Elbilar, BMW iX3

ELBILAR FRÅN BMW.

Allt du behöver veta om elbilar.

Elbilar från BMW.Allt du behöver veta om elbilar.

Hur fungerar en elbil?

Lär dig allt om elbilar – räckvidd, laddning, kostnader och mycket mer.

En elbil drivs till 100 % på el och laddas genom en laddstation, antingen i hemmet eller längs med vägarna. Det finns många bra anledningar till att välja en elbil, oavsett var du bor. På den här sidan har vi samlat allt du behöver veta om elbilar, våra modeller och likheter och skillnader mot laddhybrider.

 

Läs mer

Därför ska du köpa elbil.

 • 01 Elbil är det mest miljövänliga alternativet.
 • 02 Har jämt vridmoment och snabb acceleration.
 • 03 Är billigare att köra än traditionella bilar.
 • 04 Kräver mindre underhåll än traditionella bilar.
 • 05 Elbilar är bonusberättigade av staten.
 • 06 Bidrar till en mer trivsam stadsbild med tyst motor.
Elbil - BMW iX3

Vanliga frågor och svar om elbilar.

 • Passar en elbil mig?
 • Är det dyrt med elbilar?
 • Hur lång räckvidd har en elbil?
 • Hur påverkar kylan elbilens räckvidd?
 • Vad är det för skillnader mellan en elbil och laddhybrid?
 • Vad gäller med elbilspremie?
 • Är elbilar miljövänliga?
Så laddar du elbilen

Hur laddar jag en elbil?

Du laddar elbilen enkelt och smidigt där du bor genom en laddbox. Det går även bra att ladda din elbil på någon av de många laddstolpalparna som finns i Sverige och runt om i världen.

 

Det går att ladda elbilen genom ett normalt vägguttag, med det är inget vi rekommenderar då det finns en risk för överhettning. Vanliga eluttag är oftast inte gjorda för så höga strömmar under en längre tid.

Läs mer
Vad kostar det att ladda din elbil?

Vad kostar det att ladda en elbil?

Det finns ett enkelt sätt att räkna ut vad det kostar att ladda en elbil genom att multiplicera elkostnaden med batteriets kapacitet. Kostnaden för att ladda din elbil hemma varierar förstås beroende på vilket elavtal du har, var du bor och säsong. 

 

Vi använder ett riktvärde på 1.50 kr/kWh* med battericapaciteten hos BMW iX3 (80 kWh).

 

1.50 x 80 = 120. Med BMW iX3 får du alltså 459* km elektrisk körning för 120 kr.

 

* Snittpris för totalkostnad för el per kWh under 2019 för en genomsnittlig villa.

Läs mer

Framtidens elbilar.

BMW Concept i4 - elbil

BMW i4.

Vår första elektriska Gran Coupé med femte generationens BMW eDrive teknologi med en elektrisk räckvidd på över 600 km*. En ny form av elektrisk eleegans och prestanda. Tillverkningsstart under 2021.
Allt om bilen
BMW Vision M NEXT

BMW Vision M NEXT.

A Statement for the Driver: BMW Vision M NEXT ger en föraning om hur den elektrifierade framtiden kan se ut för varumärket BMW M.
Allt om bilen
Köpa elbil - BMW i3

Vill du köpa en elbil?

Elektriska innovatörer från BMW.

Om du köper en elbil från BMW får du njuta av framtidens elektriska körglädje. På köpet får du den senaste tekniken och moderna designelement, självklart toppad med elegans och stil genom hela bilen.

 

Här nedan kan du se vilka elbilar som finns i lager hos våra återförsäljare.

Läs mer

Vill du privatleasa en elbil?

Det enkla sättet att köra en elbil.

Privatleasing är för dig som vill ha ett smidigt bilägande, utan kontantinsats och fri service i 36 månader.

 

Här nedan kan du se vilka av våra elbilsmodeller vi erbjuder som privatleasing. 

Läs mer
BMW eAcademy - tips och inspiration om elbilar.

BMW eAcademy.

Tips, råd och nyheter för allt kring laddbara bilar.

BMW eAcademy.

Tips, råd och nyheter för allt kring laddbara bilar.

HÅLLBARHET + INNOVATION = SANT

Världens mest hållbara biltillverkare – om andra får bestämma.

Hållbarhet är ett ord som rymmer många löften. Från stora framtidsvisioner till åtgärder här och nu. För oss på BMW är det en del av vårt DNA, precis som körglädje alltid har varit. En indikation på att vi är på rätt väg är att vi hela 12 gånger har utnämnts till världens mest hållbara biltillverkare av Dow Jones Sustainability Index. Det är vi stolta över. Här är några av de delar vi jobbar med.

Läs mer
diesel

Mot renare diesel med prisvinnande motor.

Även utvecklingen av våra effektiva och världsledande dieselmotorer är en del av BMW Groups ständiga rörelse framåt. Våra dieselbilar har vunnit flera priser och uppnått rekordlåga utsläppsvärden av kväveoxider. BMW har dessutom det lägsta snittvärdet för utsläpp i hela bilindustrin enligt ADAC.

Läs mer
BMW EcoPro

Optimalt växlande med EcoPro.

I alla våra bilar med automatlåda finns EcoPro som ställer in bilen för att köra så bränslesnålt som möjligt. Ett exempel är att automatlådan växlar optimalt för att spara bränsle. Beroende på hur du kör kan den reducera upp till 25 % av bränsleförbrukningen och därmed garantera maximal effektivitet.

Läs mer
BMW ChargeNow

ChargeNow ger dig 137 000 laddstationer i 29 länder.

BMWs laddningsservice ChargeNow erbjuder världens största laddningsnätverk med mer än 137 000 laddningsstationer i 29 länder.

Läs mer
Elektrisk infrastruktur

IONITY - tillsammans mot 400 nya laddstationer.

Vi samarbetar tillsammans med andra stora biltillverkare för att bygga 400 nya laddstationer i Europa fram till år 2020.

Läs mer
Induktiv laddstation

Rulla fram. Ladda. Klart.

Som första biltillverkare i världen kan BMW erbjuda trådlös laddning till en Plug-in Hybrid. BMW Wireless Charging låter dig rulla fram över laddplattan och laddningen påbörjas direkt. Utan sladd.

Läs mer

BMW i – vår vision om elbilar.

BMW i

Upplev framtidens mobilitet.

BMW i är ett helhetskoncept för hållbar och framtidsorienterad mobilitet. Vår idé är visionära eldrivna bilar, mobilitetstjänster och inspirerande design som sätter en ny ton på premiumkvalitet. Fokus ligger på hållbarhet med återvinningsbara material i interiören. Mobilitetskonceptet från BMW i erbjuder helt elektrisk körglädje i innovativa bilar genom intelligent lättviktsteknik med kolfiber och aerodynamisk design. Ta del av våra BMW i-modeller här.

MODELLER MED BONUS.

Se hur mycket bonus du kan få för våra olika modeller nedan.

BLI FÖRST MED DET SENASTE FRÅN BMW.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från BMW.

Läs mer
Mildhybrider från BMW.

ALLT OM MILDHYBRIDER.

 • Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  * Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från och med 1 januari 2020 har WLTP helt ersatt den tidigare körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande – i WLTP är uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.bmw.se/wltp.
  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Elektrisk räckvidd beror på olika faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utomhustemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning/kupékylning.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.