BMW M340i xDrive Sedan G20 Safirsvart metallic sedd bakifrån under körning

THE 3

BMW M340i xDrive Sedan G20 Safirsvart metallic sedd bakifrån under körning

BMW 3-serie SEDAN M: UTFÖRANDEN & UTRUSTNING

För att inga gränser någonsin bör sättas för kraft: BMW M340i xDrive och M340d xDrive Sedan förkroppsligar kärleken till racingen i varje detalj. Exklusiv utrustning från områdena design för exteriören och interiören, kördynamik, förarassistans och Connectivity skapar dessutom maximal individuell körglädje och exklusiv komfort.

Läs mer
THE 3BMW 3-serie SEDAN M: UTFÖRANDEN & UTRUSTNING

DESIGNEN OCH DE KÖRDYNAMISKA EGENSKAPERNA HOS M340i XDRIVE SEDAN OCH BMW M340d XDRIVE SEDAN.

Inspirerad av motorsport.

En potential som utnyttjas maximalt i varenda liten detalj: designen och kördynamiken hos BMW M340i xDrive ochM340d xDrive är kompromisslöst utformad för att leverera maximal prestanda. Exteriört garanterar sportiga accenter i Ceriumgrå metallic och den imponerande BMW dubbelnjuren i mesh-design tillsammans med den exklusiva utrustningen i interiören ett unikt utseende med racingegenskaper. Egenskaper som de kraftfulla BMW TwinPower Turbo-motorerna med en effekt på upp till 374 hk och originalchassikomponenter signerade BMW M GmbH överför till vägen – med optimal effektöverföring, drivgrepp och perfekt väghållning.
Design kördynamik BMW M340i xDrive Sedan G20 Safirsvart metallic trefjärdedelsvy framifrån
M Aerodynamikpaket BMW M340i xDrive Sedan G20 Safirsvart metallic närbild

M Aerodynamikpaket.

M Aerodynamikpaket med M-specifik frontspoiler, bakspoiler och tröskelbreddare i karossens färg samt diffusorinsats i Dark Shadow metallic ger en riktigt sportig och dynamisk look. Komponenterna vässar inte bara stilen, utan bidrar också till att optimera bilens aerodynamiska egenskaper.
19'’ M Lättmetallfälgar BMW M340i xDrive Sedan G20 Safirsvart metallic närbild

19" M lättmetallfälgar Dubbeleker 792 M Bicolor.

19" M lättmetallfälgar Dubbeleker 792, Bicolor Ceriumgrå, högglanspolerade med nödgångsegenskaper och olika däckdimensioner, fram 8 J x 19 med däck 225/40 R 19, bak 8,5 J x 19 med däck 255/35 R 19.
Individual Högglans Shadow Line BMW M340i xDrive Sedan G20 Safirsvart metallic närbild

BMW Individual Shadow Line högglans:

BMW Individual Shadow Line högglans omfattar ett flertal utrustningsdetaljer i Svart högglans. Utrustningen omfattar enhetlig dekor för fönsterlister, fönsterschaktinramning, inkl vertikala fönsterlister för bakdörrarna samt för B-stolparna, spegelinramningen, spegeltriangeln och spegelfoten.
Exklusiva ändrör BMW M340i xDrive Sedan G20 Safirsvart metallic sedd bakifrån

Exklusiva ändrör.

Exklusivt för M340i xDrive och M340d xDrive Sedan: ändrör i friform på vänster och höger sida i Ceriumgrått. Det gör att ändrören är ett statement utseendemässigt och de understryker även de sportiga egenskaperna hos BMW M340i xDrive och M340d xDrive Sedan.
Sportstolar och M säkerhetsbälten BMW M340i xDrive Sedan G20 Safirsvart metallic Interiör

Sportstolar och M säkerhetsbälten.

Sportstolarna för förare och framsätespassagerare ger ett optimalt stöd och erbjuder en mängd inställningsmöjligheter, t ex av ryggstödets bredd. M bilbälten med bältessträckare och bälteskraftbegränsare är försedda med fint invävd accent i de typiska M-färgerna.
M lädersportratt, M-sportstyrning BMW M340i xDrive Sedan G20 Safirsvart metallic Interiör

M-lädersportratt.

M lädersportratt med tre ekrar inklusive multifunktion, M-emblem och en inbyggd förarairbag. En rattkrans i läder Walknappa Svart och svart söm med markerade tumgrepp ger ratten en sportig och distinkt styrkänsla.
Specifikt kombiinstrument BMW M340i xDrive Sedan G20 Safirsvart metallic Interiör

M-specifikt kombiinstrument.

Den M specifika instrumentkombinationen visar förutom rena kördata som hastighet och varvtal även extra information för extra sportig körning.
TwinPower Turbo bensinmotor BMW M340i xDrive Sedan G20 Safirsvart metallic närbild

BMW TwinPower Turbo 6-cylindriga motorer.

För drivningen av M340i xDrive svarar en 6-cylindrig bensinmotor med en slagvolym på tre liter och BMW TwinPower Turbo-teknik. Med en effekt på 275 kW (374 hk) och ett maximalt vridmoment på 500 Nm möjliggör motorn extremt sportiga prestanda. 0 till 100 km/h tar endast 4,4 sekunder.
M sportdifferential BMW M340i xDrive Sedan G20 Safirsvart metallic sedd bakifrån

M sportdifferential.

M sportdifferentialen ger optimalt drivgrepp och maximal körstabilitet även vid fullt gaspådrag ut ur tvära svängar, vid höga kurvhastigheter eller vid körning på olika underlag. Drivgreppet maximeras via en elektroniskt reglerad lamellspärr som minskar skillnaderna i rotationshastighet mellan bakhjulen.
8-stegad Steptronic sportväxellåda BMW M340i xDrive Sedan G20 Safirsvart metallic närbild

8-stegad Steptronic Sport-växellåda.

Den 8-stegade Steptronic-sportväxellådan ger om så önskas mycket sportig växling. Både vid automatisk och manuell växling med växelväljarspaken eller växelpaddlarna – för allt från avspänd och lugn körning till en utpräglat dynamisk körstil. I läget Sport och med växelväljarspaken i vänstra läget S/M är växlingskarakteristiken inställd på högsta möjliga prestanda.
M sportbromsar BMW M340i xDrive Sedan G20 Safirsvart metallic närbild

M sportbromsar (från 30i, extrautrustning för 20i).

M sportbromsar med 4-kolvs fasta bromsok fram och 1-kolvs flytande bromsok bak i blå färg med M-logo har stora bromsskivor och därmed extra stor bromskraft.
Variabel sportstyrning BMW M340i xDrive Sedan G20 Safirsvart metallic sedd Förarplats

Variabel sportstyrning.

Den variabla sportstyrningen med Servotronic möjliggör direkta och smidiga köregenskaper med mindre rattmotstånd. Styrningens utväxling rättar sig efter rattutslaget. Det innebär ännu bättre kontroll vid sportig körning samt gör att det krävs mindre styrkraft vid parkering och i svängar.
Adaptivt M chassi BMW M340i xDrive Sedan G20 Safirsvart metallic närbild

Adaptivt M-chassi.

Det adaptiva M chassit är sänkt tio millimeter och anpassas elektroniskt till körförhållandena och körsituationen i alla lägen. Dessutom kan föraren ställa in chassits egenskaper efter önskad körstil med Driving Experience Control – från komfortabel till sportig inställning med extra smidiga köregenskaper.

ASSISTANSSYSTEM OCH CONNECTIVITY FÖR BMW M340i xDRIVE SEDAN OCH BMW M340d xDRIVE SEDAN.

Intuitiv och förutseende.

Sportig körglädje utan kompromisser: BMW M340i xDrive och M340d xDrive Sedan erbjuder förutom kördynamik hämtad från motorsportvärlden även förstklassiga förarassistanssystem och Connectivity-tjänster. Dessutom möjliggör gör de intelligenta funktionerna som ingår i Driving Assistant Professional och Parking Assistant bilen delvis självkörande. Förutom den aktiva farthållaren med Stop&Go-funktionen inkl. kollisions-, fotgängar- och cyklistvarning med bromsfunktion finns till exempel även styr- och spårhållningsassistenten som hjälper dig i hastigheter upp till 210 km/h. Funktioner som är en bit på vägen mot autonom körning är bland annat Parkeringsassistenten, som automatiskt parkerar bilen åt dig, och backningsassistenten som automatiskt backar bilen samma väg som du kom. För optimal komfort och maximal säkerhet – i alla körsituationer. Därför finns också den innovativa BMW Intelligent Personal Assistant alltid till hands (tjänsten är inte tillgänglig på den svenska marknaden för närvarande). Systemet registrerar dina beslut och inställningar och lär känna dig bättre och bättre för varje dag som går. På ditt kommando styr den navigations-, entertainment- och Office-funktioner och vet alltid vilken som är den kortaste vägen till din italienska favoritrestaurang. Precis som en riktig assistent svarar den på dina frågor om bilen och gör på så sätt att du intuitivt lär känna din BMW M340i xDrive eller M340d xDrive Sedan och dess många innovativa utrustningar och funktioner.
Förarassistanssystem Connectivity BMW M340i xDrive Sedan G20
Driving Assistant Professional BMW M340i xDrive Sedan G20 närbild

Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional ger bästa tänkbara komfort och maximal säkerhet i många kritiska eller monotona körsituationer. Paketet omfattar styr- och spårhållningsassistent inkl passage-assistent, nödstoppsassistent, lokal riskvarning, kurshållningsassistent med aktivt sidokollisionsskydd och ytterligare säkerhetsfunktioner.
BMW Drive Recorder BMW M340i xDrive Sedan G20 närbild

BMW Drive Recorder.

Med BMW Drive Recorder kan du spela in en video av området runt bilen och spela upp den exempelvis på informationsdisplayen eller exportera den till din mottagarenhet via USB. Viktig information om bilen som t ex hastighet och gps-koordinater sparas samtidigt som videon spelas in. BMW Drive Recorder har två underfunktioner, inspelning av händelser och inspelning av kollisioner.
Korsningsvarning med bromsfunktion BMW M340i xDrive Sedan G20 närbild

Korsningsvarning med bromsfunktion.

Korsningvarningssystemet med bromsfunktion känner igen trafikljus, vägskyltar och korsande fordon och kan förhindra olyckor. Om en kollision är oundviklig, hjälper systemet till att minska kollisionshastigheten.
Parking Assistant Plus BMW M340i xDrive Sedan G20 närbild

Parking Assistant Plus.

Parking Assistant Plus underlättar parkering och vändning på små ytor. Det omfattar bl a Surround View-systemet med Top View, Panorama View och 3D View samt parkeringshjälp på sidan, nödbromsfunktionen aktiv parkeringsdistanskontroll, parkeringsassistent för parkering parallellt med eller vinkelrätt mot gatan och backningsassistent.
Automatisk Speed Limit Assist BMW M340i xDrive Sedan G20 närbild

Automatisk Speed Limit Assist.

Den automatiska Speed Limit Assist anpassar den aktiva farthållaren dynamiskt efter kommande hastighetsgränser. Dessa visas av navigationssystemet längs resrutten och kontrolleras av kameran. Informationen som visas uppdateras löpande av hela BMW:s bilflotta.
Connected Command BMW M340i xDrive Sedan G20 närbild

Connected Command.

Vill du kunna koncentrera dig helt på körningen? Då överlåter du bara åt dina passagerare att styra det åt dig. Med Connected Command är det mycket enkelt att göra. Via BMW Connected-appen kan passagerarna, efter att du aktiverat funktionerna, komma åt entertainment- och navigationssystemen och styra viktiga funktioner hos klimatanläggningen åt dig.
BMW Concierge Service BMW M340i xDrive Sedan G20 närbild

BMW Concierge Services

Är det soligt väder i Rom imorgon? När går mitt flyg? BMW Concierge Services finns där när du behöver och är bara en knapptryckning bort. Oavsett om du behöver boka bord på en restaurang, boka hotellrum eller ska gå på bio. Du kan till och med använda tjänsten för att betala. Concierge Service finns alltid där – var du än befinner dig och vad du än behöver.
Caring Car BMW M340i xDrive Sedan G20 närbild

Caring Car.

Komma fram utvilad eller koppla av vid stress? Med Caring Car är det inte ett problem. Med kommandot ”In Hey BMW, I’m tired“ eller ”Hey BMW, I’m feeling stressed“ aktiverar BMW Intelligent Personal Assistant Caring Car-programmet Vitalize- eller Caring Car-avkopplingsprogrammet Relax. Båda talar till dina sinnen genom att de aktiverar ett samspel mellan olika funktioner i kupén.
Remote Software Upgrade BMW M340i xDrive Sedan G20 närbild

Remote Software Upgrade.

Är din BMW uppdaterad och utrustad med den senaste programvaran? Med hjälp av Remote Software Upgrade är och förblir din BMW alltid uppdaterad. Uppgraderingarna fjärrinstalleras på liknande sätt som för en smarttelefon. På så sätt kan du låsa upp fler funktioner i bilen.

BRÄNSLEFÖRBRUKNING OCH KOLDIOXIDUTSLÄPP

BMW M340i xDrive Sedan:
Bränsleförbrukning blandad körning (EU) l/100 km: 7,3-7,0
Koldioxidvärde blandad körning (EU) g/km: 167-159

BMW M340d xDrive Sedan:
Bränsleförbrukning blandad körning (EU) l/100 km: x,x–x,x
Koldioxidvärde blandad körning (EU) g/km: xxx–xxx

Uppgifterna för bilar märkta med (2) är preliminära.

Förbrukning och koldioxidvärden är uppmätta enligt EU-körcykeln (715/2007). Värdena gäller standardutrustade bilar som BMW levererar till den svenska marknaden, med hänsyn taget till olika fälg- och däckdimensioner samt valfria extrautrustningar för den valda modellen.

Förbrukning och koldioxidvärden finns under rubriken Tekniska data för respektive bilmodell. Förbrukning och koldioxidvärden beror på den valda däckdimensionen.

Uppgifter om förbrukning och koldioxidvärden har räknats om till EU-körcykeln för att underlätta jämförelser. För dessa bilar kan andra värden gälla för beräkning av skatt och andra fordonsavgifter baserade på koldioxidvärden.

Läs mer