Nya BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic trefjärdedelsvy från sidan

THE M8

HELT NYA BMW M8 GRAN COUPÉ

THE M8HELT NYA BMW M8 GRAN COUPÉ

BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ, BMW M8 GRAN COUPÉ OCH BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ

BMW 8-serie Gran Coupé M är ovanliga sportbilar med fyra dörrar. De kombinerar ingenjörskonsten hos BMW M med exklusiviteten hos BMW:s lyxklass – för en förstklassig körupplevelse med lyxig flärd. Välj mellan tre hänförande utföranden: BMW M850i xDrive Gran Coupé erbjuder en unik kombination av prestanda, effektivitet och komfort. BMW M8 Gran Coupé med M xDrive imponerar med sin mycket exklusiva ambiens och sina dynamiska egenskaper. Den mest extravaganta modellen i serien: BMW M8 Competition Gran Coupé med M xDrive står för imponerande prestanda och ren lyx.

Läs mer

HÖJDPUNKTER FÖR BMW M8 GRAN COUPÉ OCH BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ

KLICKA FÖR HIGH-PERFORMANCE VID FÖRSTA ANBLICKEN

BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic sedd framifrån körandes

ENASTÅENDE PRESTANDA

KRAFTFULL 8-CYLINDRIG M TWINPOWER TURBO BENSINMOTOR

Den kraftfulla 8-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn på 4,4 liter i BMW M8 Competition Gran Coupé utvecklar imponerande 460 kW (625 hk) och ett vridmoment på hela 750 Nm. Avgasgrenrörets placering som gör att den täcker båda cylinderraderna, vilket optimerar responsen hos M motorn, som är av samma typ som den som sitter i tävlingsbilarna. Två Twin-Scroll-turboaggregat optimerar effekten och ger utmärkt prestanda – på vägen och på racingbanan.

BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic trefjärdedelsvy framifrån

ULTIMAT KÖRGLÄDJE

DRIVLINAN OCH CHASSIT HOS BMW M8 GRAN COUPÉ OCH BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ

BMW M8 Gran Coupé med M xDrive och BMW M8 Competition Gran Coupé med M xDrive skapar sportiga körupplevelser på en ny och exceptionellt hög nivå. Detta är resultatet av det perfekta samspelet mellan sofistikerade drivline- och chassikomponenter – äkta motorsport-DNA som har blivit synonymt med ingenjörskonsten hos BMW M. För ultimat körglädje i varje enskild sekund.

BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic sedd från sidan

EN IKONS UTSEENDE.

EXTERIÖRDESIGNEN HOS BMW M8 GRAN COUPÉ OCH BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ

BMW M8 Gran Coupé och BMW M8 Competition Gran Coupé skapar ett nytt och unikt formspråk för lyxsportbilar. Den dynamiska fronten, den flytande coupé-silhuetten med svagt fallande taklinje och det atletiska bakpartiet är uttryck för bilens dynamiska prestanda och omisskännliga närvaro. Dessutom är de fyra dörrarna perfekt integrerade i det sportigt eleganta helhetsintrycket hos denna exceptionella sportcoupé. Den specifika skulderdesignen och den eleganta övergången från taket till bakluckan bildar ett exklusivt designelement som man normalt bara finner på handbyggda bilar.

BMW M8 Competition Gran Coupé M sportstolar F93 2020 interiör

EXTRAVAGANT SPORTIGHET

INTERIÖRDESIGNEN HOS BMW M8 GRAN COUPÉ OCH BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ

Den exklusiva interiören understryker den unika sportegenskaperna hos en M modell utan att kompromissa med lyxen. Från M läderratten och M sportstolarna i helläderutrustning Merino via de precisa ljuslisterna vid dörrarna och mittkonsolen till M typiska, kontrastrika röda accenter – varje detalj förstärker bilens uttrycksfulla sportbilskaraktär.

BMW M8 erbjuder mest sportighet och elegans av alla bilar i BMW:s modellprogram – och BMW M8 Gran Coupé är den mest exotiska och fascinerande av dem alla.
Marcus Syring, designchef BMW M

DESIGN BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ

KLICKA OCH UPPTÄCK DESIGNHÖJDPUNKTERNA I EXTERIÖREN OCH INTERIÖREN.

Den progressiva designen hos BMW M8 Competition Gran Coupé övertygar med radikalt dynamiska och samtidigt eleganta linjer. Resultatet är en fyrdörrars sportbil som hänför, som understryker sin lyxiga karaktär på ett suveränt sätt ur varje perspektiv. Interiören utgör med sina högklassiga materialval och mästerligt hantverkskunnande den perfekta symbiosen av genuin sportighet och exklusiv lyx.
BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic trefjärdedelsvy bakifrån ur grodperspektiv
BMW M8 Competition Gran Coupé med BMW Laserlight F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic närbild snett framifrån
BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic trefjärdedelsvy snett bakifrån
BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic närbild bakparti
BMW M8 Competition Gran Coupé med M kolfibertak F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic fågelperspektiv
BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 förarplats
M sportstolar med M8 logotyp BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 interiör
BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic trefjärdedelsvy bakifrån ur grodperspektiv

Bakpartiet och sidorna hos BMW M8 Competition Gran Coupé är ett uttryck för maximal prestanda. De markerade skuldrorna bildar en kompakt enhet tillsammans med LED-baklyktorna och de breda hjulhusen. Den flytande taklinjen, det långa axelavståndet och dörrarna som har integrerats i karossen på ett optiskt perfekt sätt förstärker den sportiga och eleganta karaktären hos denna fyradörrars sportcoupé ytterligare. M bakspoilern är inte bara en del av det aerodynamiska helhetskonceptet som inspirerats av banracingvärlden utan är också ett riktigt blickfång.

BMW M8 Competition Gran Coupé med BMW Laserlight F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic närbild snett framifrån

Smala strålkastare med BMW laserljus och markant njure med dubbelstag i Svart högglans. Lägg till detta den skulpterade M frontspoilern med stora luftintag och ventilationsgaller med bikakeformad optik. Omisskännliga detaljer som dessa ger i kombination med det hukande chassit intryck av maximal dynamik – som om denna fyrdörrars lyxsportbil är redo att när som helst göra ett språng.

BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic trefjärdedelsvy snett bakifrån

Den flytande silhuetten hos denna fyradörrars lyx-sportcoupé definierar med sin långa front, den svagt sluttande taklinjen och det atletiska bakpartiet äkta sportbilsproportioner. Detta dynamiska och eleganta intrycket understryks ytterligare av de imponerande 20” lättmetallfälgarna och Air Breather-dekoren i Svart högglans.

BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic närbild bakparti

Det muskulösa bakpartiet hos BMW M8 Competition Gran Coupé signalerar ohämmad kraft även när den är parkerad. Det starka intrycket förstärks av det distinkta Competition-emblemet på bakluckan och bakspoilern med dess imponerande diffusor i svart högglans och två 100 mm dubbla ändrörspar.

BMW M8 Competition Gran Coupé med M kolfibertak F93 2020 BMW Individual Ametrin metallic fågelperspektiv

M kolfibertaket är inte bara en utseendemässig detalj i ett autentiskt högprestandakoncept, utan det minskar även vikten hos BMW M8 Competition Gran Coupé markant och sänker därmed tyngdpunkten för extra dynamiska köregenskaper.

BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 förarplats

Den sportigt lyxiga förarmiljön i BMW M8 Competition Gran Coupé vittnar med sina M specifika instrument om kompromisslös föraranpassning.

M sportstolar med M8 logotyp BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 interiör

Interiören i BMW M8 Competition Gran Coupé är lika lyxig som den är oemotståndlig. De handsydda M sportstolarna i den extremt fina helläderutrustningen Merino med belyst M8-logotyp i nackstöden ger perfekt sidostöd och enastående komfort på långresor.

BMW M8 GRAN COUPÉ OCH BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ I DETALJ INFORMATION OCH TEKNISKA DATA

HÖJDPUNKTER FÖR BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

LYXIG SPORTIGHET: MOTOR, KÖRDYNAMIK OCH DESIGN

BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 BMW Individual Frozen Bluestone metallic trefjärdedelsvy framifrån

SPORTIGT FORMSPRÅK

M SPECIFIK DESIGN HOS BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

Det andlöst vackra formspråket hos BMW M850i xDrive Gran Coupé vässas ytterligare genom M specifika designdetaljer. Distinkta inslag som njurramen i Ceriumgrått och de större luftintagen i frontspoilern visar på den imponerande prestanda som denna lyxiga sportcoupé förfogar över. I bakpartiet visar diffusorn i Dark Shadow metallic och ändrör i Ceriumgrått med all önskvärd tydlighet att bilen ingår i BMW M familjen.

BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 BMW Individual Frozen Bluestone metallic trefjärdedelsvy bakifrån

KARAKTERISTISKT MOTORLJUD

KRAFTFULLT SOUND FRÅN DE 8 CYLINDRARNA MED SPORTAVGASSYSTEM

Motorljudet från BMW M850i xDrive Gran Coupé behärskar samtliga av klaviaturets oktaver – från piano till fortissimo. Ljudet från motorn kan anpassas via den integrerade avgasspjällstekniken i sportavgassystemet. Medan COMFORT-programmet ger ett helt OK sportigt motorljud får du med programmen SPORT och SPORT+ ett fylligare ljud i den klassiska, lätt igenkännbara tonarten BMW M.

Adaptivt chassi Professional BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019

PERFEKT KURVTAGNING

ADAPTIVT M CHASSI PROFESSIONAL

Det adaptiva M chassit Professional ger framför allt i kurvor en väghållning som är ovanligt exakt. Det beror på att chassikomponenterna förenar hög dynamik med konstruktion och körstabilitet och gör dessutom att kurvorna kan tas i hög hastighet. Det som möjliggör detta är främst den elektromekaniska krängningshämmare, som minskar bilens nigningstendenser i kurvor. Det gör att man behåller full kontroll – även vid snabba riktningsförändringar.

8-cylindrig M TwinPower-bensinmotor BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019

HÖG PRESTANDA OCH EFFEKTIVITET

8-CYLINDRIG M TWINPOWER TURBO BENSINMOTOR

Den 8-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn på 4,4 liter och en effekt på 390 kW (530 hk) får också både varvräknaren och förarens puls att sticka iväg. Den kraftfulla Bi-Turbo-motorn gör att BMW M850i xDrive Gran Coupé får ett vridmoment på 750 Nm och bilen accelererar från 0 till 100 km/h på 3,9 sekunder. Stark karaktär som förstärks av det fylliga ljudet från motorns 8 cylindrar. Ännu en garanti för gåshud.

ESTETIK SOM HÄNFÖR – PÅ ALLA PLAN

EXTERIÖR- OCH INTERIÖRDESIGN HOS BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

Hänförande sportbil för fyra Designen hos BMW M850i xDrive Gran Coupé är kompromisslöst sportig och dynamisk. Designen gör att det inte råder någon tvekan om vilken prestanda denna unika bil besitter, till och med när den står parkerad. Med sina fyra dörrar och långt axelavstånd har den lyxiga sportcoupén äkta sportbilsproportioner samtidigt som kupén är rymlig på alla platser – med en exklusiv atmosfär.
Coupé-silhuett BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 BMW Individual Frozen Bluestone metallic trefjärdedelsvy från sidan
Dubbelnjurar BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 BMW Individual Frozen Bluestone metallic närbild framifrån
BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 BMW Individual Frozen Bluestone metallic närbild bakifrån
Förarplats BMW M850i xDrive Gran Coupé kupé G16 2019
Lyxiga lädersäten BMW M850i xDrive Gran Coupé F93 2019 kupé
Panoramaglastak BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 BMW Individual Frozen Bluestone metallic fågelperspektiv
Coupé-silhuett BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 BMW Individual Frozen Bluestone metallic trefjärdedelsvy från sidan

SPORTIG COUPÉSILHUETT

De svepande linjerna hos BMW M850i xDrive Gran Coupé fascinerar med skuggspelet som skapas av de perfekt modellerade ytorna. Den svepande coupésilhuetten mynnar på ett imponerande sätt ut i den svagt sluttande taklinjen med markerade, extra breda hjulhus. Dessa förmedlar redan vid första anblicken status och närvaro – vilket accentueras ytterligare av de eleganta 20” lättmetallfälgarna.

Dubbelnjurar BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 BMW Individual Frozen Bluestone metallic närbild framifrån

M SPECIFIKA DESIGNDETALJER

Det andlöst vackra formspråket hos BMW M850i xDrive Gran Coupé vässas ytterligare genom M specifika designdetaljer. Exempel på dessa distinkta exteriördetaljer är bland annat njurramen och njurstavarna samt backspegelskåporna, Air Breather-enheten och de trapetsformade ändrören – allt i högkvalitativt galvaniserat Ceriumgrått.

BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 BMW Individual Frozen Bluestone metallic närbild bakifrån

DISTINKT BAKPARTI.

Det distinkta bakpartiet symboliserar med sin breda stance kraft och närvaro. Bakrutan är inbäddad mellan två fenor som mynnar ut i bakluckan. Den integrerade bakspoilern sänker bilens luftmotstånd och förstärker intrycket av den höga prestandan hos BMW M850i xDrive Gran Coupé – tillsammans med ändrören i friform som är integrerade i diffusorn.

Förarplats BMW M850i xDrive Gran Coupé kupé G16 2019

SPORTIGT ELEGANT FÖRARPLATS

Förarplatsen i BMW 850i xDrive Gran Coupé är konsekvent utformad med föraren i fokus. Med toppmoderna styrkonceptet och M lädersportratt med växelpaddlar har du allt under kontroll. Exceptionellt bekväma multifunktionsstolar av finaste läder, eleganta interiörlister och högkvalitativa detaljer som glasapplikationerna som ingår i tillvalet CraftedClarity på växelväljaren ger kupén en lyxig framtoning med oemotståndlig dragningskraft.

Lyxiga lädersäten BMW M850i xDrive Gran Coupé F93 2019 kupé

RYMLIG KUPÉ

Det långa axelavståndet hos BMW M850i xDrive Gran Coupé gör att kupén får extra rymd och att det finns gott om plats i baksätet med såväl bra takhöjd som generöst benutrymme. I baksätet sitter två vuxna ytterst bekvämt även på långresor. De lyxiga lädersätena med sportig framtoning och känslan av att sitta i en fristående stol bidrar till detta, t.ex. i helläder Merino Silverstone.

Panoramaglastak BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 BMW Individual Frozen Bluestone metallic fågelperspektiv

AMBIENS MED FLÖDANDE LJUSINSLÄPP

Panoramaglastaket (tillval) ger BMW M850i xDrive Gran Coupé ett unikt utseende och gör att kupén fullkomligt badar i ljus. Kupén erbjuder passagerarna en ljus och trevlig atmosfär. De extra möjligheter som ventilationen i kupén erbjuder skapar en ännu lyxigare känsla av rymd. Dessutom går det att stänga solskyddet elektriskt om solen skiner för starkt.

BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ MOTOR, UTRUSTNING OCH TEKNISKA DATA.

BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ: ENGINE, EQUIPMENT AND TECHNICAL DATA

BMW LYXKLASS.

BMW LYXKLASS.

VÅR ENDA VÄG ÄR FRAMÅT.

Modet att tänka nytt är en djupt förankrad mentalitet som färdats i vårt DNA ända sedan starten av Bayerische Motoren Werke. Den genomsyrar våra beslut och driver oss rakryggat framåt med målet att alltid bidra till unika, inspirerande och oförglömliga ögonblick. Vi gör vår tids pionjärer till framtidens historia.