BMW Z4 M40i Roadster G29 2019 BMW Individual Frozen Grey metallic sedd körandes snett framifrån framför ett bergslandskap
DrivmedelBensin

THE Z4

BMW Z4 M40i Roadster G29 2019 BMW Individual Frozen Grey metallic sedd körandes snett framifrån framför ett bergslandskap

BMW Z4 M40i ROADSTER: ALLA HÖJDPUNKTER

DrivmedelBensin
THE Z4BMW Z4 M40i ROADSTER: ALLA HÖJDPUNKTER

Öppen, låg och finjusterad för optimal prestanda Med sin breda front, de stora fälgarna, den långsträckta motorhuven och många detaljer inspirerade av motorsportvärlden höjer BMW Z4 M40i Roadster pulsen redan vid första anblicken. På vägen visar den prov på sin sportiga karaktär: en kraftfull Roadster som engagerar med sina smidiga köregenskaper och som ger ren körglädje i alla lägen.

Läs mer

DESIGNALTERNATIV.

DESIGN AV DEN INVÄNDIGA OCH UTVÄNDIGA UTRUSTNINGEN HOS Z4 M40i ROADSTER.

Väcker passionen.

BMW Z4 M40i Roadster G29 2019 BMW Individual Frozen Grey metallic sedd körandes snett framifrån
Dubbelnjure i mesh-design BMW Z4 M40i Roadster G29 2019 BMW Individual Frozen Grey metallic närbild framifrån

BMW-njure i nätdesign.

Beroende på det valda motoralternativet varierar BMW-njurens nätdesign, men är i alla utföranden en dynamisk accent i fronten. I basutförandet är nätgallret i Svart högglans, med Sport Line och M Sport är utförandet i Aluminium matt, och i alla dessa varianter är njurens infattning i krom. Toppmodellen M40i utmärker sig genom att den karakteristiska BMW-njuren är utförd helt i Ceriumgrå.
Air Breather BMW Z4 M40i Roadster G29 2019 BMW Individual Frozen Grey metallic närbild

Air Breather.

Tillsammans med Air Curtain i frontspoilern gör Air Breather, som är placerade bakom de främre hjulhusen, att luftvirvlarna i hjulhuset kan reduceras avsevärt genom att fartvinden kanaliseras bättre – ett effektivt sätt att minska luftmotståndet. Samtidigt är de läckra accenter som understryker bilens atletiska karaktär.
M Aerodynamikpaket BMW Z4 M40i Roadster G29 2019 BMW Individual Frozen Grey metallic sedd från sidan

M Aerodynamikpaket.

M Aerodynamikpaket med M-specifik frontspoiler, bakspoiler och tröskelbreddare i karossens färg samt diffusorinsats i Dark Shadow metallic ger en riktigt sportig och dynamisk look. Komponenterna vässar inte bara stilen, utan bidrar också till att optimera bilens aerodynamiska egenskaper.
Slutrörskåpor BMW Z4 M40i Roadster G29 2019 BMW Individual Frozen Grey metallic sedd bakifrån närbild

Ändrör i friformsdesign

Ändrör i friform-utförande på vänster och höger sida gör bakpartiet till ett tydligt bevis på bilens prestanda.
M sportstolar BMW Z4 M40i Roadster G29 2019 kupé

M sportstolar.

M sportstolar med integrerade nackskydd, låg sittposition och höga stöd för sitsen och sidorna ger både föraren och passageraren bättre stöd i sidled, även vid snabba och tighta kurvtagningar. Dessutom kan förarstolen och, beroende på utrustning, passagerarstolen tack vare den integrerade inställningen av ryggstödsbredden anpassas individuellt till förarens respektive passagerarens kroppsbyggnad.
M läderklädd ratt BMW Z4 M40i Roadster G29 2019 förarplats

M-lädersportratt.

M lädersportratt inklusive multifunktion och M-emblem har sportig design med tre ekrar. En rattkrans i läder Walknappa Svart och markerade tumgrepp ger ratten en sportig och distinkt styrkänsla som bidrar till en ännu mer dynamisk körupplevelse.

KÖRDYNAMIKEN HOS BMW Z4 M40i ROADSTER.

Ambitioner som fascinerar.

Ingen utmaning är för stor. På vägarna visar BMW Z4 M40i Roadster prov på sitt sportiga DNA. Med den allra senaste tekniken, låg chassisättning och konsekvent viktoptimering levererar bilen imponerande prestanda – och kördynamik som är i en klass för sig.

6-cylindrig M TwinPower-bensinmotor BMW Z4 Roadster M40i G29 2019

M TwinPower Turbo rak 6-cylindrig bensinmotor.

En toppatlet som förmedlar ren körglädje: Den raka, 6-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn har en överlägsen kraftutveckling och ett sportigt motorljud. Dubbel-VANOS, Valvetronic, High Precision Injection och TwinScroll-turboaggregat ger imponerande prestanda.
Adaptivt M chassi BMW Z4 M40i Roadster G29 2019

Adaptivt M-chassi.

Det adaptiva M chassit är sänkt tio millimeter och anpassas elektroniskt till körförhållandena och körsituationen i alla lägen. Dessutom kan föraren ställa in chassits egenskaper efter den önskade körstilen med Driving Experience Control – från komfortabel till sportig inställning med extra smidiga köregenskaper.
M sportdifferential BMW Z4 M40i Roadster G29 2019 detaljvy

M sportdifferential.

M sportdifferentialen ger optimalt drivgrepp och maximal körstabilitet även vid fullt gaspådrag ut ur tvära svängar, vid höga kurvhastigheter eller vid körning på olika underlag. Drivgreppet maximeras via en elektroniskt reglerad lamellspärr som minskar skillnaderna i rotationshastighet mellan bakhjulen.
Steptronic-sportväxellåda BMW Z4 M40i Roadster G29 2019 närbild på växelspak kupé

Steptronic Sportväxellåda.

Den 8-stegade Steptronic-sportväxellådan med Launch Control ger mycket sportig växling, såväl automatiskt som manuellt med växelväljarspaken eller växelpaddlarna – för allt från behagligt glidande till dynamisk körning. I lägena Sport och Sport+ och med växelväljarspaken i vänstra läget S/M är växlingskarakteristiken inställd på högsta möjliga prestanda.
Variabel sportstyrning BMW Z4 M40i Roadster G29 2019 ratt förarmiljö

Variabel sportstyrning.

Den variabla sportstyrningen med Servotronic möjliggör direkta och smidiga köregenskaper med mindre rattmotstånd. Styrningens utväxling rättar sig efter rattutslaget. Det innebär ännu bättre kontroll vid sportig körning samt gör att det krävs mindre styrkraft vid parkering och i svängar.
M sportbromsar BMW Z4 M40i Roadster G29 2019 BMW Individual Frozen Grey metallic sedd från sidan fälg

M sportbromsar.

M sportbromsar med 4-kolvs fasta bromsok fram och 1-kolvs flytande bromsok bak i blå färg med M-logo har stora bromsskivor och därmed extra stor bromskraft.

FÖRARASSISTANSSYSTEM I BMW Z4 M40i ROADSTER.

Digitala tjänster och intelligenta förarassistanssystem.

BMW Z4 M40i Roadster är utrustad med en rad intelligenta förarassistanssystem. Från parkeringsassistenten till röststyrningen BMW Intelligent Personal Assistant höjer de innovativa teknologierna komforten och säkerheten under körning. Samtidigt som den erbjuder förstklassig åkkomfort i alla lägen.

BMW Operating System 7 BMW Z4 M40i Roadster G29

BMW Operating System 7.

BMW Operating System 7 och det innovativa användargränssnittet gör att du kan styra olika funktioner ännu enklare och mer intuitivt, t.ex. med röststyrning, pekskärm eller iDrive-styrning. Dessutom har funktionerna som styrs med iDrive-reglaget utökats ytterligare. Nu kan till exempel app-menyn väljas direkt.
Läs mer
BMW Intelligent Personal Assistant BMW Z4 M40i Roadster G29 2019 Control Display

BMW Intelligent Personal Assistant*

Vore det inte underbart om dina personliga fordonsexperter fanns i din BMW? Med BMW Intelligent Personal Assistant kan du kommunicera med din BMW. Säg dina kommandon med helt vanlig röst för att styra bilens många funktioner. Intelligent Personal Assistant kan dessutom förklara allt som har med bilen att göra så att du lär känna din BMW ännu bättre.

* Tjänsten är inte tillgänglig på den svenska marknaden för närvarande.

Connected Music BMW Z4 Roadster G29

Connected Music.

Lyssna på din favoritmusik, var du än är. Klassisk konsert på motorvägen, jazz i rusningstrafiken och pop när du glider omkring i stan. Tack vare Connected Music och det inbyggda SIM-kortet kan du strömma miljontals låtar online, direkt via BMW:s musikpartner Spotify.
Läs mer

TEKNISKA DATA FÖR BMW Z4 M40i ROADSTER.

BMW Z4 M40i Roadster.

Motoreffekt i kW (hk) vid varv/min:

250 (340) / 5000-6500

Acceleration från 0 till 100 km/h i sekunder:

4,5

Bränsleförbrukning, blandad körning, i l/100 km: 

7,9 - 8

Koldioxidutsläpp blandad körning i g/km:

181 - 183

BMW Z4 M40i Roadster G29 från sidan

BMW SERVICES.

RÅDGIVNING OCH TJÄNSTER FÖR BMW Z4 M40i ROADSTER.

BMW Service Inclusive

BMW Service Inclusive.

Koppla av på resan med eldrift: Det här paketet ger 100 % transparens och enkel planering. Du väljer själv om det ska gälla i 4 eller 6 år – eller 3 år om du är leasingkund. Servicetjänster:

  • Service med fordonskontroll
  • Service av mikrofilter
  • Service av bromsvätska
Läs mer om BMW Service Inclusive
BMW Teleservices

BMW Proactive Care.

Med de innovativa teletjänsterna som ingår i BMW ConnectedDrive gör din BMW att du kan fokusera på annat. Om det är dags för service eller om ett problem skulle uppstå, förser den din föredragna BMW Service Partner med all relevant information om din bil. Din servicepartner kontaktar dig då för att boka en tid. Det gör att du kan lita på snabb och okomplicerad service av din bil och att du inte behöver tänka på allt själv. Enda kravet: Att du har registrerat din bil online på BMW ConnectedDrive Portal och sparat en Service Partner. Upptäck hur BMW Proactive Care gör ditt liv bekvämare.

Läs mer om BMW Proactive Care
BMW Mobile Care

BMW Vägassistans.

Den kostnadsfria assistanstjänsten BMW Vägassistans är tillgänglig för alla BMW-förare dygnet runt, året om. Ett telefonsamtal – och våra experter står till din tjänst med all sin kompetens – per telefon eller vid behov på plats.

Läs mer om BMW Vägassistans