BMW - Intelligent laddning elbil

INTELLIGENT LADDNING FÖR MINSKAD BELASTNING PÅ ELNÄTET.

Intelligent laddning för minskad belastning på elnätet.

LADDA FÖR MILJÖN.

Nu testas den senaste tekniken intelligent laddning i BMW i3-bilar för att minska belastningen på elnätet och därmed minska beroendet av fossila reservkraftverk. BMW samarbetar därför med den tyska elnätsleverantören TenneT för att utveckla den senaste laddtekniken.


Fler och fler elbilar och laddhybrider kör runt på vägarna och utvecklingen ser inte ut att stanna av, tvärtom. I takt med att fler bilar behöver laddas ökar också påfrestningarna på elnätet, vilket kan leda till att den gröna elen inte räcker till och fossila reservkraftverk måste hjälpa till.


Jobbar ihop med elnätet
Därför utvecklar BMW den senaste tekniken intelligent laddning som jobbar ihop med elnätet och känner av när det blir överbelastning.

 

Så här funkar det:

  • Effekten in i batteriet anpassas och minskar, för att sedan öka så fort belastningen i elnätet blir normalt igen. 
  • Den el som frigörs kan istället gå till att balansera ut elnätet. På så vis hjälper den nya laddtekniken till att minimera beroendet av fossila reservkraftverk.


Framgångsrikt i USA
Den senaste tekniken med intelligent laddning har varit framgångsrik i USA och kommer nu testas i Tyskland. Tekniken finns som standard i BMW i3, men målet är att erbjuda intelligent laddning i en ännu större skala.


Vill du veta mer? Följ länken och fördjupa dig (obs. engelsk text).

Läs mer
Allt om laddning.

BLI FULLADDAD.

Vi rätar ut dina frågetecken och ger dig allt du behöver veta om laddning.
eAcademy

eAcademy.

Sugen på mer? Samla på dig fler matiga tips och senaste nytt om elbilar och laddhybrider.