BMW 8-serie Gran Coupé, sedd från sidan körandes, Inspiration

THE 8

BMW 8-SERIE GRAN COUPÉ

När dynamik möter lyx uppstår något unikt: BMW 8-serie Gran Coupé är en sportbil som tar andan ur dig med fyra dörrar och enastående känsla av rymd. Bilens design är estetik i sin mest engagerande form. Det motiverar ett helt nytt formspråk för lyxiga sportbilar och förmedlar ohämmad kraft och imponerande smidighet. BMW 8-serie Gran Coupé levererar på detta kompromisslösa löfte om sportiga köregenskaper för varje meter asfalt den lägger bakom sig. Så snart den temperamentsfulla motorn driver upp varvräknaren i den övre delen av skalan stiger även passagerarnas puls. På alla fyra platserna – i en oemotståndlig och samtidigt imponerande sportig ambiens.


Läs mer
THE 8BMW 8-SERIE GRAN COUPÉ

SPORTIGHET I SITT LIVS FORM

HÖJDPUNKTER FÖR BMW 8-SERIE GRAN COUPÉ

BMW 8-serie Gran Coupé Sportbilsdesign

SPORTIG UTAN KOMPROMISSER

EXTERIÖRDESIGNEN FÖR BMW 8-SERIE GRAN COUPÉ

Dynamisk sportcoupé med karaktär: Med sin engagerande estetik är formspråket hos BMW 8-serie Gran Coupé en nytolkning av den lyxiga sportbilen. Från den atletiska fronten via den flytande coupé-silhuetten till det markerade bakpartiet: Den andlöst vackra designen med dess precisa konturer och kraftfulla proportioner skapar spänning från första sekund.

BMW 8-serie Gran Coupé Kördynamik

KRAFTFULL SMIDIGHET

SPORTVAGNSPRESTANDA HOS BMW 8-SERIE GRAN COUPÉ

De kraftfulla BMW TwinPower Turbo-bensinmotorerna som du kan välja mellan för BMW 8-serie Gran Coupé och de perfekt balanserade drivline- och chassikomponenterna är en garanti för en oförglömlig körupplevelse. För det här är en sportbil som är snabb, kraftfull och ytterst lättmanövrerad, som reagerar suveränt i alla körsituationer och som alltid förfogar över extra fartresurser. Vare sig du kör i stan, på motorväg eller slingriga landsvägar. BMW 8-serie Gran Coupé har svaret på allt – och svaret garanterar maximal körglädje.

BMW 8-serie Gran Coupé invändig utrustning Design

KÖRGLÄDJE GÅNGER FYRA

SPORTIG KÖRNING FÖR FYRA PASSAGERARE I BMW 8-SERIE GRAN COUPÉ

I BMW 8-serie Gran Coupé kan fyra åkande njuta av optimal körglädje. För här sitter två baksätespassagerare riktigt rymligt på underbart sköna läderklädda säten med känslan hos en fristående stol. Sätena erbjuder en härligt omfamnande känsla och ger ett enastående sidostöd även vid dynamisk körning och i snäva kurvor – och de är också en garanti för en stigande puls på alla fyra platser i bilen.

BMW 8-serie Gran Coupé, Panorama-glastak

GENERÖS AMBIENS

BMW 8-SERIE GRAN COUPÉ – EN NY UPPLEVELSE AV RYMD

I baksätet på BMW 8-serie Gran Coupé sitter två vuxna mycket bekvämt, med gott om plats för benen och generös takhöjd samt en härlig känsla av rymd. Följaktligen är sätena en garanti för högsta komfort och fullständig avkoppling även på långresor. Panorama-glastaket, som kan fås som tillval, förstärker rymd- och frihetskänslan ytterligare genom att erbjuda en fantastisk utsikt och en ljus känsla i kupén.

BMW 8-serie Gran Coupé är fascinationen kring bilen förkroppsligad, i dess mest exklusiva och sportiga form. Här möter enastående dynamik modern lyx.
Domagoj Dukec, designchef på BMW.
BMW 8-serie Gran Coupé, Lyxsportbil Design

ENGAGERANDE ESTETIK GÅNGER FYRA

ENGAGERANDE ESTETIK GÅNGER FYRA

BMW 8-serie Gran Coupé är en imponerande fyradörrars sportbil som revolutionerar formspråket i klassen. Motorhuvens muskulösa och exakta konturer ger en föraning om de imponerande fartresurserna som finns under huven. Skuggspelet som skapas av linjerna hos bilens modellerade sidor hänför, liksom den konsekventa coupé-silhuetten. Bilens linjer möts i ett distinkt bakparti med kraftfulla skuldror som signalerar ohämmad kraft även när bilen står parkerad. Bakrutan är inbäddad mellan två fenor som mynnar ut i bakluckan – en exklusiv detalj som annars bara ser på bilar som tillverkas för hand.
BMW 8-serie Gran Coupé, Lyxsportbil Design
BMW 8-serie Gran Coupé Baksäte med generöst benutrymme

ABSOLUT RÖRELSEFRIHET

ABSOLUT RÖRELSEFRIHET

Baksätespassagerarna i BMW 8-serie Gran Coupé möts av en imponerande rymd som man inte förväntar sig i en sportbil. Det långa axelavståndet och den höjda taklinjen gör att passagerarna i baksätet möts av generös takhöjd och gott om plats för att sträcka ut benen. Bekvämare än så här går det inte att resa i en lyxig sportcoupé.
BMW 8-serie Gran Coupé Baksäte med generöst benutrymme
BMW 8-serie Gran Coupé Baksäte med sportbilsegenskaper

FÖRSTKLASSIGT RYMLIGT BAKSÄTE

FÖRSTKLASSIGT RYMLIGT BAKSÄTE

Baksätespassagerarna i BMW 8-serie Gran Coupé möts av mycket bekväma, skålade lädersäten utformade som fristående stolar, klädda i finaste läder och med en sportig känsla. Platserna i baksätet ger passagerarna en behaglig, omfamnande känsla och skålningen ger perfekt stöd på sidorna även vid dynamisk körning. Det gör att bakätespassagerarna kan njuta av en imponerande resa.
BMW 8-serie Gran Coupé Baksäte med sportbilsegenskaper
BMW 8-serie Gran Coupé, Panorama-glastak med stora glasytor

LJUS. LUFT. LYX

LJUS. LUFT. LYX

Panorama-glastaket hos BMW 8-serie Gran Coupé (tillval) släpper in frisk luft när det är öppet och när det är stängt ger det en lyxig känsla av rymd och gör att kupén fullkomligen badar i ljus. Glastaket öppnas och stängs helt automatiskt och har skjut- och lyftfunktion. Om solen skulle skina för starkt går det dessutom att stänga solskyddsgardinen steglöst med en knapptryckning.
BMW 8-serie Gran Coupé, Panorama-glastak med stora glasytor

INDIVIDUELL LYX MED SPORTIG KARAKTÄR

INTERIÖRHÖJDPUNKTER FÖR BMW 8-SERIE GRAN COUPÉ

Interiördesignen i BMW 8-serie Gran Coupé utstrålar individuell lyx med sina utsökta detaljer, samtidigt som den tydligt vittnar om bilens sportiga köregenskaper. Den högkvalitativa läderutrustningen är mycket exklusiv, alla material håller absolut högsta kvalitet och kompletteras av interiörytornas perfekta finish. Kombinerat med mästerligt hantverkskunnande presenterar sig den moderna och förstklassiga interiören i BMW 8-serie Gran Coupé med högsta tänkbara komfort och en kupé med en fantastisk känsla av rymd.
BMW 8-serie Gran Coupé, Kupé Design klädsel
BMW 8-serie Gran Coupé, Glasapplikationer Crafted Clarity
BMW 8-serie Gran Coupé, interiördesign baksäte
BMW 8-serie Gran Coupé, interiördesign förarplats
BMW 8-serie Gran Coupé, Kupé Design klädsel

EXKLUSIVA LOGEPLATSER

Multifunktionsstolarna (tillval) i BMW 8-serie Gran Coupé kan ställas in optimalt efter personliga önskemål med hjälp av elektrisk inställning av ryggstödsbredd, justerbart svankstöd och manuell inställning av sitsdjupet. Stolarna är klädda i finaste läder, exempelvis i BMW Individual-utrustningen Merino i Elfenbensvit/Midnattsblå med eleganta kontrastsömmar.

BMW 8-serie Gran Coupé, Glasapplikationer Crafted Clarity

LÄCKRA DETALJER

Högkvalitativa detaljer, som BMW Individual interiörlisterna i Pianolack Svart på bilden, exklusiva kontrastsömmar och galvaniserade detaljer på manöverreglagen ger kupén en flärd av lyx. De handtillverkade glasapplikationerna i utrustningen CraftedClarityp (tillval) pryder växelväljaren, iDrive-vredet och start-/stoppknappen. Detta skapar en högkvalitativ ambiens med en dragningskraft utöver det vanliga – och till denna känsla bidrar även den belysta 8:an i växelväljaren.

BMW 8-serie Gran Coupé, interiördesign baksäte

INDIVIDUELL FRIHET

Den genomgående mittkonsolen hos BMW 8-serie Gran Coupé är även den klädd i exklusivt läder och sträcker sig med svepande linjer till baksätet. Mittkonsolen förstärker känslan i baksätet av att sitta i en fristående stol och gör även att passagerarna kan anpassa klimatet i baksätet efter sina önskemål. Detta är möjligt tack vare att det finns integrerade reglage och knappar på klimatanläggningen och stolsvärmen för individuell inställning.

BMW 8-serie Gran Coupé, interiördesign förarplats

SPORTIGT LYXIG AMBIENS

Den sportiga förarplatsen i BMW 8-serie Gran Coupé utstrålar en unik elegans och erbjuder en förarmiljö i toppklass. Med nästa generation av det intutiva styrkonceptet har du alltid tillgång till den viktigaste informationen, och med den ergonomiskt utformade M lädersportratten med växlingspaddlar har du även allt under kontroll. Alla ytor, knappar och reglage har förstklassig haptik och fulländar känslan av lyx.

BMW 8-serie Gran Coupé, Kördynamik xDrive

KOMPROMISSLÖS KÖRUPPLEVELSE

KOMPROMISSLÖS KÖRUPPLEVELSE

Förplanerad spänning: tack vare den innovativa drivlinan och chassikomponenterna erbjuder BMW 8 Series Gran Coupé oöverträffad sportighet. Den 8-stegade Steptronic Sport-växellådan möjliggör extra sportiga växlingar medan den adaptiva M fjädringen garanterar självsäker dynamik på alla underlag. Aktiv integralstyrning med medstyrande bakaxel bidrar också till att det behövs mindre kraft för att styra och ökar körstabiliteten och komforten, speciellt vid snabb kurvtagning. Dessutom erbjuder den intelligenta fyrhjulsdriften xDrive maximalt väggrepp och spårstabilitet. Den låga tyngdpunkten och den höga grundstyvheten hos karossen fungerar som en ytterligare garanti för körglädje.
BMW 8-serie Gran Coupé xDrive
BMW 8-serie Gran Coupé, 8-cylindrig BMW TwinPower Turbo-bensinmotor.

PULSHÖJAREN

PULSHÖJAREN

Den 8-cylindriga BMW TwinPower Turbo-bensinmotorn på 4,4 liter och 390 kW (530 hk) får också både varvräknaren och förarens puls att sticka iväg. Den kraftfulla Bi-Turbo-motorn gör att BMW M850i xDrive Gran Coupé får ett vridmoment på 750 Nm och bilen accelererar från 0 till 100 km/h på 3,9 sekunder. Det är siffror som annars är förbehållet banracingbilar. Det som gör detta möjligt är de många komponenterna i bilen som från början har utvecklats för racingbilar. Till exempel optimera de båda Twin-Scroll-avgasturboladdarna effektutbytet och ger imponerande prestanda. Stark karaktär som förstärks av det fylliga ljudet från motorns 8 cylindrar. Ännu en garanti för gåshud.
BMW 8-serie Gran Coupé, 8-cylindrig BMW TwinPower Turbo-bensinmotor.
BMW 8-serie Gran Coupé, 8-cylindrig BMW TwinPower Turbo-bensinmotor.

IMPONERANDE EFFEKT

IMPONERANDE EFFEKT

Den nyutvecklade 6-cylindriga BMW TwinPower Turbo-bensinmotorn med en volym på 3,0 liter och 250 kW (340 hk) imponerar med sin höga effekt och sitt höga vrid på låga varvtal. Med ett vridmoment på 500 Nm får motorn i BMW 840i bilen att accelerera från 0 till 100 km/h på 5,2 sekunder. Maximal körglädje ingår. Både vid snabba accelerationer på raksträckor och på slingrande vägar. Tack vare sin silkeslena gång erbjuder motorn en körupplevelse utöver det vanliga även på långresor – hela tiden ackompanjerat av den härliga barrytonstämman från den 6-cylindriga, bränslesnåla motorn.
BMW 6-serie Gran Coupé, 8-cylindrig BMW TwinPower Turbo-bensinmotor.

EN LYX SOM ÄR FÖRE SIN TID

INNOVATIV TEKNIK I BMW 8-SERIE GRAN COUPÉ

Njut av teknikens framsteg varje meter: BMW 8-serie Gran Coupé sätter inte bara en ny standard på vägarna, utan även när det gäller innovativ teknik. Från den senaste generationens anpassningsbara styrkoncept via den behändiga röststyrningen som möjliggörs av BMW Intelligent Personal Assistant till semiautonom körning: De innovativa digitala tjänsterna och assistanssystemen i denna lyxiga sportbil gör att varje resa känns mer personlig och avkopplande, vilket tar körglädjen till en ny nivå.
BMW 8-serie Gran Coupé, BMW Live Cockpit Professional
BMW 8-serie Gran Coupé med BMW Intelligent Personal Assistant.
BMW 8-serie Gran Coupé, BMW Driving Assistant Professional
BMW 8-serie Gran Coupé, Experience Modes
BMW 8-serie Gran Coupé, BMW Live Cockpit Professional

BMW LIVE COCKPIT PROFESSIONAL

BMW Live Cockpit Professional är en anpassningsbar och styrnings- och informationsdisplay som består av en helt digital instrumentdisplay, en högupplöst Control Display i mittkonsolen samt Head-Up Displayen i ditt synfält. BMW Live Cockpit Professional kan styras helt efter dina preferenser via pekskärm, gester, iDrive Controller-vredet eller via röststyrning med BMW Intelligent Personal Assistant.

BMW 8-serie Gran Coupé med BMW Intelligent Personal Assistant.

BMW INTELLIGENT PERSONAL ASSISTANT

Dagens bilar blir allt mer komplexa. Så varför inte ta hjälp av en personlig assistent? BMW Intelligent Personal Assistant hjälper dig med användningen av funktionerna i din BMW 8-serie Gran Coupé, vare sig det rör sig om navigation, underhållning eller bilens funktioner. Allt som behövs för att börja kommunicera med din BMW Intelligent Personal Assistant är ett kort ”Hey BMW”. För att lära känna din assistent bättre frågar du bara: ”Hey BMW, who are you?” Du kan även enkelt byta aktiveringsord genom att säga: ”Hey BMW, byt aktiveringsord.”

BMW 8-serie Gran Coupé, BMW Driving Assistant Professional

DRIVING ASSISTANT PROFESSIONAL

Tillvalet Driving Assistant Professional hjälper dig att hålla rätt avstånd till framförvarande trafik, hålla önskad hastighet och stanna kvar i filen samt att undvika kollisioner. Systemet varnar till exempel för oönskade filbyten med vibrationer i ratten. Assistansfunktionen ser även till att din BMW 8-serie Gran Coupé bromsar automatiskt om avståndet till framförvarande fordon eller personer i körfältet är för litet. Dessutom varnar systemet dig för korsande trafik som annars kan vara svår att upptäcka, vilket underlättar när du kör ut från parkeringsplatser. Systemet varnar även i händelse av en nödsituation genom att stanna bilen.

BMW 8-serie Gran Coupé, Experience Modes

EXPERIENCE MODES

Med Experience Modes anpassar du ambiensen i din BMW 8-serie Gran Coupé efter din sinnesstämning. De tre individuella lägena ”Expressive”, ”Wellbeing” och ”Executive” erbjuder den perfekta balansen mellan olika funktioner i kupén, som klimatanläggningen, stolsvärmen, belysning och musik. Det talar till dina sinnen och har en positiv inverkan på ditt välbefinnande, För ännu mer körglädje. Säg bara: ”Hey BMW, aktivera Expressive Mode.” och testa det.

BMW 8-serie Gran Coupé, BMW Individual trefjärdedelsvy framifrån
BMW 8-serie Gran Coupé, BMW Individual trefjärdedelsvy bakifrån
BMW 8-serie Gran Coupé, BMW Individual förarplats
BMW 8-serie Gran Coupé, BMW Individual innertak
BMW 8-serie Gran Coupé, BMW Individual invändig utrustning

BMW INDIVIDUAL – UTTRYCK FÖR INDIVIDUELL KLASS

Sätt din personliga prägel på BMW 8-serie Gran Coupé. Med de exklusiva BMW Individual-utrustningsalternativen: En mängd unika lackeringar med spektakulära regnbågsskimrande eller skimmereffekter – som Tansanitblå metallic – ger lyxsportbilen ett unikt utseende. Finaste läderutrustningar av högsta kvalitet där sömmarna har sytts helt och hållet för hand förhöjer intrycket i den redan utsökta kupén med en mängd färgvarianter och fina kontrastsömmar – till exempel BMW Individual helläderutrustningen Merino med fint narvat läder i Elfenbensvit med kontrastsöm Tartufo. Den sportiga lyxig ambiensen fulländas av de exklusiva BMW Individual interiörlisterna i Pianolack Svart och Individual takhimmel Alcantara.

BMW 8er Gran Coupé, Design, sedd ur fågelperspektiv

BMW 8-serie GRAN COUPÉ UTRUSTNINGAR

BMW LYXKLASS.

BMW LYXKLASS.

VÅR ENDA VÄG ÄR FRAMÅT.

Modet att tänka nytt är en djupt förankrad mentalitet som färdats i vårt DNA ända sedan starten av Bayerische Motoren Werke. Den genomsyrar våra beslut och driver oss rakryggat framåt med målet att alltid bidra till unika, inspirerande och oförglömliga ögonblick. Vi gör vår tids pionjärer till framtidens historia.

Ung kvinna som står framför turkosfärgad bakgrund

UPPTÄCK MODERN LYX

BMW LYXKLASS

UPPTÄCK MODERN LYX

BMW LYXKLASS