BMW i3 I01 2018 Jucarobeige med accent Frozen Grey metallic sedd framifrån körandes framför stadskuliss

THE i3

BMW i3 I01 2018 Jucarobeige med accent Frozen Grey metallic sedd framifrån körandes framför stadskuliss

BMW i3: UTFÖRANDEN & UTRUSTNING

BMW i3 är full av innovativ teknik som gör vardagen suveränt enkel. Läs mer om räckvidd, laddning och effektivitet hos denna fascinerande elbil. Och upptäck förutom den snygga BMW i3s Edition Roadstyle vårt erbjudande av digitala tjänster och innovativa förarassistanssystem.

Läs mer
THE i3BMW i3: UTFÖRANDEN & UTRUSTNING

RÄCKVIDD, LADDNING OCH EFFEKTIVITET FÖR BMW i3.

Ladda för nästa resa. Med glädje och nollutsläpp.

BMW i3 är allt det du förväntar dig av framtidens mobila liv – en ljudlös revolution. Med en snabbladdningsstation kan batteriet laddas till upp till 80 på bara 45 minuter. Den intelligenta energistyrningen gör bilen flexibel och maximalt effektiv – både i stadstrafik och på längre sträckor.
* BMW i3 får inte laddas med laddkablar med en längd på över 30 meter.
 

BMW i3s I01 2018 Fluid Black med accent BMWi Blå sedd snett bakifrån med BMW Wallbox
BMW i3 I01 2018 Jucarobeige med accent Frozen Grey metallic sedd snett bakifrån körandes på landsväg

Räckvidd.

Det har aldrig varit så enkelt att resa långt med elbil: BMW i3 har en förbättrad verklig räckvidd på upp till 310 km. Det nya kraftfulla batteriet levererar ännu mer energi till elmotorn. Och dig med elektrisk körglädje som varar ännu längre.
BMW i3 I01 2018 Jucarobeige med accent Frozen Grey metallic sedd laddning med BMW Wallbox

Ladda hemma.

BMW i3 kan laddas hemma med BMW BMW Wallbox* Essential, BMW Wallbox Plus eller BMW Wallbox Connect: säkert, snabbt och smidigt laddas batteriet till 80 % av sin kapacitet på cirka tre timmar. Att det går så snabbt beror på att nya BMW Wallbox* laddar BMW i3 med trefasladdning på 11 kW. Med BMW i installationsservice tar kvalificerade elinstallatörer hand om monteringen av din BMW Wallbox. Dessutom kan du tanka hemma med grön el eller med egenproducerad solenergi – för ännu mer hållbar mobilitet. (* BMW Wallbox möjliggör en laddeffekt på upp till 22 kW.)
Par som laddar sin BMW vid publik laddstation I01 2018 Jucarobeige med accent Frozen Grey metallic

Digital Charging Service.

Hur laddar jag min bil under dagen? Och hinner jag fortfarande ladda min BMW innan jag behöver åka? Med Digital Charging Service* behöver du inte ställa de här frågorna längre. Den intelligenta laddassistenten tar hand om tankningen av el i eluttaget eller vid din laddstation hemma, på dagen eller på natten, helt automatiskt, effektivt och framför allt miljövänligt. Ange vad du har för elavtal i appen BMW Connected, när du vill starta och vilket laddsätt du föredrar. Med hjälp av informationen ser Digital Charging Service till att din BMW laddas när elpriset är som lägst och att den är fulladdad lagom till din. (* endast i kombination med BMW Wallbox.)
Par som laddar sin BMW vid publik laddstation I01 2018 Jucarobeige med accent Frozen Grey metallic

Publik laddning.

Det finns många goda skäl att köra omkring i din BMW i3 – och ännu fler möjligheter att ladda när du är ute på vägarna. Det praktiska: du kan ladda din BMW i3 på publika laddstationer både med växelström och likström. Det ökar flexibiliteten och gör att det går snabbare att ladda bilen. En publik snabbladdningsstation med likström matar el med hög strömstyrka direkt till bilens högprestandabatteri. BMW i3 kan därmed laddas till 80 procent på cirka 40 minuter. Alternativt kan du ladda din BMW i3 vid en laddstation med växelström: på cirka tre timmar laddas batteriet till 80 %. Publika laddstationer med växelström lämpar sig därför bra när bilen står parkerad lite längre, till exempel medan du är på shoppingrunda.
BMW Wallbox

BMW Wallbox.

Med nya BMW Wallbox Essential, BMW Wallbox Plus eller BMW Wallbox Connect laddar du snabbt, säkert och komfortabelt. Med BMW Wallbox Connect kan du dessutom ansluta egna solceller och tanka egenproducerad grön el. Om du vill kan vår BMW installationsservice sköta montering och anslutning hemma hos dig.

HÅLLBARHET I NYA BMW i3.

Inga kompromisser. Allt för körglädje utan några utsläpp.

BMW i3 har ett helt nytt förhållningssätt till mobilitet. Den bygger på en helhetssyn i konceptet, allt från utveckling och produktion till återvinning av materialen i bilen. Många av detaljerna är tillverkade av förnybara naturmaterial – och BMW i3 produceras med 100 procent el från förnybara energikällor. Bättre kan körglädje inte kännas.

Läs mer
Hållbarhet i BMW i3

HÅLLBARHET.

Hållbar utveckling är inte bara tomma ord när det gäller BMW i. De är vår viktigaste ledstjärna. Därför har hela livscykeln för BMW i3 skapats för att vara så skonsam som möjligt mot naturens resurser.

Läs mer
Den innovativa karossen hos BMW i3 i lätt kolfiber

UTVECKLING.

Hela konceptet har skapats från grunden för en ny typ av eMobility. Med innovativa aerodynamiska lösningar har luftmotståndet och energiförbrukningen kunnat reduceras, medan förnybara och återvunna material skonar miljön och ersätter konventionella material som plast.

Läs mer
Vindkraftshjul

TILLVERKNING.

Med extra fokus på hållbarhet: Kolfibern som används i BMW i3 är tillverkad med 100 procent el från vattenkraft. I BMW:s fabrik i Leipzig produceras BMW i3 till 100 % med el från vindkraft. Jämfört med de andra BMW-modellerna kräver den dessutom bara hälften så mycket energi vid tillverkningen.

Läs mer
BMW i3 I01 2018 Jucarobeige med accent Frozen Grey metallic sedd från sidan med öppna dörrar i park

ANVÄNDNING.

I BMW i3 kör du utsläppsfritt, ljudlöst och luktlöst. Det minskar luftföroreningarna i stadstrafiken. Och du kan vara ännu konsekventare genom att ladda bilen med så kallad grön el eller med egenproducerad el från solpaneler. ECO PRO-läget ger längre räckvidd och minskar elförbrukningen.

Läs mer
Återvunna material i BMW i3

ÅTERVINNING.

BMW i3 kan återvinnas till 95 %. Batterierna kan till exempel återanvändas till att lagra energi från solceller. Kolfiber återvinns genom att det återförs till produktionsprocessen.

Läs mer
BMW i3s Edition RoadStyle 2019 I01 Fluid Black med E-Copper-accenter, sedd snett framifrån
BMW i3s Edition RoadStyle 2019 I01 Fluid Black med E-Copper-accenter sedd snett framifrån med fälg
BMW i3s Edition RoadStyle 2019 I01 Fluid Black med E-Copper-accenter, sedd snett bakifrån
BMW i3s Edition RoadStyle 2019 I01 Interiör Stol med ”Edition RoadStyle” dekorsömmar

BMW i3s EDITION ROADSTYLE

Elektrifierande körglädje: BMW i3s Edition RoadStyle kompletterar bilens individualitet med speciallacken Fluid Black med E-Copper-accenter, som pryder njurramen, luftintagen i frontspoilern och tröskelbreddarna. Imponerande 20” lättmetallfälgar i dubbeleker-design Svart och mörktonade rutor förstärker det imponerande helhetsintrycket ytterligare. När du sätter dig i bilen välkomnas du av en elbil i begränsad upplaga, med högklassiga och hållbara material, som naturläderkombinationen ”Stellaric” i Dalbergiabrunt och träytor i matt mörk ek. En särskild detalj och ett omisskännligt kännetecken för den exklusiva utgåvan: Nackstöden fram har Edition-namnet ”Edition RoadStyle” inbroderat.

FÖRARASSISTANSSYSTEM OCH DIGITALA TJÄNSTER FÖR BMW i3.

Berikar ditt mobila liv. På nya vägar och på alla kanaler.

Missa inget när du är ute och kör. Håll dig uppdaterad. Med BMW i3 och ett stort antal digitala tjänster och förarassistanssystem är det lättare än någonsin. Inte så konstigt med tanke på att BMW i3 är den bäst uppkopplade bilen i sin klass. Allt för att ditt mobila liv ska vara precis så bekvämt och säkert som du önskar.

Kvinna med solglasögon framför en BMW i3

Amazon Alexa i bilen*

”Alexa, sätt upp tepåsar på inköpslistan.” ”Alexa, spela en låt med Pink,” Med Amazon Alexa i bilen kan du använda Amazons röststyrning lika enkelt bakom ratten som om du är van vid att kunna göra hemma. Alexas svar visas även i form av feedback på Control Display i din BMW. *Funktionen är inte tillgänglig i Sverige. (*Amazon, Alexa och alla tillhörande logotyper är varumärken som tillhör Amazon.com, Inc. eller företagen som är förknippade med dem.)
Send to Car i BMW Connected-appen på din smartphone

Send to Car.

Har du hittat adressen dit du ska och vill åka direkt utan att förlora någon tid? Med Send to Car är det enkelt. Sök efter intressanta platser, som din favoritrestaurang eller målet för nästa dagsutflykt, i området ”Mål” i BMW Connected-appen. Där kan du även se var de närmaste laddstationerna längs din rutt ligger. Klicka därefter på ”Go” eller skicka adressen direkt till navigationssystemet i din BMW. När du har klickat på ”Go” startar navigationen automatiskt när du sätter dig i bilen och din telefon ansluts till bilen via Bluetooth. Om du har skickat adressen till navigationssystemet hittar du adressen under menypunkten ”Meddelanden”. Därifrån kan du starta navigationen direkt eller aktivera den vid ett senare tillfälle.
eDrive Remote Services i BMW Connected-appen på din smartphone

BMW Remote Services för eDrive.

Räcker batteriets laddnivå för att åka in till stan? Finns det någon laddstation i närheten? Med BMW Remote Services kan du se efter bekvämt via appen BMW Connected på din smartphone. Du kan fjärrstyra temperaturen, låsa bilen eller blinka med helljuset för att till exempel hitta din bil på parkeringen.
Driving Assistant Plus

Driving Assistant Plus.

Utrustningen Driving Assistant Plus ökar säkerheten och bekvämligheten avsevärt. Utrustningen omfattar påkörnings- och fotgängarvarning med citybromsfunktion, Speed Limit-information, kamerabaserad aktiv farthållare med Stop & Go samt köassistent.
Parkeringsassistent Control Display BMW i3 Interiör

Parking Assistant.

Parking Assistant underlättar vid parkering i parkeringsfickor parallellt med vägen. Passande parkeringsfickor visas och väljs direkt på Control Display. När blinkers aktiveras och PDC-knappen hålls intryckt tar systemet över genom att växla, styra, gasa och bromsa på egen hand och parkerar därmed bilen helt automatiskt.

BRÄNSLEFÖRBRUKNING OCH KOLDIOXIDUTSLÄPP

BMW i3 (120 Ah):
Elförbrukning blandad körning (EU) kWh/100 km: 13,1
Koldioxidvärde blandad körning (EU) g/km: 0
Bränsleförbrukning blandad körning (EU) l/100 km: 0
Elräckvidd blandad körning (EU) km: 359
Verklig räckvidd km: upp till 260

BMW i3s (120 Ah):
Elförbrukning blandad körning (EU) kWh/100 km: 14,6-14,0
Koldioxidvärde blandad körning (EU) g/km: 0
Bränsleförbrukning blandad körning (EU) l/100 km: 0
Elräckvidd blandad körning (EU) km: 330-345
Verklig räckvidd km: upp till 260

Förbrukning och koldioxidvärden är uppmätta enligt EU-körcykeln (715/2007). Värdena gäller standardutrustade bilar som BMW levererar till den svenska marknaden, med hänsyn taget till olika fälg- och däckdimensioner samt valfria extrautrustningar för den valda modellen.

Förbrukning och koldioxidvärden finns under rubriken Tekniska data för respektive bilmodell. Förbrukning och koldioxidvärden beror på den valda däckdimensionen.

Uppgifter om förbrukning och koldioxidvärden har räknats om till EU-körcykeln för att underlätta jämförelser. För dessa bilar kan andra värden gälla för beräkning av skatt och andra fordonsavgifter baserade på koldioxidvärden.

Läs mer
 • Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  * Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från och med 1 januari 2020 har WLTP helt ersatt den tidigare körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande – i WLTP är uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.bmw.se/wltp.

  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Elektrisk räckvidd påverkas av faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utomhustemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning/kupékylning.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.