Man kör i BMW med BMW Maps Navigation i instrumentpanelen

BMW MAPS.

Navigationssystemet BMW Maps underlättar din dagliga mobilitet med praktiska tjänster som Connected Navigation, Connected Parking och Connected Charging.

BMW Maps – den perfekta följeslagaren på varje resa eftersom de många tjänsterna gör körningen av din BMW ännu personligare och bekvämare. Connected Navigation gör med sin helt intuitiva betjäning och de välbekanta möjligheterna hos moderna navigationssystemen, såsom inmatning av destination via fritextsökning, som du är van vid från sökmotorerna på nätet. Den molnbaserade dynamiska ruttberäkningen anpassas dessutom direkt om trafikläget förändras och imponerar med sina exakta beräkningar av ankomsttid. På destinationen gör funktionen Connected Parking att du slipper lägga tid på att leta parkeringsplats och guidar dig på ett tillförlitligt sätt till närmaste lediga parkeringsplats. Systemet ger även förslag på lediga platser i parkeringshus eller på gatan. Parkeringsbiljetten kan du ofta också betala kontantfritt med PARK NOW. Som förare av en BMW i eller BMW Plug-in hybrid kan du inom ramen för intressepunktssökningar också få mycket tydliga köranvisningar till närmaste publika laddningsstation på din rutt. Systemet visar dig lediga laddningspunkter och vilken laddningseffekt de har.

Läs mer
BMW MAPS.Navigationssystemet BMW Maps underlättar din dagliga mobilitet med praktiska tjänster som Connected Navigation, Connected Parking och Connected Charging.
Kvinna använder BMW Maps Connected Navigation på sin smartphone

BMW MAPS – CONNECTED NAVIGATION.

Betjäningen av en smartphone-navigering med välbekanta BMW-komforten: BMW Maps – Connected Navigation vägleder dig med högre precision, extremt snabba beräkningar och sett till eventuella förändringar i trafikläget bekvämt till din destination – även om du inte kan den exakta adressen, hittar du denna genom att söka på nyckelord, precis som du är van vid från navigationsappen på din smartphone. Den molnbaserade, dynamiska ruttberäkningen kännetecknas av hög hastighet och anpassar vägrekommendationerna. Rutten beräknas i förväg, dvs. den kommande trafiksituationen längs hela resvägen tas med i beräkningen av ETA:n (Estimated Time of Arrival/beräknad ankomsttid). Nu finns även omfattande trafikinformation även för mindre vägar. Det gör att systemet alltid kan ge dig förslag på den snabbaste resvägen – något som du kan se inte minst i form av de mycket exakta beräkningarna av ankomsttid på destinationen.

De viktigaste fördelarna:

 • Intuitiv betjäning, med samma användargränssnitt som du är van vid från din smarta telefon
 • Möjlighet att ange destination via fritextsökning
 • Molnbaserad dynamisk ruttberäkning
 • Snabb omberäkning av sträckan om trafikläget förändras
 • Exakt beräkning av väntad ankomsttid
 • Navigeringskartorna är alltid aktuella tack vare Map Update-funktionen
 • Real-Time Traffic Information
 • Kartuppdatering
BMW Maps Connected Parking BMW 6-serie Gran Turismo i vitt som parkeras

BMW MAPS – CONNECTED PARKING.

Har du anlänt till destinationen men hittar ingen ledig parkeringsplats? Med BMW Maps – Connected Parking tillhör detta irritationsmoment det förgångna. För som en del av köranvisningarna föreslår denna funktion i förväg de bästa parkeringsalternativen i närheten av din destination. Du kan välja mellan en plats i ett parkeringshus eller lediga parkeringsplatser på gatan. Om du väljer att parkera i ett parkeringshus, vistas det bästa parkeringshuset i närheten av din destination. Om du väljer en parkeringsplats på gatan, rekommenderar systemet en rutt till destinationen där sannolikheten att du ska hitta en parkeringsplats i närheten av destinationen är högst. Utöver allt detta inleder du din resa så väl förberedd som möjligt, genom att din BMW ger allmänna förslag utifrån parkeringssituationen på den valda destinationen. Alla alternativ visas i bilens instrumentpanel. På navigationskartan kan du se tillgängliga parkeringshus utmärkta, och de gator där sannolikheten för att hitta en parkeringsplats är mycket hög är färgmarkerade. Dessutom visas parkeringsplatser som kommer att bli lediga inom kort i navigationssystemet.

De viktigaste fördelarna:

 • Slipp leta efter en ledig parkeringsplats
 • Navigering till närmaste lediga parkeringsplats i närheten av destinationen
 • Inkluderar även parkeringsplatser i parkeringshus i sökningen
 • Rekommenderar rutt med störst sannolikhet för lediga parkeringsplatser
 • Allmän info om parkeringssituationen på destinationen
   
BMW Maps Connected Charging visning av den elektriska räckvidden i instrumentpanelen.

BMW MAPS – CONNECTED CHARGING.

BMW Maps – Connected Charging erbjuder en mängd praktiska tjänster som gör resan i din helt elektriska BMW i eller BMW Plug-in hybrid ännu bekvämare. Här ingår Trip Planner med förslag på laddningstopp längs vägen, samt Park & Charge Assistant, som visar tillgängliga parkeringsplatser med möjlighet att ladda i närheten av destinationen. För varje laddningsstation kan du visa mer information, som adress, öppettider eller laddningseffekt. Dessutom får du när du söker efter laddningsstation alltid intressanta förslag på hur du kan använda väntetiden medan bilen laddas. Extra smart: Funktionen eRoute* beräknar automatiskt laddstopp längs rutten, om denna är längre än bilens totala räckvidd. Dra även nytta av ett filer för snabbladdningsstationer eller den praktiska Range Circle, som visar räckvidden för din BMW i form av en cirkel som visas på kartan.

* Tillgänglig för aktuella BMW i modeller från och med BMW iX3.

De viktigaste fördelarna:

 • Ruttplanering inklusive laddningsstopp
 • Lediga parkeringsplatser med laddningsstationer i närheten av destinationen
 • Information om laddstationer
 • Förslag på POI:er i närheten av laddningsstationen
 • Filter för snabbladdningsstationer
BMW Maps Navigation Instruktionsvideo

Upptäck mer i videon om navigeringsfunktionen, inklusive destinationssökning och köranvisningar i BMW Maps.

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR BMW MAPS.

BMW Maps mit Connected Navigation, Connected Parking och Connected Charging ingår i tillvalsutrustningen Connected Package Professional (6C3/6C4) och kan endast användas i kombination med Live Cockpit Plus (6U2) eller Live Cockpit Professional (6U3). En förutsättning är att bilen är utrustad med BMW Operating System 7 eller senare.

Läs mer

BMW CONNECTED DRIVE: MER INFORMATION OCH LÄNKAR.

BMW ConnectedDrive Store Man sitter i soffan med sin smarta telefon

BMW CONNECTED DRIVE STORE.

Besök webbutiken för BMW ConnectedDrive och boka de nya digitala tjänsterna för din BMW och använd dem redan nästa gång du sätter dig i bilen.
BMW Driver’s Guide-appen digital bruksanvisning smartphone

BMW DRIVER’S GUIDE.

BMW Driver’s Guide är en digital bruksanvisning för utvalda BMW-modeller – inklusive fordonsinformation och utrustningar, bildsökningar och förklarande animationer.
Kvinna använder My BMW-appen i BMW ConnectedDrive på sin smartphone framför en vit BMW X5

My BMW APP.

Före, under eller efter resan: My BMW-appen underlättar din mobila vardag med en mängd smarta funktioner.
BMW ConnectedDrive digitala tjänster Översikt Kvinna med smartphone framför en BMW

TILLBKA TILL ÖVERSIKTEN.

Vill du lära dig mer om tjänsterna och produkterna som ingår i BMW ConnectedDrive? Här kommer du tillbaka till översikten.
BMW ConnectedDrive FAQ vanliga frågor och svar Kvinna med smart telefon vid fönster

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR (FAQ).

Under vårt område FAQ hittar du svar på vanliga frågor om de tjänster och produkter som ingår i BMW ConnectedDrive.
BMW ConnectedDrive Kundtjänst

BMW KUNDTJÄNST.

Har du frågor eller behöver mer information om tjänsterna och produkterna som ingår i BMW ConnectedDrive? Kontakta BMW:s kundtjänstavdelning.