BMW i VISION CIRCULAR.

100 % ÅTERVUNNET MATERIAL. 100 % ÅTERVINNINGSBAR.

BMW i VISION CIRCULAR.100 % ÅTERVUNNET MATERIAL. 100 % ÅTERVINNINGSBAR.

BMW i Vision Circular representerar de planer som BMW Group har på att bli den mest hållbara tillverkaren av individuell premiummobilitet. Visionsfordonet har genom hela design-, utvecklings- och tillverkningsprocessen utformats enligt kretsloppsekonomins principer. Utformningen av Vision ger en framåtblick på ett kompakt, helt eldrivet fordon med fokus på hållbarhet och lyx för år 2040.

Läs mer
RE:BMW Circular Lab Hållbarhet Circular design

RE:BMW CIRCULAR LAB – MISSION HÅLLBARHET.

Följ med oss i RE:BMW CIRCULAR LAB på en resa till en hållbar framtid – och ta reda på detaljer och ytterligare information kring Circular design och dess grundprinciper Re:think, Re:duce, Re:use och Re:cycle.
BMW i Vision Circular 2021 designhöjdpunkter video

DEN VISIONÄRA DESIGNEN HOS BMW i VISION CIRCULAR.

DEN VISIONÄRA DESIGNEN HOS BMW i VISION CIRCULAR.

EXTERIÖRHÖJDPUNKTERNA HOS BMW i VISION CIRCULAR.

Exteriördesignen hos BMW i Vision Circular förkroppsligar en fängslande estetik av hållbarhet. Dess monovolym består av endast ett fåtal delar och mängden material har reducerats till ett minimum. Formspråket är rent och hållbart tecknat. Rena material och enkla ytbehandlingar skapar en modern och lyxig framtoning.
BMW i Vision Circular 2021 visionsfordon exteriördesign
BMW i Vision Circular 2021 visionsfordon exteriördesign trefjärdedelsvy framifrån

Klassiska ikoner i ny tolkning – fronten.

Med sin rena Onebox-design, det utpräglade axelpartiet och den breda spårvidden är BMW i Vision Circular känslofylld, sportig och elegant på samma gång. Det puristiska frontpartiet på BMW i Vision Circular är en kraftfull symbol för Circular design. Komplexiteten har här reducerats konsekvent och avkall gjorts på dekorelement som njurram, njurstavar eller tilläggsemblem. Omisskännlig höjdpunkt är njuren, som har fått en ny tolkning som digital yta och förenats med ljussignaturen till en dubbelikon. Den digitala ytan blir synlig först när fordonet vaknar till liv, och ytan skapar ett grafiskt gränssnitt som transporterar BMW ikonerna in i den digitala tidsåldern.
BMW i Vision Circular 2021 visionsfordon exteriördesign sedd från sidan

En ny silhuett för BMW – sidan.

BMW i Vision Circular sträcker sig i en genomgående volym från fram- till bakaxeln och erbjuder generöst utrymme på en liten yta. Modellens Hofmeister kink förverkligas med en animerad yta som inte bara fungerar som ett designelement, utan också som interaktionsyta. Fordonets tvåtonade färgkoncept understryker ambitionen om estetik och hållbarhet. Karossen består av sekundärt aluminium och sekundärt stål. Vid första anblicken framgår det tydligt att ingen klassisk lackering har använts för exteriören. Medan det bronseloxerade aluminiumet betonar elegansen, skapar stålet som behandlats med olika temperatur en unik look baktill.
BMW i Vision Circular 2021 visionsfordon exteriördesign trefjärdedelsvy bakifrån

Monolitiskt och modernt – bakpartiet.

Det rena och puristiskt utformade bakpartiet på BMW i Vision Circular motsvarar vår ambition om Circular design. I likhet med fronten är indikeringar och ljusfunktioner integrerade som digital yta bak på fordonet. Genomgående glasytor av sekundärt glas sträcker sig från taket via bakpartiet till den digitala ytan och betonar därvid det reducerade, monolitiska uttrycket – något som förstärks ytterligare av displayens Black Panel-effekt i kallt tillstånd. Den minimalistiskt och aerodynamiskt optimerade svarta stötfångaren av återvunnen plast avrundar bakpartiets utformning mot marken. Däcken består av hållbart odlat naturgummi och har ett lätt transparent utseende. Som förstärkning tillsätts extra färgade gummipartiklar i däckblandningen och skapar en spännande Terrazzo-effekt.

INTERIÖRHÖJDPUNKTERNA HOS BMW i VISION CIRCULAR.

I kupén är målet med BMW i Vision Circular att skapa en lyxig atmosfär vars material och produktionsprocesser återspeglar en ansvarsfull hantering av miljön och resurser.
BMW i Vision Circular 2021 visionsfordon interiördesign
BMW i Vision Circular 2021 visionsfordon interiördesign banbrytande materialestetik

Banbrytande materialestetik.

BMW i Vision Circular uppvisar en konsekvent reduktion av komponenter, materialgrupper och ytbehandlingar. Här används enbart återvunna material eller förnybara råvaror som trä, utan att avkall görs på lyxig haptik och kvalitetskänsla. Exempelvis ersätts läder av textiler och man arbetar med ytor som inspirerar genom sin estetik och berättar sin egna historia. Kupén visar tydligt vad som kommer att vara möjligt i framtiden när det gäller cirkularitet och medvetna materialval – och vilken spännande estetik som kan uppstå av det.
BMW i Vision Circular 2021 visionsfordon interiördesign svävande instrumentpanel som skulptur

Svävande skulptur som intelligent höjdpunkt.

Instrumentpanelen i BMW i Vision Circular framstår som en svävande, V-formad skulptur som sträcker sig in i kupén och består därvid enbart av ett fåtal material. Optisk höjdpunkt är den 3D-utskrivna, kristallina kroppen, som har nervliknande strukturering och bjuder på en spännande ljusåtergivning. Instrumentpanelen är dock inte bara ett blickfång i interiören. Den fungerar samtidigt som interaktionsyta och synliggör intelligensen.
BMW i Vision Circular 2021 visionsfordon interiördesign enkel demontering snabblås

Enkel demontering.

En viktig aspekt av BMW i Vision Circular är begreppet ”Joyful Fusion” som medveten återgivning av demonteringen. Diverse komponenter i fordonet kan tack vare lossningsbara infästningar snabbt och enkelt plockas ner i sina enskilda monomaterial och återföras till materialkretsloppet. De lossningsbara infästningarna är inte bara av intresse i slutet av livscykeln. Även under själva livscykeln underlättar snabblåsen byte av material och komponenter avsevärt.
BMW i Vision Circular 2021 visionsfordon interiördesign Shy Tech

Nästa generations Shy Tech.

All relevant information projiceras över hela fordonsbredden nedtill på vindrutan. Informationen kan vid behov flyttas så att den ligger direkt i blickfältet eller också döljas. På så vis blir vindrutan den viktigaste ytan för information, vilket i sin tur innebär att extra displayer i interiören är överflödiga – helt i linje med reduktionen. Så tolkar vi Shy Tech – osynlig intelligens som finns i bakgrunden till dess att den behövs eller uttryckligen efterfrågas.

SMART TRAFFIC – DEN INTELLIGENTA FRAMTIDEN MED URBAN MOBILITET.

BMW Smart Traffic mobilitetens framtid

FLER ÄMNEN KRING BMW i VISION CIRCULAR OCH HÅLLBARHET PÅ BMW.

BMW i Vision Circular 2021 visionsfordon Artikel BMW.com

KRAFTFULL NÄRVARO FÖR EN STOR VISION.

Ta reda på ännu fler detaljer kring BMW i Vision Circular och vår ambition om Circular design.
BMW elektromobilitet

BMW ELEKTRI-
FIERING.

Vill du veta mer om BMW:s banbrytande koncept för elektromobilitet och om dina personliga fördelar och möjligheter? Läs mer om elektromobilitet, plug-in hybrider, BMW i, laddning, räckvidd och mycket annat.
BMW JOYTOPIA virtuell upplevelsevärld om morgondagens mobilitet

JOYTOPIA – VÅR VISION AV MORGONDAGEN.

Besök den virtuella upplevelsevärlden JOYTOPIA och ta reda på mer om visionen som BMW har om morgondagens mobilitet och vägen till en hållbar framtid.