BMW Z4 Roadster på väg uppför ett berg
BränsletypBensin

THE Z4

BMW Z4: ALLA HÖJDPUNKTER

BränsletypBensin
THE Z4BMW Z4: ALLA HÖJDPUNKTER

Nu kan du komma närmare upplevelsen, närmare känslan och närmare vägen. Känn vinden i håret, solens varma vårstrålar i nacken och dofterna från både hav och skog. BMW Z4 Roadster ger dig fantastiska köregenskaper, gör 0-100 km/h på 4,5 adrenalinladdade sekunder och får dina mungipor att peka uppåt redan från första stund. Upplev känslan hos din närmaste återförsäljare nu.

Läs mer

PROVKÖR DIN NÄSTA DRÖMBIL.

Fyll i formuläret så återkommer önskad återförsäljare till dig för att boka en tid bakom ratten.

EN OUTSINLIG KÄLLA TILL KÖRGLÄDJE.

Allt om BMW Z4 Roadster.

BMW Z4 Roadster från sidan framför bergpanorama

SPRUDLAR AV LIV.

Exteriördesignen för BMW Z4 Roadster.

Spelar huvudrollen på alla vägar. Den uttrycksfulla lackeringen San Francisco Red metallic garanterar en BMW Z4 Roadster som inte går någon obemärkt förbi. Det dynamiska samspelet mellan de distinkta linjerna får silhuettens definierade muskler att framträda extra tydligt.

Förarplatsen i BMW Z4 Roadster

EN ESTETISK UPPENBARELSE.

Interiördesignen för BMW Z4 Roadster.

Upplev den stilfulla insidan av BMW Z4 Roadster. Den präglas av ett rent och klart formspråk där några utvalda designdetaljer framhävs lite extra. Resultatet är en modern, exklusiv känsla och en öppen, inbjudande atmosfär.

BMW Z4 Roadster med LED-bakljus

UTSTRÅLAR KRAFT.

Belysningskonceptet för BMW Z4 Roadster.

Med den nya belysningsdesignen hamnar BMW Z4 Roadster direkt i rampljuset. Full-LED-teknik med högsta precision möter ett minimalistiskt formspråk, där varselljus och helljus för första gången utgörs av vertikalt arrangerade ljuselement. Sportig estetik i nytolkning.

Tvådelad bild med svart BMW 507 och BMW Z4 Roadster

SPRÄNGER GENERATIONSGRÄNSERNA.

BMW Z4 Roadster: efterföljare till legendariska BMW 507.

Två generationer, två mästerverk. BMW Z4 Roadster skriver historia – den som en gång inleddes av den ikoniska BMW 507. Än idag en av världens mest legendariska och eftertraktade sportvagnar. Minsta gemensamma nämnare är den gränslösa körglädjen.

Intelligent Personal Assistant: närbild på iDrive-displayen
Intelligent Personal Assistant: närbild på iDrive-displayen
BMW Z4 Roadster i rörelse från ovan

SLÄPP LOSS AMBITIONEN.

Kördynamiken i BMW Z4 Roadster.

SLÄPP LOSS AMBITIONEN.

Kördynamiken i BMW Z4 Roadster.

Inga utmaningar är för stora. BMW Z4 Roadster bevisar sitt sportiga ursprung så fort den drar iväg. Tack vare den senaste tekniken, att bilen ligger lågt på vägen och den konsekventa viktoptimeringen presterar den imponerande värden – och en kördynamik som inte lämnar något övrigt att önska.
BMW Z4 Roadster i rörelse från ovan
BMW Z4 Roadster, stötfångare

PRESTANDA.

PRESTANDA.

BMW Z4 Roadster visar var den hör hemma: på vägen. Utrustad med upp till 340 hk levererar den acceleration i mästarklass. Det hårdare avstämda chassit och det korta axelavståndet skapar samtidigt en enorm smidighet – ett dynamiskt kraftpaket som sprudlar av körglädje.
BMW Z4 Roadster, front och fälgar
BMW Z4 Roadster i rörelse sedd bakifrån

KÖREGENSKAPER.

KÖREGENSKAPER.

BMW Z4 har allt det som kännetecknar en äkta roadster. Kort axelavstånd, låg tyngdpunkt, rejält med prestanda och ett optimalt avstämt chassi. Resultatet är suveräna köregenskaper med direkt styrrespons och utmärkt kurvstabilitet.
BMW Z4 Roadster i rörelse sedd bakifrån
BMW Z4 Roadster, stolar, öppen sufflett

SUFFLETT.

SUFFLETT.

BMW Z4 Roadster har en tygsufflett som ger den där rena och öppna körupplevelsen. En ljum sommarkväll eller en solig vinterdag? Du bestämmer när suffletten ska öppnas eller stängas för att skapa just den där gränslösa körglädjen. Det tar bara tio sekunder och går helt automatiskt – i en hastighet på upp till 50 km/h.
BMW Z4 Roadster, stolar, öppen sufflett

ÖPPEN FÖR EN NY STIL.

Designen för BMW Z4.

Vidgar vyerna och tar andan ur dig med varje liten detalj. Exteriören präglas av BMW Z4 Roadsters individuella formspråk: stilrent, modernt och känsloladdat.
BMW Z4 Roadster sedd framifrån på en bro
Man och kvinna framför en BMW Z4 Roadster med berg i bakgrunden
Man på en sidogata framför BMW Z4 Roadster
Bakparti och bakhjul på BMW Z4 Roadster ur fågelperspektiv
Mörkhårig kvinna och man i BMW Z4 Roadster
BMW Z4 Roadster sedd från sidan framför tegelvägg
Stolarna i BMW Z4 Roadster
BMW Z4 Roadster sedd bakifrån på landsväg
BMW Z4 Roadster sedd framifrån på en bro
Man och kvinna framför en BMW Z4 Roadster med berg i bakgrunden
Man på en sidogata framför BMW Z4 Roadster

BOLD STATEMENT.

The free-form exhaust pipe finishers.

Bakparti och bakhjul på BMW Z4 Roadster ur fågelperspektiv
Mörkhårig kvinna och man i BMW Z4 Roadster
BMW Z4 Roadster sedd från sidan framför tegelvägg
Stolarna i BMW Z4 Roadster
BMW Z4 Roadster sedd bakifrån på landsväg
”Körkonceptet för nya BMW Z4 Roadster bygger konsekvent på smidighet och kördynamik.”
Jos van As, Head of Driving Experience
BMW Z4 Roadster sedd från sidan, suffletten håller på att öppnas

GRÄNSLÖS FRIHET.

Suffletten hos BMW Z4 Roadster.

GRÄNSLÖS FRIHET.

Suffletten hos BMW Z4 Roadster.

UTVECKLAR DIN PERSONLIGHET.

BMW Z4 M40i First Edition.

Lämna vardagen bakom dig och upplev den perfekta frihetskänslan: en känsla som personifieras perfekt av BMW Z4 First Edition. Den exklusiva lackeringen i Frozen Orange metallic får de muskulösa formerna och den distinkta designen att framträda ännu tydligare. Och i de klassiska roadstergenerna väcks ett nytt och kraftfullt uttryck till liv. BMW Z4 First Edition – en hyllning till individualiteten och körglädjen.

Läs mer
Orange BMW Z4 First Edition stillastående i en kurva framför bergspanorama

Väcker uppseende.

BMW Z4 First Edition har en atletisk och självsäker attityd. De hexagonala bi-LED-strålkastarna har för första gången vertikalt arrangerade ljuselement som lutar sig mjukt åt sidorna – som för att rikta fokus mot själva centrum: den flacka och lågt placerade BMW-njuren i nätdesign. Tillsammans med de M-specifika luftintagen skapar de ett bredare intryck hos fronten. Exklusiv sportighet gjord för vägen.

Läs mer
BMW Z4 First Edition i rörelse sedd bakifrån på bergsväg

Väcker beundran.

Ren dynamik är det som BMW Z4 First Edition utstrålar när man ser den bakifrån. Den markerade bakspoilern höjer sig elegant över ytpartierna medan karossens linjer flyter in över skuldrorna och ramar in de slimmade LED-bakljusen. En kraftfull avslutning är M Aerodynamikpaketets nedre bakspoiler som i kombination med diffusorn och ändrören skapar en mäktig närvaro och sportighet.

Läs mer
Interiören i BMW Z4 First Edition med öppen sufflett, ratt och stolar

Väcker esteten i dig.

Öppnar sinnena för ännu större körglädje. Med den långa motorhuven, den klassiska tygsuffletten och de korta överhängen har BMW Z4 First Edition en karakteristisk roadstersilhuett. En sportig profil som betonas tack vare det minimalistiska formspråket med sina ljusa och mörka partier hela vägen från fronten till bakpartiet. Den dynamisk formen samlas koncentrerat ihop i skuldrornas kraftfulla linje.

Läs mer

Förbrukning och koldioxidvärden.

 • Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  * Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från och med 1 januari 2020 har WLTP helt ersatt den tidigare körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande – i WLTP är uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.bmw.se/wltp.

  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Elektrisk räckvidd påverkas av faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utomhustemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning/kupékylning.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.