BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 Safirsvart metallic, sedd snett bakifrån körandes
DrivmedelBensin

THE 2

BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 Safirsvart metallic, sedd snett bakifrån körandes

NYA BMW M240i xDRIVE COUPÉ

DrivmedelBensin
THE 2NYA BMW M240i xDRIVE COUPÉ

Radikalt sportig. Banbrytande unik: Med sin hisnande dynamik och temperamentsfulla smidighet bjuder nya BMW M240i xDrive Coupé på imponerande prestanda som saknar motstycke i klassen. Och som framför allt ger fantastisk körglädje. Oavsett om vi talar om acceleration, kurvtagningar eller raksträckor följer pulsen och adrenalinpåslaget varvräknarnålen. Den progressivt vässade treboxdesignen understryker dessutom med varenda detalj den kompromisslösa sportigheten och ger M240i xDrive Coupé ett optimalt unikt utseende.
 

Läs mer

PRESTANDA FÖR BMW M240i xDRIVE COUPÉ.

Drivlina, chassi och prestanda.

BMW M240i xDrive COUPÉ.

Hisnande dynamik och smidighet kombinerat med obegränsad vardagsfunktionalitet.
  • BMW M TwinPower Turbo Reihen-6-Zylinder Benzinmotor mit 374 PS
  • M Sportfahrwerk, M Sportdifferenzial und M Sportbremse als Serienausstattung
  • Intelligenter Allradantrieb BMW xDrive
  • 275 kW (374 PS), 500 Nm, 0–100 km/h in 4,3 Sek.
BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 Safirsvart metallic, sedd snett framifrån

BMW M240i xDRIVE COUPÉ – PRODUKTHÖJDPUNKTER.

Kördynamik och designutrustningar hos BMW M240i xDrive Coupé.

Enastående prestanda möter ett fulländat visuellt uttryck: Med sin kraftfulla, raka 6-cylindriga BMW M TwinPower-bensinmotor med en effekt på 374 hk (275 kW) och sportiga teknikfunktioner som adaptivt M chassi, M sportdifferential eller variabel sportstyrning erbjuder M240i xDrive Coupé en dynamisk körupplevelse, fylld av kraft och smidighet – kombinerat med ytterst exakt väghållning. Sportbilsprestandan vässas ytterligare med M Aerodynamikpaketet och M motorsportteknikpaketet. De kraftfulla och smidiga köregenskaperna kompletteras av M specifika designdetaljer i Ceriumgrått och exklusiva höjdpunkter i interiören.

BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 Safirsvart metallic, sedd snett bakifrån körandes
BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 Rak 6-cylindrig BMW M TwinPower Turbo-bensinmotor närbild

Rak 6-cylindrig M TwinPower Turbo-bensinmotor.

En toppatlet som förmedlar ren körglädje: Den raka, 6-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn har en överlägsen kraftutveckling och ett sportigt motorljud. Dubbel-VANOS, Valvetronic, direktinsprutning och TwinScroll-turboaggregat ger imponerande prestanda.
Variabel sportstyrning Adaptivt M chassi BMW M240i xDrive Coupé G42 2021

Adaptivt M chassi och variabel sportstyrning.

Det adaptiva M chassit anpassas elektroniskt till körförhållandena och körsituationen i alla lägen. Dessutom kan du ställa in chassits egenskaper för den önskade körstilen med Driving Experience Control – från komfort till sportig inställning med utpräglat smidiga köregenskaper. Den variabla sportstyrningen med Servotronic möjliggör direkta och smidiga köregenskaper med mindre rattmotstånd. Styrningens utväxling rättar sig efter rattutslaget. Det innebär ännu bättre kontroll vid sportig körning samt gör att det krävs mindre styrkraft vid parkering och i svängar.
BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 BMW chassi M sportdifferential

M sportdifferential.

M sportdifferentialen ger optimalt drivgrepp och maximal körstabilitet även vid fullt gaspådrag ut ur tvära svängar, vid höga kurvhastigheter eller vid körning på olika underlag. Drivgreppet maximeras via en elektroniskt reglerad lamellspärr som minskar skillnaderna i rotationshastighet mellan bakhjulen.
BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 Safirsvart metallic, sedd snett från sidan Steptronic-sportväxellåda

Steptronic Sportväxellåda.

Den 8-stegade Steptronic-sportväxellådan ger om så önskas mycket sportig växling. Både vid automatisk och manuell växling med växelväljarspaken eller växelpaddlarna – för allt från avspänd och lugn körning till en utpräglat dynamisk körstil. I läget SPORT PLUS och med växelväljarspaken i vänstra läget S/M är växlingskarakteristiken inställd på högsta möjliga prestanda.
BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 M sportbroms mörkblå metallic närbild

M sportbromsar (från 30i, extrautrustning för 20i).

M sportbromsar med 4-kolvs fasta bromsok fram och 1-kolvs flytande bromsok bak i mörkblå metalliclack med M logotyp har större bromsskivor och därmed extra stor bromskraft. De är anpassade för att leva upp till bilens stora kördynamiska potential och ger extremt hög bromskraft även vid utpräglat sportig körning och i regn.
BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 Safirsvart metallic sedd framifrån

Frontdesign.

Fronten hos BMW M240i xDrive Coupé är maximalt sportig och banbrytande: Motorhuvens Powerdome talar sitt tydliga språk. De uttrycksfulla njurarna har en ram i Ceriumgrått och nya spjäll som öppnas och stängs beroende på motorns luftbehov. De distinkta strålkastarna citerar legendariska BMW Coupé-ikoner som BMW 2002, och den M specifika frontspoilern – en del i M Aerodynamikpaketet som ingår som standard – förstärker tillsammans med de markerade, triangelformade luftintagen i Ceriumgrått på sidorna denna M modells imponerande dynamik.
BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 Safirsvart metallic sedd bakifrån

Bakpartiets design.

Bakpartiet hos BMW M240i xDrive Coupé ger ett kraftfullt och smidigt intryck. Baklyktornas placering långt ut mot sidorna förstärker bilens breda stance ytterligare, och bakspoilern i bilens färg förbättrar med sin aerodynamiska form bilens köregenskaper samtidigt som den ger bilen en ännu sportigare framtoning. Det gör även den M specifika bakspoilern, som imponerar med sin uttrycksfulla diffusor i Svart högglans och ett distinkt Hexagon-inlägg. De dynamiska köregenskaperna kompletteras av ändrörslister i friformsdesign lackerade i Ceriumgrått.
BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 Safirsvart metallic sedd från sidan

Sidodesign.

Sedd från sidan har BMW M240i xDrive Coupé en radikalt sportig coupé-silhuett. Den agila treboxdesignen med långsträckt motorhuv, korta överhäng och ett passagerarutrymme som har flyttats bakåt ger bilen en mycket dynamisk framtoning. De upprättstående njurarna, bilens så kallade Sharknose, ger sidornas design extra dynamik. M backspegelkåporna i Ceriumgrått och de markerade skulderlinjerna, som sträcker sig från strålkastarna till baklyktorna, understryker bilens sportprestanda.
BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 M Sportstolar

M sportstolar.

M sportstolar är skålade, har delvis integrerat nackstöd och ett stort antal inställningsfunktioner för att ge dig och framsätespassageraren bästa tänkbara sidostöd. Dessutom kan ryggstödets bredd ställas in individuellt. Den speciella designen med svart M logotyp visar tydligt bilens sportiga ambition.
BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 M lädersportratt

M-lädersportratt.

M lädersportratt med tre ekrar inklusive multifunktion, M-emblem och en inbyggd förarairbag. En rattkrans i läder Walknappa Svart och svart söm med markerade tumgrepp ger ratten en sportig och distinkt styrkänsla.
BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 M accentdetaljer dörrsida närbild

M accentdetaljer.

De upplysta M accentdetaljerna ger M-färgerna liv, något som fångar blicken i kupén. De upplysta ytorna i M-färger på dörrsidan betonar bilens exklusiva och sportiga egenskaper. Fadingeffekten betonar dynamiken som den starkaste bokstaven i världen står för.

COCKPIT OCH TEKNIK.

Hanteringskoncept, digitala tjänster och förarassistanssystem i BMW M240i xDrive Coupé.

Extremt fokuserad och med kompromisslöst bra anslutning: På den förarorienterade förarplatsen i BMW M240i xDrive Coupé omges du av den allra senaste tekniken. Dra nytta av de smarta förarassistanssystemen under körning och när du ska parkera, eller kommunicera med din BMW via BMW Intelligent Personal Assistant. Dessutom har du tillgång till en mängd olika anslutningsfunktioner och digitala tjänster som kopplar upp dig på ett optimalt sätt med din BMW och världen – för uppdaterad mobilitet på allra högsta nivå.

BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional med navigation omfattar en 10,25' stor högupplöst informationsdisplay med pekfunktion och en helt digital 12,3' instrumentdisplay. BMW Operating System 7 kan bland annat styras med kontrollreglaget iDrive Touch.
BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 BMW Intelligent Personal Assistant

BMW Intelligent Personal Assistant (tjänsten är inte tillgänglig på den svenska marknaden för närvarande).

Vore det inte underbart om dina personliga fordonsexperter fanns i din BMW? Med BMW Intelligent Personal Assistant kan du kommunicera med din BMW. Säg dina kommandon med helt vanlig röst för att styra bilens många funktioner. Intelligent Personal Assistant kan dessutom förklara allt som har med bilen att göra så att du lär känna din BMW ännu bättre.
BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 Driving Assistant

Driving Assistant.

Säkerhetspaketet Driving Assistant omfattar frontalkollisionsvarning med bromsingrepp, Speed Limit Assist inkl. Speed Limit Info med indikering av omkörningsförbud och prognos samt varning för korsande trafik bak. Körfältsassistenten med filbytesvarning och aktivt återföring samt varning för kollision bakifrån kompletterar omfattningen.
BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 Parking Assistant Plus

Parking Assistant Plus.

Parking Assistant Plus underlättar parkering och vändning på små ytor. Det omfattar bl a Surround View-systemet med Top View, Panorama View och 3D View samt parkeringshjälp på sidan, nödbromsfunktionen aktiv parkeringsdistanskontroll, parkeringsassistent för parkering parallellt med eller vinkelrätt mot gatan och backningsassistent.
BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 smartphone-integrering

Smartphone-integrering.

Vill du inte vara utan dina smartphone-funktioner utan vill kunna styra dem som vanligt när du sitter i din BMW? Smartphone-integreringen gör att bilen stödjer Apple CarPlay® och Android Auto® med trådlös kommunikation mellan din smartphone och bilen. Det gör att du kan använda dina viktigaste appar även i bilen.
BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 BMW Remote Software Upgrade

Remote Software Upgrade.

Se till att bilen alltid har den senaste programvaruversionen installerad. Med hjälp av Remote Software Upgrade är och förblir din BMW alltid uppdaterad. Du laddar ner uppgraderingarna via My BMW-appen eller via bilens inbyggda SIM-kort och därefter installera programvaran. På så sätt kan du låsa upp fler funktioner i din BMW.

TEKNISKA DATA FÖR BMW 2-SERIE COUPÉ M.

BMW M240i xDrive COUPÉ.

Motoreffekt i kW (hk) vid varv/min:  

275 (374)/ 5.500–6.500

Max vridmoment i Nm vid varv/min:  

500/ 1.900-5.000

Acceleration 0-100 km/h i sekunder:

4.3

Bränsleförbrukning, blandad körning, i l/100 km:

8,8–8,1

BMW M240i xDrive Coupé G42 2021 Safirsvart metallic
BMW hjul- och däck EU-märkning förstorad bild

BMW FÄLGAR OCH DÄCK.

Däcken till våra bilar testas noggrant med upp till 50 olika kvalitetskriterier – avsevärt fler än vad som krävs enligt gällande EU-bestämmelser. Här hittar du all information om egenskaperna hos däcken som BMW använder.

BMW M PERFORMANCE PARTS OCH BMW ORIGINALTILLBEHÖR 2-SERIE COUPÉ M.

BMW M240i xDrive Coupé erbjuder dynamisk körglädje och en mängd olika sportiga utrustningar. För dina speciella behov finns BMW originaltillbehör. Naturligtvis med individuella komplement och extratillbehör, som i fråga om kvalitet, design och prestanda är perfekt kalibrerade i denna karaktärsfulla sportbil och ger dig maximalt mervärde – oavsett vilka planer du har.

M Performance kylargrill i kolfiber BMW 2-serie Coupé G42 2021

M Performance dekorgaller kolfiber för fronten.

Renodla karaktären: Ramen till M Performance kylargrillen är tillverkad i högkvalitativ kolfiber. För ett extra exklusivt, sportigt och individuellt utseende.
M Performance bakspoiler i kolfiber BMW 2-serie Coupé G42 2021

M Performance bakspoiler i kolfiber.

M Performance bakspoiler i kolfiber understryker bilens exklusiva, sportiga ger optimerade aerodynamiska värden utseende och säkerställer optimerade aerodynamiska värden.
M Performance bakre diffusor i kolfiber BMW 2-serie Coupé G42 2021

M Performance bakspoiler i kolfiber.

M Performance bakspoilern i kolfiberoptik ger ett modernt helhetsintryck och framhäver bilens sportiga look.
20'' M Performance smidd fälg Y-eker 795 M Jet svart matt BMW 2-serie Coupé G42 2021

20'' M Performance smidd fälg Y-eker795 M Svart matt.

20'' Performance smidda fälgar Y-eker 795 M Svart matt. Komplett uppsättning sommarhjul med däcktryckskontroll och Run Flat-däck.
M Performance ratt BMW 2-serie Coupé G42 2021

M Performance ratt.

Handfasta argument: Ratten med greppområden i alcantara ligger synnerligen bra och skönt i handen – för en för sportig känsla vid styrning.
M Performance ryggstöd i Alcantara/öppenporig kolfiber BMW 2-serie Coupé G42 2021

M Performance ryggstöd i Alcantara/öppenporig kolfiber.

Exklusiva M Performance ryggstöd i öppenporig kolfiber klädd med Alcantara ger stolarna ett den rätta banracingkaraktären.
BMW takbox 320 Svart/Titansilver BMW 2-serie Coupé G42 2021

BMW Takbox 320 Svart/Titansilver.

Låsbar takbox som kan öppnas från båda sidor. Den 320 liter stora takboxen finns i Svart/Titansilver och passar alla BMW lasthållarsystem.
BMW bakre cykelhållare Pro 2.0 BMW 2-serie Coupé G42 2021

BMW Bakre cykelhållare Pro 2.0

Lätt och stabil BMW bakre cykelhållare Pro 2.0 för två cyklar/E-Bikes. Max. belastning är 60 kg och hållaren kan fällas ihop.
BMW allvädersmattor fram BMW 2-serie Coupé G42 2021

BMW allvädersmattor fram.

BMW allvädersmattor med perfekt passform som skyddar fotutrymmet fram mot smuts och väta. I Svart med spänne i rostfritt stål.
BMW formpressad skyddsmatta för bagageutrymmet BMW 2-serie Coupé G42 2021

BMW formpressad skyddsmatta för bagageutrymmet.

Svarta, slitstarka mattor med perfekt passform som skyddar mot smuts och väta.
19'' M Performance lättmetallfälg Y-eker 898 M Frozen Gunmetal Grey BMW 2-serie Coupé G42 2021

19'' M Performance lättmetallfälg Y-eker 898 M Frozen Gunmetal Grey.

19'' M Performance lättmetallfälgar fälgar Y-eker 898 M i Frozen Gunmetal Grey. Komplett uppsättning sommarhjul med däcktryckskontroll.
BMW Advanced Car Eye 2 BMW 2-serie Coupé G42 2021

BMW Advanced Car Eye 2.

Den högupplösta Full-HD-kameran visar automatiskt vad som händer framför och bakom bilen när systemet registrerar vibrationer.
BMW 2-serie Coupé G42 2021 Thundernight metallic sedd snett framifrån parkerad framför lagerbyggnad

BMW 2-SERIE COUPÉ.

Sportigt eleganta BMW 2-serie Coupé imponerar med sin temperamentsfulla dynamik med bakhjulsdrift och modern komfort i den exklusiva interiören.

BMW SERVICE INCLUSIVE FÖR BMW M240i xDrive COUPÉ.

BMW Servicemedarbetare hälsar på kund

#whateverhappens. Koppla av på resan: Det här paketet ger 100 % transparens och enkel planering när du ska välja löptid eller räckvidd.

  • Service med fordonskontroll enligt BMW:s standarder
  • Service av mikrofilter
  • Service av bromsvätska