BMW eMobility - Översikt BMW elektrifiering

FRAMTIDENS ELEKTRISKA KÖRGLÄDJE.

Vår värld av hållbar och miljövänlig elektrifiering.

FRAMTIDENS ELEKTRISKA KÖRGLÄDJE.Vår värld av hållbar och miljövänlig elektrifiering.

UPPTÄCK BMW:S VÄRLD AV BILAR MED ELEKTRISKA KRAFTER.

Efter närmare fem årtionden av forskning och utveckling tar vi hållbar och miljövänlig mobilitet ut på vägarna med ett stort antal elektrifierade modeller. Utöver våra helt elektriska modeller, som nya BMW iX, BMW iX3 eller BMW i3 och BMW i3s, ger våra laddhybrider det bästa av två världar, oavsett livsstil eller behov. 

Som biltillverkare arbetar vi hårt för att möjliggöra målen i Parisavtalet. Vår ambition har alltid varit att bli den mest hållbara premiumleverantören för individuell mobilitet, och att vinna Dow Jones årliga hållbarhetsindex är ett kvitto på det arbetet. Men vi är fortfarande inte nöjda. Läs mer om våra elbilar, laddhybrider och mildhybrider och se själv hur vi formar framtidens bilar.

Läs mer

ELEKTRIFIERADE BILAR FRÅN BMW.

BMW eMobility BMW eDrive-teknologier elbil

Elbil.

100% elektrisk körglädje: Upptäck den fantastiska känslan som det ger att köra en elbil från BMW. Njut av den lokalt utsläppsfria och det kompromisslösa direkta svaret från motorns, den revolutionerande accelerationsprestandan, de unikt agila köregenskaperna – och känslan av att röra dig ljudlöst och med en svävande känsla i trafiken.
Upptäck våra elbilar
BMW eMobility BMW eDrive-teknologier Plug-in hybrid

Laddhybrid.

Maximal effektivitet, högsta komfort och exklusiv kördynamik: Det är vad BMW:s plug-in hybrider står för. Den förenar som ingen annan fordonstyp det bästa av två världar och ger med sin extra elektriska drivning individuella valmöjligheter och körning utan utsläpp i din vardag med en enkel knapptryckning.
Upptäck våra laddhybrider
BMW eMobility BMW Drive-teknologier Mildhybrid

Mildhybrid.

Mildhybridtekniken omvandlar bromsenergin hos bilar med traditionell förbränningsmotor till elektrisk energi och gör den tillgänglig för bilens elsystem och motorn. Det minskar bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen samtidigt som du tack vare de intensifierade accelerationsegenskaperna kan dra nytta av de tydligt dynamikhöjande fördelarna.
Upptäck våra mildhybrider
BMW iX

Bonus malus – hur fungerar det?

Få full koll på bonus malus för elbilar, laddhybrider och mildhybrider.

Från och med den 1 juli 2018 gäller ett bonus malus-systemet för nya personbilar klass I och II (husbilar), lätta bussar och lätta lastbilar. Ändringen berör endast nya fordon som tas i bruk från den 1 juli 2018 och innebär i korthet ett system där miljöanpassade fordon med relativt låga utsläpp av koldioxid premieras med en bonus, medan fordon med relativt höga utsläpp av koldioxid belastas med högre skatt. Syftet är att öka andelen miljöanpassade fordon och bidra till att uppnå målet med en fossilfri fordonsflotta. 

 

Vill du veta mer om bonus malus och läsa om det uppdaterade villkoren för 2021  kan du göra det via länken här nedan. 

Läs mer

Bonus malus i korthet.

  • 01 Gäller endast nya personbilar klass I och II
  • 02 Gäller inte bilar tagna i trafik innan den 1 juli 2018
  • 03 Bonus – till bilar med utsläpp upp till 70 g CO2/km
  • 04 Malus – förhöjd fordonsskatt för bilar med höga utsläpp
  • 05 35 % bonus för juridiska personer*

*En bonus till ett företag får uppgå till högst det belopp som motsvarar 35 procent av prisskillnaden mellan bilens nypris och nypriset för närmast jämförbara bil, om bilens nypris är högre än nypriset för den närmast jämförbara bilen.

Läs mer

Vanliga frågor om bonus malus.

Källa: Transportstyrelsen.

Läs mer
  • Vilka fordon omfattas?
  • Hur fungerar bonusen?
  • Hur fungerar malusen?
  • Hur mäts utsläppen?
  • Generella förändringar
BMW eMobility BMW Charging

Jag vill veta mer om laddning.

BMW hållbarhet

Jag vill veta mer om hållbarhet.

BMW räckvid

Jag vill veta mer om räckvidd.

BMW eAcademy

BMW eAcademy