BMW XM G09 PHEV sedd framifrån i mörker
DrivmedelLaddhybrid

THE XM

BMW XM G09 PHEV sedd framifrån i mörker

DEN FÖRSTA BMW XM NÅGONSIN.

DrivmedelLaddhybrid
THE XMDEN FÖRSTA BMW XM NÅGONSIN.

EXKLUSIV. EXPRESSIV. ELDRIVEN.

HELT NYA BMW XM – VÅR MEST KRAFTFULLA M-BIL NÅGONSIN.

Det här är ett äkta powerhouse. Med en nyutvecklad V8 laddhybrid som levererar 653 hk och iögonfallande design drar den blickarna till sig, och dig. 

Ta klivet in och upplev M Lounge i baksätet, skulpterat och indirekt belyst innertak och läder i vintagestil. Det här är bilen för dig som vill sticka ut, ta plats och äga vägen.

Läs mer

UTFORSKA NYA BMW XM.

Drivlina, chassi och prestanda.

BMW XM.

Den perfekta kombinationen av högpresterande M-bil och effektiv laddhybrid.
  • BMW M laddhybrid med M TwinPower turbo V8-cylindrig bensinmotor
  • Adaptivt M chassi Professional för extrem kördynamik
  • M xDrive med M sportdifferential
  • 480 kW (653 hk), vridmoment 800 Nm, acceleration 0–100 km/h in 4,3 s
BMW XM G09 3/4 sedd framifrån

EXTERIÖRA HÖJDPUNKTER.

BMW XM G09 höjdpunkter utvändig utrustning
BMW XM G09 utvändig utrustning sedd framifrån

Frontdesign.

Den ikoniska designen av fronten känner du igen från BMWs modeller i lyxsegmentet. Kombinationen av upplysta njurar i Iconic Glow, integrerad XM logotype och detaljer i Night Gold förhöjer känslan av lyx. 

BMW XM G09 utvändig utrustning sedd från sidan

Sedd från sidan.

Bilen ger ett kraftfull intryck med proportioner som tar plats och imponerar. Både de exklusiva 23'’ lättmetallfälgarna och dekorbandet i Night Gold gör formgivningen av nya BMW XM unik.

BMW XM G09 utvändig utrustning sedd bakifrån

Bakpartiets design.

De vertikala dubbla ändrören baktill, guldfärgade diffusordetaljer och den nya XM logotypen ger ett kraftfullt uttryck. Lasergraverade BMW logotyperna på bakrutan är en blinkning till den första bilen helt utvecklad av BMW M – BMW M1. Baklyktorna som sträcker sig runt bakpartiet och hjulhusen betonar den robusta bredden.

INTERIÖRA HÖJDPUNKTER.

BMW XM G09 höjdpunkter invändig utrustning
BMW XM G09 invändig utrustning upplyst innertak

Upplyst innertak.

Det indirekt belysta innertaket i Alcantara imponerar med en tredimensionell prismastruktur. Iögonfallande belysning, exempelvis den stämningsfulla Leaving home-ljuset, spelar en central roll i upplevelsen av bilen. Färgen kan anpassas till olika tycke och smak beroende på körläge och stämning.

BMW XM G09 invändig utrustning baksäte M Lounge

M Lounge.

M Lounge ger en unik känsla av rymd. Det skulpterade baksätet med detaljer som diamantformade nackskydd, indirekt belyst innertak och lösa komfortkuddar förmedlar komfort och lyx. 

BMW XM G09 invändig utrustning Individual läger 'Merino' med exklusiva detaljer i Walknappa Vintage Coffee

Exklusivt vintage-läder.

Det nya vintage-lädret har en fascinerande naturlig struktur vilket fungerar som  snygga detaljer på dörrsidorna och instrumentpanelen. Det här materialet används för första gången i nya BMW XM och ser individuellt ut i varje bil tack vare de särskilda bearbetnings- och förädlingsprocesserna.

KÖRDYNAMIKEN HOS HELT NYA BMW XM.

BMW XM G09 kördynamik höjdpunkt
BMW XM G09 V8 laddhybrid under körning

8-cylindrig laddhybridmotor.

Den 8-cylindriga laddhybridmotorn står för ren körglädje, överlägsen kraftutveckling och typiskt M ljud. Tack vare det perfekta samspelet med en 145 kW stark elmotor trycker den 4,4 liter stora V8-motorn i BMW XM framåt med kraft. Lägg dessutom till två turboladdare, variabel ventilstyrning Valvetronic och High Precision Injection och du har ett äkta powerhouse.

BMW XM G09 laddhybrid sedd från sidan framför en byggnad

Adaptivt M chassi Professional.

Det adaptiva M chassit Professional ger sportiga köregenskaper utan att göra avkall på komforten. Den aktiva integralstyrningen stabiliserar bilen vid högre hastigheter och minskar även vändcirkeln. Aktiva krängningshämmare minskar karossens sidorörelser och förbättrar därmed både kördynamik och komfort.

BMW XM G09 sedd bakifrån körandes i stan

M sportdifferential.

M sportdifferentialen överför perfekt bilens fulla prestanda till vägen. Den fördelar drivkraften variabelt mellan bakhjulen och förbättrar drivgreppet och körstabiliteten i olika situationer – vid gaspådrag ut ur svängar, vid höga kurvhastigheter eller på olika vägförhållanden.

HELT NYA BMW XM LABEL RED.

BMW XM G09 Label Red

Helt nya BMW Label Red* är preliminärt tillgänglig fr.o.m. slutet av 2023. 

Här får du:

  • ännu mer prestanda tack vare 550kW (748 hk) och 1000Nm
  • pulshöjande utseende tack vare kombinationen av utvändiga detaljer i färgen Torontoröd som ger en häftig kontrast mot exteriörfärgen Frozen Carbon matt Black.

* Preliminär information och bild

ELEKTRISK KÖRUPPLEVELSE SOM NÅR NYA HÖJDER.

Det bästa av två världar: helt nya BMW XM laddhybrid.

Du får upp till 82–88 km räckvidd (WLTP) och intelligenta körlägen för full flexibilitet, maximal körglädje med högsta effektivitet och en effektstark förbränningsmotor med 360 kW (489 hk) och BMW eDrive-drivsystem med 145 kW (197 hk).
BMW XM G09 PHEV elektrisk körning
BMW XM G09 laddhybrid M Hybrid

M laddhybrid.

Tryck på knappen för att växla mellan helt elektrisk körning och hybridläget där du får samspelet mellan elmotorn och  V8-motorn. 

Läs mer
BMW XM G09 laddhybrid räckvidd

Upp till 82–88 km räckvidd.

Det effektiva BMW eDrive-drivsystemet på 145 kW (197 hk) kan användas för upp till 82–88 km WLTP helt elektrisk körning. Det innebär att du kan köra nästan ljudlöst och utan lokala utsläpp.

Läs mer
BMW XM G09 laddhybrid BMW Charging

BMW Charging.

BMW Charging erbjuder skräddarsydda laddningslösningar för alla situationer. Ladda över hela Europa i ett av de största och ständigt växande publika laddningsnätverken. Med hjälp av My BMW App kan du kontrollera laddstatusen hos din BMW och planera resor efter behoven.

Läs mer

FÖRARPLATS OCH TEKNIK.

BMW XM G09 förarplats och teknik
BMW XM G09 M specifikt indikeringskoncept tack vare BMW Operating System 8

BMW Operating System 8.

Tack vare nya operativsystemet BMW iDrive8 får du en otroligt dynamisk upplevelse när du använder den multifunktionella instrumentdisplayen på förarplatsen. Den övergår till tre olika lägen beroende på körsituation: Sport, Road eller Track.

BMW XM G09 BMW Curved Display

BMW Curved Display.

Nästan alla fordonsfunktioner kan styras på nya BMW Curved Display.  Den kombinerar en 12,3'' instrumentdisplay och en 14,9'' Control Display som är böjd mot dig som förare. Den är utrustad med intuitiva widgets och kan styras både med röst och pek-funktion. 

BMW XM G09 M Setup

M Setup.

Med M Setup kan du anpassa körupplevelsen efter dina önskemål. Du kan ställa in drivsystemet, chassit, styrningen, bromsarna, energiåtervinningen och fyrhjulssystemet M xDrive. Du kan enkelt öppna din sparade konfiguration med rattknapparna M1 och M2.

BMW XM G09 Personal eSIM

Personal eSIM.

Med Personal eSIM använder du ditt mobilabonnemang för att ringa och använda data för din BMW. Din smartphone måste inte finnas i bilen, mottagningen blir bra tack vare att bilens antenner används automatiskt. Bilen är 5G-kompatibel och har en Wi-Fi-hotspot.

BMW XM G09 Comfort Access

Comfort Access.

Du behöver inte längre använda bilnyckeln: med Comfort Access låser din M-bil upp dörrarna automatiskt. Bilen registrerar nyckeln redan på långt håll. Istället för en vanlig nyckel kan du även använda en kompatibel smartphone som Digital Key Plus, eller ett Key Card.

BMW XM G09 Wireless Charging-fack

Wireless Charging-fack.

Med ett Wireless Charging-fack laddar du din telefon trådlöst och bekvämt. I det stora förvaringsutrymmet kan större enheter förvaras nära till hands utan att lock måste öppnas och kablar trasslas in. Även säkerheten är maximal: den integrerad kylningen skyddar enheten mot överhettning.

BMW XM G09 Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional håller inte bara inställd hastighet och avståndet till fordonet framför, funktionen håller även din BMW i körfältet genom att styra. Det avlastar föraren, framför allt under längre körningar. 

BMW XM G09 Parking Assistant Plus

Parking Assistant Plus.

Med Parking Assistant Plus blir det lättare att parkera och vända på små ytor. Funktionen omfattar bland annat Surround View-systemet med Top View, Panorama View och 3D View samt parkeringshjälp på sidan. Du får även nödbromsfunktionen Active Park Distance Control, parkeringsassistent och backsassistent.

BMW XM G09 släpp ratten i upp till 60 km/h

Släpp ratten i upp till 60 km/h.

Med Driving Assistant Professional kan man släppa ratten i upp till 60 km/h på motorvägen. Förarens uppmärksamhet kontrolleras med en kamera för att garantera säkerheten.

SKRÄDDARSY MED BMW ORIGINALTILLBEHÖR.

Forma bilen efter just dina behov, allt med perfekt avstämda originaltillbehör från BMW.

BMW XM G09 BMW Advanced Car Eye 3.0 Pro

BMW Advanced Car Eye 3.0 Pro.

BMW Advanced Car Eye 3.0 består av avancerade och mycket känsliga kameror med QHD och full HD. De har koll på allt som händer runt bilen, även på natten. Vid skakningar och ovanliga rörelser utanför bilen sparar systemet nämligen händelsen automatiskt. Det här kan sedan användas för att kunna kartlägga och dokumentera eventuella olyckor eller (försök till) inbrott.

BMW XM G09 bakre cykelhållare Pro 2.0

Cykelhållare Pro 2.0.

Den lätta och stabila cykelhållaren klarar upp till 60 kg last. Du monterar den enkelt och kan därefter transportera två cyklar eller elcyklar. Utbyggnadssats för tre cyklar finns separat. Den praktiska nedfällningsfunktionen gör att det alltid går lätt att komma åt bagageutrymmet.

BMW XM G09 BMW Tablethållare Pro

Hållare för surfplattor.

Surfplattor hålls säkert på plats med BMW Safety Case (skyddshölje). Hållaren kan justeras efter behov och fästs på extrautrustningen ”Travel & Comfort” eller på grundhållaren.

TEKNISKA DATA FÖR HELT NYA BMW XM.

BMW XM.

Motoreffekt i kW (hk) vid varv/min:

480 (653)

Acceleration från 0 till 100 km/h i sekunder:

4,3

Bränsleförbrukning, blandad körning, i l/100 km:  

1,6–1,5

Koldioxidutsläpp blandad körning i g/km:

36-33

BMW XM G09 sedd snett från sidan parkerad
BMW hjul- och däck EU-märkning förstorad bild

BMW FÄLGAR OCH DÄCK.

Däcken till våra bilar testas noggrant med upp till 50 olika kvalitetskriterier – avsevärt fler än vad som krävs enligt gällande EU-bestämmelser. Här hittar du all information om egenskaperna hos däcken som BMW använder.