BMW CHARGING: LIFE, IN CHARGE.

ALLT OM LADDNING
AV DIN ELBIL FRÅN BMW.

BMW X1 xDrive30e: Bränsleförbrukning i l/100 km (blandad körning)[1][3][4]: 1,1–0,7; koldioxidemission i g/km (blandad körning)[1][3][4]: 24–16; elförbrukning i kWh/100 km (blandad körning)[1][3][4]: 19,3–16,8; räckvidd i km[1][2][3]: 71–85

Ladda utan problem, enkelt, alltid och överallt. Elbilar och laddhybrider öppnar upp en ny typ av mobilitet som är både effektiv och bekväm. Tack vare flexibla laddningsalternativ och innovativ laddningsteknik behöver du inte oroa dig för något, varken när du pendlar eller kör längre sträckor. Du laddar snabbt när du är ute och kör eller bekvämt när du är hemma. Hitta laddningslösningar som passar just dig.

LADDNINGSALTERNATIV FÖR DIN ELBIL.

Ladda när du är ute och kör med BMW Charging

LADDA NÄR DU ÄR UTE OCH KÖR.

Tack vare våra omfattande laddningslösningar hittar du alltid rätt laddningsalternativ för din elbil när du är på resande fot. I ett av Europas största laddnätverk, som ständigt växer. Med fler än 600 000 laddpunkter kan du enkelt ladda din elbil. 

Ladda hemma med BMW Charging

LADDA HEMMA.

Det är särskilt bekvämt och enkelt att ladda din elbil eller laddhybrid hemma. Du laddar enkelt och så snabbt som möjligt med en laddbox från BMW eller med BMW Flexible Fast Charger via ett eluttag. Läs mer om de praktiska lösningar som BMW erbjuder för att ladda din elbil hemma hos dig.

BMW LADDNINGSTEKNIK OCH -PRODUKTER.

BMW Charging Connected Home Charging
BMW Charging ladeoptimierte Routen
BMW Charging Laddkabel

Connected Home Charging Package.

Connected Home Charging Package innehåller allt du behöver för att komma igång direkt med laddningen hemma. Du får en BMW laddbox Plus, en Smart Meter och tillgång till praktiska extrafunktioner i My BMW appen för att styra laddningen. Experter från E.ON installerar och monterar laddboxen hemma hos dig.

Laddningsoptimerade färdvägar.

Kom fram avslappnad. Planera laddningsoptimerade färdvägar din elbil och hitta laddstationer enkelt längs vägen. Färdvägsplaneraren beräknar de snabbaste laddningsalternativen i närheten eller längs vägen. Den gör det direkt i navigationsenheten eller i My BMW appen.

Din utrustning för laddning.

Du behöver inte mycket för att ladda. BMW Charging Card för laddning i det publika laddnätverket följer med din BMW. Du kan installera en laddbox hemma om du vill. Du kan även ladda via ett hushållsuttag.

BMW Charging BMW Laddbox
BMW Charging Laddkabel

BMW laddbox.

Ladda din laddhybrid eller helt elektriska BMW enkelt och bekvämt hemma med en BMW laddbox. Ladda med upp till 22 kW. Det är praktiskt, säkert och du sparar plats.

Laddkabel (mode 3) för publik laddning.

Ladda din laddhybrid eller helt elektriska BMW med laddkabel (mode 3) för publik laddning vid AC-laddstationer. Laddkabeln ingår som standard till din BMW.

BMW CHARGING

Hitta din laddningslösning.

Få rådgivning om din personliga laddningslösning inom ett par enkla steg.

VÄLJ BIL OCH VISA LADDSTATIONER.

Mer information

Loading Time

Laddningstider hos

Offentlig laddning

High Power-laddstation

På en High Power-laddstation (till exempel IONITY) kan du ladda extra snabbt. Likström (DC) ger avsevärt högre laddeffekt än växelström (AC). Därför är High Power-laddstationer särskilt bra vid laddning längs vägen. Laddtiden visar den tid det tar som behövs från 10 till 80 % med maximal laddningseffekt. I det intervallet laddar du som snabbast och skonar samtidigt batteriet. En blick på kartan visar alla High Power-laddstationer i BMW Charging-nätverket. (Per den: 22.03.2023)

DC-laddstation

Om du har bråttom i stan eller på resan är en DC-laddstation det bästa alternativet. Likströmmen (DC) som finns här ger högre laddningseffekt än växelström (AC). Därför är sådana DC-laddstationer särskilt bra vid laddning längs vägen. Laddtiden visar den tid det tar som behövs från 10 till 80 % batteriladdningsnivå med upp till 50 kW effekt. I det intervallet laddar du som snabbast och skonar samtidigt batteriet. En blick på kartan visar alla DC-laddstationer i BMW Charging-nätverket. (Per den: 22.03.2023)

AC-laddstation

Publika laddstationer med växelström (AC) hittar du nästan överallt. De är särskilt lämpliga för regelbunden laddning under längre tidsperioder, till exempel på natten eller under arbetstid. Laddtiden visar den tid det tar som behövs från 0 till 100 % batteriladdningsnivå med en maximal effekt på 22 kW. Denna laddningseffekt är utrustningsberoende. Titta på kartan för att se alla AC-laddstationer i BMW Charging-nätverket. (Per den: 22.03.2023)

Ladda hemma

BMW laddbox/Flexible Fast Charger

Hemma laddar du bilen bekvämt med en BMW laddbox eller Flexible Fast Charger. Båda använder sig av växelström (AC). Beroende på bil, extrautrustning och marknad ger laddboxen max. 22 kW laddningseffekt, medan Flexible Fast Charger ger max. 11 kW. Laddtiden visar den tid det tar som behövs från 0 till 100 % batteriladdningsnivå med en effekt på 11 kW.

Filter charging stations

Laddeffekten beror på laddningsnivå, omgivningstemperatur, individuell körprofil samt användning av energiförbrukande utrustning och själva bilen. Laddtiderna gäller för 23 °C omgivningstemperatur efter körning och kan avvika beroende på användningsförhållandena. Angivna värden är exempelvärden för grundkonfigurationen av den valda modellen. Värdena kan avvika för bilar med andra utrustningsvarianter.


Med My BMW appen har du alltid koll på räckvidden och laddningsnivån. Du kan även enkelt planera laddoptimerade färdvägar och överföra dem till bilen. Ladda ner appen och se hur den fungerar i demoläget.

Elbilsladdning:
My BMW appen och tjänster

DIN BMW SKÖTER ARBETET ÅT DIG.

ELBILARS LADDNINGSTIDER.

När du är ute och kör laddar du din elbil extra snabbt på högeffektsladdstationer.  Med en laddningseffekt på upp till 350 kW vid DC-laddstationer går laddningen mycket snabbt.

HUR MYCKET EL DRAR EN ELBIL?

Elförbrukningen för att ladda en elbil beror på olika faktorer. Även ditt körsätt, genomsnittshastigheten och yttertemperatur påverkar detta. Månadskostnaden för laddning beror främst på elbilens körsträcka och förbrukning. Även ditt körsätt påverkar detta. Eltaxan på platsen man laddar på påverkar också elkostnaderna.

Med Active-abonnemanget kan du ladda till attraktiva fasta priser. Köper du ny BMW betalar du ingen månadsavgift under det första året.

BMW Charging livslängd

BATTERI

OPTIMERA BATTERIETS LIVSLÄNGD.

Högprestandabatteriets livslängd kan påverkas av ditt körsätt och hur du laddar. Högprestandabatteriet ska helst laddas med låg laddningseffekt på AC-laddstationer eller med en laddbox. Normalt bör du köra bilen med en laddningsnivå mellan 10 och 80 %. Du kan ställa in ett laddningsmål på 80 %. Ett effektivt och förutseende körsätt bidrar också till att öka räckvidden och optimera batteriets livslängd.

VANLIGA FRÅGOR.

Bränsleförbrukning och koldioxidemissioner.

BMW X1 xDrive30e: Bränsleförbrukning i l/100 km (blandad körning)[1][3][4]: 1,1–0,7; koldioxidemission i g/km (blandad körning)[1][3][4]: 24–16; elförbrukning i kWh/100 km (blandad körning)[1][3][4]: 19,3–16,8; räckvidd i km[1][2][3]: 71–85

[1] Officiella uppgifter om bränsleförbrukning, koldioxidemission, strömförbrukning och räckvidd är uppmätta enligt föreskriven mätmetod och uppfyller direktiv (EU) 715/2007 i gällande version. WLTP-värdena avser standardutrustade bilar med hänsyn till eventuell extrautrustning (i det här fallet på den tyska marknaden). För bilar som har typgodkänts efter 2021-01-01 finns endast officiella uppgifter baserade på WLTP. Enligt EU-direktiv 2022/195 finns NEDC-värdena inte med i EG-intygen om överensstämmelse från och med 1 januari 2023. Ytterligare information om mätmetoderna NEDC och WLTP hittar du på www.bmw.com/wltp

Mer information om bränsleförbrukning och koldioxidemission för nya personbilar finns under rubriken Tekniska data för respektive bilmodell. Förbrukning och koldioxidemission beror på den valda däckdimensionen.

[2] Räckvidden beror på olika faktorer, i synnerhet personlig körstil, vägförhållande, yttertemperatur, värme/klimat, förtemperering.

[3] Uppgifterna om effekt för bensinmotorer gäller med 98-oktanig bensin. Uppgifterna om förbrukning gäller körning med referensbränsle enligt direktiv (EU) 715/2007. Blyfri bränslekvalitet RON 91 och högre med en maximal etanolhalt på 10 % (E10) är tillåten. BMW rekommenderar att man använder 95-oktanig bensin. För High Performance-bilar rekommenderar BMW att man använder 98-oktanig bensin.

[4] För laddhybrid: medelvärde, blandad (EC AC Charge Weighted)