BMW M3 G80 2020 Isle of Man Grönmetallic sedd framifrån körandes
DrivmedelBensin

BMW M3 Competition Sedan, BMW M3 Sedan, BMW M340i xDrive och BMW M340d xDrive Sedan.

BMW M3 Sedan kombinerar kraftfulla proportioner och en distinkt fyradörrars 3-box-design med M typiskt sportiga köregenskaper. Kvartetten av starka personligheter anförs av BMW M3 Competition Sedan med en motoreffekt på imponerande 510 hk och ett vridmoment på 650 Nm. Maximal kördynamik garanteras såväl i vardagen som på tävlingsbanan eftersom bilen är utrustad med en High-Performance BMW M TwinPower Turbo-motor, 8-stegad M Steptronic med Drivelogic, aktiv M differential och teknik i massor som har hämtats från motorsportvärlden. BMW M3 Sedan levererar sportiga 480 hk och ett vridmoment på hela 550 Nm. Kraftöverföringen från den optimalt stegade 6-växlade M växellådan till bakhjulsdriften möjliggör mycket dynamisk körning och gör bilen till en fullfjädrad atlet. Modellserien fulländas av M340i xDrive och BMW M340d xDrive Sedan: Förutom designen imponerar de kraftfulla sportsedanerna med en ytterst välavvägd blandning av sportighet, effektivitet och bekväm vardagsfunktionalitet.

Läs mer

BMW M3 SEDAN I JÄMFÖRELSE.

Viktigaste prestanda-data i översikt: Design, drivlina, chassi och motorprestanda.

BMW M3 Competition Sedan.

Maximal kördynamik.
 • High-performance BMW M TwinPower Turbo 6-cylindrig bensinmotor med en effekt på 510 hk
 • 8-stegad M Steptronic-växellåda med Drivelogic
 • Bakhjulsdrift
 • 375 kW (510 hk), 650 Nm, 0–100 km/h på 3,5 s
BMW M3 Competition Sedan G80 2020 Frozen Brilliant White metallic sedd snett framifrån

BMW M3 Sedan.

Renodlad kördynamik med bakhjulsdrift och manuell växelväljare.
 • High-performance BMW M TwinPower Turbo 6-cylindrig bensinmotor med 480 hk
 • 6-stegad M-växellåda
 • Sportig bakhjulsdrift
 • 353 kW (480 hk), 550 Nm, 0–100 km/h på 4,2 s
BMW M3 Sedan G80 2020 Isle of Man Grönmetallic sedd framifrån

BMW M340i xDrive Sedan.

Den perfekta kombinationen av sportighet, komfort och vardagsfunktionalitet.
 • BMW M TwinPower Turbo 6-cylindrig bensinmotor med 340 hk
 • 8-stegad Steptronic sportväxellåda
 • BMW xDrive
 • 275 kW (374 hk), 500 Nm, 0–100 km/h på 4,4 s
BMW M340i xDrive Sedan G22 2020 Safirsvart metallic sedd snett framifrån

BMW M340d xDrive Sedan.

Kraft och effektivitet kombinerat med obegränsad kraft och vardagsfunktionalitet.
 • BMW M TwinPower Turbo 6-cylindrig dieselmotor med 340 hk
 • 8-stegad Steptronic sportväxellåda
 • BMW xDrive
 • 250 kW (340 hk), 700 Nm, 0–100 km/h på 4,6 s
BMW M340d xDrive Sedan G22 2020 Mineralgrå metallic sedd snett framifrån
 • BMW M3 Competition Sedan.
 • BMW M3 Sedan.
 • BMW M340i xDrive Sedan.
 • BMW M340d xDrive Sedan.

BMW M3 COMPETITION SEDAN – PRODUKTHÖJDPUNKTER

Kördynamik och designutrustningar hos BMW M3 Competition Sedan.

BMW M3 Competition Sedan visar hur mycket motorsport som är möjlig med en BMW 3-serie Sedan. Toppmodellen BMW M3 Sedan är utrustad med en kraftfull 6-cylindrig High-Performance BMW M TwinPower Turbo-bensinmotor och drivline- och chassiteknik hämtad från motorsportens värld och som har anpassats för körning på vanlig väg. Utseendemässigt understryks bilens atletiska egenskaper av de kraftfulla proportionerna och den distinkta 3-box-designen. Uttrycksfulla M designdetaljer som kolfibertaket med fenor eller den genomgående tröskeln ger bilens exteriör en utpräglad motorsport-look. Kupén hos BMW M3 Competition Sedan präglas av en mängd sportiga och eleganta M detaljer som genomgående sätter föraren i fokus.

BMW M3 Competition G80 2020 Frozen Brilliant White metallic sedd snett framifrån
BMW M3 Competition Sedan G80 2020 6-cylindrig BMW M TwinPower Turbo-bensinmotor närbild

Rak 6-cylindrig M TwinPower Turbo-bensinmotor.

Den raka, 6- BMW cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn har en överlägsen kraftutveckling och det distinkta, M-typiska motorljudet. Två Mono Scroll-turboaggregat, direktinsprutning, steglöst variabel ventilstyrning Valvetronic och variabel kamaxelstyrning ger en imponerande effekt.
BMW M3 Competition Sedan G80 2020 8-stegad M Steptronic-växellåda närbild växelväljare

8-stegad M Steptronic med Drivelogic.

Den 8-stegade M Steptronic-växellådan med Drivelogic erbjuder en mängd växlingsalternativ: från extremt sportig och dynamisk till extra bekväm och nästan omärklig, bränslebesparande. Du kan växla via växelväljaren eller växelpaddlarna på ratten, alternativt via Drivelogic välja något av de tre växlingsprogrammen för den automatiska växellådan.
BMW M3 Competition Sedan G80 2020 M Compoundbromsar, röd högglans närbild hjul

M Compoundbromsar, röd högglans.

M compound-högprestandabromsarnas unika kombination av material ger inte bara enastående bromseffekt utan även hög uthållighet. De sänker även bilens vikt. Bromsoken i röd högglans med M logotyp ger högprestandabromsarna ett extra elegant och sportigt utseende.
BMW M3 Competition Sedan G80 2020 M kolfiber-/keramikbromsar närbild

M kolfiber-/keramikbromsar.

M kolfiber-/keramikbromsar gör bromskraften ännu mer distinkt och bidrar till att ytterligare minska bilens vikt, vilket i sin tur förbättrar såväl köregenskaperna som accelerationsförmågan. Bromsoken och kolfiber-/keramikbromsar på både fram- och bakaxeln med lackering i Guld matt med M-logo ger en tydlig fingervisning om den speciella tekniken. På grund av egenskaper hos materialen i bromsarna kan det vid inbromsning låta mer från bromsarna än vanligt innan bilen stannar vid t.ex.hårdare belastning på bromsarna eller fuktiga vägbanor. Dessa konstruktionsrelaterade missljud från bromsarna kan förebyggas genom att man bromsar kort upprepade gånger för att på så sätt få bort fukten och torka bromsarna alternativt att man efter längre belastning av bromsarna bromsar lätt. Bromsverkan hos bromssystemet kan motsvara den hos ett konventionellt bromssystem exempelvis till följd av fukt och vägsalt, tvätt i en biltvättsanläggning, upptining av snö och is under natten, körning på våta vägbanor osv. Vid behov går det att kompensera för bromssystemets reducerade bromsverkan genom att man trampar hårdare på bromspedalen. Missljud från bromssystemet har ingen inverkan på bromsförmågan eller bromsarnas tillförlitlighet och hållbarhet.
BMW M3 Competition Sedan G80 2020 M sportavgassystem sedd bakifrån

M sportavgassystem.

Med hjälp av den inbyggda spjällstyrningen kan M sportavgassystemets ljudegenskaper varieras. Lägena Sport och Sport+, som kan väljas med SETUP-knapp för motorn, kännetecknas av ett intensivt sound, medan ljudupplevelsen i komfortläget snarare kan beskrivas som diskret sportigt.
BMW M3 Competition Sedan G80 2020 Frozen Brilliant White metallic Frontdesign sedd framifrån

Frontdesign.

Fronten hos BMW M3 Competition Sedan präglas av de uttrycksfulla M njurarna i en maximalt dynamisk och reducerad tolkning. De helt svarta och för första gången ramlösa njurarna med horisontella M typiska dubbellameller maximerar luftflödet för kylning av den högvarviga M motorn. Det stora, trapetsformade centralt placerade luftintaget förstärker tillsammans med strålkastarna som smalnar av mot njurarna bilens atletiska uttryck.
BMW M3 Competition Sedan G80 2020 Frozen Brilliant White metallic Sidodesign sedd från sidan

Sidodesign.

Med läckra proportioner och distinkt fyrardörrars 3-box-design – fronten, kupéutrymmet och bakpartiet har tydligt avgränsade former – ger silhuetten hos BMW M3 Competition Sedan ett agilt och smidigt intryck. Det svarta kolfibertaket och det aerodynamiskt optimerade tröskelområdet, inspirerat av motorsport, gör att bilens silhuett pressas ner ännu mer mot gatan såväl optiskt som fysikaliskt. De dynamiskt utformade backspeglarna i karakteristisk M tvåstegsdesign är tillsammans med M gälarna med modellbeteckning och de distinkta M smidda fälgarna med M Compoundbromsar ytterligare höjdpunkter.
BMW M3 Competition Sedan G80 2020 19”/20” 2020 M smidda fälgar 825 M Orbitgrå matt närbild hjul

19/20" M smidda fälgar Dubbeleker 825 M Orbitgrå matt med olika däckdimensioner fram/bak.

19/20'' M smidda fälgar Dubbeleker 825 M Bicolor Orbitgrå matt med olika däckdimensioner fram och bak, högglanspolerade, storlek fram 9,5 J x 20 med däck 275/35 R 19, bak 10,5 J x 20 med däck 285/30 R 20.
BMW M3 Competition Sedan G80 2020 Frozen Brilliant White metallic Kolfibertak närbild

Kolfibertak.

Som en del av det intelligenta lättviktskonceptet bidrar taket av kolfiberlaminat till att minska bilens vikt och samtidigt sänka tyngdpunkten. Därigenom förbättras smidigheten och dynamiken vid kurvkörning, acceleration och inbromsning.
BMW M3 Competition Sedan G80 2020 Frozen Brilliant White metallic Bakpartiets design

Bakpartiets design.

Bakpartiet hos BMW M3 Competition Sedan plockar upp det sportiga och agila uttrycket hos bilens sidor. Den stora spårvidden hos de M specifika axlarna ger tillsammans med de maffiga hjulhusen bilen en kraftfull stance som effektivt understryker performance-ambitionerna hos denna sportsedan. Två M typiska dubbla ändrörspar i svart krom och en snygg Gurney-flap i svart högglans förstärker bilens exklusiva motorsportkaraktär.
BMW M3 Competition Sedan G80 2020 M sportstolar kupé

M sportstolar.

M sportstolar är skålade, har delvis integrerat nackstöd och ett stort antal inställningsfunktioner för att ge dig och framsätespassageraren bästa tänkbara sidostöd. Dessutom kan ryggstödets bredd ställas in individuellt. Den speciella designen med belyst M3 logotyp visar tydligt bilens sportiga ambition.
BMW M3 Competition Sedan G80 2020 M lädersportratt Cockpit kupé

M-lädersportratt.

M lädersportratten med sina markerade tumgrepp ger en sportig och direkt styrkänsla och maximal kontroll. Den integrerade multifunktionen möjliggör styrning av de olika multimedia- och förarassistanssystemen. Via de röda M1/M2-knapparna kan du välja två förinställda M Drive-konfigurationer.

BMW M3 SEDAN – PRODUKTHÖJDPUNKTER.

Kördynamik och designutrustningar hos BMW M3 Sedan.

BMW M3 Sedan är en renodlad sportbil med fantastiska köregenskaper. För kraften står High-Performance BMW M TwinPower Turbo-motorn på 480 hk, bakhjulsdrift och avancerad teknik hämtad från motorsportvärlden, som det M specifika chassit med aktiv M differential. Den perfekt stegade manuella 6-växlade M växellåda med korta, distinkta växelsteg ger en extra intensiv interaktion mellan föraren och bilen. Det atletiska fyrardörrars 3-box-designen och distinkta M designdetaljer skapar en kaxig attityd som på ett omisskännligt sätt visar på potentialen hos BMW M3 Sedan.

BMW M3 Sedan G80 2020 Isle of Man Grönmetallic sedd snett bakifrån ur grodperspektiv
BMW M3 Sedan G80 2020 rak 6-cylindrig BMW M TwinPower Turbo-bensinmotor närbild

Rak 6-cylindrig M TwinPower Turbo-bensinmotor.

Den raka, 6- BMW cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn har en överlägsen kraftutveckling och det distinkta, M-typiska motorljudet. Två Mono Scroll-turboaggregat, direktinsprutning, steglöst variabel ventilstyrning Valvetronic och variabel kamaxelstyrning ger en imponerande effekt.
BMW M3 Sedan G80 2020 6-stegad manuell M växellåda och bakhjulsdrift närbild växelväljare

Manuell M växellåda och bakhjulsdrift

Den 6-stegade manuella M växellådan möjliggör ett sportigt körsätt. Den är distinkt, optimalt stegad och övertygar med sina korta växlingsvägar. De perfekt avstämda växlingsstegen gör att motorns egenskaper och effekt utnyttjas optimalt. Perfekt för en Trackday – när DSC-funktionen kopplas ur förvandlar bakhjulsdriften bilen till en fullfjädrad atlet. Tack vare att kraften överförs enbart till bakhjulen framkallar bilen ännu mer känslor i gränsområdet.
BMW M3 Sedan G80 2020 Isle of Man Grön M-specifikt chassi sedd från sidan

M-specifikt chassi.

Det M specifika chassit kombinerar en konstruktion med låg vikt med extra hög vridstyvhet, optimerad chassigeometri med bred spårvidd och aktiv M differential. Exakt styrrespons och feedback från styrningen och hjulupphängningarna ger dig perfekt kontroll över bilen. Med M Setup kan du anpassa bilens egenskaper efter dina önskemål.
BMW M3 Sedan G80 2020 19”/20” M smidda fälgar 825 M Bicolour Svart närbild hjul

M Compoundbromsar, röd högglans.

M compound-högprestandabromsarnas unika kombination av material ger inte bara enastående bromseffekt utan även hög uthållighet. De sänker även bilens vikt. Bromsoken i röd högglans med M logotyp ger högprestandabromsarna ett extra elegant och sportigt utseende.
BMW M3 Sedan G80 2020 M kolfiber-/keramikbromsar närbild

M kolfiber-/keramikbromsar.

M kolfiber-/keramikbromsar gör bromskraften ännu mer distinkt och bidrar till att ytterligare minska bilens vikt, vilket i sin tur förbättrar såväl köregenskaperna som accelerationsförmågan. Bromsoken och kolfiber-/keramikbromsar på både fram- och bakaxeln med lackering i Guld matt med M-logo ger en tydlig fingervisning om den speciella tekniken. På grund av egenskaper hos materialen i bromsarna kan det vid inbromsning låta mer från bromsarna än vanligt innan bilen stannar vid t.ex.hårdare belastning på bromsarna eller fuktiga vägbanor. Dessa konstruktionsrelaterade missljud från bromsarna kan förebyggas genom att man bromsar kort upprepade gånger för att på så sätt få bort fukten och torka bromsarna alternativt att man efter längre belastning av bromsarna bromsar lätt. Bromsverkan hos bromssystemet kan motsvara den hos ett konventionellt bromssystem exempelvis till följd av fukt och vägsalt, tvätt i en biltvättsanläggning, upptining av snö och is under natten, körning på våta vägbanor osv. Vid behov går det att kompensera för bromssystemets reducerade bromsverkan genom att man trampar hårdare på bromspedalen. Missljud från bromssystemet har ingen inverkan på bromsförmågan eller bromsarnas tillförlitlighet och hållbarhet.
BMW M3 Sedan G80 2020 Isle of Man Grön främre hjulhus närbild

Främre hjulhus.

De kraftfulla hjulhusen hos BMW M3 Sedan är ett synligt bevis för bilens motorsports-DNA. De sätter en passande ram för de stora och exakt formgivna M smidda fälgarna i Bicolor Svart och förstärker denna sportsedans breda stance.
BMW M3 Sedan G80 2020 Isle of Man Grön M gälar närbild

M gälar.

De distinkta, M-typiska gälarna med modellemblem demonstrerar tredimensionellt bilens sportiga prestandakaraktär och skvallrar om de extraordinära körupplevelser som väntar. De visar tydligt den dynamiska föreningen mellan teknisk perfektion och känsloladdat formspråk som alltid varit M-bilarnas signum.
BMW M3 Sedan G80 2020 Isle of Man Grön M ytterbackspeglar närbild

M ytterbackspeglar.

Ytterbackspeglarna i M typisk tvåstegsdesign med asfäriska glas är eluppvärmda och kan ställas in elektrisk. Backspegelkåpan ser ut att vara integrerad i fönsterlisten på sidan, vilket framhäver bilens sportigt eleganta design.
BMW M3 Sedan G80 2020 19”/20” 2020 M smidda fälgar 825 M Bicolor Svart närbild hjul

19/20" M smidda fälgar Dubbeleker 825 M Bicolor Svart med olika däckdimensioner fram/bak.

19''/20" M smidda fälgar Dubbeleker 825 M Bicolor Svart med olika däckdimensioner, högglanspolerade, storlek fram 9,5J x 19 med däck 275/35 R 19, bak 10,5J x 20 med däck 285/30 R 20.
BMW M3 Sedan G80 2020 Isle of Man Grön ändrör i krom sedd bakifrån

Ändrör i krom.

De dubbla ändrörsparen hos BMW M3 Sedan sticker ut på ett tydligt sätt i diffusorn i svart högglans. På så sätt skapar de snygga kromlisterna tillsammans med de karakteristiska lamellerna i diffusorn ett sportigt avslut närmast gatan.
BMW M3 Sedan G80 2020 M sportstolar kupé

M sportstolar.

M sportstolar är skålade, har delvis integrerat nackstöd och ett stort antal inställningsfunktioner för att ge dig och framsätespassageraren bästa tänkbara sidostöd. Dessutom kan ryggstödets bredd ställas in individuellt. Den speciella designen med belyst M3 logotyp visar tydligt bilens sportiga ambition.

COCKPIT OCH TEKNIK.

M specifik instrument och hanteringskoncept, digitala tjänster och förarassistanssystem hos BMW M3 Sedan.

Komfort, säkerhet och M känsla på högsta nivå: BMW M3 Sedan assisterar dig under körningen med en mängd innovativa tekniker. Det M specifika kombiinstrumentet* och den M specifika Head-Up Displayen* ger maximal överblick. Funktioner som den individuellt konfigurerbara M Setup*, den röda start-/stoppknappen* eller knapparna M MODE* och SETUP* i mittkonsolen extra banracingkänsla. Dra nytta av de smarta förarassistanssystemen under körning och när du ska parkera eller kommunicera via BMW Intelligent Personal Assistant på ett helt nytt och enkelt sätt med din BMW. Dessutom har du tillgång till en mängd olika anslutningsfunktioner och digitala tjänster som kopplar upp dig på ett optimalt sätt med din BMW och världen och gör ditt mobila liv ännu enklare. *Finns för BMW M3 Competition Sedan och BMW M3 Sedan.

BMW M3 Sedan G80 2020 Cockpit kupé
BMW M3 Sedan G80 2020 M specifikt kombiinstrument kupé

M-specifikt kombiinstrument.

Den M specifika instrumentkombinationen ger extra exakt och fokuserad visning av körinformation i lägena SPORT och TRACK. Det gör att du alltid kan se laddningstryck eller däcktryck och -temperatur även när du kör på racingbanan. Systemet styrs och konfigureras med M MODE-knappen i panelen i mittkonsolen. * Finns för BMW M3 Competition Sedan och BMW M3 Sedan.
BMW 3-serie Sedan M G80 G20 BMW Live Cockpit Professional Control Display kupé

BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional med navigation omfattar en kombination av en 10,25" stor högupplöst informationsdisplay med pekfunktion och en helt digital 12,3" instrumentdisplay. BMW Operating System 7 kan bland annat styras med kontrollreglaget iDrive Touch.
BMW M3 Sedan G80 2020 BMW M3 Setup Control Display kupé

M Setup.

M Setup ger dig möjlighet att konfigurera diverse kördynamiska parametrar som motorrespons, utväxlingsförhållanden och styregenskaper, stötdämparinställningar, regelintensiteten för den dynamiska stabilitetskontrollen (DSC) eller kraftfördelningen hos systemet för fyrhjulsdrift M xDrive (tillval) efter dina individuella önskemål. *M Setup finns för BMW M3 Competition Sedan och BMW M3 Sedan; M xDrive beräknas vara tillgängligt från och med sommaren 2021.
BMW M3 Sedan G80 2020 Integrerat M specifikt bromssystem pedaler kupé

Integrerat M-specifikt bromssystem.

Det integrerat M specifika bromssystemet hos BMW M3 Competition Sedan och BMW M3 Sedan ger förutom en viktbesparing på ca 2 kg även mycket hög bromsdynamik. För maximal individualisering kan föraren beroende på körsituation välja mellan bromsalternativen ”Komfort” och ”Sport” via M Setup-funktionen. De båda bromsalternativen är utformade för att svara olika snabbt på hur hårt bromspedalen trampas ner. I ”Sport”-läget svarar bromsarna lite snabbare speciellt vid körning i lägre hastigheter med samma pedalväg, medan bromsarna svarar på ett likartat sätt i båda bromsalternativen vid körning i högre hastigheter.
BMW M3 Sedan M G80 G20 BMW Head Up-display

BMW Head-Up Display.

BMW M Head-Up Display med hela färgskalan och M specifika mätare projicerar information som är viktig för körningen direkt i ditt synfält. Med en knapp kan föraren växla till det M-specifika läget som innehåller visning av växel, varvtal i form av en dynamisk kurva med Shift-Lights som ändrar färg vid den optimala växlingspunkten samt navigationsanvisningar. * M specifika funktioner finns för BMW M3 Competition Sedan och BMW M3 Sedan.
BMW M3 Sedan G80 2020 reglage mittkonsol kupé

Reglage mittkonsol.

Under start-/stoppknappen och de greppvänliga reglagen i mittkonsolen hittar du M MODE*-knappen som du använder för att anpassa det innehåll som visas. SETUP*-knappen erbjuder ännu fler möjligheter att konfigurera bilens köregenskaper. När du trycker på knappen öppnas menyn för individuell inställning av kördynamiken. Andra knappar slår på eller stänger av enskilda förarassistanssystem. *M MODE och SETUP finns för BMW M3 Competition Sedan och BMW M3 Sedan.
BMW M3 Sedan G80 2020 röd start/stopp-knapp mittkonsol kupé

Röd start-/stoppknapp.

Med den röda start-/stoppknappen startar man motorn efter att bilen har låsts upp. Samma knapp används för att stänga av motorn. Fjärrkontrollen identifieras automatiskt utan att den behöver sättas i. * Den röda start/stopp-knappen är tillgänglig för BMW M3 Competition Sedan och BMW M3 Sedan.
BMW M3 Sedan M G80 G20 Digital Key (iPhone)

Digital Key.

Varför ska du ta med dig fjärrkontrollen när du ändå har din telefon? Med BMW Digital Key på din smartphone kan du låsa och låsa upp din BMW och till och med starta bilen. Du kan även ge upp till fem personer tillgång till din BMW med en med kompatibel iPhone*. Här kan du bland annat begränsa driveffekten och toppfarten t.ex. för personer med nytaget körkort. *BMW Display Key är endast kompatibel med utvalda iPhones. Det finns en lista med alla kompatibla iPhones på bmw.com/digitalkey
BMW 3-serie Sedan M G80 G20 Remote Software Upgrade Control Display kupé

Remote Software Upgrade.

Är din BMW uppdaterad och utrustad med den senaste programvaran? Med hjälp av Remote Software Upgrade är och förblir din BMW alltid uppdaterad. Uppgraderingarna fjärrinstalleras på liknande sätt som för en smarttelefon. På så sätt kan du låsa upp fler funktioner i bilen.
BMW 3-serie Sedan M G80 G20 Smartphone-integrering Control Display kupé

Smartphone-integrering.

Vill du inte vara utan dina smartphone-funktioner utan vill kunna styra dem som vanligt när du sitter i din BMW? Smartphone-integreringen gör att din bil stödjer Apple CarPlay och Android Auto med trådlös kommunikation mellan din smartphone och bilen. Det gör att du kan använda dina viktigaste appar även i bilen.
BMW 3-serie Sedan M G80 G20 WLAN Hotspot Control Display kupé

Wi-Fi Hotspot.

Du kan delta i videokonferenser med din surfplatta eller titta på din favoritserie på telefonen. Wi-Fi Hotspot ger dig snabb LTE-uppkoppling (4G) via bilens fast monterade sim-kort, förutsatt att motsvarande nät är tillgängligt där du är. Du och dina passagerare kan surfa med upp till tio mobila enheter samtidigt.
BMW 3-serie Sedan M G80 G20 Connected Package Professional Control Display kupé

Connected Package Professional.

BMW Concierge Services, BMW Remote Services, BMW Maps, smartphone-integrering, inkl. Apple CarPlay och Android Auto eller kanske In-Car Experiences? Varför beställa tjänsterna en och en när du kan få alla på en gång? Med Connected Package Professional får du tillgång till tjänsterna från BMW ConnectedDrive.
BMW 3-serie Sedan M G80 G20 BMW Telefoni med trådlös laddning Control Display kupé

Telefoni med trådlös laddning

Bluetooth-förberedelse Professional med trådlös laddning har stöd för laddskal med trådlös laddfunktion och en extra mikrofon för bättre samtalskvalitet. En extern antenn ingår, för att ge ännu bättre överföring. Via Bluetooth kan två telefoner och en musikspelare vara anslutna samtidigt. Dessutom ingår förberedelse för Wi-Fi Hotspot.
BMW M3 Sedan G80 2020 BMW M Drive Professional Control Display kupé

M Drive Professional.

M Drive Professional är den optimala följeslagaren för utflykter med en extra dos adrenalin, och det vare sig det handlar om en Trackday eller en spontan driftingsession. M Laptimer och M Drift Analyser hjälper dig när du jagar bästa varvtid och perfekt driftingvinkel, M läget TRACK och M Traction Control med dess tio lägen och skräddarsydda köregenskaper. *M Drive Professional finns för BMW M3 Competition Sedan och BMW M3 Sedan.
BMW 3-serie Sedan M G80 G20 Driving Assistant Professional Control Display kupé

Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional ger bästa tänkbara komfort och säkerhet i kritiska eller monotona trafiksituationer. Förutom funktionerna som ingår i Driving Assistant innehåller Driving Assistant Professional bland annat styr- och spårhållningsassistent med utökade funktioner, nödstoppsfunktion samt filhållningsassistent med aktivt sidokollisionsskydd.
BMW 3-serie Sedan M G80 G20 Parking Assistant Plus Control Display kupé

Parking Assistant Plus.

Parking Assistant Plus underlättar parkering och vändning på små ytor. Det omfattar bl a Surround View-systemet med Top View, Panorama View och 3D View samt parkeringshjälp på sidan, nödbromsfunktionen aktiv parkeringsdistanskontroll, parkeringsassistent för parkering parallellt med eller vinkelrätt mot gatan och backningsassistent.
BMW 3-serie Sedan M G80 G20 Intelligent Personal Assistant Control Display kupé

Intelligent Personal Assistant (tjänsten är inte tillgänglig på den svenska marknaden för närvarande).

"Hey BMW, who are you?"* Vore det inte underbart om det även fanns en personlig assistent i din BMW? Med BMW Intelligent Personal Assistant kan du kommunicera med din BMW. Den vet vad du behöver, blir bara bättre och bättre och hjälper till i många situationer. Du kan även ge den ett personligt aktiveringsord. Assistenten kan förklara allt som har med bilen att göra så att även du lär känna din BMW ännu bättre. *Ej tillgänglig med svensk språkversion.

TEKNISKA DATA FÖR BMW M3 SEDAN.

BMW M3 Competition sedan och andra modeller.

Motoreffekt i kW (hk) vid varv/min:

375 (510)/5.510-7.200

Max vridmoment i Nm vid varv/min:

650/ 2 700-5.510

Acceleration 0-100 km/h i sekunder:

3,9

Bränsleförbrukning (blandad körning) i l/100 km:

10,2-10,1

BMW M3 Sedan G80 2020 Isle of Man Grönmetallic sedd från sidan ur grodperspektiv
BMW hjul- och däck EU-märkning förstorad bild

BMW FÄLGAR OCH DÄCK.

Däcken till våra bilar testas noggrant med upp till 50 olika kvalitetskriterier – avsevärt fler än vad som krävs enligt gällande EU-bestämmelser. Här hittar du all information om egenskaperna hos däcken som BMW använder.
BMW M3-serien Coupé BMW Individual Oxidgrå metallic G80 2020 sedd snett framifrån parkerad
BMW M3 Sedan BMW Individual Aventurinröd metallic G80 2020 sedd snett framifrån parkerad
BMW M3 Sedan BMW Individual Tansanitblå metallic G80 2020 sedd snett framifrån parkerad
BMW M3 Sedan BMW Individual Dravitgrå metallic G80 2020 sedd snett framifrån parkerad
BMW M3 Sedan BMW Individual Frozen Brilliant White metallic G80 2020 sedd snett framifrån parkerad
BMW M3 Sedan BMW Individual Frozen Portimao Blåmetallic G80 2020 sedd snett framifrån parkerad
BMW M3 Sedan BMW Individual Frozen Orange metallic G80 2020 sedd snett framifrån parkerad
BMW M3 Sedan BMW Individual Frozen Dark Grey metallic G80 2020 sedd snett framifrån parkerad
BMW M3 Sedan BMW Individual Frozen Black metallic G80 2020 sedd snett framifrån parkerad
BMW Individual utökad helläderutrustning ’Merino’ Elfenbensvit BMW M3 Sedan G80 2020 kupé Cockpit
BMW Individual utökad läderutrustning 'Merino' Fjordblå/Svart BMW M3 G80 2020 kupé Cockpit
BMW Individual utökad helläderutrustning ’Merino’ Fionaröd/Svart BMW M3 Sedan G80 2020 kupé Cockpit
BMW Individual utökad helläderutrustning ’Merino’ Tartufo BMW M3 Sedan G80 2020 kupé Cockpit
BMW Individual interiörlister BMW Individual interiörlister Pianolack svart med accentlister Pärlglans krom BMW M3 Sedan G80 2020 kupé
BMW Individual interiörlister Aluminiumväv högglans med accentlist Pärlglanskrom BMW M3 Sedan G80 2020 kupé
BMW Individual interiörlister Ädelträutförande ’Fineline’ svart med silvereffekt med öppna porer M3 Sedan G80 2020 kupé

BMW INDIVIDUAL FÖR BMW M3 SEDAN.

Den karaktärsfulla designen hos BMW M3 utstrålar kraft och styrka i varje detalj. Tillsammans med de exklusiva BMW Individual-utrustningsalternativen kan bilens exklusiva sportiga egenskaper förstärkas ytterligare. Välj mellan en rad olika BMW Individual lackeringar med briljantlyster, som de här avbildade metallic-lackerna Oxidgrå, Aventurinröd, Tanzanitblå eller Dravitgrå. De matta BMW Individual metallic-lackerna Frozen Brilliant White, Frozen Portimao Blå, Frozen Orange metallic, Frozen Dark Grey och Frozen Black ger ett lika dynamiskt som elegant intryck. I kupén bidrar M sportstolar i finaste läder ’Merino’ till bilens sportigt eleganta framtoning. I utbudet ingår bland annat BMW Individual utökad helläderutrustning ’Merino’ Elfenbensvit, Fjordblå/Svart, Fionaröd/Svart och Tartufo – var och en med delperforering. Högkvalitativa BMW Individual interiörlister som listerna i aluminiumväv högglans som visas här med accentlist i Pärlglanskrom, Ädelträutförande ’Fineline’ svart med silvereffekt med öppna porer eller Pianolack svart sätter individuella höjdpunkter i den förarorienterade kupén hos BMW M3.

BMW M PERFORMANCE PARTS.

Extra sportiga utrustningar för BMW M3 Competition Sedan och BMW M3 Sedan.

BMW M3 Competition Sedan och BMW M3 Sedan imponerar visuellt med sin känsloladdade estetik och den kraftfulla designen. Med de högkvalitativa utrustningarna från BMW M Performance Parts framhäver bilens motorsportkaraktär ännu tydligare – för en maximalt sportig look.

BMW M3 Sedan G80 2020 sedd snett från sidan med BMW M Performance Parts
BMW M3 Sedan G80 2020 M Performance frontsplitter kolfiber närbild

M Performance frontsplitter kolfiber.

Visa vem du är: M Performance frontsplittern i 100 procent kolfiber framhäver bilens kraftfulla utstrålning och ger den en exklusivare touch. Individuell motorsportlook för högt ställda krav.
BMW M3 Sedan G80 2020 BMW 20”/21” 2020 M Performance smidd fälg 1000 M Frozen Goldbronze närbild

20”/21" M Performance smidda fälgar Krysseker 1000 M Frozen Goldbronze.

Högklassiga 20”/21'' M Performance smidda lättmetallfälgar krysseker 1000 M i utförande i Goldbronze.
BMW M3 Sedan G80 2020 M Performance ljuddämparsystem Titan närbild

M Performance ljuddämparsystem Titan.

Hisnande för öronen: M Performance ljuddämparsystemet imponerar med sitt kompromisslösa motorsportljud. Den bakre ljuddämparen och den sportiga ändrörsmodulen är tillverkad helt av titan, precis som på banracingbilar.
BMW M3 Sedan G80 2020 Performance bakskärm i kolfiber närbild

M Performance bakskärmar i kolfiber.

Mot strömmen. Den genomströmmade M Performance bakspoilern är gjord av 100 procent exklusiv kolfiber och ger bakpartiet en omisskännlig motorsportaccent. Tack vare optimerade aerodynamiska egenskaper stegras även de sportiga köregenskaperna markant. Dynamik i sin mest individuella form.
BMW M3 Sedan G80 2020 Performance tröskelbreddare i kolfiber närbild

M Performance tröskelbreddare i kolfiber.

Estetik för alla sinnen. M Performance tröskelbreddarna består av 100 procent exklusiv kolfiber och är tillverkade helt för hand. Den gör att bilen ser längre ut och ger den en ännu mer dynamisk framtoning. För en extra sportig och exklusiv framtoning:
BMW M3 Sedan G80 2020 BMW 20”/21” M Performance smidd fälg 1000 M Svart matt närbild

20/ 20" M Performance smidd fälg Krysseker 1000 M Svart matt.

Högklassiga 20”/21'' M Performance smidda lättmetallfälgar krysseker 1000 M i utförande Svart matt.
BMW M3 Sedan G80 2020 M Performance bakspoiler i kolfiber närbild

M Performance bakspoiler i kolfiber.

100 procent hightech. 100 procent motorsportkaraktär. 100 procent entusiasm. M Performance bakspoilern är tillverkad av kolfiber och handgjord. Spoilern ger ett ännu sportigare helhetsintryck – och framhäver bilens maskulina look.
BMW M3 Sedan G80 2020 M Performance-ratt Pro Cockpit

M Performance Pro ratt.

Rund grej med hörn och kanter: M Performance Pro ratten ger en omisskännlig motorsportkänsla i cockpiten. Det distinkta greppområdet i alcantara gör att ratten ligger extremt bra i händerna i alla situationer – för en mer direkt styrkänsla. Med motorsport-markering i ljusblått läder.
BMW M3 Sedan G80 2020 M Performance interiörlister kolfiber kupé

M Performance interiörlister i kolfiber.

Passion som märks: M Performance interiörlisterna är tillverkade av öppenporig kolfiber. Den speciella bearbetningsmetoden ger inte bara dekorlisterna ett distinkt utseende – dekorlisterna imponerar också med sin enastående haptik. För en individuell motorsportatmosfär i kupén.
BMW M3 Sedan G80 2020 M Performance instegslister kolfiber närbild

M Performance instegslister kolfiber.

För ett extra exklusivt insteg: M Performance-instegslisterna har en list av exklusiv kolfiber och ger ett sportigt och exklusivt helhetsintryck av bilen. Passformen är perfekt anpassad för bilens design och komponenterna genomgår tester enligt BMW:s högt ställda kvalitetskrav. Med M Performance text.
BMW M3 Sedan G80 2020 M Performance golvmattor kupé

M Performance golvmattor.

Högklassigt utseende, enastående passform: M Performance golvmattor ger även bilens fotutrymme en individuell sportig karaktär. Med M Performance text. Kanterna i läderutseende med prydnadssöm i kontrastfärger och ett insytt band i M-färger avrundar det exklusiva utseendet.

THE 3

BMW M3 Sedan lämnar konventionerna bakom sig och bekräftar än en gång sina ambitioner som sportsedan och stilsättande ikon i mellanklassegmentet.

VILL DU FÅ PERSONLIG RÅDGIVNING?

För frågor, mer information eller konkreta erbjudanden om BMW M3 Competition Sedan, BMW M3 Sedan, BMW M340i xDrive och BMW M340d xDrive Sedan vänder du dig till närmaste BMW Partner: Våra kompetenta BMW servicemedarbetare ger dig gärna råd per telefon eller direkt på plats.

BMW SERVICES FÖR BMW M3 SEDAN.

Servicepaket och serviceerbjudanden för BMW M3 Competition Sedan, BMW M3 Sedan, BMW M340i xDrive och BMW M340d xDrive.

BMW sätter standarden även för service och vi finns alltid här för dig och din BMW M3 Competition Sedan, BMW M3 Sedan, M340i xDrive eller BMW M340d xDrive Sedan. Med BMW Mobile Care är våra experter tillgängliga för alla BMW-förare dygnet runt, året om vid en nödsituation. Tack vare de innovativa BMW Teleservices skickar din BMW M3 Sedan automatiskt information om servicebehov och felmeddelanden direkt till din BMW Servicepartner, som därefter tar kontakt med dig. Med tjänsterna som ingår i BMW Service Inclusive täcks kostnaderna för dessa och andra tjänster under löptiden för ditt val. Mer tid över till de viktiga sakerna i livet. Med BMW:s mångsidiga tjänster är du alltid på den säkra sidan.

BMW Service Inclusive kvinna framför BMW återförsäljaranläggning

BMW Service Inclusive.

Släpp bara lös och koncentrera dig på det som verkligen räknas – den sportig körglädjen hos din BMW M3 Competition Sedan, BMW M3 Sedan, M340i xDrive eller BMW M340d xDrive Sedan. Med BMW Service Inclusive är det möjligt. Det räcker nämligen att du betalar en gång för att all service och alla reparationsarbeten ska ingå under den löptid som du väljer.
BMW Teleservices kvinna kollar sin mobil och öppnar dörren till sin BMW

BMW Teleservices.

Med de innovativa telefontjänsterna som ingår i BMW ConnectedDrive kan du fokusera på att köra din BMW M3 Competition Sedan, BMW M3 Sedan, BMW M340i xDrive och BMW M340d xDrive Sedan: Om det är dags för service eller om ett problem skulle uppstå, förser den din föredragna BMW Service Partner med all relevant information om din bil. Din servicepartner kontaktar dig då för att boka en tid. Det gör att du kan lita på snabb och okomplicerad service av din bil och att du inte behöver tänka på allt själv. Enda kravet: Att du har registrerat din BMW M3 Sedan online på BMW ConnectedDrive Portal och har sparat en Service Partner. Upptäck nu hur BMW Teleservices gör ditt liv bekvämare.
Läs mer
BMW Mobile Care kvinna framför en BMW

BMW Mobile Care.

Den kostnadsfria assistanstjänsten BMW Mobile Care är tillgänglig för alla BMW-förare dygnet runt, året om. Ett telefonsamtal – och våra experter står till din tjänst med all sin kompetens – per telefon eller vid behov på plats.
Läs mer

BMW M340i xDRIVE OCH BMW M340d xDRIVE SEDAN – PRODUKTHÖJDPUNKTER.

Kördynamik och designutrustningar för BMW M340i xDrive och BMW M340d xDrive Sedan.

BMW M340i xDrive och BMW M340d xDrive Sedan kännetecknas såväl visuellt som tekniskt av sportighet – samtidigt som de är mycket praktiska att köra i vardagen. Markerade accenter i Ceriumgrå metallic förstärker tillsammans med BMW dubbelnjurarna i mesh-design och sportiga interiördetaljer bilens dynamiska egenskaper. Kraftfulla och effektiva BMW M TwinPower Turbo-motorer med en effekt på upp till 374 hk ger tillsammans med de perfekt balanserade chassikomponenterna som det adaptiva M chassit sportig körglädje och optimala köregenskaper.

BMW M340i xDrive Sedan G20 2020 Safirsvart metallic sedd från sidan körandes
BMW M340i xDrive Sedan G20 2020 6-cylindriga BMW M TwinPower Turbo-motorer närbild

6-cylindriga BMW TwinPower Turbo-motorer.

För drivningen av M340i xDrive svarar en rak 6-cylindrig bensinmotor med en slagvolym på tre liter och BMW M TwinPower Turbo-teknik. Med en effekt på 275 kW (374 hk) och ett maximalt vridmoment på 500 Nm möjliggör motorn extremt sportiga prestanda. 0 till 100 km/h tar endast 4,4 sekunder. M340d xDrive är utrustad med en 6-cylindrig dieselmotor och imponerar med prestanda på 250 kW (340 hk) och ett maximalt vridmoment på 700 Nm. Från 0 till km/h på endast 4,6 sekunder.
BMW M340i xDrive Sedan G20 2020 Safirsvart metallic sedd M sportdifferential sedd bakifrån

M sportdifferential.

M sportdifferentialen ger optimalt drivgrepp och maximal körstabilitet även vid fullt gaspådrag ut ur tvära svängar, vid höga kurvhastigheter eller vid körning på olika underlag. Drivgreppet maximeras via en elektroniskt reglerad lamellspärr som minskar skillnaderna i rotationshastighet mellan bakhjulen.
BMW M340i xDrive Sedan G20 2020 8-stegad M Steptronic-sportväxellåda närbild växelväljare

8-stegad Steptronic Sport-växellåda.

Den 8-stegade Steptronic-sportväxellådan ger om så önskas mycket sportig växling. Både vid automatisk och manuell växling med växelväljarspaken eller växelpaddlarna – för allt från avspänd och lugn körning till en utpräglat dynamisk körstil. I läget Sport och med växelväljarspaken i vänstra läget S/M är växlingskarakteristiken inställd på högsta möjliga prestanda.
M sportbromsar BMW M340i xDrive Sedan G20 2020

M sportbromsar (från 30i, extrautrustning för 20i).

M sportbromsar med 4-kolvs fasta bromsok fram och 1-kolvs flytande bromsok bak i blå färg med M-logo har stora bromsskivor och därmed extra stor bromskraft.
Variabel sportstyrning BMW M340i xDrive Sedan G20 2020 Safirsvart metallic sedd Cockpit kupé

Variabel sportstyrning.

Den variabla sportstyrningen med Servotronic möjliggör direkta och smidiga köregenskaper med mindre rattmotstånd. Styrningens utväxling rättar sig efter rattutslaget. Det innebär ännu bättre kontroll vid sportig körning samt gör att det krävs mindre styrkraft vid parkering och i svängar.
BMW M340i xDrive Sedan G20 2020 Adaptivt M chassi

Adaptivt M-chassi.

Det adaptiva M chassit är sänkt tio millimeter och anpassas elektroniskt till körförhållandena och körsituationen i alla lägen. Dessutom kan föraren ställa in chassits egenskaper efter den önskade körstilen med Driving Experience Control – från komfortabel till sportig inställning med extra smidiga köregenskaper.
BMW M340i xDrive Sedan G20 2020 Safirsvart metallic Mild-Hybrid-teknik front närbild

Mild-Hybrid-teknik.

Mild-Hybrid-tekniken återvinner rörelseenergin vid inbromsningar och vid accelerationer stöds förbränningsmotorn av elmotorn. Det minskar bränsleförbrukningen och utsläppen samtidigt som du kan dra nytta av de dynamikhöjande fördelarna med tekniken. Mild-Hybrid-teknik gör till och med att Auto start/stopp-funktionen reagerar snabbare och smidigare. Finns för närvarande för BMW M340d xDrive Sedan.
BMW M340i xDrive Sedan G20 2020 Safirsvart metallic M aerodynamikpaket front närbild

M Aerodynamikpaket.

M Aerodynamikpaket med M-specifik frontspoiler, bakspoiler och tröskelbreddare i karossens färg samt diffusorinsats i Dark Shadow metallic ger en riktigt sportig och dynamisk look. Komponenterna vässar inte bara stilen, utan bidrar också till att optimera bilens aerodynamiska egenskaper.
BMW M340i xDrive Sedan G20 2020 19” M lättmetallfälgar 792 M Bicolor närbild hjul

19" M lättmetallfälgar Dubbeleker 792 M Bicolor.

19" M lättmetallfälgar Dubbeleker 792, Bicolor Ceriumgrå, högglanspolerade med nödgångsegenskaper och olika däckdimensioner, fram 8 J x 19 med däck 225/40 R 19, bak 8,5 J x 19 med däck 255/35 R 19.
BMW M340i xDrive Sedan G20 2020 Safirsvart metallic BMW Individual högglans Shadow Line exteriör

BMW Individual Shadow Line högglans:

BMW Individual Shadow Line högglans omfattar ett flertal utrustningsdetaljer i Svart högglans. Utrustningen omfattar enhetlig dekor för fönsterlister, fönsterschaktinramning, inkl vertikala fönsterlister för bakdörrarna samt för B-stolparna, spegelinramningen, spegeltriangeln och spegelfoten.
BMW M340i xDrive Sedan G20 2020 Safirsvart metallic Exklusiva ändrör närbild

Exklusiva ändrör.

Exklusivt för M340i xDrive och M340d xDrive Sedan: ändrör i friform på vänster och höger sida i Ceriumgrått. Det gör att ändrören är ett statement utseendemässigt och de understryker även de sportiga egenskaperna hos BMW M340i xDrive och M340d xDrive Sedan.
BMW M340i xDrive Sedan G20 2020 Sportstolar och M säkerhetsbälten kupé

Sportstolar och M säkerhetsbälten.

Sportstolarna för förare och framsätespassagerare ger ett optimalt stöd och erbjuder en mängd inställningsmöjligheter, t ex av ryggstödets bredd. M bilbälten med bältessträckare och bälteskraftbegränsare är försedda med fint invävd accent i de typiska M-färgerna.
BMW M340i xDrive Sedan G20 2020 M lädersportratt Cockpit kupé

M-lädersportratt.

M lädersportratt med tre ekrar inklusive multifunktion, M-emblem och en inbyggd förarairbag. En rattkrans i läder Walknappa Svart och svart söm med markerade tumgrepp ger ratten en sportig och distinkt styrkänsla.
BMW M340i xDrive Sedan G20 2020 M specifikt kombiinstrument kupé

M-specifikt kombiinstrument.

Den M specifika instrumentkombinationen visar förutom rena kördata som hastighet och varvtal även extra information för extra sportig körning.