Elbilar, BMW iX3

GUIDE: VILKEN ELBIL PASSAR DIG?

Vi hjälper dig hitta elbilen som matchar just dina behov.

GUIDE: VILKEN ELBIL PASSAR DIG? Vi hjälper dig hitta elbilen som matchar just dina behov.

GUIDEN FÖR DIG SOM SKA VÄLJA ELBIL.

Fem frågor som hjälper dig hitta vilken elbil som passar just dig.

Vi vet att det inte är helt lätt att hitta i elbilsdjungeln. Det är mycket att tänka på, allt från räckvidd och laddtid till karosstyp och funktioner som gör livet enklare. Vi hoppas att du med den här guiden kommer närmare svaret kring vilken elbil som blir rätt för just dig. Kika på frågorna och fundera på svaren, lycka till i letandet! (Och om du behöver någon att bolla med så finns självklart alla våra duktiga återförsäljare redo att hjälpa till.)

Läs mer

1. KÖR DU OFTA KORT ELLER LÅNGT?

Vit BMW iX1 som kör på en landsväg.

Räckvidden mellan elbilar kan skilja sig mycket. Utgå därför från hur ditt liv ser ut och vilken roll bilen spelar i det. Använder du bilen primärt till vardagsbestyr där jobb, handling och skjuts till och från träningar är i fokus? Eller pendlar du långa avstånd, kanske varje dag och behöver kunna köra på några timmar utan att tänka på laddningen?

2. KAN DU LADDA HEMMA ELLER BARA BORTA?

 Laddning av en BMW i7 på publik laddstation.

Dina laddmöjligheter behöver nödvändigtvis inte påverka vilken elbil du väljer. Men, de påverkar absolut hur enkelt du vill att ditt elbilsägande ska kännas. Ett exempel: om du har en laddbox hemma kan du ladda precis när du vill, kanske varje natt om så önskas. Om du istället bara använder publika laddstationer behöver du onekligen laddplanera i högre utsträckning. Frågan blir alltså följande: Hur mycket tid vill du lägga på att TÄNKA på laddning?

3. HUR MÅNGA OCH HUR MYCKET SKA FÅ PLATS?

Laddning av BMW i4 hemma på uppfart.

Olika modeller passar olika livssituationer. BMW iX3 lockar ofta dig som är på jakt efter en klassisk familjebil där minst fyra personer och tillhörande packning är standardläget. För dig som bryr dig mindre om barnstolar och mer om kurvtagning dras troligtvis oftare till BMW i4. Med det sagt, antalet personer som generellt ska åka i bilen och mängden packning som oftast ska med är bra att tänka igenom. Målet är ju att hitta en bil som gör livet på vägarna enkelt.

4. BEHÖVER DU EN ELBIL MED FYRHJULSDRIFT?

BMW iX3 med fyrhjulsdrift parkerad på landsväg.

Fyrhjulsdrift är svårslaget då vägförhållandena är knepigare än vanligt. Det klassiska exemplet är såklart under vintern, men även ett rejält ösregn förändrar vägbanans förutsättningar. Fyrhjulsdrift är alltså inte endast bra när du bor i, eller åker till, fjällvärlden då och då. Du får maxad framkomlighet i alla lägen. Bilen blir dock alltid något tyngre och vissa tycker också att kördynamiken blir mindre sportig.

Ett tips är att jämföra tekniska data mellan bilar du är intresserad av. Helt nya BMW iX1 har fyrhjulsdrift (och dessutom dragkrok som tillval).

5. BEHÖVER DU EN ELBIL MED DRAGKROK?

BMW iX körandes på landsväg.

Vid flytt, vid renovering, när båten ska upp och ner i vattnet eller när husvagnen ska ut och luftas… listan kan göras lång på tillfällen då dragkroken är din bästa vän. Men alla kanske inte behöver den ändå? Fundera därför på om, hur ofta och hur tungt du behöver dra. Fabriksmonterad dragkrok kan generellt dra tyngre och är ett givet val för dig som använder dragkroken ofta.

Kika på BMW iX, den kommer med en fabriksmonterad dragkrok och har en maximal släpvagnsvikt på 2 500 kg (12 % lutning med bromsat släp).

PROVKÖR DIN ELBILSFAVORIT.

Boka tid direkt hos en av våra kunniga återförsäljare och kom ett steg närmare din nästa drömbil.

Välj mellan BMW iX1, BMW iX3, BMW iX, BMW i4, BMW i7.

Läs mer
 • Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  * Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från och med 1 januari 2020 har WLTP helt ersatt den tidigare körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande – i WLTP är uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.bmw.se/wltp.
  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Elektrisk räckvidd beror på olika faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utomhustemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning/kupékylning.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.