BMW M8 Competition Cabriolet i Motegi Rödmetallic, trefjärdedelsvy från sidan, parkerad framför villa på natten.

THE M8

BMW M8 CABRIOLET

THE M8BMW M8 CABRIOLET

BMW M850i xDRIVE CABRIOLET, BMW M8 CABRIOLET OCH BMW M8 COMPETITION CABRIOLET

Den imponerande kraftfulla BMW M8 Cabriolet tar fascinationen över att köra nedcabbat till en ny nivå och sätter en ny standard inom lyxig körglädje. BMW M850i xDrive Cabriolet imponerar med avantgardistisk design, hög elegans och en fantastisk balans mellan komfort, kördynamik och effektiv prestanda. Kompromisslös prestanda och en kupé med en mycket exklusiv look gör BMW M8 Cabriolet med M xDrive till en kraftfull sportbil som erbjuder ojämförlig öppen körglädje. Toppmodellen i serien heter BMW M8 Competition Cabriolet med M xDrive. Denna imponerande cabriolet erbjuder med sin höga prestanda en ännu bättre balans mellan bekväm vardagsfunktionalitet och prestanda inspirerad av motorsportvärlden, enastående designdetaljer och en lyxig interiör. BMW M8 Cabriolet finns enbart som Competition-modell i Sverige.

Läs mer

HÖJDPUNKTER FÖR BMW M8 CABRIOLET OCH BMW M8 COMPETITION CABRIOLET

KLICKA FÖR HIGH-PERFORMANCE VID FÖRSTA ANBLICKEN

BMW M8 Competition Cabriolet i Motegi Rödmetallic med öppen sufflett, trefjärdedelsvy framifrån, körandes nattetid på en väg vid kusten.

ENASTÅENDE PRESTANDA

KRAFTFULL 8-CYLINDRIG M TWINPOWER TURBO BENSINMOTOR

Den kraftfulla 4,4-liters motorn med biturbo i BMW M8 Competition Cabriolet utvecklar imponerande 460 kW (510 hk) och ett mäktigt vridmoment på 750 Nm. Avgasgrenrörets placering som gör att den täcker båda cylinderraderna, vilket optimerar responsen hos M motorn, som är av samma typ som den som sitter i tävlingsbilarna. Två Twin-Scroll-turboaggregat optimerar effekten och ger utmärkt prestanda – på vägen och på racingbanan.

BMW M8 Competition Cabriolet i Motegi Rödmetallic med öppen sufflett, trefjärdedelsvy bakifrån, körandes nattetid på en väg vid kusten.

GRÄNSLÖST ÖPPEN KÖRGLÄDJE

DRIVLINAN OCH CHASSIT HOS BMW M8 CABRIOLET OCH BMW M8 COMPETITION CABRIOLET

Körupplevelsen i BMW M8 Cabriolet med xDrive och BMW M8 Competition Cabriolet med M xDrive är otrolig. För detta svarar det perfekta samspelet mellan sofistikerade drivline- och chassikomponenter, som med sitt motorsport-DNA har blivit synonymt med ingenjörskonsten hos BMW M. För obegränsad öppen körglädje i varje enskild sekund.

BMW M8 Competition Cabriolet i Motegi Rödmetallic med öppen sufflett, trefjärdedelsvy från sidan, parkerad nattetid på en asfalterad väg.

SPORTIGT PERSPEKTIV – ÖPPNA UPP

EXTERIÖRDESIGNEN HOS BMW M8 CABRIOLET OCH BMW M8 COMPETITION CABRIOLET

Perfekt utformade stora ytor med mycket exakta linjer understryker den eleganta sportigheten hos BMW M8 Cabriolet och BMW M8 Competition Cabriolet – och motiverar samtidigt ett nytt formspråk för lyx-cabrioleter. Den dynamiska fronten, den långsmala cabriolet-silhuetten och det atletiska bakpartiet förmedlar bilens dynamiska prestanda och omisskännliga elegans.

BMW M8 Competition Cabriolet, förarmiljö på natten med M läderratt och röd kupébelysning.

OMGIVEN AV LYX

INTERIÖRDESIGNEN HOS BMW M8 CABRIOLET OCH BMW M8 COMPETITION CABRIOLET

Den exklusiva interiören understryker den unika sportegenskaperna hos en M modell utan att kompromissa med lyxen. Från M läderratten och M sportstolarna i helläderutrustning Merino via de precisa ljuslisterna vid dörrarna och mittkonsolen till M typiska, kontrastrika röda accenter – varje detalj är en bekräftelse på den uttrycksfulla sportbilskaraktären hos denna lyxiga cabriolet.

Den första BMW M8 Cabrio någonsin ger fascinationen som det ger att köra nedcabbat en helt ny dimension: Denna engagerande kombination av cabriolet-känsla, lyx, "prestanda" och elegans har inte funnits tidigare hos BMW.
Marcus Syring, designchef BMW M

DESIGN BMW M8 COMPETITION CABRIOLET

KLICKA OCH UPPTÄCK DESIGNHÖJDPUNKTERNA I EXTERIÖREN OCH INTERIÖREN.

Den progressiva designen hos BMW M8 Competition Cabriolet imponerar med ett radikalt dynamiskt och samtidigt mycket elegant linjespel, som upplevs ännu mer utsträckt och elegantare med öppen sufflett. Resultatet är en sport-cabriolet som hänför, som presenterar sin lyxiga karaktär på ett suveränt sätt ur varje perspektiv. Interiören med sina högklassiga materialval och mästerligt hantverkskunnande den perfekta enheten av kompromisslös dynamik och högsta exklusivitet.
BMW M8 Competition Cabriolet i Motegi Rödmetallic med tända strålkastare, sedd framifrån, körandes nattetid.
BMW M8 Competition Cabriolet i Motegi Rödmetallic med öppen sufflett, trefjärdedelsvy bakifrån, parkerad med man under stjärnhimmel.
BMW M8 Competition Cabriolet i Motegi Rödmetallic med öppen sufflett, sedd från sidan, parkerad nattetid vid kustväg.
BMW M8 Competition Cabriolet i Motegi Rödmetallic med öppen sufflett, sedd ur fågelperspektiv, parkerad nattetid på en asfalterad väg.
BMW M8 Competition Cabriolet i Motegi Rödmetallic, närbild på bakpartiet med LED-baklyktor och M8 Competition Badge.
BMW M8 Competition Cabriolet med öppnad sufflett, Interiör med röd kupébelysning på natten.
BMW M8 Competition Cabriolet med öppnad sufflett under stjärnhimmel, kupé med M sportstolar i läder Merino och röd stämningsbelysning.
BMW M8 Competition Cabriolet i Motegi Rödmetallic med tända strålkastare, sedd framifrån, körandes nattetid.

Smala strålkastare med BMW laserljus och markant njure med dubbelstag i Svart högglans. Lägg till detta den skulpterade M frontspoilern med stora luftintag och ventilationsgaller med bikakeformad optik. Omisskännliga detaljer som dessa ger i kombination med det hukande chassit intryck av maximal dynamik – som om M8 är redo att när som helst göra ett språng.

BMW M8 Competition Cabriolet i Motegi Rödmetallic med öppen sufflett, trefjärdedelsvy bakifrån, parkerad med man under stjärnhimmel.

Det kraftfulla bakpartiet hos BMW M8 Competition Cabriolet är ett uttryck för maximal prestanda. De markerade skuldrorna bildar en kompakt enhet tillsammans med LED-baklyktorna och de breda hjulhusen. M bakspoilern förbättrar aerodynamiken hos denna kraftfulla cabriolet, minskar oönskad lyftkraft och ger på så sätt bilen ännu högre körstabilitet.

BMW M8 Competition Cabriolet i Motegi Rödmetallic med öppen sufflett, sedd från sidan, parkerad nattetid vid kustväg.

Den flytande silhuetten hos denna lyxiga sport-cabriolet definierar med sin långsträckta front och atletiska bakparti med korta överhäng eleganta och smäckra proportioner. Det otroligt dynamiska intrycket understryks ytterligare av de imponerande 20” lättmetallfälgarna och Air Breather-dekoren i Svart högglans.

BMW M8 Competition Cabriolet i Motegi Rödmetallic med öppen sufflett, sedd ur fågelperspektiv, parkerad nattetid på en asfalterad väg.

Med öppen sufflett ger BMW M8 Competition Cabriolet intryck av att vara ännu längre och gör den extra elegant. Med stängd sufflett får bakpartiet hos lyx-cabrioleten en markerad silhuett med omisskännlig karaktär. Den högkvalitativa soft-top-suffletten fälls ned respektive upp automatiskt på endast 15 sekunder i hastigheter upp till 50 km/h.

BMW M8 Competition Cabriolet i Motegi Rödmetallic, närbild på bakpartiet med LED-baklyktor och M8 Competition Badge.

Bakpartiets kraftfulla och dynamiska design understryker med varje sportigt exklusiv detalj de imponerande kraftresurserna hos BMW M8 Competition Cabriolet. M diffusorn i Svart högglans med dubbla 100 mm ändrör på båda sidorna är sömlöst integrerad i den distinkta bakspoilern

BMW M8 Competition Cabriolet med öppnad sufflett, Interiör med röd kupébelysning på natten.

Den sportigt lyxiga förarmiljön i BMW M8 Competition Cabriolet vittnar med sina M specifika instrument om kompromisslös föraranpassning.

BMW M8 Competition Cabriolet med öppnad sufflett under stjärnhimmel, kupé med M sportstolar i läder Merino och röd stämningsbelysning.

Interiören i BMW M8 Competition Cabriolet är lika lyxig som den är oemotståndlig. De handsydda M sportstolarna i den extremt fina helläderutrustningen Merino med belyst M8-logotyp i nackstöden ger perfekt sidostöd och enastående komfort på långresor.

BMW M8 CABRIOLET OCH BMW M8 COMPETITION CABRIOLET I DETALJ. INFORMATION OCH TEKNISKA DATA

HÖJDPUNKTER BMW M850i xDRIVE CABRIOLET

EFFEKTIV SPORTIGHET, BARA ETT KLICK BORT: MOTOR, KÖRDYNAMIK OCH DESIGN

BMW M850i xDrive Cabriolet i Dravitgrå metallic med öppen sufflett, trefjärdedelsvy från sidan, parkerad framför betongkomplex.

IMPONERANDE KRAFT

DRIVLINAN HOS BMW M850i xDRIVE CABRIOLET

Den kraftfulla 8-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn i BMW M850i xDrive Cabriolet bjuder med en slagvolym på 4,4 liter, 390 kW (530 hk) och ett vridmoment på 750 Nm på ren körglädje varje gång.

BMW M850i xDrive Cabriolet i Dravitgrå metallic med öppen sufflett, trefjärdedelsvy bakifrån, körandes framför betongkomplex.

UTMÄRKT DYNAMIK

KÖRDYNAMIKEN HOS BMW M850i xDRIVE CABRIOLET

BMW M850i xDrive Cabriolet kombinerar fantastisk kördynamik med enastående komfort. För perfekt väggrepp och optimal spårstabilitet svarar High-Performance-fälgarna på 20”, BMW:s fyrhjulsdrift xDrive med M sportdifferential, det adaptiva M chassit och tillvalet elektromekanisk krängningshämmare.

BMW M850i xDrive Cabriolet i Dravitgrå metallic med öppen sufflett, trefjärdedelsvy framifrån, parkerad framför kuststräcka.

EXTRAVAGANT UTSEENDE

EXTERIÖRDESIGNEN HOS BMW M850i xDRIVE CABRIOLET

Exteriören hos BMW M850i xDrive Cabriolet imponerar med ett stort antal högkvalitativa detaljer i Ceriumgrå eller i högglanskrom som tillval, vilket ger denna lyxiga sportbil en extra förfinad look.

BMW M850i xDrive Cabriolet i Dravitgrå metallic med öppen sufflett, förarmiljö med M läderratt.

LYXIG SPORTIGHET

INTERIÖRDESIGNEN HOS BMW M850i xDRIVE CABRIOLET

Interiören i BMW M850i Cabriolet imponerar med högkvalitativa material och kombinerar enastående komfort med exklusiv sportighet.

DESIGN BMW M850i xDRIVE CABRIOLET

KLICKA FÖR ATT UPPTÄCKA HÖJDPUNKTERNA I EXTERIÖREN OCH INTERIÖREN

Designen hos BMW M850i xDrive förmedlar med sitt samspel mellan exakta linjer och kraftfulla proportioner såväl dynamik som elegans. Det är ett intryck som förstärks av högklassiga designdetaljer i galvaniserad Ceriumgrått som du endast hittar på BMW M850i xDrive Cabriolet, alternativt i högglanskrom som tillval. Här ingår till exempel njurinfattning och stavar samt Air Breather-inlägg och friforms-ändrör. Interiört skapar de mycket exklusiva klädslarna och utrustningarna en bekväm och exklusiv ambiens – samtidigt som varje detalj befinner sig samklang med den sportiga karaktären hos denna lyxiga sport-cabriolet.
BMW M850i xDrive Cabriolet i Dravitgrå metallic med öppen sufflett, trefjärdedelsvy framifrån, parkerad framför betongkomplex.
BMW M850i xDrive Cabriolet i Dravitgrå metallic med öppen sufflett, sedd ur fågelperspektiv, parkerad framför betongkomplex vid havet.
BMW M850i xDrive Cabriolet i Dravitgrå metallic med öppen sufflett, trefjärdedelsvy bakifrån, parkerad med utsikt mot havet.
BMW M850i xDrive Cabriolet i Dravitgrå metallic med öppnad sufflett, interiör med M läderratt och BMW Individual läderutrustning Merino Elfenbensvit.
BMW M850i xDrive Cabriolet i Dravitgrå metallic med öppnad sufflett, interiör med multifunktionsstolar i BMW Individual läderutrustning Merino Elfenbensvit.
BMW M850i xDrive Cabriolet i Dravitgrå metallic med öppen sufflett, trefjärdedelsvy framifrån, parkerad framför betongkomplex.

Det dynamiska frontpartiet hos BMW M850i xDrive Cabriolet med sin hexagonala dubbelnjure, njurinfattning och njurstavar i Ceriumgrå eller i högglanskrom som tillval visar redan vid första anblicken bilens sportiga ambition. Detta förstärks av de extremt smala LED-strålkastarna med BMW-laserljus och lister runt luftintagen i Svart högglans.

BMW M850i xDrive Cabriolet i Dravitgrå metallic med öppen sufflett, sedd ur fågelperspektiv, parkerad framför betongkomplex vid havet.

Den långsmala silhuetten ger i kombination med de skulpterade sidorna hos BMW M850i xDrive Cabriolet ett extra sportigt och elegant intryck. Detta förstärks ytterligare av de uttrycksfulla 20” M lättmetallfälgarna och Air Breather-inläggen i högglanskrom.

BMW M850i xDrive Cabriolet i Dravitgrå metallic med öppen sufflett, trefjärdedelsvy bakifrån, parkerad med utsikt mot havet.

Det markerade bakpartiet hos BMW M850i Cabriolet återspeglar med sin breda spårvidd och breda hjulhus prestandan hos denna exklusiva sport-cabriolet på ett perfekt sätt. De smala LED-baklyktorna och ändrören i högglanskrom på båda sidor understryker denna karaktär på ett imponerande sätt.

BMW M850i xDrive Cabriolet i Dravitgrå metallic med öppnad sufflett, interiör med M läderratt och BMW Individual läderutrustning Merino Elfenbensvit.

Interiören hos BMW M850i Cabriolet kännetecknas av hög sportig och elegant dragningskraft. BMW Individual helläderutrustningen Merino understryker premium-ambitionerna på samma sätt som M läderratten, instrumentpanelen som är klädd i finaste läder och instegslister med modellbeteckningen och de här avbildade interiörlisterna i ädelträutförande Fineline koppareffekt högglans.

BMW M850i xDrive Cabriolet i Dravitgrå metallic med öppnad sufflett, interiör med multifunktionsstolar i BMW Individual läderutrustning Merino Elfenbensvit.

De exklusiva multifunktionsstolarna för föraren och framsätespassageraren i BMW M850i xDrive Cabriolet med aktiv stolsventilation och nackvärmare överträffar även högsta förväntningar. Stolarna är klädda med finaste läder och har elektrisk inställning av ryggstödsbredd, justerbart svankstöd och manuell inställning av sitsdjupet för optimal anpassning till de personliga behoven.. Dessutom kombinerar de högsta komfort och utmärkt sidostöd i alla körsituationer.

BMW M850i xDRIVE CABRIOLET MOTOR, UTRUSTNING OCH TEKNISKA DATA.

FUEL CONSUMPTION AND CO2 EMISSIONS.

Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

* Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från och med 1 januari 2020 har WLTP helt ersatt den tidigare körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande – i WLTP är uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se

Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.bmw.se/wltp.

Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

Elektrisk räckvidd påverkas av faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utomhustemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning/kupékylning.

Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.

 

 

Läs mer