BMW XM G09 Label Red 2023 Stage Teaser
DrivmedelLaddhybrid

UTFORSKA NYA BMW XM.

Drivlina, chassi och prestanda.

HELT NYA BMW XM.

653 hk och design som lämnar avtryck – BMW XM laddhybrid är one of a kind.
 • BMW M Hybrid, den första eldrivna M High-Performance-motorn
 • High-Performance M TwinPower turbo V8-cylindrig bensinmotor
 • Adaptivt M chassi Professional för extrem kördynamik
 • M xDrive med M sportdifferential
 • 480 kW (653 hk), vridmoment 800 Nm, acceleration 0–100 km/h på 4,3 s
BMW XM G09 3/4 sedd framifrån

HELT NYA BMW XM LABEL RED.

 • BMW M Hybrid, den första eldrivna M High-Performance-motorn
 • High-Performance M TwinPower turbo V8-cylindrig bensinmotor
 • Adaptivt M chassi Professional för extrem kördynamik
 • M xDrive med M sportdifferential
 • 550 kW (748 hk), vridmoment 1 000 Nm, acceleration 0–100 km/h på 3.8 s[1]
BMW XM G09 Label Red 3/4 sedd framifrån
 • HELT NYA BMW XM.
 • HELT NYA BMW XM LABEL RED.

BMW XM.

EXTERIÖR SOM VÄCKER UPPMÄRKSAMHET.

BMW XM G09 höjdpunkter utvändig utrustning
BMW XM G09 utvändig utrustning sedd framifrån

Frontdesign.

Den ikoniska fronten har samma stil som BMWs lyxklass. Den markanta kylargrillen har en integrerad BMW XM logotyp och exklusiva detaljer i Night Gold som förmedlar lyx och exklusivitet. Den kraftfullt skulpterade motorhuven övergår flytande till två kraftfulla kupor där de smala varselljusen, typiska för M, blir pricken över i:et.

BMW XM G09 utvändig utrustning sedd från sidan

Sedd från sidan.

Från sidan förenas stark design i Coupéstil med kraftfulla proportioner och formhöjdpunkter som de mörkaste rutorna i hela BMWs utbud.  Dessutom får du exklusiva 23" lättmetallfälgar och dekorband i färgen Night Gold.

BMW XM G09 utvändig utrustning sedd bakifrån

Bakpartiets design.

De vertikala, sexkantiga M dubbla ändrören ger en unik närvaro baktill med guldfärgade diffusordetaljer och XM logotypen. De lasrade BMW Logotyperna på bakrutan ger en antydan om den senaste ”M only”-modellen – BMW M1. Baklyktorna som sveper runt bakpartiet och hjulhusen betonar bilens robusta bredd.

INTERIÖR SOM GER DIG ALLT OCH LITE TILL.

BMW XM G09 höjdpunkter invändig utrustning
BMW XM G09 invändig utrustning upplyst innertak

Upplyst innertak.

Det indirekt belysta innertaket imponerar med en tredimensionell prismastruktur. Tack vare den stämningsfulla orienteringsbelysningen blir ljusdesignen som till exempel Leaving home-ljuset mycket imponerande. Färgen kan anpassas till olika smak och tycke beroende på körläge och stämning.

BMW XM G09 invändig utrustning baksäte M Lounge

M Lounge.

M Lounge ger en unik känsla av rymd. Det hela sätet och detaljer som diamantformade strukturer i nackskydden och i sömmarna förmedlar komfort och lyx. Kombinationen av skulpterat, indirekt belyst innertak, tonade rutor och komfortkuddar ger en helt ny känsla av rymd.

BMW XM G09 invändig utrustning Individual läder Merino med exklusiva detaljer i Walknappa Vintage Coffee

Exklusivt vintage-läder.

Vintage-lädret har en fascinerande naturlig struktur och fina egenskaper som ger snygga detaljer på dörrsidorna och instrumentpanelen. Det här materialet används för första gången i BMW XM och ser individuellt ut i varje bil tack vare de särskilda bearbetnings- och förädlingsprocesserna.

KÖRDYNAMIK.

BMW XM G09 kördynamik höjdpunkt
BMW XM G09 V8 laddhybrid under körning

V8-cylindrig laddhybridmotor.

Den V8-cylindriga laddhybridmotorn står för ren körglädje, överlägsen kraftutveckling och markant M typiskt ljus. Tack vare det perfekta samspelet med en 145 kW stark elmotor trycker den 4,4 liter stora V8-motorn i BMW XM framåt med kraft – inte minst tack vare två turboladdare, variabel ventilstyrning Valvetronic och High Precision Injection.

BMW XM G09 laddhybrid sedd från sidan framför en byggnad

Adaptivt M chassi Professional.

Det adaptiva M chassit Professional ger sportiga köregenskaper utan att behöva avkall på komforten. Den aktiva integralstyrningen stabiliserar bilen vid högre hastigheter och minskar även vändcirkeln. Aktiva krängningshämmare minskar karossens sidorörelser och förbättrar därmed både kördynamiken och komforten.

BMW XM G09 sedd bakifrån körandes i stan

M sportdifferential.

M sportdifferentialen överför bilens fulla prestanda till vägen perfekt. Den fördelar drivkraften variabelt mellan bakhjulen och förbättrar drivgreppet och körstabiliteten i olika situationer – vid gaspådrag ut ur svängar, vid höga kurvhastigheter eller på olika vägförhållanden.

NYA BMW XM LABEL RED.

HÖJDPUNKTER FÖR NYA BMW XM LABEL RED.

BMW XM Label Red G09 utvändig utrustning parkerad
BMW XM Label Red G09 motorkåpa med M logotyp

Överlägsen motoreffekt.

Den V8-cylindriga laddhybridsmotorn med överlägsna 550 kW (748 hk) och 1 000 Nm ger ökad dynamik på vägen. I samspelet med två turboladdare, helt variabelt ventilstyrningssystem och High Precision Injection genererar den imponerande framåtdrift och ett M typiskt motorljud.

BMW XM Label Red G09 röd BMW M kylargrill

En stark look.

Exklusiv hjulstyling, modellbeteckning med röd ram, röd dekorlist, röd klädsel, röda detaljer i ventilationsgallren och komfortkuddar i svart Merino-läder – tillsammans kommunicerar bilen en livsstil som fokuserar på prestanda. 

BMW XM Label Red G09 med BMW Individual lackering

Individuella lacker.

Individuell personlighet – även när det gäller utseendet hos nya BMW XM Label Red. Välj en färg i vårt stora utbud av BMW Individual speciallacker som exakt återspeglar din personlighet.

ENDAST 500 EX: BMW XM LABEL RED I FROZEN CARBON BLACK.

BMW XM G09 Label Red förarplats
 • Bli unik på riktigt, endast 500 bilar finns i speciallacken Frozen Carbon Black.
 • Hos BMW XM Label Red är kylargrills- och diffusorapplikationerna i Torontoröd kontraststarka detaljer.
 • 1 av 500-logotyp på mittkonsolen under Control Display.

BMW INDIVIDUAL.

BMW XM G09 i BMW Individual Urban Grön sedd snett från sidan
BMW XM G09 i BMW Individual Anglesey Grön metallic sedd från sidan
BMW XM G09 i BMW Individual Sepia Violet metallic sedd snett från sidan
BMW XM G09 i BMW Individual Petrol Mica metallic sedd snett bakifrån

SPECIALLACK FÖR XM-MODELLER.

Med högkvalitativa speciallack från BMW Individual får din BMW XM en starkare personlighet och en egen stil. Kontakta din BMW återförsäljare för mer information.

KÖRUPPLEVELSEN I EN BMW XM LADDHYBRID.

BMW XM G09 PHEV elektrisk körning
BMW XM G09 laddhybrid M Hybrid

M laddhybrid.

Tryck på knappen för att växla mellan helt elektrisk körning och hybridläget i samspel mellan elmotorn och den starka bensinmotorn. Intelligenta körlägen optimerar körningen.

Läs mer
BMW XM G09 laddhybrid räckvidd

Helt elektriskt.

På begäran kan du köra din BMW XM helt elektriskt, till exempel i stan, med elmotorn BMW eDrive. Det innebär att du kan köra nästan ljudlöst och utan lokala utsläpp.

Läs mer
BMW XM G09 laddhybrid BMW Charging

BMW Charging.

Hemma eller på väg: BMW Charging erbjuder skräddarsydda laddningslösningar för alla situationer. Ladda över hela Europa i ett av de största och ständigt växande publika laddningsnätverken. Kontrollera laddningsstatusen hos din BMW och planera dina resor bekvämt med appen My BMW.
Läs mer

FÖRARPLATS OCH TEKNIK.

BMW XM G09 förarplats och teknik
BMW XM G09 M specifikt indikeringskoncept tack vare BMW Operating System 8

M specifikt indikeringskoncept tack vare BMW Operating System 8.

BMW Operating System 8 underlättar manövreringen, till exempel med röststyrning och pekskärm. En höjdpunkt är den M specifika utformningen: Innehåll i 2D är lätta att läsa, M logotypen finns med i de olika innehållen. De båda M lägena ROAD och SPORT ger en individuell, känslomässig körupplevelse.

BMW XM G09 BMW Curved Display

BMW Curved Display.

BMW Curved Display är en stor enhet som visar information om din fordon översiktligt. Den kombinerar en 12,3'' instrumentdisplay och en 14,9'' Control Display (pekskärm). Användningen är ergonomiskt optimerad och intuitiv. Tack vare den smidiga integreringen i Dashboard är Curved Display även en snygg detalj.

BMW XM G09 M Setup

M Setup.

Med M Setup kan du anpassa körupplevelsen efter dina önskemål. Du kan konfigurera kördynamiska parametrar efter dina behov. Du kan ställa in drivsystemet, chassit, styrningen, bromsarna, energiåtervinningen och fyrhjulssystemet M xDrive. Du kan enkelt öppna din sparade konfiguration med rattknapparna M1 och M2.

BMW XM G09 Personal eSIM

Personal eSIM.

Med Personal eSIM använder du ditt mobilabonnemang för din BMW och du kan både ringa och använda data. Din smartphone måste inte finnas i bilen. Mottagningen blir bättre eftersom bilens antenner används automatiskt. Fler anslutningsmöjligheter: Din BMW är 5G-kompatibel och har en Wi-Fi-hotspot.

BMW XM G09 Comfort Access

Comfort Access.

Du behöver inte längre använda bilnyckeln: Med Comfort Access låser din M-bil upp dörrarna automatiskt. Bilen registrerar nyckeln redan på långt håll och du måste inte leta efter nyckeln i väskan. Istället för en vanlig nyckel kan du även använda en kompatibel smartphone som Digital Key Plus eller ett Key Card.

BMW XM G09 Wireless Charging-fack

Wireless Charging-fack.

Bättre ordning och reda, mer komfort: Med Wireless Charging-facket laddar du din telefon trådlöst och bekvämt. I det stora förvaringsutrymmet kan större enheter förvaras nära till hands utan att lock måste öppnas och kablar trasslas in. Även säkerheten är maximal: Den integrerad kylningen skyddar enheten mot överhettning.

FÖRARASSISTANS OCH DIGITAL TEKNIK.

BMW ORIGINALTILLBEHÖR.

Med BMW Originaltillbehör kan du forma din BMW precis efter dina egna önskemål: Produkterna är perfekt avstämda för nya BMW XM när det gäller kvalitet, design och prestanda.

BMW XM G09 BMW Advanced Car Eye 3.0 Pro

BMW Advanced Car Eye 3.0 Pro.

BMW Advanced Car Eye 3.0 består av avancerade och mycket känsliga kameror med QHD och full HD, som till och med på natten har koll på allt som händer framför och bakom bilen. Vid skakningar och ovanliga rörelser utanför bilen sparar systemet händelsen automatiskt för att kunna dokumentera eventuella olyckor eller (försök till) inbrott.

BMW XM G09 bakre cykelhållare Pro 2.0

Bakre cykelhållare Pro 2.0.

Den lätta och stabila BMW bakre cykelhållaren Pro 2.0 klarar upp till 60 kg last. Den är mycket enkel att montera och kan användas för att transportera två cyklar eller elcyklar (utbyggnadssats för tre cyklar finns separat). Den praktiska nedfällningsfunktionen gör att det alltid går lätt att komma åt bagageutrymmet.

BMW XM G09 BMW Tablethållare Pro

BMW Tablethållare Pro.

Surfplattor hålls säkert på plats med BMW Safety Case (skyddshölje). Hållaren kan justeras efter behov och fästs på extrautrustningen ”Travel & Comfort” eller på grundhållaren.

TEKNISKA DATA FÖR BMW XM.

BMW XM.

Motoreffekt i kW (hk) vid varv/min[1]:

480 (653)

Acceleration  0–100 km/h i sekunder[1]:

4,3

Bränsleförbrukning blandad körning WLTP i l/100 km[1]:

1,6–1,5

Koldioxidemission blandad körning WLTP i g/km[1]

36–33

BMW XM G09 Label Red sedd snett från sidan parkerad

SERVICE OCH RÅDGIVNING.

PROACTIVE CARE FÖR BMW XM.

BMW XM G09 Proactive Care

Proactive Care identifierar automatiskt förestående underhålls- eller reparationsbehov hos din bil och kontaktar dig proaktivt.
 

 • Omedelbar hjälp från BMW experter
 • Problemlösning via fjärrservice
 • Förhindra eventuella fordonshaverier
 • Ytterligare individuella serviceerbjudanden
 • Ingår kostnadsfritt i det aktiva ConnectedDrive-avtalet

Bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp.

[1]Preliminära värden; värden som saknas var inte tillgängliga vid pressläggningen.


[2]Vid temperaturer under 0 grader Celsius är ren eldrift hos denna laddhybrid tillgänglig först efter några kilometer när batteriet har värmts upp till drifttemperatur.

Läs mer