utökad helläderutrustning Merino Silverstone/svart med delperforering.

BMW M PERFORMANCE PARTS.

Extra sportiga utrustningar finns för BMW M4 Competition Coupé.

BMW M4 Competition Coupé imponerar visuellt med sin atletiska och karismatiska design. Med de högkvalitativa utrustningarna från BMW M Performance Parts framhäver du bilens motorsportkaraktär ännu tydligare.

BMW M4 Coupé G82 2020 sedd snett från sidan med BMW M Performance Parts
BMW M4 Coupé G82 2020 M Performance frontsplitter i kolfiber närbild front

M Performance frontsplitter kolfiber.

Visa vem du är: M Performance frontsplittern i 100 procent kolfiber framhäver bilens kraftfulla utstrålning och ger den en exklusivare touch. Individuell motorsportlook för högt ställda krav.
BMW M4 Coupé G82 2020 20”/21” M Performance smidda fälgar 1000 M närbild

20”/21" M Performance smidda fälgar Krysseker 1000 M Frozen Goldbronze.

De förstklassiga 20"/21" M Performance smidda fälgarna med krysseker 1000 M är utförda i Frozen Goldbronze.
M Performance ljuddämparsystem Titan BMW M4 Coupé G82 2020

M Performance ljuddämparsystem Titan.

Hisnande för öronen: M Performance ljuddämparsystemet imponerar med sitt kompromisslösa motorsportljud. Den bakre ljuddämparen och den sportiga ändrörsmodulen är tillverkad helt av titan, precis som på banracingbilar.
BMW M4 Coupé G82 2020 Performance bakskärm i kolfiber närbild

M Performance bakskärmar i kolfiber.

Mot strömmen. Den genomströmmade M Performance bakspoilern är gjord av 100 procent exklusiv kolfiber och ger bakpartiet en omisskännlig motorsportaccent. Tack vare optimerade aerodynamiska egenskaper stegras även de sportiga köregenskaperna markant. Dynamik i sin mest individuella form.
BMW M4 Coupé G82 2020 19”/20” M Performance smidda fälgar 963 M närbild

19”/20" M Performance smidda fälgar Y-eker 963 M Frozen Gunmetal Grey.

Högklassiga 19”/20'' M Performance smidda fälgar Y-eker 963 M i utförande Frozen Gunmetal Grey med färgad M-logo och fräst M Performance text.
BMW M4 Coupé G82 2020 M Performance bakskärm i kolfiber närbild

M Performance bakre stötfångare i kolfiber.

Bred stans: De bakre M Performance stötfångarna gör att bilens bakparti verkar bredare och förstärker bilens exklusiva sportiga utseende. De tillverkas av exklusivt kolfiber, passar exakt till bilens design och matchar perfekt de andra kolfiberkomponenterna i bilens exteriör.
BMW M4 Coupé G82 2020 M Performance Air Breather i kolfiber närbild

M Performance Air Breather kolfiber.

Visar sin sportigaste sida. Med individuell prägel. M Performance Air Breather är tillverkad av exklusiv kolfiber. Sätter en elegant signal på bilens sida.
BMW M4 cG82 2020 M Performance-ratt Pro kupé närbild

M Performance Pro ratt.

M Performance Pro ratten ger en omisskännlig motorsportkänsla i cockpiten. Det distinkta greppområdet i alcantara gör att ratten ligger extremt bra i händerna i alla situationer  och ger en mer direkt styrkänsla. Motorsport-markering i ljusblått läder.

BMW M4 Coupé G82 2020 M Performance interiörlister i kolfiber kupé närbild

M Performance interiörlister i kolfiber.

Passion som märks: M Performance interiörlisterna är tillverkade av öppenporig kolfiber. Den speciella bearbetningsmetoden ger inte bara dekorlisterna ett distinkt utseende – dekorlisterna imponerar också med sin enastående haptik. För en individuell motorsportatmosfär i kupén.
BMW M4 Coupé G82 2020 M Performance instegslister i kolfiber närbild

M Performance instegslister kolfiber.

M Performance-instegslisterna har en list av exklusiv kolfiber och ger ett sportigt  helhetsintryck av bilen. Passformen är perfekt anpassad för bilens design och komponenterna genomgår tester enligt BMW:s högt ställda kvalitetskrav. Med M Performance text.

BMW M4 Coupé G82 2020 M Performance golvmattor kupé närbild

M Performance golvmattor.

Högklassigt utseende, enastående passform: M Performance golvmattor ger även bilens fotutrymme en individuell sportig karaktär. Med M Performance text. Kanterna i läderutseende med prydnadssöm i kontrastfärger och ett insytt band i M-färger avrundar det exklusiva utseendet.