BMW 8-serie Coupé, trefjärdedelsvy framifrån, bild som fokuserar på motorhuven.

THE 8

BMW 8-serie Coupé

THE 8BMW 8-serie Coupé

UTFÖRANDEN OCH EXTRAUTRUSTNINGAR

Utföranden och extrautrustningar för BMW 8-serie Coupé

BMW 8-serie Coupé

BMW 8-serie Coupé förenar sportighet och elegans med suverän lätthet – och skapar en oemotståndlig estetik. En mängd exklusiva detaljer invändigt och utvändigt samt maximal komfort framhäver den dynamiska och högkvalitativa karaktären.

BMW 8-serie Coupé, utrustning

BMW 8-serie Coupé förenar sportighet och elegans med suverän lätthet – och skapar en oemotståndlig estetik. En mängd exklusiva detaljer invändigt och utvändigt samt maximal komfort framhäver den dynamiska och högkvalitativa karaktären.

  • Exteriör

  • Interiör

M Sportpaket

Med M Sportpaket gör du bilen dynamisk. Frontspoiler, tröskelbreddare och bakspoiler med diffusorinsats i Dark Shadow metallic riktar uppmärksamheten mot exteriören och förbättrar samtidigt aerodynamiken och smidigheten. Dessutom optimerar M sportchassit och M lättmetallfälgarna de kördynamiska kvaliteterna märkbart.

BMW 8-serie Coupé M Sportpaket

Med M Sportpaket gör du bilen dynamisk. Frontspoiler, tröskelbreddare och bakspoiler med diffusorinsats i Dark Shadow metallic riktar uppmärksamheten mot exteriören och förbättrar samtidigt aerodynamiken och smidigheten. Dessutom optimerar M sportchassit och M lättmetallfälgarna de kördynamiska kvaliteterna märkbart.

  • Exteriör

  • Interiör

DESIGN

Designen för BMW 8-serie Coupé

En fascinerande syn: BMW 8-serie Coupé utstrålar extrem sportighet med sitt lyxiga utseende och enorma kraft. Alla designelement, från Active Air Stream-njuren och M kolfibertaket till det exklusiva glasinlägget ”CraftedClarity”, förenar komfortabel funktionalitet med dynamisk elegans hos denna lyxsportbil.

BMW 8-serie Coupé, Barcelona Blue metallic, trefjärdedelsvy bakifrån.
BMW 8-serie Coupé, fokus på fronten, njurstavarna och Air Breather.

Active Air Stream-njurar

Active Air Stream-njurarna öppnar och stänger luftspjällen i kylargrillen beroende på hur mycket kylluft som motorn, bromsarna och klimatanläggningen behöver. De rörliga stavarna gör dessutom att systemet kan reducera luftmotståndet när de är stängda, vilket förbättrar de aerodynamiska egenskaperna.
BMW 8-serie Coupé, fokus på främre strålkastare, BMW Laserlight.

BMW Laserlight

Extrautrustningens BMW Laserlight lyser i helljusläget med laser nästan dubbelt så långt som konventionella strålkastare, upp till 600 m. Det leder till bättre sikt i mörker och därmed även till avsevärt högre säkerhet. Blå accenter och logon BMW Laser i strålkastaren demonstrerar bilens tydliga hightech-karaktär och sportiga ambitionsnivå.
BMW 8-serie Coupé, fågelperspektiv, M kolfibertak.

M kolfibertak

Som en del av det intelligenta lättviktskonceptet är M kolfibertak en bidragande faktor till att bilens vikt har kunnat reduceras. Det består av kolfiberlaminat och väger 800 g mindre än standardutrustningens tak. På så sätt får bilen lägre tyngdpunkt och kördynamiken ökar.
BMW 8-serie Coupé, Galvanik Cerium Grey, backspegelskåpor.

Exteriörelement

Som kontrast till bilens färg går exteriördetaljer som backspegelskåpor, emblem, ändrör, Air Breather-ramar, njurinfattning och stavar i Galvanik Cerium Grey. De smälter in på ett harmoniskt sätt in i den dynamiska helhetsbilden och understryker bilens sportiga utseende.
BMW 8-serie Coupé, multifunktionsstolar.

Multifunktionsstolar för förare och framsätespassagerare

Multifunktionsstolar för förare och framsätespassagerare har många inställningsmöjligheter som ger hög sittkomfort och säkerhet. Tack vare elektrisk inställning av ryggstödsbredd, justerbart svankstöd och manuell inställningen av sitsdjupet kan stolarna anpassas optimalt till de personliga behoven.
BMW 8-serie Coupé, förarplats, Ambient Light.

Belysningspaket med Ambient Light

Ambient Light består av ett stort antal LED-ljuskällor som skapar en behaglig ljusatmosfär i kupéutrymmet och ger en särskilt rymlig känsla när det är mörkt ute. Färger, ljusstyrka och färgscenarier kan ställas in individuellt. Utrustningen omfattar konturbelysning och belysning av kartfickorna samt ljuslister i mittkonsolen.
BMW 8-serie Coupé, växelväljare, glasinlägg ”CraftedClarity”.

Glasinlägg ”CraftedClarity”

De exklusiva glasinläggen CraftedClarity omfattar handtillverkade kristallglasdetaljer för växelväljarspaken, volymreglaget, kontrollreglaget för iDrive och start-stoppknappen, vilket ger interiören en ännu lyxigare look och känsla.
BMW 8-serie Coupé, fokus på stol, BMW Individual läderutrustning ”Merino” Cognac.

BMW Individual läderutrustning ”Merino” Cognac

BMW Individual utökad läderutrustning ”Merino” Cognac, interiörfärg Svart.

KÖRDYNAMIK

Kördynamiken i BMW 8-serie Coupé

Kraften och förmågan att prestera är uppenbar hos BMW 8-serie Coupé. Tack vare de starka och sportiga BMW TwinPower Turbo motorerna, extremt precisa köregenskaper och exklusiva racingfunktioner som M sportdifferential finns det inga gränser för den lyxiga körglädjen.

BMW 8-serie Coupé, vy uppifrån, 8-cylindrig BMW TwinPower Turbo-bensinmotor.

BMW TwinPower Turbo 8-cylindrig bensinmotor

M Performance TwinPower Turbo åttacylindriga-bensinmotorn kombinerar två turboaggregat, den steglöst variabla ventilstyrningen Valvetronic och direktinsprutningen High Precision Injection. Motorn ger en toppeffekt av 390 kW (530 hk) vid ett maximalt vridmoment på 750 Nm. De båda turboaggregaten är kompakt placerade mellan cylinderraderna.
BMW 8-serie Coupé, vy uppifrån, rak 6-cylindrig M TwinPower Turbo-dieselmotor.

Rak 6-cylindrig BMW TwinPower Turbo-dieselmotor

Den senaste generationens raka 6-cylindriga BMW TwinPower Turbo-dieselmotor ger höga prestanda och låg bränsleförbrukning tack vare kombinationen av turboaggregat med variabel turbingeometri och Common Rail-direktinsprutningen med tryck på upp till 2 500 bar. Den levererar 235 kW (320 hk) och ett högsta vridmoment på imponerande 680 Nm.
BMW 8-serie Coupé, fokus på mittkonsol, Steptronic sportväxellåda.

Steptronic sportväxellåda

Den åttastegade Steptronic-sportväxellådan möjliggör mycket sportig växling. Både vid automatisk och manuell växling med växelväljarspaken eller växelpaddlarna – för allt från avspänd och lugn körning till en utpräglat dynamisk körstil. I läget Sport och med växelväljarspaken i vänstra läget S/M är växlingskarakteristiken inställd på högsta möjliga prestanda.
BMW 8-serie Coupé, vy bakifrån, logo BMW xDrive.

BMW xDrive

BMW xDrive, det intelligenta systemet för fyrhjulsdrift från BMW, fördelar drivkraften steglöst mellan fram- och bakhjulen för bättre grepp, kördynamik och körsäkerhet i alla körsituationer. Det innovativa samspelet mellan alla reglerfunktioner för dynamik i sidled gör att systemet täcker in allt från drivgreppsoptimerade till maximalt sportiga och kördynamiska köregenskaper.
BMW 8-serie, bild på bilen i aktion ur fågelperspektiv, aktiv integralstyrning.

Aktiv integralstyrning

Den aktiva integralstyrningen kombinerar en styrvinkelberoende utväxling på framaxeln med bakhjul som hjälper till att styra. I låga hastigheter ökar smidigheten och lättstyrdheten tack vare att bakhjulen och framhjulen styr i motsatt riktning. I högre farter styr bakhjulen åt samma håll som framhjulen, för ännu bättre stabilitet och komfort.
BMW 8-serie Coupé, sidobild på bromsskiva, blå M sportbromsar.

M sportbromsar (från 30i, extrautrustning för 20i)

M sportbromsar med 4-kolvs fasta bromsok fram och 1-kolvs flytande bromsok bak i blå färg med M-logo har stora bromsskivor och därmed extra stor bromskraft.
BMW 8-serie Coupé, vy bakifrån nedtill, ändrör och bakhjul.

M sportdifferential

M sportdifferentialen ger optimalt drivgrepp och maximal körstabilitet även vid fullt gaspådrag ut ur tvära svängar, vid höga kurvhastigheter eller vid körning på olika underlag. Drivgreppet maximeras via en elektroniskt reglerad lamellspärr som minskar skillnaderna i rotationshastighet mellan bakhjulen.
BMW 8-serie Coupé, BMW xDrive.

BMW xDrive

sDrive är BMW:s namn för enbart bakhjulsdrift eller enbart framhjulsdrift. På bilar med tvärställd motor innebär sDrive klassisk bakhjulsdrift. Välbalanserad dynamik och drivgrepp garanteras tack vare den perfekta viktfördelningen, den avancerade axelkonstruktionen och den noggranna balanseringen av alla reglersystem.

INNOVATIONER

Innovationer i BMW 8-serie Coupé

Ännu snabbare, ännu mer intuitiv: De innovativa förarassistanssystemen och anslutningsegenskaperna på BMW 8-serie Coupé bereder väg för en ny era av körglädje. Och redan idag garanterar de, med sin enkla användning och sitt framåtblickande kommunikationssystem, att du njuter ännu mer av körningen.

BMW 8-serie Coupé, informationsdisplay.
BMW 8-serie Coupé, förarplats, ratt med instrumentdisplay.

BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional med navigation omfattar en 10,25" stor högupplöst informationsdisplay med pekfunktion och en helt digital 12,3" instrumentdisplay.
BMW 8-serie Coupé, förarplats, BMW Operating System 7.0.

BMW Operating System 7.0

BMW Operating System 7.0 och det innovativa användargränssnittet gör att du kan styra olika funktioner ännu enklare och mer intuitivt – med gester, röststyrning, pekskärm eller iDrive-systemet. Dessutom har funktionerna som styrs med iDrive-reglaget utökats ytterligare. Nu kan till exempel alla digitala tjänster och appar väljas direkt.
BMW 8-serie Coupé, Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional ger bästa tänkbara komfort och maximal säkerhet i många kritiska eller monotona körsituationer. Paketet omfattar styr- och spårhållningsassistent inkl. passage-assistent, lokal riskvarning, kurshållningsassistent med aktivt sidokollisionsskydd och ytterligare säkerhetsfunktioner.
BMW 8-serie Coupé, informationsdisplay med Remote Software Upgrade.

Remote Software Upgrade

Är din BMW uppdaterad och utrustad med den senaste programvaran? Med hjälp av Remote Software Upgrade är och förblir din BMW alltid uppdaterad. Bekvämt, säkert och avslappnat utan att du behöver uppsöka din BMW-serviceverkstad. Uppgraderingarna fjärrinstalleras på liknande sätt som för en smarttelefon.
BMW 8-serie Coupé, informationsdisplay med BMW Intelligent Personal Assistant.

BMW Intelligent Personal Assistant

”Hey BMW?” Vore det inte underbart om det även fanns en personlig assistent i din BMW? Med BMW Intelligent Personal Assistant kan du kommunicera med din BMW. Den vet vad du behöver, blir bara bättre och bättre och hjälper till i många situationer. Du kan även ge den ett personligt aktiveringsord. Assistenten kan förklara allt som har med bilen att göra så att även du lär känna din BMW ännu bättre. *Tjänsten är inte tillgänglig på den svenska marknaden för närvarande.