BMW i3 laddas i en BMW Wallbox

LADDA ELBIL & HYBRID.

Allt du behöver veta om laddning och räckvidd.

LADDA ELBIL & HYBRID.

Allt du behöver veta om laddning och räckvidd.

Ladda elbil & hybrid.Allt du behöver veta om laddning och räckvidd.

LADDNING OCH RÄCKVIDD.

Ladda rätt. Kör smart. Få fler mil att leka med.

Sätt i kontakten och ladda. Svårare än så är det inte. Men vi vet att det ibland råder förvirring så därför har vi samlat det du behöver veta om laddning och räckvidd här. Visste du till exempel att det bara tar 45 minuter att ladda 80% av ett batteri i en BMW i3? Snabbt, eller hur? Och på 80 procent kommer man många vändor till förskolan, träningshallen och mataffären.

Om du är nyfiken på att köpa elbil och funderar på hur det härmed räckvidd fungerar så finns en sammanfattning längre ner på sidan. Använd snabblänkarna för att läsa mer om det, få svar på vanliga frågor och veta mer om vår installationsservice.

Read more

3 SNABBA OM LADDNING.

 • 01 Ladda regelbundet för batteriets skull.
 • 02 Ladda nära inpå avfärd och räckvidden håller längre.
 • 03 Ladda alltid via godkända laddstationer.

GLÖM INTE ATT PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV.

Sätt dig i förarsätet - få de senaste nyheterna först av alla.

LADDA HEMMA.

Tanka fullt utan att lämna uppfarten med BMWi Wallbox.

Det smidigaste sättet att ladda elektriska bilar är att göra det på hemmaplan. Med en BMWi Wallbox går det snabbt och enkelt. Wallboxen kommer i tre utföranden, kolla in produktbeskrivningarna och välj den som passar dina behov bäst. Behöver du hjälp med installationen så finns vår installationsservice alltid redo att assistera.
BMWi Wallbox

Originalet.

BMWi Wallbox Original har både enfas- och trefasteknik och en snabbladdkabel som gör att du kan ladda upp till 80 % av batteriet under tre timmar och generellt reducera laddtiden upp till 85 % i förhållande till laddning med standardkabel. Befintligt elnät, bilens utrustning osv kan dock påverka tiden.
Mer om BMWi Wallbox
BMWi Wallbox

För flera användare.

BMWi Wallbox Plus ger dig samma produktegenskaper som hos BMWi Wallbox men klarar flera användare och har åtkomstkontroll via integrerad RFID-autentisering. Boxen kan uppgraderas till att fungera som Wallbox Connect.
Mer om BMWi Wallbox Plus
BMW 7-serie sedan: På displayen visas Parking Assistant Plus

Med inbyggd Wi-Fi.

Med BMWi Wallbox Connect får du samma produktegenskaper som hos BMWi Wallbox Plus men också en integrerad kommunikationsmodul med inbyggd Wi-Fi. Boxen är förberedd för digitala laddtjänster som laddstatus, historik, användaradmin, fjärrstyrning och tariffoptimering. Boxen styrs via appen BMW Connected.
Mer om BMWi Wallbox Connect

LADDA BORTA.

Ladda enkelt och flexibelt längs vägen.

Med hjälp av intelligent teknik och smarta mobilitetstjänsten kan du snabbt få en överblick kring var, när och hur du bäst laddar din elektriska bil. Vi jobbar dessutom med att hela tiden utveckla laddnätverket – både i Sverige och i världen. Håll utkik, mer el kommer.
BMW 7-serie sedan: Displayen visar BMW Operating System 7.0

Smarta helhetslösningar från Bee.

Bee är en helhetsleverantör av laddlösningar och har Sveriges största och mest expansiva publika laddnätverk. Via Bee får du bland annat ett laddkort (värde 300 kronor) vid köp av en laddbar bil från BMW. Bee erbjuder också installationstjänster, support och gröna elavtal i samband med bilköpet.
Mer om vårt samarbete med Bee
BMW Connected

Navigationssystem med koll på laddläget.

Ditt uppkopplade navigationssystem har information om laddstationer och guidar dig längs den mest effektiva rutten till din destination. Du kan alltid se batteriets laddnivå och räckvidden vid elektrisk körning i bilen. Ladda ner appen BMW Connected och koppla upp dig.
Ladda ner BMW Connected
BMW ChargeNow

Samarbeten för fler laddstationer.

BMWs laddningsservice ChargeNow erbjuder världens största laddnätverk med mer än 137 000 laddningsstationer i 29 länder. Ytterligare ett samarbete som skapar mer elektrisk laddservice är IONITY. Tillsammans med andra stora biltillverkare arbetar vi för att bygga 400 nya laddstationer i Europa fram till år 2020.

SÅ KÖR DU LADDBART NÄR TEMPERATUREN SJUNKER.

 • 01 Parkera inomhus om möjlighet finns. Uppvärmda batterier går längre.
 • 02 Om du ska köra längre sträckor, planera din körning och möjligheterna till laddning.
 • 03 Ladda fullt från början och fyll på längs vägen.
 • 04 Håll koll på snabba vädersvängningar, de påverkar räckvidden.
 • 05 Låt radion stå på. Den drar nästan inget och gör ofta resan trevligare.

FAKTORER SOM PÅVERKAR RÄCKVIDDEN.

Och så får du milen att räcka längre.

Körsträckan på elbilar och plug-in hybrider skiftar ofta, och ibland mycket. Här får du några av de vanligaste förklaringarna till varför och vad du kan göra för att hålla räckviddsångesten på avstånd.
Hastighet

HASTIGHET.

Temperatur

ÅRSTID OCH TEMPERATUR.

Luftkonditionering

ANVÄNDNING AV KLIMATSYSTEM.

Hastighet

HASTIGHET.

Hur snabbt du kör påverkar din elbils räckvidd. Enkelt uttryckt så får elbilar mindre räckvidd ju snabbare du kör. Räckvidden brukar bli som längst i 30-40 km/h vilket gör att elbilar är perfekta i stadsmiljö där lägre hastigheter är vanligt.

 

Temperatur

ÅRSTID OCH TEMPERATUR.

Bilbatterier fungerar lite som människor. De trivs i en lagom temperatur där det varken är för varmt eller för kallt. Ditt batteri påverkas därmed en hel del av utetemperaturen. Ju kallare det är desto kortare blir räckvidden. Dels beror det på att underlag som exemeplvis snö ger större rullmotstånd och att vinterdäck rullar sämre än sommardäck. Om du har garage är det därför en fördel att parkera där över natten, i alla fall på vinterhalvåret.

Luftkonditionering

ANVÄNDNING AV KLIMATSYSTEM.

Din räckvidd påverkas också av hur du använder bilens luftkonditionering och kupévärmare. Klimatsystem förbrukar nämligen energi och om det är riktigt kallt behövs även el för att hålla batterierna varma.

Bilmodell

BILMODELL.

Batteriets kapacitet

BATTERIETS KAPACITET.

Körstil

KÖRSTIL.

Bilmodell

BILMODELL.

Olika modeller drar olika mycket el. Det påverkar bilens räckvidd.
Vilken kapacitet din elbil har kan du läsa om i bilens tekniska data.

 

 

Batteriets kapacitet

BATTERIETS KAPACITET.

Batteriet storlek kan skilja sig från bil till bil. Det innebär att vissa helt enkelt har lite mer att ge. Matcha därför dina behov med batteriets räckvidd innan du rullar från återförsäljaren med ett eget elbilsexemplar.

 

Körstil

KÖRSTIL.

Din körstil påverkar hur lång räckvidd din elbil har.
Jämn körning tar dig alltid längst. Ett bra tips är även att kolla däcktrycket då och då. Välpumpade däck rullar bättre och ger dig därför extra räckvidd.

FEM VANLIGA LADD-FRÅGOR.

 • Hur lång tid tar det att ladda en elektrisk bil?

  Det finns inget generellt svar eftersom det är flera faktorer som påverkar tiden. Största faktorn är hur stort batteri din bil har och vilken laddeffekt den kan ta emot. Klicka dig in på din önskade modell för att få mer detaljer.

 • Måste jag ladda fullt varje gång?

  Nej, du kan avbryta laddningen när som helst.

 • Vad händer när bilen är fulladdad?

  Precis som vid laddning av en mobiltelefon så slutar
  laddningen när bilen är fulladdad.

 • Kan jag ladda elbilen i ett vanligt eluttag hemma?

  Vi rekommenderar alltid att bilarna laddas via en laddstation, exempelvis en BMW Wallbox, för högsta säkerhet och prestanda. Vi erbjuder kompletta lösningar med BMW Wallbox och installation, läs mer om det längre upp på sidan. 

  Att ladda i vanligt eluttag går men det kan vara förenat med risker eftersom dessa vanligtvis inte är anpassade för den här typen av laddning. Du måste bland annat alltid kolla att uttaget är fräscht, att det har en egen säkring och att jordfelsbrytaren fungerar.

 • Kan jag råka köra iväg med laddkabeln inkopplad?

  Nej, bilarna startar inte om laddkabeln sitter i.

LÄR DIG TERMERNA.

 • 01 Volt (V) – enhet för elektrisk spänning.
 • 02 Ampere (A) – enhet för elektrisk ström.
 • 03 Watt (W) – enhet för elektrisk effekt.
 • 04 Kilowattimme (kWh) – enhet för energi i ett konstant flöde per timme.
 • 05 Enfas växelström – standardström som finns i de flesta hushålls eluttag.
 • 06 Trefas växelström – ger stabil kraftförsörjning och klarar högre belastning.
BMW i3

HÅLLBARHET & MILJÖ.

HÅLLBARHET & MILJÖ.

BMW X5 Laddhybrid

NYFIKEN PÅ LADDHYBRID?

BMW i3

ELBIL NÄSTA?

BLIR FÖRST MED DET SENASTE FRÅN BMW.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från BMW.

Read more
 • Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  * Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från första september 2018 har WLTP helt ersatt körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande är under WLTP, uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Under år 2019 är NEDC-värdena legalt bindande.

  ** Uppgifter om förbrukning och koldioxidvärden uppfyller kraven för mätning enligt den nya WLTP-körcykeln och har räknats om till EU-körcykeln (NEDC) för att underlätta jämförelser. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.bmw.se/wltp.

  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.