BMW 330e iPerformance

RECHARGEABLE DRIVING PLEASURE.

Frequently asked questions on BMW Plug-in Hybrid models.

BMW iPerformance

Discover the sustainable world of the BMW iPerformance models and an entirely new dimension of driving pleasure.
Impressively dynamic and entirely free of emissions when driving purely electrically, the BMW plug-in hybrids show just what is possible: thanks to the newly developed electric synchronous motors, the iPerformance models dazzle with their tremendous torque from a standing start up to maximum speed.

Just as agile but designed for electromobility from the outset are the BMW i models. Their futuristic design and the cleverly devised electric concepts make them distinctive from afar: the vehicles are shaping the future of mobility. On this page you will find all the answers to the key questions on the plug-in hybrid vehicles from BMW. You will obtain information on the BMW i models by following the link below.

Läs mer
Rechargeable Driving Pleasure.Frequently asked questions on BMW Plug-in Hybrid models.

ALLMÄNT OCH DESIGN.

BMW:s plug-in-hybrider har en drivlina som består av en kraftfull elektrisk motor och en effektiv förbränningsmotor i optimalt samspel. Det märks inte minst i den perfekta kombinationen av dynamik och effektivitet. Här hittar du alla fakta om BMW:s laddhybrider.


Förbrukning och koldioxidvärde för BMW 225xe iPerformance Active Tourer (3):
Bränsleförbrukning blandad körning (EU) l/100 km: 2,7–2,3
Koldioxidvärde blandad körning (EU) g/km: 61–52
Elförbrukning blandad körning (EU) kWh/100 km: 14,2–13,4

 • Vad är egentligen en plug-in-hybrid, eller laddhybrid som den också kallas?

  En plug-in-hybrid har en drivlina som består av en kraftfull elmotor och en effektiv förbränningsmotor. Tack vare den här kombinationen får bilen höga sammantagna prestanda, men är samtidigt mer miljövänlig än en bil med enbart konventionell motor.

  Dessutom kan laddhybrider laddas direkt från elnätet, både i vägguttaget hemma och när du är ute och kör. Detta gör att laddhybriderna, särskilt i städerna, kan köra största delen av sträckan helt utan lokala utsläpp och långa sträckor med lägre bränsleförbrukning.

 • Vilka är fördelarna med plug-in-hybridbilar jämfört med bilar med konventionell motor?

  Med en plug-in-hybrid får du full flexibilitet med mindre utsläpp, samtidigt som den klarar långresor lika bra och med lika hög komfort som en vanlig bil. Du kan framför allt njuta av den nästan ljudlösa körupplevelsen och den elektriska boosten. Vid snabb acceleration, vid exempelvis omkörningar, får förbränningsmotorn extra draghjälp av elmotorn, vilket gör körningen ännu mer dynamisk. Kostnaderna för körning kan minskas om bilen används med elmotorn och man har möjlighet att ladda batteriet regelbundet via elnätet.

  Ytterligare en viktig fördel är att alla laddhybrider har kupévärme/-kylning som standardutrustning, vilket gör att temperaturen kan regleras enkelt via appen BMW Connected, kundportalen My BMW ConnectedDrive eller direkt i bilen, utan att förbränningsmotorn behöver startas.

 • Vad krävs för att jag ska kunna ha en plug-in-hybridbil?

  En av de viktigaste aspekterna är att du ska kunna ladda bilen hemma. Det görs helt enkelt i ett vanligt vägguttag, med din egen BMW i Wallbox eller någon annanstans i närheten. Dessutom kan du dra nytta av skillnaderna i driftkostnad mellan el och bränsle om laddhybriden körs så mycket som möjligt rent elektriskt. Om du även har möjlighet att ladda bilen där du arbetar kan du utnyttja besparingspotentialen ännu bättre.

 • Är säkerheten och körupplevelsen jämförbara med BMW-modeller med konventionell drivlina?

  BMW:s plug-in-hybrider konstrueras enligt högsta tänkbara tekniska standard och bygger på samma säkra bilarkitektur som modellerna med konventionell motor. Att laddhybridbilar med högprestandabatterier verkligen är säkra har bekräftats av oberoende institut.

  Tack vare elmotorn erbjuder BMW:s plug-in-hybrider både elektrisk körglädje och ännu högre effektivitet. Genom att hela vridmomentet står till den elektriska motorns förfogande redan från första metern uppvisar iPerformance-modellerna samma omedelbara kraftutveckling som elbilar. Med boost-funktionen ger elmotorn också sitt fulla stöd till förbränningsmotorn vid acceleration och dynamiska farttoppar. Sist men inte minst kan BMW:s laddhybrider köras nästan ljudlöst och helt utan lokala utsläpp i ren eldrift.

 • Vilka olika körlägen finns det?

  Plug-in-hybriderna från BMW har naturligtvis de vanliga körlägena ECO PRO, Comfort och Sport för att uppfylla kraven i olika körsituationer. Dessutom finns eDrive-knappen med speciella körlägen för iPerformance-modellerna:

  − Auto eDrive: Utifrån den aktuella körsituationen väljer systemet det effektivaste drivningsalternativet – helt elektriskt, hybriddrift eller enbart med förbränningsmotorn.

  − Max eDrive: Beroende på modellen kan bilen köras helt eldrivet i upp till 140 km/h i läget Max eDrive. Vid högre hastigheter eller om föraren vill utnyttja bilens maximala accelerationsförmåga startas förbränningsmotorn automatiskt.

  − I läget Save Battery, eller Battery Control som det heter i BMW 7-serien, laddas batteriet effektivt upp eller hålls på en konstant nivå med hjälp av förbränningsmotorn. På så sätt kan batterikapaciteten sparas för att användas vid ren elektrisk körning vid ett senare tillfälle.

 • På vilket sätt syns det att bilen är en laddhybrid från BMW?

  Målet har inte varit att utseendet på våra plug-in-hybrider ska skilja sig nämnvärt från de övriga BMW-modellerna. Vi har i stället strävat efter att ge BMW:s laddhybrider den välbekanta och omisskännliga BMW-designen. Men det är detaljerna som gör det: BMW:s plug-in-hybridbilar visar upp några av följande kännetecken:

  Exteriördesign:

  − Emblemet eDrive på C-stolparna
  − BMW i-emblemet på framskärmarna
  − Blå njurstavar och blå centerkåpor för fälgarna
  − Beteckningen eDrive på motorskyddet
  − Modellbeteckning med ”e”
  − Laddanslutning framtill på förarsidan

  Interiördesign

  − Instegslister med logo eDrive
  − eDrive-knapp på mittkonsolen
  − Specialutformat kombiinstrument och speciell grafik för Control Display

BATTERI OCH RÄCKVIDD.

I BMW:s plug-in-hybrider kombineras förbränningsmotorn med ett litiumjonbatteri med lång livslängd. I nödfall kan du fortsätta köra även om bränslet skulle ta slut. Här får du reda på mer om batteriet.

 • Går det att köra vidare med elektrisk drift även om bränsletanken är tom?

  Ja. Föraren får ett varningsmeddelande på kombiinstrumentet när den totala räckvidden för el- och förbränningsmotorn är 8 mil. Från och med en total räckvidd på 5 mil visas räckviddsvarningen hela tiden. Om bränsletanken skulle vara tom kan den resterande elektriska räckvidden användas för att komma till närmaste bensinstation – förutsatt att det finns tillräckligt med energi och att systemkraven för elektrisk körning är uppfyllda.

 • Hur lång är livslängden på högprestandabatteriet i en BMW plug-in-hybrid?

  Högprestandabatteriet i BMW:s laddhybridbilar är ett litiumjonbatteri som till skillnad från vanliga bly- och nickel-kadmiumbatterier är perfekt optimerat för bilar. Din BMW-återförsäljare ger dig en garanti i form av BMW Battery Certificate, vilket gäller för de första 10 000 milen eller högst 6 år efter första leveransen av en nybil (gäller tills något av kriterierna uppfylls). Vid ett tekniskt fel på batteriet garanteras du då kostnadsfri reparation av högprestandabatteriet. Alla detaljer om vad som omfattas av BMW Battery Certificate kan du få reda på hos din BMW-återförsäljare.

 • Hur lång är den elektriska räckvidden?

  För varje enskild modell av BMW:s plug-in-hybrider anges en specificerad räckvidd, som beräknats med EU-körcykeln. Den verkliga elektriska räckvidd som kan uppnås beror på många olika faktorer. Avgörande är behovet från värme-/kylningssystemet, allmän belastning på elsystemet (t ex navigationssystem, ljudanläggning, stols- och rutvärme) samt utetemperaturen, t ex om det är sommar eller vinter. Dessutom spelar den individuella körstilen in.

  När högprestandabatteriet är urladdat går det inte att köra rent elektriskt mer, men tack vare förbränningsmotorn kan du fortsätta köra som vanligt. Genom den intelligenta energistyrningen finns det ingen som helst risk att högprestandabatteriet skadas, även om indikeringen visar att det är helt tomt under körningen.

 • Gör högprestandabatteriet att det är mindre plats i bagageutrymmet?

  Plug-in-hybriderna från BMW har bara obetydligt mindre bagageutrymme än de konventionella BMW-modellerna. För att underlätta in- och urlastningen har bagageutrymmet en intelligent lösning, där ena sidan har ett plant lastgolv och andra sidan är djupare, så att det även går att transportera stor och otymplig last. Dessutom finns alla varianter av genomlastningssystem (t ex delbart ryggstöd i baksätet 40:20:40) även för BMW:s laddhybridmodeller.

 • Vad måste man tänka på om en plug-in-hybrid från BMW inte ska användas under en längre tid?

  Det går givetvis att parkera bilen längre perioder (t ex i några veckor). Det kan dock leda till att högprestandabatteriets laddnivå minskar efter en tid.

  Rekommendationen är därför att batteriet ska vara näst intill fulladdat när bilen parkeras. Alternativt kan den parkeras ansluten till en laddstation som då laddar högprestandabatteriet automatiskt om laddnivån skulle sjunka.

  Observera även informationen om parkering under längre tid som finns i bilens användarhandbok.

LADDNING OCH LADDINFRASTRUKTUR.

Den exakta tiden det tar att ladda batteriet beror på flera faktorer. Om högprestandabatteriet är helt urladdat räknar man till exempel med att en BMW X5 plug-in-hybrid tar ca 2,8 timmar att ladda med en BMW i Wallbox eller publik laddstolpe och ca 4 timmar i ett normalt eluttag.
 

På grund av att batteriet i en laddhybrid är mindre än i en ren elbil och därför inte tar så lång tid att ladda upp till full laddnivå finns det inte stöd för att snabbladda BMW:s plug-in-hybrider med likström.

Ta reda på mer om våra heltäckande tjänster för eMobility.

 • Vilka lösningar erbjuder BMW för laddning av plug-in-hybrider?

  En laddhybrid från BMW kan laddas i ett vanligt eluttag, men vi rekommenderar att en elektriker kontrollerar att det aktuella vägguttaget är lämpligt och klarar konstant belastning. Kontrollen av eluttaget och en eventuell installation av en BMW Wallbox Pure eller Pro (laddhybriderna från BMW kan då laddas med upp till 3,7 kW) kan även göras av en elektriker från en BMW i-installationspartner.

  Bilen kan även laddas på andra platser när man är ute och kör. Konceptet från Clever erbjuder ett växande nätverk av publika laddstationer. I ett flertal städer kan BMW-kunder även använda sig av långtidsparkering med laddmöjligheter både i närheten av bostaden och arbetsplatsen.

  Om du vill veta var din närmaste laddstation finns har du några olika alternativ:

  − Använd navigationssystemet i din BMW plug-in-hybrid. Tack vare sökfunktionen Point-of-Interest i appen BMW Connected har du direkt tillgång till alla laddstationer som finns i närheten.

  − Du kan även ta hjälp av din smartphone. Lekande lätt med appen BMW Connected för plug-in-hybrider.

  − På Clevers webbplats hittar du alla laddstationer i nätverket.

 • Hur ofta kan man eller måste man ladda en BMW plug-in-hybrid?

  Försök alltid att ladda din BMW plug-in-hybrid när du har möjlighet − oavsett om du är hemma eller någon annanstans. På så sätt kan du alltid få största möjliga elektriska räckvidd och därmed sänka bränsleförbrukningen.

 • Hur lång tid tar det att ladda högprestandabatteriet? Går det att ladda snabbt med likström (DC)?

  Den exakta tiden det tar att ladda batteriet beror på flera faktorer. Om högprestandabatteriet är helt urladdat räknar man till exempel med att en BMW X5 plug-in-hybrid tar ca 2,5 timmar att ladda med en BMW i Wallbox eller publik laddstolpe och ca 4 timmar med ett normalt eluttag.

  På grund av att batteriet i en laddhybrid är mindre än i en ren elbil och därför inte tar så lång tid att ladda upp till full laddnivå finns det inte stöd för att snabbladda BMW:s plug-in-hybrider med likström.

 • Behövs det en annan laddkabel när man är utomlands?

  Standardladdkabeln som följer med bilen passar alltid till eluttagen i landet där den säljs. Om du behöver en laddkabel till en annan typ av eluttag kan du köpa den hos din BMW-återförsäljare.

 • Finns lösningarna från BMW 360° ELECTRIC för BMW i-modellerna även för BMW:s plug-in-hybrider?

  Ja, självklart har även du som ägare till en av BMW:s laddhybrider tillgång till den service som erbjuds av BMW 360° ELECTRIC från BMW i.

 • Vad kostar BMW:s laddstationer för hemmabruk?

  Priserna för BMW i Wallbox, BMW i Walbox Plus och BMW i Wallbox Connect hittar du under BMW Originaltillbehör.

UPPKOPPLING.

Med de innovativa eDrive-tjänsterna får du en BMW plug-in-hybrid med bästa tänkbara uppkoppling mot världen. En av de många eDrive-tjänsterna är appen BMW Connected, som bland annat ger dig viktig information om bilens laddnivå.

 • Vilka BMW ConnectedDrive-tjänster finns det för BMW:s plug-in-hybrider?

  eDrive-tjänsterna är skräddarsydda för laddhybriderna från BMW och kan användas i en app, i navigationssystemet eller via kundportalen My BMW ConnectedDrive. Appen BMW Connected omfattar följande funktioner:

  − laddstatusindikering och inställningar för laddtimer

  − fjärrstyrning av klimatanläggningen (värme/kyla) och tillhörande timerinställningar

  − sökning och visning av laddstationer

  − statistik över den egna körstilen, tips om hur man kör effektivt samt möjlighet att jämföra med andra förare via webbforum

  − visning av miltalet, bilens status och servicebehov

 • Vilka smartphone-system fungerar med apparna?

  Apple iOS och Google Android.

 • Kan jag använda ovanstående funktioner även via internet?

  Ja, vissa funktioner är även tillgängliga på kundportalen My BMW ConnectedDrive.

Bränsleförbrukning och koldioxidvärden.

 • Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  * Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från och med 1 januari 2020 har WLTP helt ersatt den tidigare körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande – i WLTP är uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.bmw.se/wltp.

  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Elektrisk räckvidd påverkas av faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utomhustemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning/kupékylning.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.