BMW The Rings.

THE RINGS OF INFINITE JOY.

En historia om kärleken till bilar – och människor.

THE RINGS OF INFINITE JOY.En historia om kärleken till bilar – och människor.

MED MÅLET ATT OMVANDLA KÖRGLÄDJE TILL NYA FORMER.

BMW har tillsammans med smyckesdesignern Cornelia Webb designat exklusiva förlovningsringar tillverkade av nedsmälta BMW-pedaler. Tidigare i år fick par runt om i Norden möjlighet att vinna ringarna och dessutom överraska sin partner med ett frieri i Stockholm.

 

Läs mer

CIRKULÄR DESIGN BLEV INSPIRATIONSKÄLLAN.

För att symbolisera hur material kan användas om och om igen är ringarna designade utifrån oändlighetstecknet. Tecknet har vikts, vilket innebär att varje ring är två ringar i en.

 

”Ringarna är, precis som äktenskap ingen rak väg. De är organiska till formen för att symbolisera förändring och samspel. Med designen vill jag också lyfta hur man genom återvinning kan låta material och energi hålla i evighet. En evighet som idén om äktenskap också symboliserar”, säger Cornelia Webb.

Läs mer
Kai Langer
"Cornelia delar vår syn på betydelsen av cirkulär design, så det känns fantastiskt att tillsammans med en så framstående designer kunna visa hur gamla bildelar kan få helt nytt liv."
Maria Gustafsson, hållbarhetschef BMW Northern Europe
Hållbarhet och nöje

MOTIVERA MED KÄRLEKSFÖRKLARING.

Intresset att fria till någon med dessa unika ringar var enormt. För att få chansen att vinna bad vi människor att skicka in kärleksförklaringar till oss i form av ett frieri till sin partner. 

 

De lyckligt utvalda vinnarna fick sedan utöver ringarna även en friericeremoni, övernattning och resa till och från Stockholm.

Läs mer

SÅ HUR GICK DET?

Det var med nervös röst som våra par slutligen fick möjlighet att ställa den största frågan av dem alla: vill du gifta dig med mig? 

Svaren?

JA!

Läs mer
Njuren

ETT SAMARBETE SOM BRYTER NORMER OCH BANAR VÄG FÖR FRAMTIDEN.

Se filmen om hur ringarna fick liv.

Cornelia Webb säger själv att hon blev förvånad, och glad, att en fordonstillverkare ville göra ett designsamarbete inom hållbarhet:

 

”Efter lite efterforskning visade de sig att BMW har en seriös och genomtänkt cirkulär approach. Jorden har inte oändligt med resurser och vi måste bli bättre på att ta till vara på det som redan är utvunnet. Här har designen en viktig roll att visa att det är möjligt och om vi samarbetar över industrigränser kan en vid första intrycket avslutad livscykel ta fart igen men i en ny form”.

Läs mer
BMW The Rings

BLI FÖRST MED DET SENASTE MED NYHETER FRÅN BMW.

Vårt nyhetsbrev är det snabbaste och enklaste sättet att hålla dig uppdaterad på vad som händer hos oss. Du får bilsläpp, produkt- och kampanjnyheter och inbjudan till events rakt ner i inkorgen. Välkommen till vår värld.

Läs mer
BMW Stories

DJUPDYK I EN VÄRLD FYLLD AV BMW STORIES.

Är du nyfiken på vem som skapar ljudet i våra elektriska bilar? Eller veta historien om våra ikoniska njurar?
Roadtrip i Sverige

SUGEN PÅ EN ROADTRIP I SVERIGE I SOMMAR?

Äntligen är det snart sommar. Vi har samlat tipsen du behöver för att göra bilsemestern så bekväm, säker och njutbar som möjligt.
BMW i Design

BMW I DESIGN - DESIGNKONCEPT FÖR FRAMTIDEN.

Chefsdesigner Kai Langer berättar om hur BMW i4 och andra i-modeller präglas av designkonceptet BMW i Design.