BMW M4 Coupé, detaljer och utrustningar

THE M4

BMW M

BMW M4 COUPÉ I DETALJ: DESIGN, MOTORER OCH UTRUSTNINGAR

BMW M4 Coupé förkroppsligar allt som kännetecknar BMW M:s mer än fyrtio års erfarenhet av att utveckla prestandabilar och där samspelet mellan drivlinan, chassit, växellådan och styrningen har förfinats till perfektion in i minsta detalj. Det ger en imponerande mängd utrustningsvarianter som garanterar optimal körglädje när det gäller design, kördynamik och tekniska innovationer.

Läs mer
THE M4BMW M4 COUPÉ I DETALJ: DESIGN, MOTORER OCH UTRUSTNINGAR

BMW M4 COUPÉ – PRESTANDAEGENSKAPER.

Inspirerad av motorsport: Drivline- och chassiteknologier i översikt.

Med över fyra decenniers erfarenhet av att utveckla prestandabilar har målet alltid varit det perfekta samspelet mellan motorn, chassit, växellådan och styrningen – och alltid med föraren som kompass. Allt BMW M står för finns samlat i BMW M4 Coupé. Varenda detalj är trimmad för precision och enastående prestanda. En startposition som är varje förares drömläge.
BMW M4 Coupé,BMW M TwinPower Turbo 6-cylindrig bensinmotor och M Competition-paket.

BMW TwinPower Turbo 6-cylindrig bensinmotor och M Competition-paket.

Den raka, 6-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn har en överlägsen kraftutveckling, silkeslen gång och ett sportigt motorljud. Tack vare dubbel-VANOS, Valvetronic, högprecisionsinsprutning och TwinScroll-turboaggregat levererar den kraftfulla 6-cylindriga M TwinPower Turbo bensinmotorn tillsammans med M Competition-paketet som ingår som standard en effekt på hela 331 kW (450 hk). M sportavgassystemet ger ett karakteristiskt motorljud. Det speciellt avstämda adaptiva M chassit ger optimal kontakt med vägbanan, bättre drivgrepp och smidigare köregenskaper.
BMW M4 Coupé, Adaptivt M chassi

Adaptivt M chassi.

Tack vare de elektroniskt reglerade stötdämparna ger det adaptiva M chassit automatiskt optimal inställning beroende på körsituationen. Med lägena Comfort, Sport och Sport+ kan chassiinställningen varieras för att ge allt från komfortabla till dynamiskt sportiga köregenskaper.
BMW M4 Coupé med 7-stegad M dubbelkopplingsväxellåda

7-stegad M dubbelkopplingsväxellåda.

Växla utan avbrott i drivmomentet, utan koppling och utan att behöva släppa gasen: den 7-stegade M dubbelkopplingsväxellådan med Drivelogic gör det möjligt. Växlingen sker automatiskt eller utförs manuellt med växelpaddlarna på ratten eller med växelväljarspaken. Launch Control garanterar maximal acceleration från stillastående.
BMW M4 Coupé med 6-stegad M-växellåda

6-stegad, manuell M-växellåda

Tack vare kompaktare mått och 12 kg lägre vikt jämfört med föregångarversionen är den 6-stegade, manuella M-växellådan i BMW M4 Coupé ett lysande exempel på intelligent lättviktsteknik. Invändigt har växellådan innovativa friktionsbelägg av kolfiber som ökar växlingskomforten, och torrsumpssmörjning för ännu effektivare oljematning.
BMW M4 Coupé, M Driver-paket

M Driver-paket.

M Driver-paketet innebär att toppfarten ökar till 280 km/h. M Driver-paketet kan beställas direkt för nya bilar, men går även att installera i efterhand. Alla andra tekniska data för bilen förblir oförändrade även om M Driver-paketet installeras. I paketet ingår även ett presentkort på utbildningen BMW M Intensive som är en del av BMW Driving Experience.

BMW M4 COUPÉ – DESIGNEGENSKAPER.

Exteriör och interiör med m specifik design.

BMW M4 Coupé drar genast blickarna till sig. Med frontens LED-strålkastare och LED-bakljus som standard betonas den aerodynamiska karossen. De stora luftintagen bidrar till att förhöja det sportiga intrycket precis som 20" lättmetallfälgarna från extrautrustningens M Competition-paket. Sportiga detaljer som de runda mätartavlorna är exklusiva accenter i cockpit. Det här är en sportvagn som skickar tydliga signaler vad gäller kraft och dynamik.
BMW M4 Coupé, design
BMW M4 Coupé, exteriöra höjdpunkter i M Competition-paketet

Läckrare exteriördesign med M Competition-paketet.

M Competition-paketet ger även exteriören ett lyft med de exklusiva, smidda och högglanspolerade 20" M lättmetallfälgarna Stjärneker 666 med olika däckdimensioner fram och bak. Bilens sportiga karaktär förstärks ytterligare genom BMW Individual Shadow Line högglans med utökad omfattning som omfattar frontens dekorgaller, njurar och modellemblem i Svart högglans och ändrör i svartkrom.
BMW M4 Coupé, exklusivt kolfibertak

Exklusivt kolfibertak.

Som en del av BMW:s intelligenta lättviktskoncept hjälper taket av kolfiberlaminat till att minska bilens vikt och samtidigt sänka tyngdpunkten. Därigenom förbättras smidigheten och dynamiken vid kurvkörning, acceleration och inbromsning.
BMW M4 Coupé, LED-bakljus

LED-bakljus.

Tack vare den senaste LED-tekniken syns bilen optimalt samtidigt som ljuskällorna är maximalt energieffektiva och långlivade. Stora blinkers och LED-bromsljus som reagerar direkt ökar säkerheten just det där lilla extra. Bakljusens karakteristiska L-form utstrålar stark personlighet dag som natt.
BMW M4 Coupé, halvljus

Halvljus.

Extrautrustningens adaptiva LED-strålkastare lyser upp kurvorna ordentligt när du kör i mörker. Den adaptiva ljusfördelningen ger optimal belysning av den närmaste omgivningen, vilket ökar den aktiva säkerheten avsevärt.
BMW M4 Coupé, BMW Selective Beam

BMW Selective Beam.

BMW Selective Beam styr helljuset automatiskt vilket ger bästa tänkbara sikt vid körning i mörker. Systemet övervakar den mötande och framförvarande trafiken och ser till att medtrafikanterna inte bländas genom att reglera helljuset beroende på situationen.
BMW M4 Coupé, förarorienterad cockpit

Förarplatsen.

En cockpit som gjord för tävlingsbanan. Varenda detalj är ergonomiskt optimerad och gjord med fullt fokus på föraren. Alltings mittpunkt: den sobra M lädersportratten är klädd med läder Walknappa. Med M Drive-knapparna kan du aktivera dina egna inställningar och med de sportiga växelpaddlarna växlar du blixtsnabbt i kombination med extrautrustningens M dubbelkopplingsväxellåda. Allt perfekt under kontroll tack vare att all relevant information visas på kombiinstrumentet i typisk M-design.
BMW M4 Coupé, M stolar

M sportstolar

Skålade M sportstolar med integrerade nackskydd och belyst M-logo i axelhöjd ger perfekt stöd i sidled och inspirerar till nya banrekord. Stolarna är en lättviktskonstruktion som bidrar till att reducera bilens vikt. På mittkonsolens förarsida finns ett knästöd som ger stöd vid sportig körning.
BMW M4 Coupé, interiör, klädsel

Högkvalitativ interiör.

Riktigt exklusiva detaljer väcker känslor även vid andra ögonkastet. Ett bra exempel är interiörlisterna ”Carbon Fibre” med accentlister i svart krom,som med sin unika ytfinish förstärker den redan dynamiska känslan. BMW Individual helläderutrustningen ”Merino” Bicolor Sakhir Orange/Svart garanterar att interiören är lika sportig som den är unik.
BMW M4 Coupé, M instegslister

M4 instegslister.

Redan innan du tar plats i de ergonomiska M sportstolarna i BMW M4 Coupé välkomnas du av exklusiva instegslister av högkvalitativt aluminium med modellbeteckningen M4.
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, special edition
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, special edition
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, special edition
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, special edition
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, special edition
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, special edition
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, special edition
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, special edition
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, special edition
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, special edition
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, special edition
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, special edition

BMW M4 EDITION ///M HERITAGE.

BMW M4 Coupé vässar sin ikoniska karaktär: BMW M4 Coupé Edition ///M Heritage präglas av sina motorsportgener in i minsta detalj. De tre exklusiva lackerna Laguna Seca Blue, Velvet Blue metallic och Imola Red II finns i Limited Edition ///Heritage Edition på endast 750 bilar citerar de legendariska M-ränderna, som är tydligt integrerade i kolfibertaket. 20” lättmetallfälgar Stjärneker 666M i Orbitgrå matt skapar en tydlig kontrast till de tre färgstarka interiörerna i läder Merino: M-stolarna i Bicolor Silverstone/Svart med blå kontrastsömmar harmonierar perfekt med exteriörfärgen Laguna Seca, lila och orange kontrastsömmar med den alternativa lackeringen Velvet Blue. Den lika sportiga och exklusiva interiören i Bicolor Röd/Svart med kontrastsömmar i rött och guld kan endast fås på bilar lackerade i färgen Imola Red II. Den mycket begränsade upplagan av BMW M4 Coupé Edition /// M Heritage, som börjar byggas i november 2019, kännetecknas av en logotyp på interiörlisterna i kolfiber, vars struktur har inspirerats av M-ränderna, logotypen i instegslisterna, samt färgmatchade kontrastsömmar i nackstöden.

BMW M4 COUPÉ.

Uppkoppling.

I BMW M4 Coupé har du fullt stöd av ett antal innovativa tekniska lösningar som ökar komforten och säkerheten, både på vägen och på tävlingsbanan. Du tar blixtsnabbt in all viktig information du behöver för körningen och får bästa tänkbara uppkoppling för kommunikation, information och underhållning. Körglädje med banbrytande inslag.
BMW M4 Coupé, BMW M Head-Up Display med M specifika funktioner

BMW M Head-Up Display med M specifika funktioner

BMW M Head-Up Display med hela färgskalan och M-specifika funktioner projicerar information som är viktig för körningen direkt i förarens synfält. Med en knapp kan föraren växla till det M-specifika läget som även innehåller visning av växel, varvtal i form av en dynamisk kurva och Shift-Lights som ändrar färg vid den optimala växlingspunkten.
BMW M4 Coupé, BMW M Laptimer-app

BMW M Laptimer App.

Med appen BMW M Laptimer kan exakta data från tävlingsbanan samlas in och analyseras. Insamlade data kan delas på sociala medier. Alla värden, som exempelvis gaspedalläget, styrvinkeln, g-krafter och bästa varvtider kan även skickas som e-post. Dessutom är ett GoPro-gränssnitt integrerat.
BMW M4 Coupé, Apple CarPlay®

Apple CarPlay®.

Med hjälp av Apple CarPlay-förberedelsen kan föraren använda en kompatibel iPhone, trådlöst och bekvämt även under körning. Innehållet och funktionerna i telefonen, t ex musik, iMessage/sms, telefonfunktionen, Siri, navigation och en rad appar kan visas och användas på vanligt sätt via bilens normala gränssnitt. Beroende på utrustningen i bilen styrs funktionerna med pekskärm, kontrollreglaget för iDrive eller via röststyrning. Apple CarPlay har en giltighetstid på tre år och kan därefter förlängas via BMW ConnectedDrive Store.
BMW M4 Coupé, Bluetooth-förberedelse med trådlös laddning.

Bluetooth-förberedelse Professional med trådlös laddning.

Bluetooth-förberedelse med trådlös laddning omfattar stöd för laddskal* med trådlös laddfunktion för telefonen och extra USB-anslutningar. En takantenn ingår, för att ge ännu bättre mottagning. Via Bluetooth kan två telefoner och en musikspelare vara anslutna samtidigt. Dessutom ingår Bluetooth Office och förberedelse för Wi-Fi Hotspot. * Universalladdskal för trådlös laddning finns endast till kompatibla smartphones.
BMW M4 Coupé Tekniska data

BMW M4 COUPÉ TEKNISKA DATA