BMW M8 Competition Coupé, sedd bakifrån, körandes i natten i fullmånens sken.

THE M8

BMW M8 COUPÉ

THE M8BMW M8 COUPÉ

BMW M850i xDRIVE COUPÉ, BMW M8 COUPÉ OCH BMW M8 COMPETITION COUPÉ

BMW 8-serie Coupé är lyxig körglädje när den är som bäst. På elegantast tänkbara sätt kombinerar den de oslagbara M-generna med högsta exklusivitet – för sportigt exklusiva körupplevelser såväl på vägarna som på racingbanorna. Och det i tre medryckande varianter: BMW M850i xDrive Coupé imponerar med en enastående syntes av komfort, prestanda och effektivitet. BMW M8 Coupé med M xDrive erbjuder förutom en absolut förstklassig interiör den ultimata racingkänslan och är byggd för att omdefiniera gränserna för kördynamiken. Höjdpunkten utgörs av BMW M8 Competition Coupé med M xDrive som en ännu kraftfullare och mer extravagant variant av denna prestandasportbil.

Läs mer

HÖJDPUNKTER FÖR BMW M8 COUPÉ OCH BMW M8 COMPETITION COUPÉ

KLICKA FÖR HIGH-PERFORMANCE VID FÖRSTA ANBLICKEN

Den första BMW M8 Competition Coupé i Marina Bay Blåmetallic, trefjärdedelsvy framifrån.

ENASTÅENDE PRESTANDA

KRAFTFULL 8-CYLINDRIG M TWINPOWER TURBO BENSINMOTOR

Den kraftfulla 4,4-liters motorn med biturbo i BMW M8 Competition Coupé utvecklar imponerande 460 kW (625 hk) och ett mäktigt vridmoment på 750 Nm. Avgasgrenrörets placering som gör att den täcker båda cylinderraderna, vilket optimerar responsen hos M motorn, som är av samma typ som den som sitter i tävlingsbilarna. Två Twin-Scroll-turboaggregat optimerar effekten och ger utmärkt prestanda – på vägen och på racingbanan.

BMW M8 Competition Coupé i Marina Bay Blåmetallic, körande, trefjärdedelsvy från sidan, framför stjärnhimmel.

ULTIMAT KÖRGLÄDJE

DRIVLINAN OCH CHASSIT HOS BMW M8 COUPÉ OCH BMW M8 COMPETITION COUPÉ

Körupplevelsen i BMW M8 Coupé med xDrive och BMW M8 Competition Coupé med M xDrive är otrolig. För detta svarar det perfekta samspelet mellan sofistikerade drivline- och chassikomponenter, som med sitt motorsport-DNA har blivit synonymt med ingenjörskonsten hos BMW M. För ultimat körglädje i varje enskild sekund.

BMW M8 Competition Coupé i Marina Bay Blåmetallic med strålande LED-strålkastare, parkerad bil, trefjärdedelsvy framifrån på natten.

EN IKONS UTSEENDE.

EXTERIÖRDESIGNEN HOS BMW M8 COUPÉ OCH BMW M8 COMPETITION COUPÉ

Perfekt utformade stora ytor med mycket exakta linjer understryker den eleganta sportigheten hos BMW M8 Coupé och BMW M8 Competition Coupé – och motiverar samtidigt ett nytt formspråk för lyx-sportbilar. Den dynamiska fronten, den flytande coupé-silhuetten med svagt fallande taklinje och det atletiska bakpartiet är uttryck för bilens dynamiska prestanda och omisskännliga närvaro.

BMW M8 Competition Coupé, förarmiljö på natten med M läderratt och blå kupébelysning.

EXTRAVAGANT SPORTIGHET

INTERIÖRDESIGNEN HOS BMW M8 COUPÉ OCH BMW M8 COMPETITION COUPÉ

Den exklusiva interiören understryker den unika sportegenskaperna hos en M modell utan att kompromissa med lyxen. Från M läderratten och M sportstolarna i helläderutrustning Merino via de precisa ljuslisterna vid dörrarna och mittkonsolen till M typiska, kontrastrika röda accenter – varje detalj är en bekräftelse på bilens uttrycksfulla sportbilskaraktär.

Styrka, elegans och aerodynamisk förfining förenas i exteriören hos nya BMW M8 och skapar en otroligt fascinerande bil.
Marcus Syring, designchef BMW M

DESIGN BMW M8 COMPETITION COUPÉ

KLICKA OCH UPPTÄCK DESIGNHÖJDPUNKTERNA I EXTERIÖREN OCH INTERIÖREN.

Den progressiva designen hos BMW M8 Competition Coupé övertygar med radikalt dynamiska och samtidigt mycket eleganta linjer. Resultatet är en sportbil som hänför, som presenterar sin lyxiga karaktär på ett suveränt sätt ur varje perspektiv. Interiören med sina högklassiga materialval och mästerligt hantverkskunnande den perfekta symbiosen av genuin sportighet och utsökt lyx.
BMW M8 Competition Coupé i Marina Bay Blåmetallic med strålande LED-strålkastare, trefjärdedelsvy framifrån, bil som körs i natten.
BMW M8 Competition Coupé i Marina Bay Blåmetallic med strålande LED-baklyktor, trefjärdedelsvy bakifrån, parkerad, fullmåne på himmelen..
BMW M8 Competition Coupé i Marina Bay Blåmetallic, parkerad, trefjärdedelsvy framifrån nattetid.
BMW M8 Competition Coupé i Marina Bay Blåmetallic, närbild på bakpartiet, på natten med M Diffusor i Carbon Svart.
BMW M8 Competition Coupé i Marina Bay Blåmetallic, närbild på skulderparti, på natten med M bakspoiler i kolfiber.
BMW M8 Competition Coupé, interiör på natten med M läderratt och blå kupébelysning, öppen förardörr.
BMW M8 Competition Coupé, M sportstol med M8-emblem och klädsel i helläder Merino Svart med kontrast i Midrand Beige.
BMW M8 Competition Coupé i Marina Bay Blåmetallic med strålande LED-strålkastare, trefjärdedelsvy framifrån, bil som körs i natten.

Smala strålkastare med BMW laserljus och markant njure med dubbelstag i Svart högglans. Lägg till detta den skulpterade M frontspoilern med stora luftintag och ventilationsgaller med bikakeformad optik. Omisskännliga detaljer som dessa ger i kombination med det hukande chassit intryck av maximal dynamik – som om denna lyxsportbil är redo att när som helst göra ett språng.

BMW M8 Competition Coupé i Marina Bay Blåmetallic med strålande LED-baklyktor, trefjärdedelsvy bakifrån, parkerad, fullmåne på himmelen..

Det kraftfulla bakpartiet hos BMW M8 Competition Coupé är ett uttryck för maximal prestanda. De markerade skuldrorna bildar en kompakt enhet tillsammans med LED-baklyktorna och de breda hjulhusen. M bakspoilern fångar blicken och är en del av detta aerodynamiska helhetskoncept inspirerat av motorsportvärlden.

BMW M8 Competition Coupé i Marina Bay Blåmetallic, parkerad, trefjärdedelsvy framifrån nattetid.

Den flytande silhuetten hos denna lyx-sportcoupé definierar med sin smäckra front, den svagt sluttande taklinjen och det atletiska bakpartiet på ett elegant sätt bilens vackra proportioner. Det otroligt dynamiska intrycket understryks ytterligare av de imponerande 20” lättmetallfälgarna och Air Breather-dekoren i Carbon.

BMW M8 Competition Coupé i Marina Bay Blåmetallic, närbild på bakpartiet, på natten med M Diffusor i Carbon Svart.

Tillvalet M Carbon-exteriörpaketet understryker med varje sportigt exklusiv detalj de imponerande kraftresurserna hos BMW M8 Competition Coupé. M diffusorn i Carbon Svart med dubbla 100 mm ändrör på båda sidorna är sömlöst integrerad i den distinkta bakspoilern

BMW M8 Competition Coupé i Marina Bay Blåmetallic, närbild på skulderparti, på natten med M bakspoiler i kolfiber.

M kolfibertaket är inte bara en utseendemässig detalj i ett autentiskt högprestandakoncept, utan det minskar även vikten hos BMW M8 Competition Coupé markant och sänker därmed tyngdpunkten för extra dynamiska köregenskaper.

BMW M8 Competition Coupé, interiör på natten med M läderratt och blå kupébelysning, öppen förardörr.

Den sportigt lyxiga förarmiljön i BMW M8 Competition Coupé vittnar med sina M specifika instrument om kompromisslös föraranpassning.

BMW M8 Competition Coupé, M sportstol med M8-emblem och klädsel i helläder Merino Svart med kontrast i Midrand Beige.

Interiören i BMW M8 Competition Coupé är lika lyxig som den är oemotståndlig. De handsydda M sportstolarna i den extremt fina helläderutrustningen Merino med belyst M8-logotyp i nackstöden ger perfekt sidostöd och enastående komfort på långresor.

BMW M8 COMPETITION COUPÈ OCH BMW M8 COUPÈ I DETALJ: INFORMATION OCH TEKNISKA DATA

HÖJDPUNKTER BMW M850i xDRIVE COUPÉ

EFFEKTIV SPORTIGHET, BARA ETT KLICK BORT: MOTOR, KÖRDYNAMIK OCH DESIGN

BMW M850i xDrive Coupé i Barcelona Blåmetallic, trefjärdedelsvy framifrån, parkerad framför byggnad.

KRAFT SOM ÖVERTYGAR

DRIVLINAN HOS BMW M850i xDRIVE COUPÉ

Den kraftfulla 8-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn i BMW M850i xDrive Coupé bjuder med en slagvolym på 4,4 liter, 390 kW (530 hk) och ett vridmoment på 750 Nm på ren körglädje varje gång.

BMW M850i xDrive Coupé i Barcelona Blåmetallic, trefjärdedelsvy snett framifrån vänster, körning på natten.

UTMÄRKT DYNAMIK

KÖRDYNAMIK HOS BMW M850i xDRIVE COUPÉ

BMW M850i xDrive Coupé kombinerar fantastisk kördynamik med enastående komfort. För perfekt väggrepp och optimal spårstabilitet svarar High-Performance-fälgarna på 20”, BMW:s fyrhjulsdrift xDrive med M sportdifferential, det adaptiva M chassit och tillvalet elektromekanisk krängningshämmare.

BMW M850i xDrive Coupé i Barcelona Blåmetallic, trefjärdedelsvy snett bakifrån från vänster, körning på natten.

EXTRAVAGANT UTSEENDE

EXTERIÖRDESIGNEN HOS BMW M850i xDRIVE COUPÉ

Exteriören hos BMW M850i xDrive Coupé understryker med sina många högkvalitativa galvaniserade komponenter i Ceriumgrått bilens exklusiva utseende,

BMW M850i xDrive Coupé, förarmiljö med BMW Live Cockpit Professional och M läderratt.

SPORTIGHET MED KOMFORT

INTERIÖRDESIGNEN HOS BMW M850i xDRIVE COUPÉ

Interiören i BMW M850i Coupé imponerar med högkvalitativa material och kombinerar enastående komfort med exklusiv sportighet.

DESIGN BMW M850i xDRIVE COUPÉ

KLICKA FÖR ATT UPPTÄCKA HÖJDPUNKTERNA I EXTERIÖREN OCH INTERIÖREN

Designen hos BMW M850i xDrive Coupé förmedlar med sitt samspel mellan exakta linjer och kraftfulla proportioner såväl dynamik som närvaro. Det är ett intryck som förstärks av markerade M-specifika designdetaljer i Ceriumgrått som du endast hittar på BMW M850i xDrive Coupé. Här ingår till exempel njurinfattning och stavar samt Air Breather-inlägg och friforms-ändrör. Interiört skapar de mycket exklusiva klädslarna och utrustningarna en bekväm och exklusiv ambiens – samtidigt som varje detalj befinner sig samklang med den sportiga karaktären hos denna lyxiga sportcoupé.
BMW M850i xDrive Coupé i Barcelona Blåmetallic, trefjärdedelsvy snett framifrån från vänster, parkerad framför byggnad.
BMW M850i xDrive Coupé i Barcelona Blåmetallic, sedd från sidan, parkerad framför byggnad.
BMW M850i xDrive Coupé i Barcelona Blåmetallic, sedd bakifrån, körning på natten.
Interiören i BMW M850i xDrive Coupé med multifunktionsstolar i BMW Individual utökad läderutrustning Merino Tartufo/Svart.
BMW M850i xDrive Coupé i Barcelona Blåmetallic, trefjärdedelsvy snett framifrån från vänster, parkerad framför byggnad.

Det dynamiska frontpartiet hos BMW M850i xDrive Coupé med sin hexagonala dubbelnjure, njurinfattning och njurstavar i Ceriumgrå visar redan vid första anblicken bilens sportiga ambition. Detta förstärks av de extremt smala LED-strålkastarna med BMW-laserljus och lister runt luftintagen i Svart högglans.

BMW M850i xDrive Coupé i Barcelona Blåmetallic, sedd från sidan, parkerad framför byggnad.

Den långsmala silhuetten med takets fallande linje ger i kombination med de skulpterade sidorna hos BMW M850i xDrive Cabriolet ett extra sportigt intryck. Detta förstärks ytterligare av de uttrycksfulla 20” M lättmetallfälgarna och Air Breather-inläggen i Ceriumgrått.

BMW M850i xDrive Coupé i Barcelona Blåmetallic, sedd bakifrån, körning på natten.

Det markerade bakpartiet hos BMW M850i xDrive Coupé återspeglar med sin breda spårvidd och breda hjulhus prestandan hos denna exklusiva sportcoupé på ett perfekt sätt. De smala LED-baklyktorna och de trapetsformade ändrören i Ceriumgrått samt diffusorn i Dark Shadow Metallic understryker den dynamiska framtoningen på ett imponerande sätt.

Interiören i BMW M850i xDrive Coupé med multifunktionsstolar i BMW Individual utökad läderutrustning Merino Tartufo/Svart.

Interiören hos BMW M850i xDrive Coupé kännetecknas av hög dynamisk och elegant dragningskraft. Bekväma multifunktionsstolar i BMW Individual helläder Merino understryker den exklusiva karaktären på samma sätt som M läderratten eller de här avbildade interiörlisterna i rostfri stålväv. Högkvalitativa detaljer som glasapplikationen CraftedClarity på växelväljaren förstärker känslan av lyx.

BMW M850i xDRIVE COUPÉ. MOTOR, UTRUSTNING OCH TEKNISKA DATA.