BMW Z4 M40i G29 2019 Cabriolet BMW Individual Frozen Grey metallic trefjärdedelsvy bakifrån

THE Z4

BMW Z4 M40i G29 2019 Cabriolet BMW Individual Frozen Grey metallic trefjärdedelsvy bakifrån

BMW Z4 M40i: UTRUSTNING

BMW Z4 M40i Roadster imponerar i alla avseenden. Här hittar du all information om det stora utbudet av sportiga design-utrustningar, prestandainriktad teknik och innovativa förarassistanssystem.

Läs mer
THE Z4BMW Z4 M40i: UTRUSTNING

KÖRDYNAMIK OCH DESIGN FÖR BMW Z4 M40i.

Prestanda och estetik som engagerar.

BMW Z4 M40i visar prov på sitt sportiga DNA ur alla vinklar. BMW njuren i meshdesign, den eleganta suffletten och detaljerna i BMW Individual Shadow Line är tydliga symboler för de dynamiska köregenskaperna. En utstrålning som på vägarna översätts till medryckande prestanda. Med den allra senaste tekniken och innovativa drivline- och chassikomponenter levererar bilen imponerande prestanda – och kördynamik som är i en klass för sig.

BMW Z4 M40i Roadster G29 2019 Cabriolet BMW Individual Frozen Grey metallic körandes trefjärdedelsvy framifrån
6-cylindrig M TwinPower-bensinmotor BMW Z4 M40i G29 2019

6-cylindrig M TwinPower Turbo bensinmotor

Den raka sexcylindriga BMW M TwinPower Turbo-bensinmotorn på 3,0 liter från den nya generationens BMW EfficientDynamics motorfamilj kännetecknas av imponerande kraftutveckling, silkeslen gång och ett mäktigt motorljud. Tack vare Dubbel-VANOS, Valvetronic, direktinsprutning och TwinScroll-turboaggregat levererar motorn 250 kW (340 hk) och vridmomentet är imponerande 500 Nm.
Adaptivt M chassi BMW Z4 M40i Roadster G29 2019

Adaptivt M-chassi.

Det adaptiva M chassit är sänkt tio millimeter och anpassas elektroniskt till körförhållandena och körsituationen i alla lägen. Dessutom kan föraren ställa in chassits egenskaper efter den önskade körstilen med Driving Experience Control – från komfortabel till sportig inställning med extra smidiga köregenskaper.
M sportdifferential BMW Z4 M40i G29 2019 detaljvy

M sportdifferential.

M sportdifferentialen ger optimalt drivgrepp och maximal körstabilitet även vid fullt gaspådrag ut ur tvära svängar, vid höga kurvhastigheter eller vid körning på olika underlag. Drivgreppet maximeras via en elektroniskt reglerad lamellspärr som minskar skillnaderna i rotationshastighet mellan bakhjulen.
Steptronic sportväxellåda BMW Z4 M40i G29 2019 närbild på växelförare kupé

Steptronic Sportväxellåda.

Den 8-stegade Steptronic-sportväxellådan med Launch Control ger mycket sportig växling, såväl automatiskt som manuellt med växelväljarspaken eller växelpaddlarna – för allt från behagligt glidande till dynamisk körning. I lägena Sport och Sport+ och med växelväljarspaken i vänstra läget S/M är växlingskarakteristiken inställd på högsta möjliga prestanda.
Variabel sportstyrning BMW Z4 M40i Roadster G29 2019 ratt förarmiljö

Variabel sportstyrning.

Den variabla sportstyrningen med Servotronic möjliggör direkta och smidiga köregenskaper med mindre rattmotstånd. Styrningens utväxling rättar sig efter rattutslaget. Det innebär ännu bättre kontroll vid sportig körning samt gör att det krävs mindre styrkraft vid parkering och i svängar.
M sportbromsar BMW Z4 M40i G29 2019 BMW Individual Frozen Grey metallic vy från sidan Fälg

M sportbromsar (från 30i, extrautrustning för 20i).

M sportbromsar med 4-kolvs fasta bromsok fram och 1-kolvs flytande bromsok bak i blå färg med M-logo har stora bromsskivor och därmed extra stor bromskraft.
Dubbelnjure i mesh-design BMW Z4 M40i Roadster G29 2019 BMW Individual Frozen Grey metallic närbild framifrån

BMW-njure i nätdesign.

Beroende på det valda motoralternativet varierar BMW-njurens nätdesign, men är i alla utföranden en dynamisk accent i fronten. I basutförandet är nätgallret i Svart högglans, med Sport Line och M Sport är utförandet i Aluminium matt, och i alla dessa varianter är njurens infattning i krom. Toppmodellen M40i utmärker sig genom att den karakteristiska BMW-njuren är utförd helt i Ceriumgrå.
Air Breather BMW Z4 M40i G29 2019 BMW Individual Frozen Grey metallic Närbild

Air Breather.

Tillsammans med Air Curtain i frontspoilern gör Air Breather, som är placerade bakom de främre hjulhusen, att luftvirvlarna i hjulhuset kan reduceras avsevärt genom att fartvinden kanaliseras bättre – ett effektivt sätt att minska luftmotståndet. Samtidigt är de läckra accenter som understryker bilens atletiska karaktär.
M aerodynamikpaket BMW Z4 M40i G29 2019 BMW Individual Frozen Grey metallic vy från sidan

M Aerodynamikpaket.

M Aerodynamikpaket med M-specifik frontspoiler, bakspoiler och tröskelbreddare i karossens färg samt diffusorinsats i Dark Shadow metallic ger en riktigt sportig och dynamisk look. Komponenterna vässar inte bara stilen, utan bidrar också till att optimera bilens aerodynamiska egenskaper.
Ändrör BMW Z4 M40i G29 2019 BMW Individual Frozen Grey metallic vy bakifrån närbild

Ändrör i friformsdesign

Ändrör i friform-utförande på vänster och höger sida gör bakpartiet till ett tydligt bevis på bilens prestanda.
M Sportstolar BMW Z4 M40i G29 2019 Interiör

M sportstolar.

M sportstolar med integrerade nackskydd, låg sittposition och höga stöd för sitsen och sidorna ger både föraren och passageraren bättre stöd i sidled, även vid snabba och tighta kurvtagningar. Tack vare den integrerade inställningen av ryggstödsbredden kan stolen anpassas individuellt till förarens respektive passagerarens kroppsbyggnad.
M läderklädd ratt BMW Z4 M40i G29 2019 Förarplats

M-lädersportratt.

M lädersportratt inklusive multifunktion och M-emblem har sportig design med tre ekrar. En rattkrans i läder Walknappa Svart och markerade tumgrepp ger ratten en sportig och distinkt styrkänsla som bidrar till en ännu mer dynamisk körupplevelse.

FÖRARASSISTANSSYSTEMEN I BMW Z4 M40i.

Digitala tjänster och intelligenta förarassistanssystem.

BMW Z4 M40i Roadster är utrustad med en rad intelligenta förarassistanssystem. Från parkeringsassistenten till röststyrningen BMW Intelligent Personal Assistant höjer de innovativa teknologierna komforten och säkerheten under körning. Samtidigt som den erbjuder förstklassig åkkomfort i alla lägen.

Driving Assistant BMW Z4 M40i G29 2019 kamera närbild

Driving Assistant.

Säkerhetspaketet Driving Assistant omfattar de kamerabaserade systemen frontalkrocksvarning med bromsfunktion, manuell Speed Limit-assistent inkl Speed Limit-information med visning av omkörningsförbud och framförhållning samt körfältsassistent. Dessutom ingår de radarbaserade funktionerna Lane Change Warning samt varningar för trafik från sidan bak och påkörning bakifrån.
Parking Assistant BMW Z4 M40i G29 2019 Instrumentdisplay

Parking Assistant.

Parking Assistant underlättar parkering av bilen. Backkameran ser till att ge bättre sikt bakåt. Den aktiva parkeringsdistanskontrollen ger bättre skydd mot parkeringsskador. Parkeringsassistenten parkerar bilen automatiskt längs med och vinkelrätt mot körbanan och kör ut från parkeringsfickan igen.
Aktiv farthållare BMW Z4 M40i G29 2019 närbild ratt

Aktiv farthållare.

Den aktiva farthållaren med Stop&Go håller avståndet till framförvarande fordon i hastigheter mellan 30 och 160 km/h och kan stanna och starta igen i trögflytande trafik. Den manuella Speed Limit-assistenten gör att farthållaren kan ta hänsyn till gällande hastighetsbegränsningar. Frontalkrocksvarningen med bromsfunktion reagerar på stillastående bilar, fotgängare och cyklister.
BMW Head-Up Display BMW Z4 M40i G29 2019

BMW Head-Up Display.

BMW Head-Up Display med hela färgskalan projicerar information som är viktig för körningen direkt i förarens synfält, utan att distrahera föraren från trafiken. Bland annat visar den aktuell hastighet och – beroende på utrustning – navigationsanvisningar, Speed Limit-information med omkörningsförbud samt telefon- och infotainmentfunktioner.
BMW Intelligent Personal Assistant BMW Z4 M40i G29 2019 Instrumentdisplay

BMW Intelligent Personal Assistant.

”Hey BMW” Vore det inte underbart om det även fanns en personlig assistent i din BMW? Med BMW Intelligent Personal Assistant kan du kommunicera med din BMW på ett helt nytt och smidigt sätt. Den vet vad du behöver, har en inlärningsfunktion, blir bara bättre och bättre och hjälper till dig i alla situationer. Du kan även ge den ett personligt aktiveringsord. Assistenten kan förklara allt som har med bilen att göra så att även du lär känna din BMW ännu bättre. *Tjänsten är inte tillgänglig på den svenska marknaden för närvarande.