BMW i4 laddas.

LADDA ELBIL & LADDHYBRID.

Allt du behöver veta om laddning.

Ladda elbil & laddhybrid.Allt du behöver veta om laddning.

Ladda rätt. Kör smart. Få fler mil att leka med.

Sätt i kontakten och ladda. Vi vet att det ibland råder förvirring så därför har vi samlat det du behöver veta om laddning och räckvidd här. Laddning behöver inte ta lång tid. Visste du till exempel att det bara tar 8 minuter att få 100 km räckvidd till en BMW iX vid användning av en ultrasnabb laddare? Och 100 km räcker för flera vändor till förskolan, träningshallen och mataffären. Om du är nyfiken på att köpa elbil och funderar på hur det här med räckvidd fungerar så får du mer information längre ner på sidan.

Läs mer

Ladda hemma och på väg.

Få koll på möjligheterna och förutsättningarna.

BMW eMobility laddningsstation elbil laddning hemma

Ladda hemma.

Att ladda hemma har aldrig varit enklare eller bekvämare. Välj mellan en rad olika produkter och tjänster för laddning av din elbil eller laddhybrid hemma.

Mer om att ladda hemma
BMW eMobility laddningsstation elbil laddning på resan

Ladda på väg.

Är du på resa och behöver ladda din elbil eller laddhybrid? Nätverket av publika laddningspunkter i innerstäder, på parkeringsplatser och viktiga trafikleder växer ständigt.

Mer om att ladda på väg

Ladda hemma.

Tanka fullt utan att lämna uppfarten med BMW Wallbox.

Det smidigaste sättet att ladda elektriska bilar är att göra det på hemmaplan. Att ladda hemma har aldrig varit enklare eller bekvämare än med BMW Charging. Välj mellan en rad olika produkter och tjänster för laddning av din elbil eller laddhybrid hemma med en laddningseffekt på upp till 22 kW. Behöver du hjälp med installationen så finns vår installationsservice alltid redo att assistera.

BMW eMobility laddning hemma
Smart laddbox inklusive installation.

Smart laddbox inklusive installation.

Med en laddbox hemma laddar du din BMW betydligt snabbare än med ett vanligt vägguttag. Du laddar tryggt och säkert med laddboxen och undviker risk för överbelastning på huvudsäkringen. Dessutom ingår standardinstallation som utförs av certifierad elektriker.
BMW eMobility elbil ladda standardladdningskabel

Standardladdningskabel.

Sladdens längd på fem meter brukar räcka för anslutning till ett eluttag. Förlängningssladdar och grenuttag ska inte användas. Laddningskabeln kan hantera en laddningseffekt på upp till 2,3 kW och 10A. Laddningseffekten går att justera under inställningar i fordonsmenyn. Vi rekommenderar en laddningseffekt på 1,3 kW och 6A vid laddning via vanligt vägguttag.
BMW Connected Charging.

Connected Charging.

Med hjälp av de digitala tjänsterna i Connected Charging hittar du snabbt och enkelt närmaste laddningsstation. Systemet visar dig lediga laddningspunkter och vilken laddningseffekt de har. Det gör att du sparar tid i samband med laddning av din elbil eller laddhybrid, samtidigt som du slipper onödiga körsträckor.
Charging Support BMW Wallbox

CHARGING SUPPORT BMW WALLBOX

Ladda på jobbet.

Ladda på jobbet.

Låt boxen göra jobbet när du arbetar. Laddboxen för arbetsplatsen eller bostadsrättföreningen fungerar precis på samma sätt som en laddbox för hemmabruk, men klarar fler användare och har åtkomstkontroll via integrerad RFID-autentisering. Boka in en konsultation med vår samarbetspartner EON så kan ni tillsammans hitta en lösning som passar perfekt för er vagnpark och era förutsättningar.
BMW Wallbox

BMW CHARGING

Upptäck instruktioner och manualer för din BMW Wallbox.

Publik laddning.

Ladda enkelt och flexibelt längs vägen.

Är du på resa och behöver ladda din elbil eller laddhybrid? Med BMW Charging har du tillgång till ett ständigt växande nätverk av publika laddningspunkter i innerstäderna, på parkeringsplatser och längs viktiga trafikleder – inklusive High-Power-Charging-stationer för ultrasnabb laddning av din elbil. Laddningsstationerna visas i din BMW:s navigationssystem, i My BMW-appen samt på webbplatsen www.bmw-charging.com, och du låser upp dem i appen eller med ditt BMW Charging Card. BMW Charging Card och laddningskabeln (mode 3) ingår när du köper din elbil eller laddhybrid.
BMW eMobility publik laddning
Public Charging med charging card

BMW Charging Card.

Tillsammans med laddningskabeln (mode 3) ingår BMW Charging Card ingår i köpet av din BMW och ger tillgång till det ständigt växande publika laddningsnätverket BMW Charging. Nätverket omfattar även ett stort antal HPC-laddningsstationer (High-Power-Charging) för ultrasnabb laddning på resa, exempelvis laddningsstationerna som tillhandahålls av vår samarbetspartner IONITY i Europa. Laddstolpar från olika operatörer visas i BMW navigationssystemet, appen eller på webbplatsen och kan låsas upp via appen eller BMW Charging Card. Du kan se alla laddningar du har gjort i BMW Charging-nätverket på den detaljerade månadsfakturan.
Upptäck BMW Charging
Public charging med IONITY

IONITY.

Joint venture-företaget IONITY, där BMW Group är medgrundare, håller på att bygga upp ett laddningsnätverk med hög kapacitet för snabb laddning av elbilar i Europa – ett viktigt steg för att säkerställa elektrifiering på långresor och för att därmed etablera elektrifiering på marknaden. Ladda till exempel din BMW iX3 från 0 % till 80 % på endast 34 minuter. IONITY:s High-Power-Charging-laddstolpar ingår i det publika laddningsnätverket BMW Charging och du får tillgång till det via en extra tariff. Priset är förmånligt för dig som BMW-kund. BMW Charging erbjuder en prismodell som uppdateras ständigt för attraktiva priser för laddning av alla elektrifierade fordon. För aktuella priser, gå in på www.bmw-charging.com.
Upptäck
BMW Connected Charging

Connected Charging.

Med tjänsterna som ingår i Connected Charging kan du utnyttja räckvidden hos din elbil eller laddhybrid. Systemet informerar dig om var närmaste laddningsstation finns längs vägen och visar var du hittar intressepunkter som kaféer och restauranger, så att du kan använda laddningstiden så meningsfullt och effektivt som möjligt.
BMW eMobility elbil ladda laddningskabel (Mode 3) för publik laddning

Laddningskabel (Mode 3) för publik laddning.

Laddningskabeln (Mode 3) möjliggör enkel och snabb laddning vid publika laddstationer. Den kan användas för 3-fasladdning med en effekt på upp till 11 kW. En praktisk förvaringsväska medföljer. Laddningskabeln (Mode 3) ingår i köpet av din BMW.
BMW eMobility BMW eDrive Zones och BMW Points

BMW eDrive Zones.

Allt fler städer världen över upprättar zoner där fordonstrafik är förbjuden eller där fordonstrafik begränsas. I tyska städer upprättar man så kallade miljözoner, där koldioxidutsläppen och begränsningar av de skadliga ämnena i avgaserna reduceras lokalt. För att möjliggöra och uppmuntra till utsläppsfri körning i dessa miljözoner har vi utvecklat BMW eDrive Zone. Din BMW laddhybrid detekterar automatiskt om du kör i en miljözon och växlar då själv till lokalt utsläppsfri och helt elektrisk drift. 

Ladda hemma

VANLIGA FRÅGOR OM LADDNING HEMMA.

Att ladda hemma har aldrig varit enklare eller bekvämare.
Publik laddning

VANLIGA FRÅGOR OM LADDNING PÅ VÄG.

Med BMW Charging har du tillgång till ett ständigt växande nätverk av publika laddningspunkter i innerstäderna, på parkeringsplatser och längs viktiga trafikleder.

Frågor och svar om laddning för elbilar och laddhybrider.

 • Vad kostar det att ladda en elbil?
 • Kan jag även köra längre sträckor med min BMW elbil?
 • Hur lång tid tar det att ladda en elbil?
 • Vad bör jag tänka på när laddar min laddhybrid?
 • Hur laddar jag min elbil eller laddhybrid hemma?
 • Kan jag köra en elbil även om jag inte har möjlighet att ladda den hemma?
 • Var kan jag ladda min elbil eller laddhybrid när jag är på resa?
 • Var hittar jag lämpliga laddare när jag är på resa?
 • Hur får jag tillgång till publika laddstolpar och hur debiteras jag för laddning via dessa?
 • Var kan jag se laddningsstatusen för batteriet i min elbil eller laddhybrid?
 • Vilken batteriladdningsnivå är optimal för min elbil?
 • Vad är skillnaden mellan att ladda med växelström (AC), likström (DC) och laddning via en HPC-laddstolpe (High-Power-Charging)?

FRÅGOR OCH SVAR OM LADDNING FÖR ELBILAR OCH LADDHYBRIDER.

 • Vad är BMW Charging?
 • Var kan jag se laddningsstatusen för batteriet i min elbil eller laddhybrid?
 • Vilken batteriladdningsnivå är optimal för min elbil?
 • Vad är skillnaden mellan att ladda med växelström (AC), likström (DC) och laddning via en HPC-laddstolpe (High-Power-Charging)?

FÅ ELEKTRISKA NYHETER FRÅN BMW.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få tips, nyheter och artiklar om allt som händer inom elektrifiering. Dessutom blir du bland de första att få den senaste informationen om våra elektriska bilar. 

Läs mer
BMW räckvid

Jag vill veta mer om räckvidd.

Allt om elbilar

Allt om elbilar.

Nyfiken på laddhybrider?

Nyfiken på laddhybrider?

 • Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  * Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från och med 1 januari 2020 har WLTP helt ersatt den tidigare körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande – i WLTP är uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.bmw.se/wltp.

  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Elektrisk räckvidd påverkas av faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utomhustemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning/kupékylning.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.