INGA KOMPROMISSER. KÖRGLÄDJE ÄR ALLT.
UTAN UTSLÄPP.

BMW i3 och BMW i3s är ledande
på hållbarhet.

INGA KOMPROMISSER. KÖRGLÄDJE ÄR ALLT.<br>UTAN UTSLÄPP.BMW i3 och BMW i3s är ledande<br>på hållbarhet.

BMW i3 har ett helt nytt förhållningssätt till mobilitet. Den bygger på en helhetssyn i konceptet, allt från utveckling och produktion till återvinning av materialen i bilen. Många av detaljerna är tillverkade av förnybara naturmaterial – och BMW i3 produceras med 100 procent el från förnybara energikällor. Bättre kan körglädje inte kännas.

Read more

HÅLLBART TÄNKANDE HELA VÄGEN.

OÄNDLIGT VÄRDEFULLA.

Hållbar utveckling är inte bara tomma ord när det gäller BMW i. De är vår viktigaste ledstjärna. Därför har hela livscykeln för BMW i3 skapats för att vara så skonsam som möjligt mot naturens resurser.
Read more

UTVECKLING.

Hela konceptet har skapats från grunden för en ny typ av eMobility. Med innovativa aerodynamiska lösningar har luftmotståndet och energiförbrukningen kunnat reduceras, medan förnybara och återvunna material skonar miljön och ersätter konventionella material som plast.
Read more

TILLVERKNING.

Med extra fokus på hållbarhet: kolfibern som används i BMW i3 är tillverkad med 100 procent el från vattenkraft. I BMW:s fabrik i Leipzig produceras BMW i3 till 100 % med el från vindkraft. Jämfört med de andra BMW-modellerna kräver den dessutom bara hälften så mycket energi vid tillverkningen.
Read more

ANVÄNDNING.

I BMW i3 kör du utsläppsfritt, ljudlöst och luktlöst. Det minskar luftföroreningarna i stadstrafiken. Och du kan vara ännu konsekventare genom att ladda bilen med så kallad grön el eller med egenproducerad el från solpaneler. ECO PRO-läget ger längre räckvidd och minskar elförbrukningen.

Read more

ÅTERVINNING.

BMW i3 kan återvinnas till 95 %. Batterierna kan till exempel återanvändas till att lagra energi från solfångare. Kolfiber återvinns genom att det återförs till produktionsprocessen.
Read more

MATERIAL SOM HAR FRAMTIDEN FÖR SIG.

DESIGNDETALJER AV NATURFIBER.

Hållbarhet som syns. Genom att använda kenaf på stora ytor ersätter vi de oljebaserade plastmaterialen och minskar vikten för BMW i3: kenaffibrer väger upp till 30 % mindre än konventionella material. De utvinns ur en malvaväxt som är ovanligt bra på att omvandla CO2 till syre.
Read more

STOLSKLÄDSEL AV 40 % ULL.

Stolsklädseln i Interiördesign Lodge består av 40 % certifierad ull, ett återväxande naturmaterial med hög komfort. Ullblandningen transporterar bort värmen från kroppen och reglerar på så sätt stolsytans temperatur och gör den behagligt sval även när det är varmt.
Read more

INTERIÖRLISTER AV EUKALYPTUSTRÄ.

Eukalyptus är ett naturligt sammetsmjukt material med öppna porer, vilket bidrar till att det krävs runt 90 procent mindre efterbearbetning jämfört med många andra träslag. Allt eukalyptusträ som vi använder till interiörlisterna kommer från FSC-certifierade plantager som garanterar ett hållbart skogsbruk.

Read more

100 % OLIVBLADSGARVAT LÄDER.

Lädret med sina temperaturreglerande egenskaper garvas till 100 % med naturligt extrakt från olivblad innan det används till klädseln i BMW i3. På så sätt behåller lädret sin naturliga glans. Vid olivskörden blir olivbladen avfall som med denna metod kan användas på ett meningsfullt sätt.

Read more

GRÖN EL.

BMW i3 gör det lätt för dig att förverkliga hållbart tänkande i ditt dagliga liv – du släpper inte ut några luftföroreningar när du kör. Det ger mindre avgaser i städerna, vilket gör luften renare. Om du har ett elavtal med ”grön el” eller producerar din el själv med hjälp av solceller bidrar du konsekvent till att inte släppa ut någon koldioxid alls. ECO PRO-läget ger längre räckvidd och minskar elförbrukningen.

HÅLLBARHET OCH MILJÖ.

HÅLLBARHET OCH MILJÖ.

 • Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  * Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från och med 1 januari 2020 har WLTP helt ersatt den tidigare körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande – i WLTP är uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.bmw.se/wltp.

  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Elektrisk räckvidd påverkas av faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utomhustemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning/kupékylning.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.