Remote Software Upgrade Kvinna står framför byggnad och tittar i sin smartphone

BMW REMOTE SOFTWARE UPGRADE 21-03.

Se till att din BMW har uppdaterats med den senaste programvaruversionen: Remote Software Upgrade 21-03 innehåller många nya funktionsförbättringar, kvalitetsförbättringar och nya funktioner. I Release Notes nedan kan du läsa allt om vad uppgraderingen innehåller.

Läs mer
BMW REMOTE SOFTWARE UPGRADE 21-03.

HÖJDPUNKTER FÖR REMOTE SOFTWARE UPGRADE 21-03.

Remote Software Upgrade 21-03 BMW 4-serie Cabriolet sedd snett från sidan körandes på gata

Med uppgraderingen får du omedelbart tillgång till följande funktioner och funktionsförbättringar:

 • BMW Maps: Det klassiska fältet för adressinmatning gör comeback!
 • Lane Keeping Assistant: Kommer nu ihåg dina inställningar

Kvalitetsförbättringar:

 • Kvalitetsförbättring: Problemet vid byte av låtar för användare med Android 11 har åtgärdats
 • Kvalitetsförbättring: iX3 (G08 BEV) programmering av styrenheter.
Remote Software Upgrade 21-03 BMW 4-serie Coupé parkerad, sedd snett framifrån

Allmän information:

 • Giltighet för Remote Software-uppgraderingen och Release Notes
 • Uppdaterade funktioner och kvalitetsförbättringar.
 • Information om tidigare versioner
 • Uppdatering av den integrerade förhandboken i bilen
 • Särskilda anvisningar om den här uppgraderingen
 • Särskilda anvisningar för hybridfordon
 • Använda My BMW-appen för dataöverföringen.

FUNKTIONER OCH FUNKTIONSFÖRBÄTTRINGAR.

BMW MAPS.

BMW Remote Software Upgrade Maps Närbild på navigationssystem

Det klassiska fältet för adressinmatning gör comeback!

Vi har lyssnat på er! Med hjälp av feedback från våra kunder arbetar vi med att ständigt förbättra våra produkter, för att göra det möjligt att ge dig den bästa kundupplevelsen i din BMW. Därför gör det välbekanta fältet för adressinmatning i navigationssystemet comeback i BMW:s Operating System 7. Du bestämmer vilka inmatningsvarianter du vill använda dig av. Med uppgraderingen kan du följaktligen välja mellan att använda det förenklade One-Box-sökfältet, eller den klassiska inmatningsmatrisen med land, stad, gata och husnummer.

SPÅRHÅLLNINGSASSISTENT

Kommer nu ihåg dina inställningar.

Om du inte vill att spårhållningsassistenten ska gripa in i olika körsituationer, stänger du bara av funktionen under Inställningar. Spårhållningsassistenten fortsätter då att vara avstängd även när du startar bilen på nytt, tills du aktivt väljer att aktivera funktionen igen.

Läs mer

KVALITETSFÖRBÄTTRING

Problemet vid byte av låtar för användare med Android 11 har åtgärdats.

Med den här uppgraderingen har de tidigare problemen vid bearbetning av CoverArts via Head Unit i kombination med Android 11 och AVRCP1.6 som aktivt Bluetooth-Protokoll åtgärdats.

Läs mer

KVALITETSFÖRBÄTTRING

iX3 (G08 BEV) programmering av styrenheter.

På bilar där detta fel finns kan det i sällsynta fall leda till att parkeringsfunktionen inte kopplas in automatiskt, vilket resulterar i att ett Check-Control-meddelande visas. Om Check-Control-meddelandet inte uppmärksammas, finns det risk att fordonet börjar rulla. Med den här programvaruuppgraderingen åtgärdas det sällsynta felet. Alla bilägare informeras även skriftligen om detta.

Läs mer

ALLMÄN INFORMATION.

Giltighet för Remote Software-uppgraderingen och tillhörande Release Notes.

De nya och utökade funktionerna som ingår i denna uppgradering är endast tillgängliga om du din bil har motsvarande utrustning. Information om vilken utrustning din bil har hittar du i den integrerade förarmanualen för bilen, via din servicepartner eller supportnumret för BMW ConnectedDrive.

Läs mer

Funktionsuppdateringar och kvalitetsförbättringar.

Remote Software Upgrade uppgraderar befintliga funktioner till den senaste versionen och innehåller kvalitetsförbättringar.

Läs mer

Information om tidigare versioner.

All information om tidigare versioner av Remote Software Upgrade hittar du på ConnectedDrive-kundportalen respektive på din landsspecifika BMW-webbplats.

Läs mer

Uppdatering av den integrerade förarhandboken i bilen.

Med denna Remote Software-uppgradering uppdateras den integrerade förarhandboken i bilen till senaste version.

Läs mer
BMW Remote Software Upgrade närbild på navigationssystem

Särskilda anvisningar om den här uppgraderingen.

 • VIKTIGT MEDDELANDE: Vänligen koppla från eventuella OBD diagnostikenheter som du använder dig av (körjournaler, GPS-tracker) innan du startar bilen. Dessa ska även vara frånkopplade under uppgraderingen.

 • Efter uppgraderingen kan du behöva köra ett tag innan den automatiska uppdateringen av ConnectedDrive-apparna aktiveras igen.

 • Lämna och lås bilen först efter att nedräkningen för uppgraderingen är klar.

 • En del inställningar kan återställas i samband med uppgraderingen (t.ex. Connected Music eller inställningarna för meddelanden) och behöver därför aktiveras på nytt.

 • Vid omstart av vissa system i bilen kan det visas kontrollmeddelanden på displayen under eller efter uppgraderingen. Notera kontrollmeddelandena och kontrollera om dessa fortfarande visas nästa gång du startar bilen (t.ex. Parkeringsbroms, funktionsstörning i drivlinan).

 • VIKTIGT MEDDELANDE för iOS-användare: vid överföring av uppgraderingen med hjälp av din iPhone ansluter du din mobil i bilen via menyn ”Mobila enheter” via anslutningen Bluetooth & WIFI. Om Bluetooth- och/eller WIFI-ikonen är utgråad, aktiverar du först Apps & Bluetooth-Audio under inställningarna i undermenyn till ”Mobila enheter”.

 • VIKTIGT MEDDELANDE för M bilar: Eftersom motorn behöver svalna tillräckligt mycket innan programvaran installeras, visas installationsanvisningen för Remote Software Upgrade eventuellt först 30-60 minuter efter att motorn har stängts av. Anvisningen visas bara före start av motorn. För att programvaran ska installeras korrekt måste du därför vänta tills installationsmeddelandet visas innan du startar motorn nästa gång du sätter dig i bilen.

 • VIKTIGT MEDDELANDE för användare av Drive Recorder-enheten. Efter uppgraderingen återställs de tidigare inställningarna och listade videor.  
BMW Remote Software Upgrade BMW Hybrid-fordon sedd snett framifrån vid laddstation

Särskilda anvisningar för hybridfordon.

 • Om du startar installationen av Remote Software-uppgraderingen medan bilen laddas, avbryts laddningen. Observera också att den inte återupptas automatiskt efter att uppgraderingen har installerats.

 • Inställningarna för laddning och klimatanläggningen kan återställas efter Remote Software Upgrade (laddningsinställningarna kan t.ex. ställas in på 6A istället för 16A). Ange därför vänligen önskade inställningar i motsvarande menyer under Inställningar när uppgraderingen har installerats.

 • I samband med uppgraderingen kan trippmätarställningen komma att nollställas. Antal kilometer som du har kört enbart på el är dock information som inte går förlorad, eftersom denna sparas på ett annat ställe i bilen. Om du behöver få dokumenterat skriftligen hur många kilometer som du har kört enbart på el, vänligen kontakta en BMW Partner.
Remote Software Upgrade Använda My BMW-appen för dataöverföring av QR-koden

Använda My BMW-appen för dataöverföringen.

OBS! Information om hur du använder My BMW-appen för dataöverföringen finns på YouTube, respektive under QR-koden som visas till vänster här nedan.

Vi ser fram emot att få din feedback på supportnumret för BMW ConnectedDrive, så att vi kan fortsätta att förbättra vår Software Upgrade.

Läs mer