M PERFORMANCE-FAMILJEN. INTENSIFIERAD KÖRGLÄDJE.

Vässad design, kraftfull drivlina, fascinerande kördynamik.

M Performance

Det exklusiva erbjudandet från BMW M GmbH inkluderar M Performance-modeller som förenar det bästa från respektive modellserie med de dynamiska M-generna och därmed skapar ett helt eget segment. Den kompromisslösa kombinationen av sportighet, funktionella lösningar och hög komfort har förädlats till perfektion i varje enskild M Performance-modell. Alla varianter, från den kompakta BMW M140i och de allsidiga X-modellerna till den unika BMW M760Li xDrive, uppvisar sin egen, individuella tolkning av intensifierad körglädje.

Läs mer
M PERFORMANCE-FAMILJEN. INTENSIFIERAD KÖRGLÄDJE.Vässad design, kraftfull drivlina, fascinerande kördynamik.

I EN KLASS FÖR SIG.

M Performance är den perfekta symbiosen mellan ren styrka, högsta prestanda och enastående komfort. Resultatet är M Performance-modeller för kompromisslöst sportiga körupplevelser fulla av adrenalin och inspirerade av BMW M. Upplev den fascinerande M Performance-känslan i filmen – med hög risk att du blir fast för för alltid.

Läs mer

DESIGNEN FÖR M PERFORMANCE-MODELLERNA.

Alla M Performance-modellerna har M Sport som standardutrustning. Här ingår både M sportchassi och M Aerodynamikpaket. Det sistnämnda omfattar bland annat extra stora luftintag i fronten för att kyla motorn och diffusorinsats i konstrastfärg för bakpartiet. M Performance-modellerna har ännu mer att bjuda på: både utsidan och insidan är utrustad med exklusiva detaljer som tydligt visar skillnaden mot övriga modeller i serien. Såväl visuellt som tekniskt axlar varje M Performance-bil rollen som vardagsgeni med garanterad adrenalinkick och fyller sin plats mellan modellseriens toppmodell och prestandabilarna från BMW M GmbH.

STILFULL OCH SPORTIG. DE EXKLUSIVA DETALJERNA.

Designaccenter i fronten.

Bland de omisskännliga designdetaljerna för M Performance-modellerna märks till exempel extra inlägg i accentfärg i frontspoilern.
Läs mer

Njure i signaturfärg.

Njuren är ett exklusivt blickfång där utvalda designdetaljer är utförda i signaturfärg. Hos BMW M760Li xDrive accentueras njuren genom sin färg, hos BMW M550i xDrive Sedan är den stilfullt inramad och hos BMW X4 M40i är det stavarnas färg som fångar blicken.
Läs mer

Exklusiva lättmetallfälgar.

Utvalda M Performance-modeller erbjuds dessutom med exklusiv fälgdesign i signaturfärg. De speciellt framtagna fälgarna för M Performance har imponerande dimensioner och är de största i respektive utrustningsprogram.
Läs mer

M-logo på sidan.

M-logon i mörkt krom eller Ceriumgrå, beroende på modell, accentuerar elegant att bilen är en M Performance-modell.
Läs mer

Backspegelkåpor i signaturfärg.

De mjukt svängda backspeglarna går i färgen Ferritgrå eller Ceriumgrå, beroende på modell. Tack vare den aerodynamiska designen är motståndet mot fartvinden minimalt.
Läs mer

Ändrör på båda sidor.

Redan vid första anblicken ger sig M Performance-modellerna till känna genom de båda ändören, ett på varje sida, vilka specialdesignats för respektive modell. Resultatet är ett bakparti med kraftfull utstrålning.
Läs mer

Modellbeteckning bak.

Bakpartiets modellbeteckning i accentfärg med integrerat ”M” understryker det nära släktskapet med modellerna från BMW M.
Läs mer

Instegslister med modellbeteckning.

I alla M Performance-modeller hälsas föraren och framsätespassageraren välkomna av instegslister med bilens modellbeteckning. Hos BMW M760Li xDrive är hälsningsfrasen ännu ett snäpp stilfullare: modellbeteckningen ersätts av en exklusiv V12-logo.
Läs mer

Modellbeteckning på förarplatsen.

En försmak av den körglädje som komma skall: även kombiinstrumentet är försett med modellbeteckning. I BMW M760Li xDrive, som visas på bilden, kompletteras detta signum för M Performance även med en exklusiv hastighetsmätare med en skala upp till 330 km/h.
Läs mer

MOTORERNA FÖR M PERFORMANCE-MODELLERNA.

M Performance-modellerna erbjuder starka motorer, som hör till de kraftfullaste i sin serie. Var och en personifierar modellseriens unika och karakteristiska egenskaper: BMW 1-serien och 2-serien är de enda i sin klass med rak 6-cylindrig motor. Åtta cylindrar och en imponerande acceleration från 0 till 100 km/h på 4,0 sekunder gör BMW M550i xDrive Sedan till ett äkta kraftpaket. Och det är inte allt: för första gången någonsin erbjuder BMW M550d xDrive Sedan och Touring fyra turboaggregat och en rak 6-cylindrig M Performance TwinPower Turbo-dieselmotor som ger extremt sportiga accelerationsvärden. Ohämmad kördynamik garanterar även BMW X3 M40i, som med senaste generationens raka 6-cylindriga M Performance TwinPower Turbo-bensinmotor ger 265 kW (360 hk) med ett maximalt vridmoment på 500 Nm. BMW X4 M40i ställer upp med en aluminiummotor med vevaxel av smitt stål och komponenter från prestandamotorn för de aktuella BMW M3- och M4-modellerna. Vår enda V12-bensinmotor med 610 hk är reserverad för BMW M760Li xDrive. Imponerande kraftpaket, där höga prestanda och härligt motorsound ger en intensiv känsla med hög gåshudsfaktor.

ETT KRAFTFULLT LUGN. MED 6 TILL 12 CYLINDRAR.

250 kW/340 HK.

Den raka 6-cylindriga M Performance TwinPower Turbo-bensinmotorn på 3,0 liter kombinerar Valvetronic inkl Dubbel-VANOS och direktinsprutning med ett TwinScroll-turboaggregat. Direkt respons, högt vridmoment även vid låga varvtal och i ett brett varvtalsintervall utmärker denna starka motor. Resultatet är ett maximalt vridmoment på 500 Nm. Ett kraftpaket som har fått ta plats i BMW M140i och BMW M240i.
Läs mer

265 kW/360 HK.

Den raka 6-cylindriga M Performance TwinPower Turbo-bensinmotorn kombinerar en imponerande effekt med hög dragkraft ända upp till maxvarv och sätter därmed en ny standard. Motorn med vevaxel av smitt stål kännetecknas av den höga varvvilligheten som är så typisk för BMW M: mellan 1 350 och 5 250 v/min uppnås det maximala vridmomentet på 465 Nm. Toppeffekten på 265 kW (360 hk) utvecklar 3,0-litersmotorn mellan 5 800 och 6 000 v/min. En motor som används i BMW X4 M40i.
Läs mer

280 kW/381 HK.

Den raka 6-cylindiga M Performance TwinPower Turbo-dieselmotorn driver bilen med häpnadsväckande kraft. En avgörande faktor är de tre turboaggregaten med variabel turbingeometri. Tack vare den direkta responsen, det balanserade vridmomentsförloppet och breda varvtalsregistret utvecklas motorns maximala vridmoment på 740 Nm redan mellan 2 000 och 3 000 varv/minut. Imponerande prestanda för en motor som dessutom uppvisar högsta tänkbara effektivitet. Motorn finns i BMW M550d, BMW X5 M50d och BMW X6 M50d.
Läs mer

448 kW/610 HK.

Den 12-cylindriga M Performance TwinPower Turbo-bensinmotorn utgör en veritabel höjdpunkt inom biltekniken och är en ytterst kultiverad kraftkälla för suverän körglädje. Den omisskännligt mjuka gången och smidiga kraftutvecklingen ger såväl förare som passagerare en upplevelse utöver det vanliga. V12-motorn kombinerar två turboaggregat med den steglösa kamaxelstyrningen Dubbel-VANOS och direktinsprutning. Tillsammans ger de det 12-cylindriga kraftpaketet ett maximalt vridmoment på tunga 800 Nm mellan 1 500 och 5 000 varv/minut. Den höga toppeffekten på 448 kW (610 hk) uppnås vid 5 250–6 000 varv/minut och ser till att skicka iväg BMW M760Li xDrive från 0 till 100 km/h på enastående 3,7 sekunder. Tack vare direktinsprutningen utnyttjas bränslet dessutom mycket effektivt. Den här motorn används i BMW M760Li xDrive.
Läs mer

KÖRDYNAMIKEN FÖR M PERFORMANCE-MODELLERNA.

Enastående kördynamik och ändå perfekt för vardagens alla utmaningar – två egenskaper som möts i M Performance-modellerna för att ge dig en kompromisslös körupplevelse. Genom att utnyttja den långa erfarenheten och innovationskraften från BMW M GmbH utvecklar vi bilar med imponerande precisa köregenskaper. Perfekt avpassat till varje bilmodell har M Performance-modellernas sportiga sida fått ta ännu större plats. Resultatet syns tydligt: i form av ett stort leende vid varje kurvtagning.

  • Bättre drivgrepp: BMW xDrive
  • Chassi med sportig avstämning
  • För ännu mer precision i styrningen
  • Pure Performance: Fälgar och bromsar
Bromssystem

BMW M PERFORMANCE ONE-STOP-SHOPPING.

Bara det bästa är gott nog: Nu får Hartge och Schnitzer äntligen konkurrens – av BMW-återförsäljaren och auktoriserade BMW Serviceverkstäder. Antingen köps det till din fabriksnya bil, eller en som rullat ett tag. Med garantin orörd och allt homologerat och klart, vilket innebär att prestandatrimmade sin BMW äntligen blir lagliga här.

BMW M PERFORMANCE ORIGINALTILLBEHÖR.

De dynamiska M Performance-modellerna utvecklas exklusivt av experterna på BMW M GmbH för att uppfylla extra höga krav på kördynamik. BMW M Performance tillbehör passar däremot till ett stort antal modeller från BMW och BMW M. Tillbehören kan beställas separat och finns inom kategorierna aerodynamik, drivning, förarplats och chassi. Med allt från imponerande sound till prestandahöjande Power Kit är tillbehören ett statement som andas sportig körglädje lång väg.

M Performance-modeller

BMW M PERFORMANCE PRISER OCH GARANTIER.

Observera att BMW M Performance Power Kits pris och prestanda beror på bilmodell, utrustningsnivå och årsmodell. Det ger dig mer kraft och snabbare gasrespons utan att bränsleförbrukningen och CO2-värdet ökar. Något annat som inte ändras är fabriksgarantierna, de bibehålls helt och hållet.

BMW M PERFORMANCE BEKVÄMLIGHET, SERVICENIVÅ OCH TRYGGHET

BMW M PERFORMANCE BEKVÄMLIGHET, SERVICENIVÅ OCH TRYGGHET.

BMW Performance Power Kit får endast monteras av auktoriserade BMW Serviceverkstäder. För motoroptimering (BMW Performance Power Kit) krävs att bilen genomgår en registreringsbesiktning eftersom originalutförandet ändrats. BMW tillgodoser ägaren med nödvändiga dokument. Resultatet är ca 10 procent höjd effekt och vridmoment, med bibehållen bränsleförbrukning jämfört med standardutförandet.

BMW M PERFORMANCE UPPLEVELSE.

BMW M PERFORMANCE UPPLEVELSE.

Besök din BMW återförsäljare eller din auktoriserade BMW Serviceverkstad för närmare information om vad som gäller just din BMW-modell.  

Bränsleförbrukning och koldioxidvärden.

  • Bränsleförbrukning och koldioxidvärden är beräknade enligt EU-körcykeln. De verkliga värdena för den individuella bilen kan avvika.

    Förbrukning och koldioxidvärden finns under rubriken Tekniska data för respektive bilmodell.

    Förbrukning och koldioxidvärden beror på den valda däckdimensionen.