BMW Vision M NEXT, trefjärdedelsvy bakifrån, parkerad

BMW VISION M NEXT.

A Statement for the Driver: BMW Vision M NEXT ger en föraning om hur den elektrifierade framtiden kan se ut för varumärket BMW M. Till skillnad från BMW Vision iNEXT, som har förtydligat hur autonom körning kommer att förändra bilkörandet, visar BMW Vision M NEXT hur digital intelligens kan göra den självvalda körupplevelsen ännu mer renodlad och känslomässig. Exteriören understryker denna ambition genom sportbilsproportioner, medan interiören hela tiden sätter föraren i centrum. Upplev här hur BMW Vision M NEXT tillför sportig körglädje en ny dimension.
Läs mer
BMW VISION M NEXT.

THE FUTURE IS WOW.

Höjdpunkterna för BMW Vision M NEXT.

BMW Vision M NEXT, sedd ovanifrån, körandes

DEN ULTIMATA KÖRUPPLEVELSEN.

BMW M ger med en distinkt, elektrifierad sportbil en föraning om märkets kompromisslöst sportiga framtidslöfte.

BMW Vision M NEXT är en progressiv sportbil som såväl i sitt uppträdande som i interaktionen är ett självsäkert statement.

BMW Vision M NEXT, interiör, förarplats med ratt, Boost Pod, Curved Glass-display, Full AR Head-Up Display

ENGAGERANDE KÖRGLÄDJE.

BMW Vision M NEXT sätter föraren i centrum.

BOOST Pod är den centrala delen i interiören. Intelligent teknik stöder föraren och levererar rätt innehåll vid rätt tidpunkt. Engagerande och fokuserad blir den till den ultimata föraren.

BMW Vision M NEXT, sedd från sidan, parkerad, bakdörrarna öppna

FULLÄNDAD SPORTBILSESTETIK.

En sportbils formspråk och proportioner.

BMW Vision M NEXT är med sina sportiga proportioner och ett fåtal precisa linjer en stark personlighet. Den centrala idén med reducerad enkelhet förenar exteriören och interiören.

THE POWER OF ATTRACTION.

Designen för BMW Vision M NEXT.

För BMW Vision M NEXT har BMW:s designteam lyft fram detaljer på den ikoniska BMW Turbo och den innovativa BMW i8 och gjort en nytolkning av dem som visar vägen mot framtiden. Helt i linje med BMW:s nya designstrategi är BMW Vision M NEXT med sina sportiga proportioner och ett fåtal precisa linjer en stark personlighet.
BMW Vision M NEXT, närbild, exteriör, BMW dubbelnjure
BMW Vision M NEXT, sedd framifrån, körandes
BMW Vision M NEXT, sedd från sidan, parkerad
BMW Vision M NEXT, trefjärdedelsvy bakifrån, hofmeisterknick
BMW Vision M NEXT, sedd bakifrån, BMW M1
BMW Vision M NEXT, sedd bakifrån, BMW Turbo
BMW Vision M NEXT, sedd från sidan, parkerad, fälgar
BMW Vision M NEXT, närbild, exteriör, BMW dubbelnjure

DYNAMISK TYNGDLÖSHET.

De mjuka, yttre radierna på BMW dubbelnjuren påminner om luftintagen till en turbin. Dubbelnjuren är sluten genom Layer, som när du tittar på den en andra gång, gör att du ser ett belyst lasergraverat mönster.

BMW Vision M NEXT, sedd framifrån, körandes

RADIKALT KRAFTPAKET.

De framträdande njurarna flankeras av triangelformade delar i Thrilling Orange som lyfter fram luftintagen på sidorna och den integrerade strålkastaren. Spända ytor drar som muskelfibrer över motorhuven.

BMW Vision M NEXT, sedd från sidan, parkerad

SMIDIGHET I STILLASTÅENDE.

Den diagonala färgseparationen förstärker dynamiken hos den låga, kilformade silhuetten. Den kaxiga, extremt grafiska Colour Blocking med sin matta och högpigmenterade färgen Thrilling Orange bildar en skarp kontrast till den sidenmatta exteriörfärgen Cast Silver.

BMW Vision M NEXT, trefjärdedelsvy bakifrån, hofmeisterknick

IKONER, OMTOLKADE FÖR FRAMTIDEN.

Linjerna på den markerade skuldran tecknar den ikoniska hofmeisterknicken. Öppningen som smalnar av från området runt rutan till bakpartiet bryter likt en gäl av bilden och förlänger fordonet visuellt.

BMW Vision M NEXT, sedd bakifrån, BMW M1

INSPIRERAD AV LEGENDER.

Utformningen av bakrutan citerar BMW M1. De tredelade lamellerna är tillverkade i glas och förstärker bakpartiets horisontella orientering. Det underliggande området är skapat med återvunnen kolfiber och består av den tekniskt utformade diffusorn, som tydligt visar bilens aerodynamiska ambitioner.

BMW Vision M NEXT, sedd bakifrån, BMW Turbo

PULSHÖJAREN.

Den filmtunna glasfibern på båda sidor om baklyktorna påminner om en abstraherad pulsdisplay. Laser Wire-tekniken skapar i fronten en extremt precis tolkning av BMW:s typiska uttryck med fyra ögon.

BMW Vision M NEXT, sedd från sidan, parkerad, fälgar

TOPPATLET.

Exakta öppningar i elegant tredimensionell multiekerdesign understryker den oefterhärmliga estetiken och möjliggör fälgarnas låga vikt. De färgade inläggen i bakfälgarna inte bara en visuell höjdpunkt, utan resulterar även i bästa möjliga luftmotstånd.

I BMW Vision M NEXT hjälper intelligent teknik föraren och visar rätt information vid rätt tidpunkt. Betjäningen är intuitiv och distinkt , alla detaljer visas direkt i förarens synfält.
Domagoj Dukec, designchef på BMW.
BMW Vision M NEXT, sedd bakifrån, modell

A STATEMENT FOR THE DRIVER.

En vision av morgondagens körglädje.

BMW Vision M NEXT

EXTERIÖRDESIGN.

EXTERIÖRDESIGN.

I fronten drar orange Air Blades in mot bilens mitt från sidorna och skapar tillsammans med det bladformade luftintaget under dubbelnjuren för en tydlig racinglook. Sedd från sidan visar BMW Visions M NEXT tydligt sin framåtanda, till och med när den står still, med en låg, kilformad sportbilssilhuett, linjerna som stiger lätt mot bakpartiet och den diagonala, orange färgseparationen. Det skulpterade bakpartiet kopplar samman sidorna visuellt, vilket gör att bilen ser bredare ut. Den tekniskt utformade diffusorn är tillverkad i återvunnen kolfiber och förstärker bilens aerodynamiska utseende.
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT

BOOST+

BOOST+

Eldriften hos plug-in hybriden BMW Vision M NEXT gör att bilen kan köras med elektriskt drivning på alla fyra hjulen eller puristisk bakhjulsdrift – med helt elektrisk acceleration eller driven av en turboladdad 4-cylindrig bensinmotor. Systemeffekten på 441 kW (600 hk) ger en toppfart på upp till 300 km/h och katapulterar BMW Vision M NEXT från 0 till 100 km/h på 3 sekunder. Räckvidden vid ren eldrift är upp till 100 km – tillräckligt för att merparten av resorna ska kunna göras enbart på eldrift. Det gör att BMW Vision M NEXT också är en framtidssäkrad sportbil för stadskärnor med potentiella nollutsläppszoner.
BMW Vision M NEXT
BMW Vision M NEXT

DYK NER.

DYK NER.

Eftersom koncentrationen ökar i takt med att farten höjs, anpassar BMW Vision M NEXT visningen av informationen efter hastigheten med hjälp av Focus Logic-tekniken. När bilen står stilla visas displayerna i ratten. Så fort du börjar köra visas informationen istället på bilens Curved Glass Display. Om körsituationen kräver förarens totala uppmärksamhet visas informationen istället på Head-Up Displayen. Det är hela tiden möjligt att kommunicera med BMW Intelligent Personal Assistant.
BMW Vision M NEXT
Med hjälp av innovativa material har man kunnat skapa en modern och lyxig interiör. Geometrin är tydlig och återhållsam, enskilda detaljer framhävs parallellt med högkvalitativa accessoarer.
Domagoj Dukec, designchef på BMW.

EN NY DEFINITION AV KÖRGLÄDJE.

BMW Vision M NEXT visar redan nu hur framtiden för BMW:s karakteristiska förarmiljö kommer att se ut.

BMW Vision M NEXT visar nästa steg för BMW:s karakteristiska förarmiljö. Hela interiören utgår från bilens BOOST Pod. Den geometriska formen är medvetet återhållsam så att föraren kan koncentrera sig helt på körupplevelsen.
BMW Vision M NEXT, sedd från sidan, interiör, bakdörrarna öppna, modell
BMW Vision M NEXT, interiör, design, instrumentbräda
BMW Vision M NEXT, interiör, design, förarplats, Boost Pod
BMW Vision M NEXT, interiör, Boost Pod, Curved Glass-display
BMW Vision M NEXT, interiör, Boost Pod, Full AR Head-Up Display
BMW Vision M NEXT, interiör, design, skålad stol
BMW Vision M NEXT, sedd från sidan, interiör, bakdörrarna öppna, modell

GJUTEN I ETT STYCKE.

När måsvingedörrarna öppnas möts man av en interiör som låter föraren och fordonet bli ett. Den dominerande färgen är den mörka nyansen Midnight Blue. Precis som i exteriören skapar färgnyansen Thrilling Orange tydliga kontraster.

BMW Vision M NEXT, interiör, design, instrumentbräda

MESTA MÖJLIGA MINIMALISM.

Den låga, koniska instrumentbrädan, som är vänd mot föraren, har ett minimalistiskt formspråk. Alla funktionella komponenter, som luftutsläpp och fickor, är mycket effektiva och integrerade i geometrin på ett sätt som gör att de nästan inte syns.

BMW Vision M NEXT, interiör, design, förarplats, Boost Pod

BOOST POD.

Juvelen i kronan är BOOST Pod. Bestående av en horisontell ratt, transparent Curved Glass-display och Full AR Head-Up Display förenar den alla funktioner och all information som föraren behöver. Med BOOST+ läget höjer du motoreffekten med en knapptryckning. BMW Vision M NEXT startas via BMW-emblemet i ratten.

BMW Vision M NEXT, interiör, Boost Pod, Curved Glass-display

CURVED GLASS-DISPLAY.

Den transparenta Curved Glass-displayen utgör den andra nivån. Likt ett visir sträcker den ut sig i förarens synfält och levererar information som varvtal, hastighet, bilens energihantering eller förarens puls.

BMW Vision M NEXT, interiör, Boost Pod, Full AR Head-Up Display

FULL AR HEAD-UP DISPLAY.

Den tredje nivån utgörs av den mångsidiga Head-Up Displayen. När du ökar hastigheten flyttas information som är relevant för körningen över till Head-Up Displayen för att du med en snabb blick på displayen ska kunna se all viktig information. Augmented Reality-teknik gör att den verkliga bilden överlappar direkt med informationen. Det gör att man följa en perfekt ideallinje med en virtuell Ghostcar.

BMW Vision M NEXT, interiör, design, skålad stol

SOM EN ANDRA HUD.

De båda sätena är en del av den flytande sittskulpturen och klädda med skum med Shape-Memory-effekt som omsluter kroppen på ett optimalt sätt. Nackstöden är monterade på stolarna på ett sätt som gör att de ser ut att sväva, vilket understryker det lätta uttrycket.

BMW Vision M NEXT, utvecklingsprocess, exteriör, design, sedd bakifrån, skiss
BMW Vision M NEXT, utvecklingsprocess, exteriör, design, sedd från sidan, skiss
BMW Vision M NEXT, utvecklingsprocess, interiör, design, Boost Pod
BMW Vision M NEXT, utvecklingsprocess, interiör, design, ingenjörer i utbyte
BMW Vision M NEXT, utvecklingsprocess, Boost Pod, design, ingenjörer i utbyte

I FRAMTIDENS TJÄNST.

Designen på BMW Vision M NEXT är resultatet av en intern tävling på BMW. BMW:s designers tävlade mot varandra med handritade skisser och visualiseringar. Via flera tävlingsomgångar valdes de bästa designerna ut, tills endast ett utkast återstod – det som skulle komma att förverkligas. Hela processen, från den första idén till den färdiga konceptbilen, tog cirka 18 månader. – Det här tillvägagångssättet fungerar bara om alla involverade arbetar mot samma mål. Därför är jag mycket stolt över mitt team, som de senaste månaderna har arbetat intensivt med projektet, säger Domagoj Dukec, chefsdesigner på BMW.