ÄLSKA STORSTAN.

BMW 2-serie Gran Tourer.

ÄLSKA STORSTAN.BMW 2-serie Gran Tourer.

Motoreffekt i kW (hk) vid varv/min (220d xDrive)

140 (190)/4000

Bränsleförbrukning blandad körning l/100 km* (220d xDrive)

6,2–5,9

Koldioxidvärde blandad körning g/km* (220d xDrive)

163–154

Bagageutrymmesvolym

645 till 1905 liter

Njut maximalt av stadslivet med BMW 2-serie Gran Tourer. Bilen har gott om funktioner och förvaringsmöjligheter. Just de egenskaper som behövs i en storstad. Även de mest hektiska situationer hanteras med suveränt lugn. Och alltid med en sportig touch tack vare de kraftfulla 3- eller 4-cylindriga BMW TwinPower Turbo-motorerna. För körglädje som räcker långt bortom stadens gränser.

VILL DU HA ETT PRISFÖRSLAG?

Vill du veta vad en ny BMW skulle kosta dig? Privat eller tjänstebil? Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

MITT I METROPOLEN.

En sann kosmopolit: BMW 2-serie Gran Tourer är dynamisk, mångsidig och modern. Varje väg blir till en boulevard när bilen glider fram så där sportigt avslappnad. Den eleganta fronten med stor dubbelnjure och genomgående luftintag liksom det långa axelavståndet med korta karossöverhäng bidrar till känslan. Den höga taklinjen och stora dörrar utlovar extra allt av rymd och komfort. En bil som utstrålar suveränt lugn och väcker välförtjänt uppseende vart den än kommer.

”Körglädje på ett helt nytt sätt!”
Dr Ian Robertson, varumärkesambassadör för BMW Group i Storbritannien och tidigare styrelseledamot i BMW AG.

PLATS PÅ SCEN.

Sju vänner på shoppingturen eller sjuttioelva prylar på semestern – BMW 2-serie Gran Tourer är alltid redo för äventyr. Med många praktiska förvaringsmöjligheter och det varierbara baksätet kan BMW 2-serie Gran Tourer erbjuda flexibla lösningar både fram och bak, och upp till 1 905 liter bagageutrymme. Särskilt praktiskt för familjer: med en tredje sätesrad har bilen totalt sju sittplatser. BMW 2-serie Gran Tourer erbjuder ännu mer utrymme för allt som livet ger.

UPPKOPPLAD OCH FRI.

På hemmaplan – med världen inom räckhåll. Vart vägen än bär dig och vilka planer du än har ger BMW ConnectedDrive dig tillgång till digitala tjänster och förarassistanssystemen från BMW Personal CoPilot. Du har allt du behöver på bekvämt räckhåll och når dina mål tryggt och utan stress.

Read more

Locationscout ombord.

Med BMW Concierge Services kopplas du vidare till en medarbetare på BMW Callcenter med en knapptryckning. Du kan t ex få hjälp att hitta en restaurang, en uttagsautomat eller ett jourapotek och på begäran skickas sedan den aktuella adressen direkt till ditt navigationssystem.
Read more

Inget slår en bra uppkoppling.

Bluetooth-förberedelse Professional med trådlös laddning omfattar stöd för laddskal med trådlös laddfunktion. En takantenn ingår, för att ge ännu bättre mottagning. Via Bluetooth kan två telefoner och en musikspelare vara anslutna samtidigt. Dessutom ingår Bluetooth Office och förberedelse för Wi-Fi Hotspot.
Read more

Ögonen på vägen och all information i blickfånget.

BMW Head-Up Display i fullfärg visar all information som är viktig för körningen på en projektionsskiva direkt i förarens synfält, utan att det distraherar. Bland annat visas aktuell hastighet, navigationsanvisningar, Speed Limit-information med omkörningsförbud samt telefon- och infotainmentlistor.
Read more

Håller dig på säkert avstånd.

Utrustningen Driving Assistant Plus ökar säkerheten och bekvämligheten avsevärt. Utrustningen omfattar påkörnings- och fotgängarvarning med citybromsfunktion, körfältsassistent, helljusassistent, Speed Limit-information, kamerabaserad aktiv farthållare med Stop & Go samt köassistent.
Read more

Åk i rätt tid – kom fram när du vill.

BMW Connected talar om för dig via en kompatibel smartphone eller smartwatch när det är bäst att åka för att du ska komma fram dit du ska i tid. Systemet räknar då ut en rekommenderad starttid beroende på trafiksituationen i realtid.
Read more

Tar dig ända till dörren.

Kom fram i tid utan att stressa: med tjänsten Navigation från dörr till dörr för appen BMW Connected. När du är framme och har parkerat bilen kan du få vägbeskrivning hela vägen fram till det slutgiltiga målet via en smartphone eller en ansluten smartwatch.
Read more

Frihet på dina villkor.

Vägvisande teknik för framtidens uppkoppling. Med BMW ConnectedDrive har du alltid kontakt med allt som är viktigt för dig – för att resan ska bli ännu mer avkopplande. Upplev det själv.
Read more

KÖR MED STRÖMMEN.

KÖR MED STRÖMMEN.

Stadsgator, landsvägar eller motorvägar – BMW 2-serie Gran Tourer gör varje sträcka till din favorit. En bidragande faktor är de temperamentsfulla och högeffektiva bensin- och dieselmotorerna. Men också det långa axelavståndet och de korta karossöverhängen som ger maximal smidighet. Detta tillsammans med Driving Experience Control, det adaptiva chassit och alla aerodynamikfunktioner ger en exakt och energisk körupplevelse – och körningen till ett mål i sig.

Read more

FRÅN DOWNTOWN TILL DOWNHILL.

Från extra sparsam 3-cylindrig dieselmotor till temperamentsfull och vridmomentstark 4-cylindrig bensinmotor: BMW 2-serie Gran Tourer har rätt motor för varje behov. Gemensamt för alla motorer är BMW TwinPower Turbo-tekniken och en konsekvent optimering av effektivitet och kördynamik. Den intelligenta fyrhjulsdriften xDrive och den sportigt avstämda 7-stegade Steptronic-växellådan med dubbelkoppling gör BMW 2-serie Gran Tourer till en enormt flexibel bil med imponerande köregenskaper – alltid redo att utforska nya vägar.

VAD ALLA VILL HA – DET LILLA EXTRA.

BMW 2-serie Gran Tourer blir vad du än vill tack vare det stora utbudet av BMW Originaltillbehör. Från praktiska tillbehör för interiören till snygga accessoarer och generösa bagagelösningar. Valet är ditt. Utrusta BMW 2-serie Gran Tourer efter dina preferenser – och upptäck en ny värld av möjligheter.

Förbrukning och koldioxidvärden.

 • Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  * Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från och med 1 januari 2020 har WLTP helt ersatt den tidigare körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande – i WLTP är uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.bmw.se/wltp.

  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Elektrisk räckvidd påverkas av faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utomhustemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning/kupékylning.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.