BMW Z4 Roadster (G29) vid start i backe
DrivmedelBensin

THE Z4

BMW Z4 ROADSTER: ALLA HÖJDPUNKTER

DrivmedelBensin
THE Z4BMW Z4 ROADSTER: ALLA HÖJDPUNKTER

Senast när suffletten öppnas finns det inte längre några gränser för körglädjen i BMW Z4. En Roadster som inte kunde vara bättre: öppen, sportig och kompromisslös. Med sin kraftfulla kördynamik och progressiva design har den bara ett mål: friheten mellan gatan och himlen.

Läs mer

DESIGNALTERNATIV.

DESIGNEN HOS BMW Z4 ROADSTER.

Designen hos BMW Z4 Roadster ger ett avslappnat sportigt intryck såväl invändigt som utvändigt på ett individuellt plan. BMW njuren i meshdesign, den eleganta suffletten och detaljerna i M Shadow Line är tydliga symboler för de dynamiska köregenskaperna. Kupén fulländar designkonceptet med extrautrustning som M sportstolar eller Ambient Light.

Läs mer

DESIGN AV DEN INVÄNDIGA UTRUSTNINGEN OCH UTVÄNDIGA UTRUSTNINGEN HOS BMW Z4 ROADSTER.

BMW Z4 Roadster (G29) sedd körandes snett bakifrån ur fågelperspektiv
BMW Z4 Roadster (G29) med njure i meshdesign

BMW-njure i nätdesign.

Beroende på det valda motoralternativet varierar BMW-njurens nätdesign, men är i alla utföranden en dynamisk accent i fronten. I basutförandet är nätgallret i Svart högglans, med Sport Line och M Sport är utförandet i Aluminium matt, och i alla dessa varianter är njurens infattning i krom. Toppmodellen M40i utmärker sig genom att den karakteristiska BMW-njuren är utförd helt i Ceriumgrå.
BMW Z4 Roadster med Air Breather och framhjul

Air Breather.

Tillsammans med Air Curtain i frontspoilern gör Air Breather, som är placerade bakom de främre hjulhusen, att luftvirvlarna i hjulhuset kan reduceras avsevärt genom att fartvinden kanaliseras bättre – ett effektivt sätt att minska luftmotståndet. Samtidigt är de läckra accenter som understryker bilens atletiska karaktär.
BMW Z4 Roadster (G29) silhuett med stängd tygsufflett

Tygsufflett.

Den svarta suffletten harmonierar perfekt med bilens dynamiska linjer. Att fälla upp eller ned den tar bara tio sekunder och går helt automatiskt – i en hastighet på upp till 50 km/h. En av de utmärkande egenskaperna hos den mycket högklassiga suffletten är den enastående effektiva ljudisoleringen.
 BMW Z4 Roadster (G29) backspegel med Individual högglans Shadow Line

M Shadow Line högglans.

M Shadow Line högglans med utökad omfattning har utrustningsdetaljer i svart: BMW-njure i nätdesign samt infattning i Svart högglans och ändrör i svartkrom.
BMW Z4 Roadster (G29) slutrörskåpor i fri form

Ändrör i friformsdesign

Ändrör i friform-utförande på vänster och höger sida gör bakpartiet till ett tydligt bevis på bilens prestanda.
BMW Z4 Roadster (G29) M sportstolar

M sportstolar för förare och framsätespassagerare.

M sportstolar med integrerade nackskydd, låg sittposition och höga stöd för sitsen och sidorna ger både föraren och passageraren bättre stöd i sidled, även vid snabba och tighta kurvtagningar. Dessutom kan förarstolen och, beroende på utrustning, passagerarstolen tack vare den integrerade inställningen av ryggstödsbredden anpassas individuellt till förarens respektive passagerarens kroppsbyggnad.
BMW Z4 Roadster (G29) förarplats med Ambient Light

Ambient Light.

Ambient Light ger avkopplande och behaglig belysning i passagerarutrymmet. Funktionen omfattar elva förprogrammerade designalternativ i sex olika färger, där till exempel kontur- och stämningsbelysning för instrumentpanelen, dörrsidorna och mittkonsolen kan väljas.
Högtalare vid förarplatsen i BMW Z4 Roadster (G29)

Harman Kardon Surround Sound System.

Harman Kardon Surround Sound System har ett enastående ljud och består av en digitalförstärkare på 408 W med sju kanaler och tolv högtalare. Systemet ger en komplett ljudbild som fyller hela klangrummet. Fordonsanpassad och hastighetsberoende equalizing anpassar sig till övriga ljud i bilen, med fint avstämd kompensering.
BMW Z4 Roadster (G29) sedd från sidan, suffletten öppnas

UTVECKLAR FRIHET.

Tygsuffletten på BMW Z4 Roadster.

UTVECKLAR FRIHET.

Tygsuffletten på BMW Z4 Roadster.

KÖRDYNAMIKEN HOS BMW Z4 ROADSTER.

En bil som kännetecknas av sportig smidighet. På vägarna visar BMW Z4 Roadster prov på sitt motorsportursprung. Med den allra senaste tekniken och innovativa drivline- och chassikomponenter levererar bilen imponerande prestanda – och kördynamik som är i en klass för sig.

BMW Z4 Roadster (G29) bakparti, fågelperspektiv

M sportdifferential.

M sportdifferentialen ger optimalt drivgrepp och maximal körstabilitet även vid fullt gaspådrag ut ur tvära svängar, vid höga kurvhastigheter eller vid körning på olika underlag. Drivgreppet maximeras via en elektroniskt reglerad lamellspärr som minskar skillnaderna i rotationshastighet mellan bakhjulen.
BMW Z4 Roadster (G29) närbild av M sportbromsarna

M sportbromsar.

M sportbromsar med 4-kolvs fasta bromsok fram och 1-kolvs flytande bromsok bak i blå färg med M-logo har stora bromsskivor och därmed extra stor bromskraft.
BMW Z4 Roadster (G29) adaptivt M chassi

Adaptivt M-chassi.

Det adaptiva M chassit är sänkt tio millimeter och anpassas elektroniskt till körförhållandena och körsituationen i alla lägen. Dessutom kan föraren ställa in chassits egenskaper efter den önskade körstilen med Driving Experience Control – från komfortabel till sportig inställning med extra smidiga köregenskaper.
Körande BMW Z4 Roadster (G29) sedd bakifrån i bergen

Variabel sportstyrning.

Den variabla sportstyrningen med Servotronic möjliggör direkta och smidiga köregenskaper med mindre rattmotstånd. Styrningens utväxling rättar sig efter rattutslaget. Det innebär ännu bättre kontroll vid sportig körning samt gör att det krävs mindre styrkraft vid parkering och i svängar.
BMW Z4 Roadster (G29) Steptronic-sportväxellåda: närbild av mittkonsolen

Steptronic Sportväxellåda.

Den 8-stegade Steptronic-sportväxellådan med Launch Control ger mycket sportig växling, såväl automatiskt som manuellt med växelväljarspaken eller växelpaddlarna – för allt från behagligt glidande till dynamisk körning. I lägena Sport och Sport+ och med växelväljarspaken i vänstra läget S/M är växlingskarakteristiken inställd på högsta möjliga prestanda.
BMW TwinPower Turbo 6-cylindrig bensinmotor

M TwinPower Turbo rak 6-cylindrig bensinmotor.

Den raka sexcylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn från den nya generationens BMW EfficientDynamics motorfamilj kännetecknas av imponerande kraftutveckling, silkeslen gång och ett mäktigt motorljud. Tack vare dubbel-VANOS, Valvetronic, High Precision Injection och TwinScroll-turboladdare är motorn extra kraftfull och bränslesnål.

FÖRARASSISTANSSYSTEM I BMW Z4 ROADSTER.

BMW Z4 Roadster är utrustad med en rad intelligenta förarassistanssystem. Från parkeringsassistenten till röststyrningen BMW Intelligent Personal Assistant höjer de innovativa teknologierna komforten och säkerheten under körning. Samtidigt som den erbjuder förstklassig åkkomfort i alla lägen.
Bild den invändig utrustningen i BMW Z4 Roadster (G29) genom vindrutan

Driving Assistant.

Säkerhetspaketet Driving Assistant omfattar de kamerabaserade systemen frontalkrocksvarning med bromsfunktion, manuell Speed Limit-assistent inkl. Speed Limit-information med visning av omkörningsförbud och framförhållning samt körfältsassistent. Dessutom ingår de radarbaserade funktionerna Lane Change Warning samt varningar för trafik från sidan bak och påkörning bakifrån.
Parking Assistant på Control Display i BMW Z4 Roadster (G29)

Parking Assistant.

Parking Assistant underlättar parkering av bilen. Backkameran ser till att ge bättre sikt bakåt. Den aktiva parkeringsdistanskontrollen ger bättre skydd mot parkeringsskador. Parkeringsassistenten parkerar bilen automatiskt längs med och vinkelrätt mot körbanan och kör ut från parkeringsfickan igen. Backningsassistenten underlättar för dig vid backning där det är ont om plats.
BMW Z4 Roadster (G29) med ratt, Head-Up Display och Control Display

BMW Head-Up Display.

BMW Head-Up Display med hela färgskalan projicerar information som är viktig för körningen direkt i förarens synfält, utan att distrahera föraren från trafiken. Bland annat visar den aktuell hastighet och – beroende på utrustning – navigationsanvisningar, Speed Limit-information med omkörningsförbud samt telefon- och infotainmentfunktioner.
BMW Z4 Roadster (G29) med Intelligent Personal Assistant Screen

BMW Intelligent Personal Assistant*

Vore det inte underbart om dina personliga fordonsexperter fanns i din BMW? Med BMW Intelligent Personal Assistant kan du kommunicera med din BMW. Säg dina kommandon med helt vanlig röst för att styra bilens många funktioner. Intelligent Personal Assistant kan dessutom förklara allt som har med bilen att göra så att du lär känna din BMW ännu bättre.

*Tjänsten är inte tillgänglig på den svenska marknaden för närvarande.

Ratt med knappar i BMW Z4 Roadster (G29)

Aktiv farthållare med Stop & Go.

Den aktiva farthållaren med Stop&Go håller avståndet till framförvarande fordon i hastigheter mellan 30 och 160 km/h och kan stanna och starta igen i trögflytande trafik. Den manuella Speed Limit-assistenten gör att farthållaren kan ta hänsyn till gällande hastighetsbegränsningar. Frontalkollisionsvarning med bromsingrepp reagerar på stillastående fordon, fotgängare och cyklister.
BMW Operating System 7 BMW Z4 Roadster (G29)

BMW Operating System 7.

BMW Operating System 7 och det innovativa användargränssnittet gör att du kan styra olika funktioner ännu enklare och mer intuitivt, t.ex. med röststyrning, pekskärm eller iDrive-styrning. Dessutom har funktionerna som styrs med iDrive-reglaget utökats ytterligare. Nu kan till exempel app-menyn väljas direkt.
Connected Music BMW Z4 Roadster (G29)

Connected Music.

Lyssna på din favoritmusik, var du än är. Klassisk konsert på motorvägen, jazz i rusningstrafiken och pop när du glider omkring i stan. Tack vare Connected Music med Spotify och det inbyggda SIM-kortet kan du strömma miljontals låtar online, direkt via BMW:s musikpartner Spotify.

MODELLER AV BMW Z4 ROADSTER.

Model Advantage

Advantage-paketet erbjuder en rad funktionella utrustningsdetaljer för exteriören och interiören som bidrar till att öka både komforten och säkerheten i bilen.
 • Klimatautomatik med 2-zonsreglering
 • Innerbackspegel, automatiskt avbländande
 • Förvaringspaket
 • Parkeringsavståndskontroll (PDC)
Silhuett av BMW Z4 Roadster (G29) med Advantage-paket

Model Sport

Model Sport utstrålar dynamik redan vid första anblicken. Distinkta exteriör- och interiördetaljer i Svart högglans och Aluminium satinerad framhäver den sportiga karaktären. Även M sportstolar i läder Vernasca Svart och klimatautomatik med 2-zonsreglering ökar komforten.
 • BMW-njure i nät design i satinerad aluminium och njure ram i högglansig krom.
 • 18-lättmetallfälg i V-eker stil 770 i Bicolo
 • M sportstolar för förare och framsätespassagerare läderklädd "Vernasca" med dekorömmar; annan stoppning tillgänglig.
 • Tröskel avslutningar i aluminium med "BMW"-beteckning Orbit grå med däck av olika fabrikat; andra hjul tillgängliga.
Silhuett av BMW Z4 Roadster (G29) Sport Line

Model M Sport

Med M Sport gör du bilen ännu sportigare. Förutom en mängd detaljer som vässar looken för exteriören och interiören tar M Sport körglädjen till nästa nivå. Tack vare M Sportchassit och M Aerodynamikpaketet optimeras de kördynamiska kvaliteterna märkbart.
 • BMW njurgre i nätdesign i satinerad aluminium.
 • 18"-M lättmetallfälg i dubbelekerstil 798 M i bicolor Ferric grå med Tröskel avslutningar, alternativ andra hjul tillgängliga.
 • M-instegslister, exklusiva M-golvmatta, M-pedal och M-fotstöd.
 • M sportstolar för förare och framsätespassagerare i läder-/Alcantarakombination "Vernasca"/Alcantara Black med blå kontrastsöm; annan klädsel finns tillgänglig.
Silhuett av BMW Z4 Roadster (G29) M Sport
 • Model Advantage
 • Model Sport
 • Model M Sport

TEKNISKA DATA FÖR BMW Z4 ROADSTER.

BMW Z4 sDrive20i.

Motoreffekt i kW (hk) vid varv/min:

145 (197) / 4500-6500

Acceleration från 0 till 100 km/h i sekunder:

6,8

Bränsleförbrukning, blandad körning, i l/100 km:

7,1 - 7,3

Koldioxidutsläpp blandad körning i g/km:

161 - 165

BMW Z4 M40i Roadster G29 sedd snett bakifrån med öppen sufflett och en kvinna i förgrunden

BMW SERVICES.

RÅDGIVNING OCH TJÄNSTER FÖR BMW Z4 ROADSTER.

BMW Service Inclusive

BMW Service Inclusive.

Koppla av på resan med eldrift: Det här paketet ger 100 % transparens och enkel planering. Du väljer själv om det ska gälla i 4 eller 6 år – eller 3 år om du är leasingkund. Servicetjänster:

 • Service med fordonskontroll
 • Service av mikrofilter
 • Service av bromsvätska
Läs mer om BMW Service Inclusive
BMW Teleservices

BMW Proactive Care.

Med de innovativa teletjänsterna som ingår i BMW ConnectedDrive gör din BMW att du kan fokusera på annat. Om det är dags för service eller om ett problem skulle uppstå, förser den din föredragna BMW Service Partner med all relevant information om din bil. Din servicepartner kontaktar dig då för att boka en tid. Det gör att du kan lita på snabb och okomplicerad service av din bil och att du inte behöver tänka på allt själv. Enda kravet: Att du har registrerat din bil online på BMW ConnectedDrive Portal och sparat en Service Partner. Upptäck hur BMW Proactive Care gör ditt liv bekvämare.

Läs mer om BMW Proactive Care
BMW Mobile Care

BMW Vägassistans.

Den kostnadsfria assistanstjänsten BMW Vägassistans är tillgänglig för alla BMW-förare dygnet runt, året om. Ett telefonsamtal – och våra experter står till din tjänst med all sin kompetens – per telefon eller vid behov på plats.

Läs mer om BMW Vägassistans