BMW eMobility publik laddning

LADDA PÅ VÄG.

Ladda enkelt och flexibelt längs vägen.

Ladda på väg.Ladda enkelt och flexibelt längs vägen.

LADDNING LÄNGS VÄGEN FÖR DIN BMW.

Den publika laddningstjänsten BMW Charging ger dig tillgång till det ständigt växande nätverket av publika laddstationer i stadskärnan, på parkeringsplatser och längs vägarna med bara ett kort eller en app. Laddnätverket omfattar mer än 600.000 laddpunkter i Europa varav mer än 15.000 av dem finns i Sverige. Där inkluderas även High Power-Charging stationer när du behöver ultrasnabb laddning av din elbil.

 

Laddpunkterna visas på bmw-charging.com eller i appen och du ser dem även med hjälp av navigationssystemet i din BMW eller i My BMW-appen. För att starta en laddning använder du ett BMW Charging. Laddkortet ingår i leveransen av din nya BMW men går också att beställa separat på bmw-charging.com. Vid köpet av din BMW ingår dessutom en Mode 3-kabel vilken du använder om laddstationen inte redan är utrustad med fast laddkabel.

 

Registrera dig för BMW Charging och välj mellan de två olika abonnemangen, Active och Flex samt tilläggspaketet IONITY Plus. Active och IONITY Plus passar dig som reser ofta och behöver laddning på vägen. Flex är för dig som mer sällan behöver laddning på vägen. Som ny elbilsägare kan du ladda i hela Europa helt utan grundavgift under de första 12 månaderna till attraktiva priser. Nya ägare till BMW iX1-, BMW iX3-, BMW iX-, BMW i4-, BMW i5- och BMW i7 betalar dessutom ingen grundavgift för IONITY Plus-paketet under de första 12 månaderna och kan då ladda på våra IONITY High Power Charging-stationer till förmånliga priser.

 

Nu kan du med en elbil eller laddhybrid från BMW ladda på ännu fler laddstationer med BMW Charging. Nu finns nämligen Recharge (tidigare Fortum Charge & Drive) med sitt omfattande laddnätverk, vars snabbladdningsstationer framförallt finns i anslutning till McDonalds restauranger. Med Recharge-nätverket ingår ytterligare ca 450 laddpunkter i Sverige varav mer än 150 är snabbladdare och ultrasnabbladdare. Recharge planerar att kraftigt utöka antalet ultrasnabbladdare de kommande åren, bland annat i samarbete med Preem.

Läs mer
BMW eMobility laddningsstation elbil laddning hemma

Ladda i ett av Europas största nätverk.

Med BMW Charging kan du ladda över hela Europa i ett av de största offentliga laddingsnätverken. Allt du behöver för det ingår i leveransomfattningen.

Läs mer
BMW eMobility laddningsstation elbil laddning på resan

Ladda bekvämt på vägen - utan app eller laddningskort.

Med Plug & Charge startar din BMW laddningsförloppet automatiskt vid lämpliga laddstolpar och avräkningen sker smidigt via ditt sparade avtal.

INNOVATIV UNDERHÅLLNING.

Gaming på väg.

Fördriv tiden under laddning med ett stort urval av AirConsole-spel på BMW Curved display. Vare sig ni är en eller flera spelare förvandlar AirConsole Gaming din BMW till en spelkonsol. Slå dina egna höga poäng eller utmana andra passagerare på BMW Curved Display medan du väntar. Era smartphones fungerar som styrenheter. Ni behöver bara skanna QR-koden på Control Display och sedan är det bara att spela. AirConsole Gaming ingår i BMW Digital Premium.

 

BMW iX publik laddning
Public Charging med charging card

BMW Charging Card.

BMW Charging-kortet som ingår i köpet av din BMW ger dig tillgång till det ständigt växande nätverket av publika laddstationer. Laddnätverket inkluderar även High Power Charging-stationer för ultrasnabb laddning av din elbil. Se laddstationer som ingår i nätverket här.

 

Med Active-abonnemang laddar du till attraktiva fasta priser. Ett år utan grundavgift för nya elbilsägare. BMW iX1-, BMW iX3-, BMW iX-, BMW i4-, BMW i5- och BMW i7-kunder får dessutom automatiskt IONITY Plus i ett år utan grundavgift.  Se priser här

 

Registrera dig
Public charging med IONITY

IONITY.

IONITY är ett joint venture-företag med BMW Group som medgrundare vilket erbjuder ett laddningsnätverk med hög kapacitet för ultrasnabb laddning av elbilar i Europa. BMW Charging-kortet, som ingår i köpet av din BMW, ger dig tillgång till samtliga IONITY-stationer. Med tilläggspaketet IONITY Plus laddar du till förmånliga priser.  

Upptäck IONITY
BMW Connected Charging

Connected Charging.

BMW Maps och Connected Charging hjälper dig att hitta närmaste laddstation längs vägen och visar var du hittar intressepunkter såsom kaféer och restauranger, så att du kan använda laddningstiden så meningsfullt som möjligt. Du kan begränsa din sökning genom att t.ex. bara söka efter snabbladdningsstationer eller specifika laddoperatörer.

Status för laddningen kan du följa i My BMW App eller direkt i bilen. My BMW App ger dig även en push-notis så snart önskad laddnivå har uppnåtts.

Läs allt om BMW Maps och connected charging här.

 

 

Upptäck My BMW App
BMW eMobility elbil ladda laddningskabel (Mode 3) för publik laddning

Mode 3-laddningskabel.

I köpet av din BMW ingår en Mode 3-kabel med en laddkapacitet på upp till 11kW som standard. Den 5 meter långa laddkabeln använder du vid publika laddstationer eller till din laddbox hemma, om dessa inte är utrustade med en fast kabel.

Hitta närmaste publika laddningsstation för din elbil eller laddhybrid.

LADDTIDER FÖR 100 KM RÄCKVIDD.

BMW Charging erbjuder flera sätt att ladda din BMW hemma, på jobbet eller när du reser. Den imponerande laddeffekten gör att du exempelvis kan ladda din BMW iX xDrive50 till en räckvidd av 100 km på bara ca 6 minuter på någon av IONITY´s ultrasnabba High Power Charging-stationer. Alla laddtider anges utifrån optimala laddningsförhållanden och enligt WLTP-körcykeln.

Läs mer
BMW iX40 laddtider

Ladda på resan för 100 km räckvidd.

Ca 8 min – High Power Charging

Ca 21 min – Snabbladdningsstation (50kW)

Läs mer
BMW iX xDrive50

Ladda på resan för 100 km räckvidd.

Ca 6 min – High Power Charging

Ca 21 min – Snabbladdningsstation (50 kW)

Läs mer
iX M60 laddtider

Ladda på resan för 100 km räckvidd.

Ca 6 min – High Power-laddstation (max. laddningsnivå)

Ca 21 min – Snabbladdningsstation (50kW)

Läs mer
BMW iX1 xDrive30 U11 BEV 2022 Mineralvit metallic sedd bakifrån public charging

Ladda på resan och få 100 km räckvidd.

Ca 8 min – High-Power Charging

 

Ca 19 min – Snabbladdningsstation (50 kW)

Läs mer
BMW iX3 laddtider

Ladda på resan för 100 km räckvidd.

Ca 7 min – High-Power Charging

Ca 20 min – Snabbladdningsstation (50 kW)

Läs mer
BMW i4 laddtider

Ladda på resan för 100 km räckvidd.

Ca 4 min – High-Power Charging

Ca 18 min – Snabbladdningsstation (50 kW)

Läs mer
BMW i4 M50

Ladda på resan för 100 km räckvidd.

Ca 5 min – High Power Charging

Ca 21 min – Snabbladdningsstation (50 kW)

Läs mer
BMW i7

Ladda på resan för 100 km räckvidd.

Ca 6 min – High Power Charging

Ca 21 min – Snabbladdningsstation (50 kW)

Läs mer

Beräkningen tar hänsyn till förbrukning och laddeffekt. Värdena avser en batteristarts- och omgivningstemperatur på 29–33 °C med certifieringsvärden under uteslutande av extraförbrukare som t.ex. stolsvärme, displayer och klimatanläggning. Individuell förbrukning kan avvika (beroende på t.ex. körprofil, temperatur, omgivningsvillkor), liksom den individuella laddeffekt som kan uppnås (beroende på t.ex. batteriladdningsnivå, fordonsklimatisering). Till grund för förbrukningen ligger WLTP Best Case. Till grund för laddeffekten ligger högsta möjliga laddeffekt (beroende på laddningstyp och fordon).

Läs mer

Frågor och svar om laddning för elbilar och laddhybrider.

 • Vad är BMW Charging?
 • Var kan jag ladda min elbil eller laddhybrid när jag är på resa?
 • Hur får jag ett BMW Charging-kort för att ladda vid publika laddstationer?
 • Vad kostar det att ladda i det publika laddnätverket för BMW Charging?
 • Vart vänder jag mig om jag behöver få hjälp med mitt BMW Charging-kort?
 • Hur många laddpunkter och laddoperatörer ingår i BMW Charging-nätverket?
 • Hur lång tid tar det att ladda en elbil?
 • Vad bör jag tänka på när laddar min laddhybrid?
 • Hur hittar jag lämpliga laddare när jag är på resa?
 • Vad är skillnaden mellan att ladda med växelström (AC), likström (DC) och laddning via en HPC-laddstolpe (High-Power-Charging)?
 • Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  * Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från och med 1 januari 2020 har WLTP helt ersatt den tidigare körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande – i WLTP är uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.bmw.se/wltp.

  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Elektrisk räckvidd påverkas av faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utomhustemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning/kupékylning.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.